Borgeby - Teamet

Teamet, som jag tror, spelade med samma lag som i söndags, förutom att Höst ersatt Madde. Borgeby tog tidigt ledningen i matchen. Sen visade Höst sin klass och gjorde två mål. Helle gjorde sedan 3-1 i andra på pass från Hanna. Tydligen fungerade spelet mycket bättre än mot Husie. Det är alltid tufft att möta ett farmarlag/b-lag. Man vet aldrig vad motståndarna kommer med för lag. Det skiljer mycket om man har med några a-lagsspelare. Dels är de bättre fotbollsspelare och sen höjer ofta några bra resten av laget.

Utslagna i cupen

Vi hade återigen inte samma lag, men idag hade vi lånat in en "riktig" målvakt från Flanhövve. Det märks stor skillnad när man har någon som är van att stå i mål. Peter var med igen och en kompis till Zoran som varit med tidigare. Motståndarna hade lånat in Julia som spelar i Sandby och hon stod i deras mål. Det brukar vara svårare att möta lag med tjejer i mål, för då får man ju ha tre killar som utespelare. Sen hade de även lånat in Viola, som typ spelar i alla lag... Vi spelar mycket bättre än vi gjort de två senaste gångerna. Alla kämpar och vi är mer samspelta än vi har varit på länge. Matchen är väldigt jämn och det märks inte att det är de som har vunnit ettan vi möter. Vi har några chanser och även de, men det blir inte så farligt i första halvleken. Vi hade någon frispark i bra läge, men det blev aldrig mål.

I andra halvlek gör de ganska tidigt 1-0 genom Viola. Vi fortsätter spela bra och skapar en del chanser. De utökar till 2-0 efter snyggt passningsspel. Vi får sen en frispark precis utanför straffområdet. Zorans kompis sätter den hårt och högt. Vi trycker på för en kvittering, men istället är det Viola som avgör matchen med 3-1. Jag tycker ändå att vi gör en av våra bästa matcher om inte den bästa. De två sista matcherna då vi också mött bra motstånd har vi förlorat stort, men idag spelade vi som ett lag. Kul att det inte var något klagande utan alla var positiva hela matchen. Alla spelade bra idag!

Nu dröjer det nog länge tills det blir inomhusfotboll igen. Tråkigt nog...

Träning

Skönt väder, men lite blåsigt. Tror det var 17 stycken som tagit sig upp till Hardeberga. Vi började träningen med att sjunga för Milan. Sedan var det lite matchsnack. Vad vi gjorde bra i söndags, mindre bra och vad vi behöver tänka på till i helgen. Första övningen var spel med två små mål på varje sidan. Varje gång man bröt skulle spelet gå via Camilla. Snabba spelvändningar och enkla, snabba passningar. Vi spelade sen på större plan med riktiga mål. Det var ganska stora ytor och stundtals fungerade spelet bra. Men många passningar var för lösa och motståndarna bröt och kontrade. Träningen avslutades med 6 sträckor från ena långsidan till den andra.


Nästan sommar

Jag har varit ledig två dagar. Riktigt härligt när det är så fint väder! Synd bara att det blåser så mycket, annars hade det nog nästan varit badväder.;) Ska bli skönt att träna ikväll. Korpen efter kommer bli riktigt tufft. Vi möter Smoothie, som vann ettan. Vi har en avbytare och det är mer än vi haft några gånger, så det är lugnt. Ikväll ska Barca slå ut Manchester United. Jag hoppas verkligen på det, så det kan bli en final där jag vill att det ena laget ska vinna! 
 

image91
Snart får det bli ett premiärdopp!


Valborg imorgon... Egentligen skulle jag till stadsparken på dagen, men nu blir det jobb istället. På kvällen ska jag till Beckis. Middag och sen ska vi väl ut en sväng och kolla på någon brasa.


Fler resultat

Kristianstad leder damallsvenskan efter seger mot Sunnanå i helgen. Riktigt kul att en nykomling från Skåne tagit för sig så bra i inledningen. Nu har ju LdB, Linköping och Umeå spelat två matcher mindre, men det är tre tippade topplag. Jag hoppas verkligen de håller sig kvar i allsvenskan. Skåne behöver två lag där.

LdB Academy slog Helsingborg med samma siffror, som de vann mot Veberöd i premiären. De känns väldigt bra i år och kommer nog dra ifrån i toppen. Veberöd slog för mig otippat Derome, nykomling från Halland. Tydligen hade Veberöd haft tur i första, för Derome hade varit bra då.

Lilla Torg, som vi möter nästa helg, slog Hammenhög med 2-1. Teamet med ett inte riktigt lika starkt lag, som förra helgen, förlorade med 2-0 mot Husie DIF. Tozz, Ica, Johanna och Hanna var väl de tre som kan ses som a-lagsspelare. Imorgon möter Teamet Borgeby. Jag gissar att det är ungefär samma lag som igår, men Höst skulle kunna hoppa in och förstärka. Jag tror det kan bli en jämn match! Hade varit kul att se, men det blir det träning istället.

Cup i korpen

Efter matchen fick jag frågan om jag var sugen på att spela korpen på Victoria. Nästan så att jag inte kände för det, men det blev att jag åkte dit. Ganska seg i benen och ont lite varstans. Vi som är Bi skulle möta Bollkontroll. De dök först inte upp, men kom lite efter matchen skulle börjat. De gör tidigt 1-0. Vi får sen vår målvakt utvisad och fem minuter med en spelare mindre på plan. Vi håller emot bra och även resten av halvleken. Våra avslut är inte de bästa och vi borde gjort i alla fall ett mål. I andra halvlek tappar vi helt. Vi sätter inte våra chanser. De spelar bra och målen trillar in efterhand. Vet inte riktigt vad matchen slutade, men kanske 7-1.

Förlust i riktiga premiären

Idag var det perfekt väder för fotboll. Tyvärr hade vi gjort samma misstag idag som igår och hade samma färg på tröjorna som LB07. Det får nog kollas upp bättre i fortsättningen. Idag fick vi snällt ta på oss västar och spela. Laget som startade var Emma - Sara, Malin S, Josse, Sandra - Stina, Lina, Pilan, Malin H - Jag, Benita. Lilly och Jessan började som avbytare och Emma H kom senare från jobbet.

Vi var inte alls med från början. De pressar högt och lägger in bollar framför vårt mål. Efter bara några minuter tar de ledningen. Deras snabba anfallare får en långboll. Det är lite dålig kommunikation mellan våra backar och Emma och anfallaren petar bollen förbi och får öppet mål. Efter målet fortsätter de trycka på, men efterhand kommer vi in mer i matchen. Vi börjar skapa chanser. Efter kanske 20 minuter får vi en frispark en bit ut till vänster utanför straffområdet. Josse gå upp och lägger den. En perfekt båge in och jag får i kamp med en försvarare bakhuvudet på bollen. Det ställer målvakten och bollen går i mål. Riktigt skönt att göra mål och i det läget var det kanske inte helt rättvist. Men efter målet ändras matchen helt. Det är vi som för spelet och skapar mycket. Bara någon minut efter vår kvittering får vi frispark i samma läge. Josse tar den och slår den nästan likadant. Jag når nästan bollen med huvudet, men den går över och tar axeln/armen. Bollen studsar ner i gräset och Lina är framme och trycker in bollen i mål. Alla tror att det är mål, men när vi är på väg tillbaka visar det sig att domaren blåst för hands. Väldigt tveksamt, för även om bollen tog armen hade jag den intill kroppen. Vi fortsätter och trycka på. De har bara några kontringar, som våra backar för det mesta löser bra. Efter en hörna har Lina ett jätteläge att trycka in bollen, men försvararen räddar på mållinjen. Returen går ut till mig, men bollen går aldrig på mål. Deras backar är stundtals slarviga och missar i mottagningar och passningar. Vi borde utnyttjat vårt spelövertag i slutet av första halvleken och tagit ledningen i matchen. Det kändes ändå som vi skulle kunna få in något mål i andra halvlek och vinna matchen.

I andra halvlek är det jämnt från början. Men efter kanske tio minuter tar de över helt. Vi kommer fel i positioner, vinner inga bollar och känns väldigt trötta. Vi har några kontringar, men annars har det allt spel. Vårt försvar är ändå väl samlat och tillåter inte LB07 att skapa så mycket riktigt farliga chanser. De har mest skott utifrån och inlägg. Det farligaste skottet tar ribban. Med kanske en kvart kvar tar de ledningen med 2-1. Sandra blir fult tacklad och når inte bollen, som går ut till en spelare som kommer längs högerkanten. Hon får till ett bra skott som går i en båge över Emma. Efter målet tar vi tag i spelet igen och flyttar upp. Emma H har kommit in i anfallet och vinner en del bollar högt upp i plan. Emma har en riktigt bra målchans, när hon lägger ett inlägg hårt i ribban. Vi får en hörna från höger. Emma lägger in den på mål och det blir farligt. Bollen går ut på kanten och Stina lägger in den till Lina som skjuter 2-2. Riktigt skönt. I slutet är det chanser på båda hållen. Jag har ett friläge. Lina slår en perfekt boll och jag tänkte lobba, men fick dålig träff på bollen. Får öva frilägen i veckan, för sådana lägen måste sitta. Med två minuter kvar, tar de ledningen igen. De får en vänsterhörna, som de slår mot bakre stolpen. Där kommer en spelare med full fart och trycker in 3-2. Det blir inga fler målchanser och "premiären" slutar med en uddamålsförlust.

En riktigt sur förlust. Alla jobbar bra, men tyvärr räckte det inte idag. LB07 är ett lag som vi bör slå. Synd att vi tappade vårt fina spel från slutet av första halvleken. På lördag är det hemmapremiär och Lilla Torg kommer på besök. Då får vi se till att spela bra hela matchen och sätta våra målchanser!


Intressanta resultat

Sandby förlorade borta mot Halmia med 3-0. Halmia har alltid varit bra och det blev för tufft då både Tozz och Höst saknades. Sara Johansson spelade en del i andra halvleken och kommer bli en stor tillgång för Sandby om något år. Skurup förlorade "bara" med 2-1 mot Norvalla, som vann serien förra året. Falkenberg har inlett bra och vann sin andra match mot Böljan.

Vången och Borgeby spelade 2-2, efter att Borgeby hämtat upp ett 2-0-underläge. Enligt Vången var de överlägsna, men kunde inte täppa till matchen.

Ännu ett WO har lämnats i vår serie. Inte helt oväntad var det Gula Damer som fick göra det. Skillinge vann alltså utan att spela.

I den norra trean verkar det skilja en del mellan botten och toppen. Wä slog Häljarp med 10-0 och även när vi mötte dem i träningsmatch var det klasskilnad. Starkt av Eskilsminne att slå Råå med 3-1.

Löberöd slog Uppåkra stort i premiären. 4-0 slutade det. Uppåkra som spelade riktigt bra mot Teamet, måste ha tappat sitt spel helt. Den mellersta fyran innehåller många bra lag. Lunds BK slog Sösdala med 2-1. Hallands förlorade lite överraskande mot Backarna.

Muggmålning

Efter matchen åkte jag direkt till Cäl. Först blev jag bjuden på riktigt god mat. De andra hade redan ätit. Kycklingwok, sallad och ris. Cäl och Katrin hade sedan en överraskning. De hade köpt muggar och färg. Fantasin var inte den bästa och inte självförtroendet, för att det skulle bli fint. Först satt vi bara och beundrade Cäls mugg, men sedan blev faktiskt alla ganska fina. Efter ansträngningen med målningen blev det jättegod kladdkaka och grädde! Mums! Lugn och skön kväll, som aldrig kan gå fel med det sällskapet!
 

Snygga muggar och Emmas eget sätt att vispa grädde...

Seger för u-laget

Riktigt härligt väder att spela fotboll idag! Vi kom i våra röda tröjor och ser när vi kommer ut på planen att Teckomatorp också är röda. De byter snällt om till sitt bortaställ! Vi hade med ganska många spelare som ska spela imorgon och bytte runt mycket på dem. Följande lag startade matchen: Emma H - Jessan, Milan, Lina, Sandra B - Aki, jag, Stina, Lilly - Benita, Elin. Pilan och Malin S började på bänken.
 
image84
Lina vilar sig i form till sina avgörande insatser!

Vi tar tag i spelet direkt och har mest boll. Från början kommer vi inte riktigt till farliga lägen, men efterhand blir det bättre. Teckomatorp kontrar, men kommer aldrig till riktigt bra avslutslägen. Emma har inte mycket att göra under hela matchen, men är bra med på fötterna vid hemåt-spel. Vi missar några riktigt bra lägen och det känns som bollen inte vill gå in i mål. I slutet av halvleken kommer Lina in på höger yttermittfält och då lossnar det. Först slår hon ett inlägg, som Benita får på huvudet. Vet inte om man ska kalla det nick..;) Bollen går i alla fall in i mål utan att Benita riktigt har koll på den. Alla mål är lika viktiga! Kort därefter ökar Benita till 2-0. Den här gången lägger Lina in bollen längs marken och Benita kommer bra och trycker in den. På alla chanser och övertaget vi har haft borde det stått mer i halvlek, men vi spelar bra och då kommer målen komma. Vi hade en liten svacka i mitten av halvleken, där vi blev lite passiva och inte kom fram och pressade, annars kändes det som vi hade gjort en bra halvlek.
 
image85
Jan och Rille njuter (?) av spelet...

I andra halvlek fortsätter vi att vara det bättre laget. Det känns som de är betydligt tröttare än oss och stundtals är spelet nästan bara på deras planhalva. De slår upp långbollar och försöker kontra, men vår backlinje är säker och bryter allt. Det blir jätteytor mellan deras lagdelar och med lite mer koncentration i passningarna, hade vi kunnat komma förbi varje gång. Efter mina missar i första halvlek, så fick jag äntligen läget att göra mål. Jag kommer helt fri, men plötsligt blåser domare. Jag förstår inte varför, men tydligen har en av deras spelare tappat luften. Inte alls där spelet var, men domaren tyckte ändå det var nödvändigt att blåsa. Det var nog inte meningen att jag skulle göra mål. Stina utökar snyggt till 3-0. Lina slår en krossboll ut till Stina, som från ganska långt håll skjuter otagbart för målvakten. Stolpe in i bortre stolpen. 4-0 gör Elin på egen hand. Hon får tag på bollen i straffområdet, vänder upp och lobbskjuter in bollen i mål. Vi trycker på för fler mål, men det blir inga fler.
 
image86
Lilly har full kontroll på bollen

4-0 i premiären tycker jag vi ska vara nöjda med. Alla gör en bra match! Jag och Emma utsåg Stina till matchens lirare och bjöd henne på en drickyoghurt! Vi borde ha haft fler för det var svårt att ta ut en! Nästa söndag möter u-laget Stora Harrie hemma. Vi får hoppas på lika bra spel då!
 
image87
Klungspel?!?;)

Fredag

Idag har jag varit på Lilla Torg med Oliw, Curry och en gammal kompis till dem. Det blev kyckling, sallad och tzatziki. Vi satt ute hela tiden. Det blev lite kallt på slutet, men ändå härligt att kunna sitta ute. Det känns att sommaren närmar sig.

Det blir en tidig kväll för mig idag, för jag ska upp och jobba imorgon. Måste vara pigg till matchen efter jobbet! Ska bli kul att spela match igen, känns som evigheter sen sist! Nästan tre veckor sedan, så länge så att jag nästan glömt bort hur man gör..;) Huvudet är bättre, men ska använda fötterna mer än huvudet...;)

Träning

Idag var det lite varmare och lite mindre vind på träningen. Vi började med fotbollstennis. Två passningar, två tillslag och två som jagade. Från början gick det inte alls bra, men efterhand tyckte jag att mitt lag fick igång det bra. Sedan var det dags för allsvenskan. Det kändes rörigt och kanske inte den bästa övningen när man har ont i huvudet. Känns som det ska vara mycket närkamper och inlägg, där man ofta ska sätta till med huvudet. Först höll Emma H på att skjuta ner mig och nästan direkt efter fick jag ducka för ytterligare ett skott. Till helgen hoppas jag det har gått ner och jag vågar gå in och nicka. I slutet spelade vi på ganska stor plan. Det blev väldigt stora ytor och mitt lag var en mer, så det andra laget fick jaga mycket. Jag höll på att skada Josse riktigt illa. Jag som normalt är så snäll och mesig, hann inte med när Josse gick förbi. Istället för bollen träffade jag hennes fot och hon höll på att flyga rakt in i sjumannamålet som stod vid sidan av planen. Som tur var hann hon få undan huvudet och hamnade med axeln precis vid stolpen. Det hade kunnat gå riktigt illa!

Till helgen är det seriepremiär för båda lagen. U-laget möter Teckomatorp borta på lördag kl 16.00. Emma H ska stå i mål och ganska många som ska spela på söndag är med. Egentligen inte bra när u-laget spelar dagen före a-laget, men vi får byta runt. Själv tackar jag aldrig nej till match och brukar inte ha några problem att spela mycket. På söndag har a-laget premiär borta mot LB07. Jag tror att de flesta kan, så vi ska ge motståndarna en riktig match!

Korpen

Efter att ha gått in i ett rör och fått en jättebula i huvudet, var jag nästan tveksam om jag skulle kunna spela. Måste sett sjukt kul ut, men var inte alls skönt. Hade tänkt att undvika att nicka, men inte tänkte jag på det när bollen kom. Det gjorde riktigt ont, så imorgon ställer jag inte upp om det är nickträning.

Vi hade problem med att få ihop folk idag igen, som vanligt. Peter, Anders och Linus ställde upp, så vi var fullt lag. Det enda som saknades var en riktig målvakt och det skulle behövts idag. Vi mötte Bollkontroll och det hade de verkligen i andra laget. Speciellt två av killarna, som var riktigt bra. Vi hängde inte med i deras tempo och kvicka dragningar. De var samspelta och det tog ett tag innan vi kom rätt. Vi lyckades snyggt kvittera till 3-1, en bit in i matchen. Efter flera passningar på få tillslag, når bollen fram till Katrin som trycker in den. Innan paus hoppar jag in i mål och då går det som väntat. Det finns en anledning till att jag inte är målvakt. Jag släppte in två mål och det stod 5-1 i paus, tror jag. I andra står Zoran hela halvleken och han gör några riktigt bra räddningar. De dominerar totalt i början, men vi håller ändå ihop bra. Peter gör ett mål, lågt precis invid stolpen. Efter att de utökat med något mål, så skjuter sedan Linus in vårt tredje. Matchen slutar 9-4 eller något sånt. Det sista gör jag när vi kontrar tre mot en. Jag får bollen ute på kanten och både backen och målvakten täcker upp för passning, så då fick jag skjuta in den vid närmsta stolpen. Vi blev nu trea i serien. Två förluster mot två bra lag! På tisdag är det första omgången i cupen och det kommer bli riktigt tufft då vi möter Smoothie som leder division ett.

Efter matchen kollade jag lite på Barca - United. Barca hade helt klart mest boll, men hade svårt att skapa farliga målchanser. Jag hoppas Barca fortsätter spela bra och gör mål på Old Trafford. Ronaldo kanske är lite knäckt nu efter straffmissen...

DM

Igår slog Eskilsminne enkelt ut Lilla Torg med 5-0. Ett fd div 2-lag mot ett fd div 4-lag. Lite större siffror än vad jag hade trott, med tanke på att Eskilsminne inte ställde upp med ett rent a-lag.

Skillinge lämnade WO till IFK Trelleborg i lördags. Jag antar att de inte ville slita på spelarna, eftersom de hade seriepremiär dagen efter. Konstigt att de har lagt matchen där från början.

Trött

Precis hemkommen från träning. Var tvungen att stiga upp 4.50 i morse för att hinna med bussen till jobbet, så imorgon blir det bil! Jobb hela dagen och sen inlines till Hardeberga. Känns som det alltid ska blåsa motvind när jag åker. Lite tråkigt, men kanske är för att jag åker så fort..;) Det tog bara 1,5 timme till Lund, idag så då tänkte jag att jag lika bra kunde åka till Hardeberga. Men där tänkt jag fel, hade glömt hur mycket det blåser där. Jag stod still i uppförsbackarna i motvinden och hade nästan tänkt ta av mig inlinesen och gå. Hade nog gått snabbare. Var framme precis halv, men behövde ingen uppvärmning efter den turen.

Idag var vi fler än vi varit på länge. Vi körde först fotbollstennis. I början hade vi en som jagade, två tillslag och tre passningar. Efter en stund hade vi två som jagade och två passningar. Det fungerade bra stundtals, men vinden förstörde en del. Sedan hade vi anfalls/inläggsövningen som vi hade i lördags, men det gick sämre idag. Det var inte lika bra skärpa i tillslag, inlägg och löpningar mot mål. Vi spelade efter det. Det gick bra för mitt lag. Kanske för att vi var en mer eller för att vi hade Milan där bak som tog allt, så att vi andra kunde fokusera på att anfalla. Hanna P låg bakom mycket framåt och det är kul att hon är tillbaka. I slutet blev det liverpoolare. Det var nu mina ben började säga stopp. Försökte hänga med Louise ett tag, men fick ge upp. Benen ville inte springa så snabbt. Kom i alla fall i mål och nu ska mina ben få vila tills imorgon kväll när det är korpen.:)

Inlines och jobb

Åkte inlines hem igår efter att jag hade varit domare. Skönt att åka i medvind och lyssna på bra musik.

Idag skulle jag egentligen varit ledig och hade sett fram emot en dag ute i solen. Först ville de att jag skulle komma till Genarpskolan och jobba, men jag hörde inte sms:et. Istället ringde de från Skånemejerierna och behövde mig där. Fick ta bussen in till Malmö och vara inne hela dagen. Det var mycket att göra, så jag var kvar till fem. Jag hade med mina inlines och åkte hem. Hittade ingen bra väg i Malmö, men mellan Malmö och Lund är det bra cykelväg hela vägen. Det tog nästan två timmar och var lite jobbigt i motvinden. Borde ta knappt en och en halv timme med vinden i ryggen!

Imorgon blir det jobb på Skånemejerier igen och sen träning på kvällen!


Anna Phil

Sista avsnittet idag. Så himla bra, men sorgligt att det inte visas mer. Vad ska jag nu titta på på tv? Kommer aldrig hitta något lika bra... Till alla er som inte har sett det, så har ni verkligen missat något!

Teamet - Vången

Jag och Tozz åkte som bestämt inlines till matchen. Det var lite motvind, så det tog längre tid än vi hade tänkt. När vi kom till Sandby, var vi sugna på vindruvor, så vi var inom Ica innan vi kom till matchen. Vi missade den första kvarten och missade två mål. Det verkar inte som det är meningen att jag ska få se Sandbys mål. Petra och Curry hade gjort dem. Teamet hade övertaget om resten av halvleken. Vången var knappt inne på Sandbys planhalva. Det gick inte att känna igen Teamet från förra helgen mot Uppåkra, då det inte alls såg bra ut. Nu var det inte samma lag, men spelarna som var med då hade höjt sig rejält. Idag var det nästan en a-lagsuppställning offensivt. Hanna och Höst i anfallet. Curry, Lillis, Oliw och Madde på mittfältet. Madde, den enda som inte var med igår. Även om hon inte har tränat så mycket, så är hon riktigt bra. Sandby pressade Vången, men fick inte in fler mål under första halvleken.
 
image80
Tozz skriver på Annelies gips! Annelie som imponerade med att vara med och trixa i pausen. Hon är nog snart tillbaka...;)

Direkt i andra halvlek kom Helle runt målvakten och lyckades peta bollen mot mål. Det var knappt att den rullade över mållinjen, men Vångenspelaren hann inte ifatt för att rensa undan. Sandby hade det mesta spelet och skapade några bra lägen att utöka. Men efterhand i andra tog Vången tag i sitt spel och kom lite närmare Sandbys mål. De hade några skott och Irre fick lite att göra. Matchen slutade 3-0 och det var ett helt rättvist resultat. Vången som trillade ur tvåan förra säsongen, trodde jag skulle vara bättre. Får kanske hitta en ny favorit till att vinna serien, för spelar de som de gjorde idag vinner de definitivt inte. Teamet kan inte ställa upp med så bra spelare varje match och frågan är hur det kommer se ut när inte startspelarna från tvåan är med.
 
image83
Irre tackar för en bra match

Dålig rapportering av damfotboll

Måste bara kommentera tidningen (Sydsvenskan). Herrarna har spalt efter spalt med målskyttar och korta referat ner till och med division 5. Damerna får en halv spalt och ibland inte ens det. Målskyttar och referat i ettan och tvåan. Vår serie hade med ett resultat. Undra om någon bryr sig om de andra två matcherna. Jag har faktiskt klagat en gång, men de verkar inte bry sig. De svarade med att de skrev om det som folk var intresserade av. Kanske bara är jag som är intresserad, men jag hade inte haft något emot om det hade stått lite mer. Finns inte lika många damlag som herrlag, så det hade inte blivit så mycket extra.

Andra resultat

Husie förlorade borta mot Dalsjöfors och kommer få det riktigt tufft att klara sig kvar i ettan. Stattena slog Sjöbo i ett jämnt skånederby med 2-1.

I tvåan var det bara väntade vinster för Malmö mot Veberöd, Norvalla mot Böljan, Falkenberg mot Derome, Sandby mot Skurup och Halmia mot Helsingborg. Tror Skurup och Veberöd åker ur. Svårare att gissa det tredje laget och de som vinner. Malmö känns bäst, men de kan ändå inte gå upp. Idag hade de med flera spelare från a-truppen och därför blev det enkelt mot Veberöd. Kanske Norvalla och Halmia får ses som favoriter till kvalplatsen!

I vår serie vann Hammenhög över LB07 med 2-1. Antar att LB07 är sugna på att vinna mot oss nästa helg nu... Lilla Torg slog väntad Gula Damer. Gula Damer som jag tror kommer få det svårt i år. De har som många andra lag tappat flera spelare. Lilla Torg har många spelare som har spelat i högre divisioner. Dagens målskyttar har spelat i Malmö FF (Annelie Lindborg, Sara Stålhammar) och Husie (Elin Dunegård, Isabelle Refthagen).

Hardebergas herrar förlorade med 4-1 hemma mot Croatia. De hade två straffar emot sig i första. Mål på första och miss på andra. Hardeberga ställde snabbt om och kvitterade. Sen sköt Croatia 2-1 via ribban ner på mållinjen, men bollen dömdes in. 3-1 precis innan pausen.

Sandbys herrar spelade 2-2 borta mot Kyrkheddinge. De låg under med 2-0 efter tio minuter, men tog sen över och var närmast segern.

Sandby - Skurup

Sandby började med att göra fyra taktiska byten. Höst, Hanna, Lillis och Oliw startade på bänken. Vången kan nog få det tufft imorgon! Sandby har mest boll, men skapar inte mycket under första halvlek. Skurup kommer inte till ett enda avslut, men stör lite utanför straffområdet. Höst har det bästa läget. Fri med målvakten skjuter hon rakt på henne. Oliw får ett bra läge med huvudet, men blir avblåst för offside. 0-0 i paus var ganska rättvist. I paus var jag tvungen att gå. I andra göra Sandby 3 mål. Starkt att ta tag i det och vinna klart. Olle klackade fram till Oliw, som fick friläge och satte det första. Olle spelade även fram till nästa. Ett inlägg som Petra satte på ett. Riktigt snyggt enligt Hanna. Höst gjorde det sista, tyvärr vet jag inte hur det gick till för Hanna hade kramp då..;) Tozz fick även sitt andra gula för snack och är tyvärr avstängd nästa helg mot Halmia. Halmia ger nog betydligt tuffare motstånd och hon hade behövts där. Hörde även att Höst inte kunde...

Dagens kommentar (Bumbi till Emma): Bra, det är rätt att döda där! (så hårt gick det inte till på plan, när jag spelade i Sandby)


Träning istället för seriepremiär

Vet vad jag hade valt om jag hade fått välja...;) Men inte helt fel med en träning i det fina vädret. Vi började att spela med fyra små mål. Två var. Det gällde att driva mellan konerna. När det blivit mål bytte man sida och anföll direkt åt andra hållet. Det gällde att utnyttja spelvändningar och spela bollen snabbt. I början gick det bra för mitt lag, men ju längre vi spelade ju mer tog det andra laget över. Sedan hade vi anfallsövning med inlägg. Två anfallare och fyra mittfältare anföll mot två backar och en målvakt. En innermittfältare spelade upp bollen till en anfallare som mötte och spelade hem till den andra innermittfältaren, som slog bollen direkt ut på en kant. Yttermittfältaren slog in bollen och det gällde att fylla på med spelare och sätta dit bollen. Det blev en del snygga mål! Vi avslutade med att spela. Det ena laget hade elvamannamålet med Camilla som målvakt och det andra laget hade två små mål. Efter halva tiden bytte vi sida. Jag kände mig riktigt trött i slutet. Erik bjöd på goda bananer efter träningen! Jag behövde verkligen lite energi och nu känner jag nästan för att gå och lägga mig..;)
 
image76
Inhägnad träning, för att hålla borta fotograferna..;)
 
image77
Louise, Lina, Stina och Pilan vilar/stretchar efter träningen
 
image79
Bara för att Malin så gärna ville vara med i bloggen!

Helgen

Idag har varit en lugn kväll i soffan. Talang och Berg. En kille som var grym på att trixa, en på att jonglera och en riktigt söt tjej som rockade rockring, är det jag kommer ihåg mest.

Imorgon är det jobb igen. Min första lördag. Får se hur det går. Om ni får någon konstig fil eller yoghurt är det mitt fel...;) Sen blir det fotboll. Antingen ser jag hela herrmatchen eller första halvlek av Sandby - Skurup. Sandby som jag tror kommer slå Skurup ganska enkelt. De har fått tillbaka de flesta och bara Ica saknas av dem som skulle kunna ta en plats i startelvan (vad jag vet). Räknar inte Annelie, Annika och kanske någon till som är borta till sommaren. Höst och Olle blir giftiga framåt. Hanna, Lillis och Emma kan fylla på bra. Linda spelar nog lite mer defensivt. Tozz tillslag är också ett riktigt farligt anfallsvapen. Bumbi får chansen i mål. Säkert överraskande för en del, men vad jag har hört så har hon imponerat i träningsmatcherna. Själv blir det träning 16-17.30. Nästa helg kommer vi komma riktigt sugna till Bunkeflo!

På söndag kan jag äntligen ha sovmorgon. Det lovas fint väder och jag och Tozz ska åka inlines till Sandby för att kolla när Teamet möter BK Vången. Teamet är förstärkt av några a-lagsspelare och kan kanske ge Vången en match. De får dock höja sig rejält från förra helgen, då det inte alls såg bra ut. Ser nog BK Vången som den största favoriten i vår serie och tror de vinner över Teamet. Senare på eftermiddagen ska jag döma SSIF f95/96 mot LB07.

Farfar

Idag skulle farfar fyllt 80 år. Det är nog från honom jag har ärvt mitt sportintresse. Mamma och pappa är det inte ifrån. Han tittade också på all sport! De andra tyckte vi var tråkiga och ville hellre se något annat. Han älskade att titta på oss när vi spelade fotboll när han var nere och hälsade på. Han ringde alltid och frågade hur matcherna hade gått. Ett tag fick jag en tia för varje mål jag gjorde, men antingen tror jag det blev orättvist mot mina syskon eller så ruinerade jag honom.;) Så han fick sluta med det. Jag trodde alltid att han skulle bli väldigt gammal. Han var hur pigg som helst. Tyvärr förändrade sjukdom allt. Eftersom han alltid har bott så långt bort, så tror jag det tar längre tid att förstå att en person är borta. Han ingick inte i vårt vanliga liv här nere. Det är först när man var uppe och hälsade på som man insåg att han inte fanns mer.
 
image75
Mamma, Mikael och farfar ute och åker skidor 2005

Korpen

Två korpenmatcher på grus. Grus är absolut inte mitt favoritunderlag. Jag föredrar lätt korpen inomhus. Men fotboll är fotboll och jag tackar inte nej, om jag kan.

Först blev det vinst med 4-0 med Staten o Kapitalet mot Herr Banan FK. Det tog lite tid innan vi hamnade rätt och vi fick kontroll på den studsiga bollen. Alla kämpade och slet och det blev några snygga mål. Gustav låg bakom det mesta framåt, Lukas slet över hela planen och resten gjorde också sitt jobb.

Sedan var det Vi som är Bi mot Bastuklubben. Tyvärr gick det inte lika bra i den matchen. De flesta hade spelat en innematch direkt innan och det var svårt att komma in i spelet på gruset. De enkla passningarna och löpningarna saknades ofta. Mina ben var lite trötta, så de bidrog kanske inte så mycket till att öka det sistnämnda. Matchen slutade med en 3-0-förlust.

Dagens träning

Det var inte alls varmt och skönt i Hardeberga. Vinden var riktigt kall. Träningen var lik tisdagens träning. Mycket spel i alla övningar! Vi började med fotbollstennis. Först en som jagade, två tillslag och tre passningar. Efter ett tag lade vi till att vi inte fick spela tillbaka till den vi fått bollen av. I slutet gjordes övningen svårare. Två som jagade och två passningar. Jag tycker det fungerade mycket bättre idag än i tisdags, även om en del passningar fortfarande är lite lösa. Sedan blev de tre lagen två. Vi spelade halva laget i taget. Ganska liten plan, men stora mål. Det gällde att avsluta snabbt och sen försvara sig direkt. När man försvarat sig, så bytte man med de andra i laget. Ibland var vi dåliga på att snabbt komma till avslut, men det blev mycket skott. Stor skillnad sen vi gjorde den första gången på träningslägret. Vi avslutade med spel. Stundtals fungerade spelet bra. Vi hade Rille emot oss och det kändes som hans långa ben tog allt. Jag lyckades slå en "riktig" tunnel en gång på honom. Jag brukar aldrig göra det annars, så man får leva på dem när man gör det!;) Efter träningen blev det fika och sen skulle jag snabbt iväg till korpen.


Serieledare...

Tyvärr måste jag faktiskt säga. Hade längtat riktigt mycket att få spela seriepremiär. Husie DIF får inte ihop spelare, så de har lämnat WO till matchen på lördag. Visste att de hade ont om folk, men trodde de hade flicklag som de hade kunnat låna spelare från. Konstigt att en storklubb som Husie kan tappa så många spelare, så att de inte kan spela med två lag samma dag. Egentligen tror jag WO är en förlust för oss, för det känns som vi hade vunnit med mer över ett ungt Husielag. Men, men än så länge är det tre poäng, så vi får ladda inför matchen nästa helg istället. Frågan är om de lyckas få ihop lag resten av säsongen. Känns som det är stor risk att de inte kan ha två lag, när det går så här redan i april. Istället för seriepremiär på Knutsvallen klockan 16.00 på lördag, blir det träning.

Massa fotboll

Ikväll blir det mycket fotboll. Först träning 18.30-20.30 i Hardeberga. Sen har jag lovat att ställa upp i två korpenmatcher på Smörlyckan. Staten o Kapitalet ska möta Herr Banan FK och sen ska jag hoppa in istället för Elin i Vi som är Bi.

Igår förlorade Gula Damer FF mot division 5-laget Vellinge IF. Mindre bra insats av Malmö och de har inte visat många bra resultat i vår. Vellinge ledde med 3-0 i paus. Gula Damer inledde andra halvleken starkt och gjorde 2 mål under de tio första minuterna. Sen höll Vellinge tätt bakåt och matchen slutade 3-2.

Cuper

Veberöd förlorade borta idag mot division 3-laget Lörby i Svenska cupen. Ytterligare ett svagt resultat av Veberöd, som jag tror kommer få det riktigt tufft att stanna kvar i tvåan.

LB07 förlorade hemma mot Sjöbo IF med 3-0 i Svenska cupen. Ett helt väntat resultat. Sjöbo ska vinna en sådan match med några bollar.

Igår slog Hammenhögs IF ut Sjöbotjejerna med 3-1 i YA-cupen. Antagligen saknade Sjöbotjejerna helt a-lagsspelare, eftersom de spelade Svenska cupen idag.

Första träningen i Hardeberga

Eftersom vädret var bra, bestämde jag mig för att åka inlines till träningen. Det blev omvägen upp om Sparta. Lagom uppvärming inför träningen. Helt ok väg hela vägen!

Träningen inleddes med fotbollstennis. Först hade vi tre pass och en som jagade. Vi fick inte passa till samma som vi fått bollen av. Sedan blev det lite svårare. Två pass med två som jagade. Största problemet var att passningarna var för lösa. Men stundtals fungerade det riktigt bra och de som jagade i mitten fick hålla på länge. Sedan hade vi kvar de tre lagen och spelade på liten plan med stora mål. Det skulle övas avslut och vi hade två tillslag. Ibland var vi dåliga på att utnyttja första läget, utan vi tog gärna emot bollen och sen var det för sent. Stina fick in en hel del snygga mål och även Emma satte några stenhårda skott! I slutet delade vi in oss i två lag och spelade på lite större plan. Det blev ganska stora ytor för anfallande lag. Tror det var lättare för alla att jobba framåt än hemåt, för ibland var det helt öppet när lagen anföll. Träningen avslutades med en liverpoolare. Riktigt jobbigt att göra den på gräs, mycket tyngre för benen. Roliga övningar på träningen idag! Jag gillar när det är mycket spel!

Efter träningen hade jag tänkt åka med bussen hem, men efter en del hade påpekat att jag borde åka det andra hållet till Hardeberga var jag tvungen att testa. Med några plopp och kexchoklad, hade jag tillräckligt med energi för att prova! Vad skulle man gjort utan Erik?!?;) Först trodde jag att mina lagkompisar hade försökt att lura mig till att ta en sämre väg. Det började med 100 meter grusväg. Jag fick snällt gå. Efter det var inte asfalten den bästa och med branta backar kittlade det rejält i benen. Dessutom luktade det fruktansvärt illa! Tur att det inte luktade så uppe i Hardeberga för då hade jag inte stått ut att träna. Väl nere på vägen mellan Dalby och Lund, blev det riktigt bra väg och jag kom sen snabbt hem. Vägen var nog betydligt närmare, men det tog lika lång tid. Kanske berodde det på att jag var tröttare i benen när jag var på väg hem.

Strutleken

Sjukt rolig video Lina har klippt ihop från träningslägret! Till er som inte har sett den, gå genast in och kolla på Linas facebook. Till er andra som inte har Lina som vän eller inte har facebook, ni missar verkligen något... Alla ser ut som nyfikna fåglar. Pilan tar med sig bollen framåt på ett mycket lustigt sätt, som tur är har hon inte visat den tekniken på matcher än... Själv får jag försvara mig med att man inte kan vara bäst på allt!;)
 

image72
Var är konerna? Pilan och Lina letade och letade...

Några resultat

Det var seriepremiär för Husie DIF och Hammenhögs IF i lördags. Matchen slutade 1-1. Alltid bra när andra lag i serien spelar lika. Nästa helg möter vi Husie. Jag antar att de inte kommer kunna ha samma lag, eftersom de spelar samtidigt med A-laget borta mot Dalsjöfors. Det är en stor fördel för oss, men det kommer säkert bli riktigt tufft ändå.

LdB Malmö vann sin andra raka match. 3-2 mot Göteborg. Inte lika enkelt som förra matchen, men antagligen mycket tuffare motstånd.

Sjöbo slog enkelt Skurup i YA-cupen. 8-2 slutade det. Sjöbo verkar ha hittat formen, samtidigt som Skurup har haft två storförluster på kort tid nu. Skurup möter Sandby i premiären i tvåan och kommer få det tufft.

Vången och Borgeby gjorde två bra genrep mot tippade topplag i division 3 norra. Vången slog Råå som varit starka i träningsmatcherna. Borgeby spelade 1-1 mot Eskilsminne, som säkert är sugna på att ta steget upp i tvåan direkt.

Lilla Torg hade det tufft i Svenska cupen mot Karlskrona FF. 9-0 slutade matchen. Karskrona har gått rakt igenom seriesystemet och spelar i år i tvåan. De kommer säkert få tuffare motstånd nu, men har vad jag har hört några spelare med allsvensk rutin.


Söndag eftermiddag

Efter matchen var jag hemma hos mina föräldrar ett tag. Vädret var riktigt skönt. Vid fem var det fotboll igen. Jag dömde SSIF F95/96 mot Lunds BK. Lund var nästan ett rent 95-lag och var bättre fysiskt än Sandby som inte har så många 95:or i laget. Det slutade 3-1 till Lund. Efter matchen åkte jag inlines hem. Jätteskönt! Hardebergaspåret var helt nysopat! Nu saknas bara asfalten i Lund, men den kommer inte förrän till sommaren...

Team Sandby - Uppåkra

Vid tolv åkte jag ut till Sandby för att titta på när Teamet mötte Uppåkra. Direkt när jag kom in på Sandbyvallen gjorde nummer 2 i Uppåkra mål på friläge. Innan jag hade kommit ner till målet kom nästa mål. Denna gång ett långskott som gick i en hög båge in i mål. Jag började undra vad det stod och hur många mål de skulle göra. Sedan jämnade spelet ut sig lite, men det var Uppåkra som skapade chanser. Nummer 2 dominerade totalt och Uppåkra visade upp ett bra passningsspel. Sandby skapade en chans i första halvlek. Nelly kom fri, men stoppades när hon skulle skjuta. Det blev frispark och Agge slog den på mål, men målvakten räddade.

I andra halvlek fortsatte Uppåkra att föra matchen nummer 2 gjorde lite som hon ville. Hon gjorde 3-0 när hon gick förbi flera spelare och rullade kallt in bollen i mål. 4-0 var ett stenhårt skott ribba in av samma spelare. Dessutom hade hon efter att snyggt gått förbi hela Sandbyförsvaret helt öppet mål, men missade då målet. Sandby spelade upp sig i slutet av matchen. Tozz hade tre bra chanser, men skotten gick precis utanför stolparna alla gångerna. Amanda hade två bra lägen. Med mer tur, hade de fått in något mål. Men Uppåkra vann matchen helt rättvist. De kan bli farliga i fyran. Nummer 2 skadade foten precis i slutet av matchen och för Uppåkras del hoppas jag att hon snabbt blir bra. De är helt beroende av henne, även om de andra spelarna inte är dåliga.

Teamet ställde upp med många unga spelare och några som inte tränat så mycket. Tror bara det var med fyra spelare (Tozz, Kotten, Curry och Julia)  från matchen mot Stattena. Det är ungefär så här laget kommer se ut nu i början och det kommer bli en tuff premiär mot BK Vången på söndag.
 
image71
Tozz var den som skapade flest målchanser idag

Rolig helg

Fredagen blev en lugn kväll i Eslöv. Tozz och jag beställde thai-mat, tittade på Talang, Berg flyttar in och The Eye. Bra, men ganska hemsk film med Jessica Alba i huvudrollen.

Igår var jag och Ida på fest hos Peter. Det var vi och en massa killar. Peter och Lukas kände jag sen innan och Kalle hade vi träffat en gång innan. Kvällen blev riktigt lyckad. Vi hamnade så småningom på Stortorget. Mitt och Idas "hatställe", men igår var det roligt och bra musik. Det var länge sedan jag skrattade så mycket under en kväll, mycket kul som hände! Träffade Emma H där, men annars var det inte några andra vi kände. Kvällen slutade vid kebabvagnen och hamburgerstället!
 
image70
Peter förlorade burkbyggartävlingen igen!

Sandby - Stattena 2-2

Även Sandby fick ett bra genrep och spelade lika borta mot Stattena. Sandby ledde med 1-0 i paus. Det ena målet var självmål och det andra gjorde Emma. Stjärna gjorde en bra match!

Domarkurs del 2

Även denna gång var mycket givande och man lärde sig en del nytt. Vi utsattes för olika stressituationer, där vi skulle visa rött eller gult kort. Vi lärde oss hur en assisterande domare visar tecken vid olika situationer. Offside, frisparkar och lite annat hann vi också gå igenom. På eftermiddagen fick vi göra ett domarprov. För att bli godkänd som domare ska man ha 11 av 13 rätt, men första året slipper man göra det på riktigt. Tror jag lyckades få 10, så nästa år ska jag väl klara det...;) I slutet fick vi våra domarlicenser och nu är vi behöriga att döma upp till division 3 damer och division 6 herrar och gå på linjen i tvåan för damer och upp till fyran för herrar. I början blir det nog en del matcher i junior- och reservlagsserier. En bra bonus med licensen är att man har fritt inträde på alla matcher i Skåne. Inte helt fel!:)

2-2 i genrepet

Idag mötte vi Veberöds AIF, nykomlingar i tvåan. Ett lag som har haft problem att få ihop spelare till en del träningsmatcher och därför har fått ställa in några matcher. Vi tog ledningen med 1-0 på hörna, målskytt fortfarande okänd. De kvitterade sen och tog ledningen, innan Lina fastställde slutresultatet 2-2. Enligt Pilan var det en jämn och rolig match att spela! Ska bli skoj att spela premiär hemma i Hardeberga nästa helg!

Fredag

Ska bli skönt med helg. Idag blir en lugn kväll. Ska träffa Tozz om ett tag. Först blir det någon god mat och sen blir det tv. Talang är givet, fast vi borde ju inte titta. Vi hade lätt kunnat vara med, men vi är bra på så mycket så vi kunde inte välja vad vi skulle göra...;)

Imorgon är det domarkurs och på kvällen blir det fest hos Peter.

DM-final i innebandy

Jag, Sofie, Sandra, Jenny och Pernilla var på plats i Killebäckshallen för att heja fram Theres, Marina och resten av Södradal. Jag har inte sett innebandy live på riktigt länge. Har själv aldrig spelat och det var flera år sen min bror slutade. I finalen stod elitserielaget IBC Engelholm för motståndet. Kändes som det skulle bli tufft för Södradal, som själva vann division 1, men inte lyckades kvala upp till elitserien. Matchen var jämn i början och Marina gjorde första målet. Kvitteringen kom ganska snabbt. Sedan tog Södradal ledningen och med bara sekunder kvar utökade de till 3-1. I andra perioden skapade Sandby mest och var det laget som gjorde målen. Engelholm kom som närmast med ett ribbskott. Återigen gjorde Södradal mål i slutsekunderna och inför tredje perioden stod det hela 6-1. I tredje perioden blev det lägre tempo och i slutet flyttade Engelholm upp och satte mer press. Södradals seger var aldrig i fara och i slutet gjorde de 7-1, när Engelholm hade tagit ut målvakten. Det var en riktigt kul match. Innebandy går riktigt fort. Hade varit skoj att vara bra på det själv! Lite mer folk och bättre tryck på läktaren än vad man är van med när man spelar fotboll.

Lite resultat

Manchester United och Barcelona gick som väntat vidare till semifinal. Nu hoppas jag på en final mellan Liverpool och Barcelona, där Barca tar hem det!

Damallsvenskan har dragit igång. Kristianstad stod för ett skräll, då de slog Djurgården med 2-1. Kul att LdB vann stort mot Hammarby. Jag tycker det borde vara deras tur att vinna i år, men det blir riktigt tufft redan på söndag. Lotta Schelin och Göteborg kommer på besök till Malmö.

Sandby förlorade med 2-1 i lördags mot LdB's u-lag. Olle gjorde målet, snyggt dessutom. Dagen innan hade LdB mött Husie IF och vunnit med hela 7-1. Antingen är det Sandby som är bra eller Husie som är dåliga.

Sjöbo vann enkelt mot Veberöd med 4-1.

Borgeby spelade 2-2 borta mot Stattena Blubirds.

BK Vången slog i förra veckan Sjöbotjejerna med 2-0.

Gula Damer FF förlorade lite överraskande mot Höllvikens GIF med 3-1. Den här gången med flera riktigt unga spelare i laget, vilket inte varit något man har förknippat dem med de sista åren.Första förlusten i korpen

Idag var det seriefinal mot Staten o Kapitalet. Vi hade fullt lag idag, men två inlånade spelare. Synd att vi aldrig kan ha samma lag från gång till gång. Vi hade behövt bli mer samspelta. Fyra turades också om att stå. Björne och Kotten stod varsin halva i första halvlek och jag och en av de inlånade killarna stod i den andra. Staten o Kapitalet saknade Jenny, men hade hittat en bra ersättare i Emma (nyförvärv i Sandby). De trycker på direkt och tidigt gör Emma 1-0. De utökar sedan till 2-0, men sen kommer vi upp och skapar några chanser. Samtidigt som vi kommer högre upp, så blir det mer utrymme för dem att kontra. De ställer snabbt om och Gustav gör några kontringsmål. Vi lyckas göra ett snyggt mål i första halvlek, flera snabba passningar och sen öppet mål. Tror det stod 5-1 i paus eller kanske mer. I andra börjar jag stå. Släpper "bara" in två. Anders är ofin nog att göra båda. Helt otagbara såklart!;) Vi lyckas få in en reducering genom tunnel på Gustav. Jag har inte koll på vad det blev till slut. 10-2 kanske. De var helt enkelt för bra för oss idag. De ger alla järnet, spelar enkelt och hittar varandra bra. Tyvärr blev det en del klagande och lite fullt spel från vår sida och det är aldrig kul. Nästa vecka får vi ta revansch och se till att bli tvåa i serien. Staten o Kapitalet är värda att spela i ettan nästa säsong!

Efter matchen behövde CKMB och Flanhövve BK folk. Jag och Björne hoppade in i varsitt lag. Jag hamnade i Flanhövve och fick spela med Viola igen som jag spelade med förra veckan. Nu hamnade jag i det bättre laget. Vi hade bra spel och det var kul att få göra lite mål!:) Matchen slutade 10-0. Tråkigt för Björne som fick två storförluster samma kväll.

Träning

Sista träningen i Revinge. Nästa vecka blir det Hardeberga på tisdagar och torsdagar. Dagens träning började med fotbollstennis. I början gick det inte bra för något lag, men efterhand blev skärpan, passningarna och lyftningarna bättre. Sedan delade vi oss i bara två lag och hade anfalls-/försvarsövning. Två anfaller mot en och den här gången skulle vi skjuta utanför straffområdet. Det blev några snygga skott i mål. Tyvärr inte från mig, jag har inte kraft, teknik eller vad man nu behöver för att sätta bollarna så långt utifrån. Helst vill jag stå på mållinjen..;) Sedan startade vi vid mittlinjen och möttes en mot en. Först fick vi passningar och sen kastade Jan bollen över oss. Det kändes inte alls bra för mig. Lyckades göra några mål när jag väl kom först på bollen. Friläge är alltid kul och bra att öva. Jag hade velat vara snabbare så att man hade kommit först till bollen jämnt och sen kunnat springa ifrån backarna. Slippa få en massa tacklingar, som jag inte heller är bra på. Idag när det väl blev närkamp var det kört. Är helt enkelt för klen, blir jag tacklad tappar jag farten och blir ännu långsammare än vad jag redan är. I slutet blev det spel. Mitt lag var en mindre och det blev tufft. Var jobbigt att hela tiden jaga. Vi lyckades göra något mål, men de andra gjorde en massa (fast Jan dömde bort många för offside).

Stör mig fortfarande på att jag inte kan vara med på matchen mot Veberöd. Enda och sista gången min domarkarriär ska göra så att jag missar någon match! Tror alla som var med på träningen kunde, så förhoppningvis ska vi ge Veberöd en tuff match!

Chelsea och Liverpool

Chelsea slog Fenerbahce med 2-0 hemma och vände mötet till 3-2. Ganska väntat!

Arsenal tog kommandot i det andra mötet och fick igång ett riktigt bra passningsspel. De tog också ledningen genom Diaby och höll den till en halvtimme var spelad. Hyppiä fick då helt omarkerad nicka mål på en hörna. Efter målet tappade Arsenal sitt spel. Vid det läget skulle det bli förlängning, men med 20 minuter kvar tog Liverpool ledningen. Torres vände snyggt upp i straffområdet och sköt stenhårt upp bollen i krysset. Arsenal hade sen en riktigt bra kvitteringschans genom Adebayor, men han missade. Med fem minuter kvar sprintade Walcott förbi hela Liverpool och den här gången kunde inte Adebayor missa. Riktigt skönt där, men tyvärr blev det straff till Liverpool i samma minut. Lite tveksam, dels var det på gränsen om han var inne eller inte och sen tycker jag han trillar ganska lätt. Gerrard sätter straffen otagbart och Liverpool utökar ledningen till 4-2 genom Babel. Spännande och bra match, men tyvärr vann fel lag!

Idag hoppas jag verkligen att Barcelona går vidare, så att jag har någon jag kan heja på i fortsättningen.

Ska ut till Revinge och träna nu. Sen är det seriefinal i korpen mot Staten o Kapitalet som jag har hoppat in i många gånger. Jenny, Annamaria, Linda, Lukas, Ola, Anders och Gustav ska få en rejäl match. Kommer bli riktigt tufft!

Rolig träning

Lina berättade i bussen på väg ut till träningen att Rille skulle hålla i den idag och att den därför skulle bli lugn. Ganska skönt eftersom många hade spelat två matcher i helgen. Men lugn var den inte...

Först kändes det som vi skulle bli väldigt få. Vi från Lund var först på plats, fem minuter innan. Efter hand dök folk upp. De som ska gå modevisning hade fastnat i bikiniprovandet. Vi började träningen med en riktig matchuppvärmning. Man var helt slut bara efter uppvärmningen. Sedan delade vi in oss i tre lag och körde allsvenskan. Den är alltid kul, men väldigt jobbig. Det blev mycket springande fram och tillbaka, så länge man orkade. Sen blev det mest löpningar framåt och hemåt-jobbet blev lidande i de flesta lagen. Vi fick öva mycket avslut och det var nog bra med tanke på matchen i lördags. Efter allsvenskan spelade vi med två lag ett tag. Jag tyckte båda lagen fick igång ett bra spel och det var mer närkamper än vad det brukar vara på träningarna. Emma vägrade att släppa förbi mig och även Hanna L tryckte till mig några gånger. Skoj när det blir tuffare spel, så länge det inte blir fullt. Den redan jobbiga träningen avslutades med 8 sträckor över kortsidan och i slutet lyfte knappt mina ben. Ska bli skönt att vila imorgon, om jag inte kommer på något jag måste göra! Det roligaste med dagens träning var att Hanna P dök upp. Inte märktes det att hon vilat i flera månader från fotbollen. Hon kommer tillföra laget mycket både på och utanför planen!

Domarkurs

Bestämde mig för att gå på den här kursen till slut. Jag ville egentligen inte missa några matcher och nu kan jag inte vara med och visa Veberöd vem som är bäst nästa helg.;) Det är skoj att döma, men betydligt roligare att spela själv. Kursen skulle gå två lördagar 9-15 (+ att kolla på en match i damallsvenskan). När man är klar blir man behörig att döma upp till och med division 3 damer och 6 herrar och gå på linjen i division 2 dam och division 4 herr. Vi är tio stycken som går kursen. Det är en väldig blandning på folk, men alla har spelat fotboll. Några har dömt mycket som ungdomsdomare/föreningsdomare och vissa inte alls. Åldersskillnaden var ganska stor. Den yngsta var 16 och den äldsta var runt 45. Det blev både teori inne och praktik på planen. Några roliga lekar. Mitt på dagen bjöds det på lite mat. Jag var ju lite skeptiskt till kursen innan, men det var verkligen skoj. Hon som höll i det hela, var riktigt bra och det blev aldrig tråkigt som de kurser jag varit på tidigare. En bra talare kan göra det som är tråkigt väldigt intressant, som att gå igenom vissa regler. Det enda som blev fel var tiden, som jag skrev om i matchreferatet. Vi har fått läxa till nästa gång. Inte mycket, men det var länge sen man hade läxa.

Trevlig lördagskväll hos Pålle

Jag och Beckis åkte tillsammans in till Pålle. De hade renoverat köket sen vi var där sist och det var verkligen snyggt nu. Stina, Anna och Annas granne, har tyvärr helt tappat bort namnet, var också där. Pålle hade gjort jättegod mat. Sej med någon god sås i ugn, ris och sallad. Inte så ofta jag äter fisk, men jag gillar det. Vi hade väldigt trevligt och det blev några riktigt roliga samtalsämnen. Efter maten blev det soffan med ostar, kex och vindruvor. Vi tittade på en massa kort från när Pålle och Johan var i Thailand. Riktigt härliga bilder och en riktigt cool med en apa som räckte tunga. Vi åkte hem vid tolvtiden. Jag skulle upp tidigt och jobba idag. Anna och hennes granne skulle till Skeppsbron och jag gissar att de fick det skoj. På vägen hem hände något riktigt konstigt. Tror himlen öppnade sig helt över oss på motorvägen. Från att ha regnat lite hela vägen, kom vi plötsligt in i ett vattenfall och det slutade lika plötsligt 50 m längre bort. Var lite otäckt, men bilen blev nog ren!

Storseger för u-laget

Det var många som inte kunde spela alls i helg. Jobb, sjukdom, skada och säkert någon annan anledning. Dagens u-lagsmatch mot BK Olympic, ett division 5-lag från Malmö, innehöll till stora delar samma spelare som gårdagens match. Vi startade matchen med Camilla -  Sara, Josse, Louise - Aki, Pilan, Stina, Lilly - Lina - Wea, Elin. Jag, Milan och Malin S började på bänken.
 

image65
Två supporters, lika busiga som sin mamma!


Matchen är ganska jämn och det skapas inte så mycket chanser åt något håll. Vi får efterhand grepp om mittfältet och trebackslinjen är lika säker som igår. Elin möter ofta upp och Wea går i djupet. Wea får några bollar, men kommer inte riktigt igenom. Stina har vår bästa chans i första halvleken, då hon skjuter i stolpen. Olympics bästa chans räddar Camilla, men både tur och skicklighet. De får ett friläge och spelaren skjuter mellan benen på Camilla, men bollen tar i foten och går precis utanför stolpen. I slutet av halvleken byter jag med Elin och Stina går upp i anfallet. Milan kommer också in och Wea går ner och tar Akis plats. Bollen hamnar faktiskt i mål i slutet, men tyvärr berodde det på hål i nätet. Jag får ett läge, men skjuter i utsidan av målet. I slutet av halvleken känns det som vi är piggare, trots att många spelade hela matchen igår.
 

image69

Mysigt på bänken!


I andra halvlek tar vi för oss mer och för spelet. Vi skapar chanser och tidigt sitter 1-0. Jag får bollen på mitten och spelar ut till Lina, som gjort en bra löpning på högerkanten. Lina slår ett inlägg mot bortre stolpen och där kommer Lilly med full fart. Lilly slår via målvakten in ledningsmålet. 2-0 kommer snabbt. Lina kastar ett snabbt inkast till mig, som tar mig in i straffområdet. Jag spelar Stina som i kamp med målvakt och backar får bollen i mål. Olympic börjar klaga på varandra och många känns som de har gett upp matchen. Wea gör snyggt 3-0. Hon kommer bra på högerkanten, viker inåt med bollen och skjuter snyggt ett långskott i bortre delen av målet. Vi gör några byten. Malin kommer in istället för Stina och direkt får hon ett friläge, men det blir tyvärr inte mål. Malin gör ett piggt inhopp och skapar mycket. Elin kommer in igen, Malin går ner på mitten och Lina går ut. 4-0 kommer efter en hörna av Malin. Bollen går i en hög båge mot första stolpen, Milan är på väg dit, men Olympic lyckas själv få in bollen i mål innan hon kommit fram. Milan får istället göra 5-0. Bollen slås in från högerkanten och fri med målvakten sätter hon kyligt bollen i mål. Det blir inga fler mål, men vi är närmast att sätta några till. I slutet sänktes tempot en del och vi slog bort lite passningar och blev sämre på att ta jobbet hem. Tur att vi har säkra backar och Pilan som alltid jobbar hem.

image64
Glada över segern?!


Tycker vi gör en bra match idag. Olympic är inte något dåligt lag, bara för att de spelar i femman. De har spelat lika mot Skillinge och förra helgen förlorade de med 6-4 mot Löberöd. Pilan gör ett riktigt bra jobb på mitten och jobbar stenhårt både i försvars- och anfallsspelet. Wea gjorde sin första match för året och klagade på att hon inte orkade. Men jag tycker hon jobbade på bra och fick dessutom göra ett snyggt mål. Hela backlinjen var duktiga idag och vinner de flesta bollarna som kommer dit bak. Camilla är bra med, de få gånger de skapar något. Måste också kommentera dagens domare. Kan faktiskt inte komma ihåg att jag klagade en enda gång, så han måste ha varit bra för ovanlighetens skull!;)
 

image63
Oj, oj, oj! Oj, oj, oj, oj! Hardeberga spelar på skoj!

Hardeberga - Ovesholms IF 3-3

Tyvärr börjar det inte bra för min del. Jag var på domarkurs, mer om den senare, och hade bestämt mig för att gå vid halv två. Lite innan halv två, på klockan i rummet vi satt i, var det en annan som skulle gå och någon säger högt att klockan går en timme fel. Alltså är klockan nästan halv tre och vi skulle spela klockan 15 i Revinge. Jag fick springa ifrån och snabba mig till matchen. Kom fram fem minuter innan och bytte snabbt om. Väl ute vid planen säger Jan till mig att jag får värma upp på plan. Själv hänger jag inte riktigt med först, men vi hade inga avbytare. Om man inte räknar Olinda, som inte skulle spela för sitt revben. Tog väl 5-10 minuter innan man kommit in i andra andningen och inte var konstant trött.

Ovesholm är precis som vi nykomlingar i trean. Vi spelar hela matchen med följande lag: Hanna - Malin, Josse, Louise - Aki, Pilan, Lina, Milan - Jag - Stina, Elin. Vi trycker på direkt och skapar tidigt bra målchanser. Tyvärr lyckas de ta ledningen. De får en hörna. Vi lyckas få undan bollen i första läget, men bollen går ut till en av deras spelare som står en bit utanför straffområdet. Vi sätter inte tillräckligt snabbt press och hon kan skjuta ett lågt skott som går in i mål. Det känns inte alls rättvist och efter målet tar vi tag i spelet igen. Vi får frispark mitt på planen och Lina slår den snabbt upp till mig. Backen lyckas rensa precis innan jag ska skjuta. Jag har en riktigt bra chans nästan direkt efter. Jag kommer fri och ska lyfta bollen över målvakten, men det blir för löst och målvakten tar enkelt hand om skottet. Även Milan är nära på att göra mål efter ett bra slaget inlägg av Lina. Även Stina har några bra chanser och tar många löpningar. Nästa chans har Lina, men hon lyckas inte heller bättre än att lyfta en enkel lyra till målvakten. Vår backlinje håller ihop bra och Ovesholm lyckas bara några få gånger skapa några halvchanser.  Tyvärr lyckas de skapa ett friläge efter slarv längst vår högerkant och en spelare kommer fri och skjuter stenhårt upp bollen i krysset. Helt otagbart för Hanna. Vi skapar några chanser till, men lyckas inte göra något mål i första halvlek. Vi ligger under med 2-0 och med tanke på hur mycket chanser vi hade skapat så borde vi ha lett. Tror de flesta kände att vi kunde vända på det här.
 

image59
Lina kastar inkast


Ganska tidigt i andra halvleken får vi en hörna från höger. Milan slår in den och den hamnar framför mål. Aki är nära att få in den och även Stina, men till slut skjuter Aki precis utanför stolpen. Bara några minuter senare får vi en till högerhörna. Denna gången slår Milan in den mot första stolpen och jag lyckas nicka bollen i mål. Det händer inte så ofta, men jag ska försöka komma ihåg hur jag gjorde. Ovesholm skapar inte något och vi trycker tillbaka dem riktigt mycket. De har svårt att få upp insparkarna, då våra mittfältare eller backar vinner alla bollar på mitten. Vi går mycket bättre in i närkamperna i andra halvlek och de verkar inte orka. Vi kvitterar till 2-2. Jag tar mig in i straffområdet från högerkanten och slår in bollen i mitten. Vi får inte tag i bollen utan den går ut i borte delen av straffområdet. Milan kommer först på bollen, vänder upp och slår ett perfekt inlägg mot bakre stolpen. Jag är kvar där och får öppet mål. Stina som har sprungit mycket och nästan kommit igenom flera gånger, får till slut ett friläge. Hon lobbar iskallt över målvakten och vi leder rättvist matchen. Ovesholm som inte har skapat något alls i andra halvlek, kommer till skottläge och får turligt in ett långskott. Vi skapar några riktigt bra chanser att avgöra matchen i slutet. Den bästa har jag, när Lina frispelar mig. Fri med målvakten, provar jag att runda henne, men det går inte alls. Matchen slutar 3-3 och det är nog mest Ovesholm glada över.
 

image61
Stina gör mål?!

Jag tycker vi gör en bra match. Om vi bara övar på att sätta alla chanser vi skapar, så ser det bra ut inför serien. Tror inte vi har skapat så här mycket klara målchanser i någon annan match. Hade vi haft några avbytare idag, tror jag det hade blivit vinst. Hanna gör en bra debut i målet. Det är inte länge sen hon började spela med oss och komma in och ställa sig i målet kan inte vara lätt. Ofta hade hon inte så mycket att göra, hon kom ut bra och var bra med på fötterna. Aki spelade sin första match i klubben och gjorde en bra match som yttermittfältare. Framför allt var hon bra med i spelet i första halvlek.

image62
En av alla hörnor med planens gigant i grönt

Nästa helg är det match mot division 2-laget Veberöds AIF. Det blir en tuff värdemätare, även om de inte har spelat så bra i sina träningsmatcher.

Fullspäckad helg

Har inte gjort mycket nu ikväll, men skönt att bara ta det lugnt ibland.

Imorgon ska jag först på domarkurs. En domarutbildning bara för tjejer på Husiegården. Egentligen varar den 9-15 både imorgon och nästa lördag. Men jag har frågat snällt om jag kan gå tidigare imorgon, så jag kan vara med och spela match. Det ska bli skoj med utbildningen, men jag kan inte förstå vad man behöver så många timmar till. Tidigare när jag varit på ungdomsdomarkurser, så har de varat i kanske två timmar och det har känts som för lång tid. Dessutom har jag dömt i flera år och det känns som man kan det mesta. Får väl se vad jag tycker om det efteråt.

Efter kursen ska jag snabba mig till Revinge. Vi möter Ovesholm kl. 15 och förhoppningsvis vet vi hur vi ska spela sen träningslägret i helgen!

Imorgon kväll ska jag till Pålle på lite mat. Beckis ska också dit och säkert någon mer jag vet vem det är. Lillis kanske?! Ska bli skoj för jag har inte träffat Pålle sen i höstas. Tror en del ska ut, men jag skippar det den här gången.

På söndag ska jag jobba på Solhem 7-14.30 och sen är det match mot BK Olympic kl. 15 i Revinge. Söndag kväll blir nog i tv-soffan, om jag ens orkar det...

Champions league

Arsenal - Liverpool slutade 1-1. Det bör Liverpool vara mest nöjda med. Arsenal pressade rejält i första och tog rättvist ledningen. Nästan direkt kvitterade Liverpool och det kändes väldigt snöpligt. Arsenal tog tag i spelet igen och borde ha avgjort på chanserna de skapade. Bendtner räddade ett skott av Fabregas på mållinjen, som skulle varit mål om han inte stått där. Dessutom så skulle Arsenal haft straff när Kuyt drog ner Hleb i straffområdet. Jag tror fortfarande Arsenal kommer gå till semi.

I den andra matchen slog Fenerbahce Chelsea med 2-1 på hemmaplan och jag hoppas de går vidare.

Vinst i korpen igen

Elin undrade igår om jag hade lust att hoppa in i Vi som är Bi idag. Självklart tackar jag aldrig nej till ett sånt erbjudande. Laddade upp med en timmes sömn efter jobbet, för jag har massor att ta igen. Svårt att spela med folk man inte har spelat med innan, men vi tog ganska snabbt ledningen. Det rullade på och blev några snygga mål. Den andra tjejen som var med, var riktigt bra. Ettrig och vek sig inte i närkamper, inte ens mot de som var dubbelt så stora. Hon spelade i LSK, men hon är helt klar för bra för fyran. En sådan spelare borde vi ha i vårt lag! Elin lät lite sugen på att börja spela igen, får se om hon dyker upp någon gång. Matchen slutade 8-0 och Vi som är Bi lär vinna sin serie.

Seger i korpen

Direkt efter träningen tog jag mig snabbt till Victoria. Förutsättningarna var inte de bästa. Katrin, Björne och John kunde inte vara med och vi hade bara lyckats få ihop fullt lag. Förstår inte riktigt varför, alla borde vilja spela i Stolpe In. Jocke var med sist och ersätter Mattias. Han är en offensiv målvakt, men så länge det är jämnt håller han sig där bak. Idag var en annan kille med. Har tyvärr glömt hans namn. Tur i oturen så mötte vi inte ett av de bättre lagen (CKMB). De började att stress oss högt och innan vi fått rätt på positionerna hade de några chanser. Sedan tog vi över mer och mer. Vi hade mycket bättre teknik och speluppfattning. Kotten gjorde första målet. Sen rullade det på. Några riktigt snygga mål, där motståndarna var helt upprullade. I paus stod det kanske 4-1. I andra fortsatte vi vårt fina spel. Motståndarna blev mer och mer frustrerade. Framför allt hade de en kille som klagade på alla i sitt eget lag och det lät som han själv var den enda bra. Den nya killen gjorde nog det snyggaste målet. Jocke slog en långboll från egen planhalva, som han skarvnickade i mål. Matchen slutade 9-2. Jag gjorde tre mål, Kotten tre och även den nya killen. Det hade lätt kunnat bli större siffror, om vi hade haft en avbytare. Det går inte att hålla uppe tempot hela matchen utan avbytare. Roligt med bra spel och vinst! Nästa vecka blir det seriefinal mot Staten o Kapitalet (Jenny, Annamaria och co). Det kommer bli en riktigt tuff match och där gäller det att ge allt och att vi är folk.

Träning i Revinge

Första gången för året var det vanlig träning på gräs och det var ljust! Vi hade flyttat fram tiden och började 18.00. Det passade mig perfekt, eftersom jag skulle spela korpen kl. 20.00. Innan träningen imponerade vi stort när vi "höll" bollen i luften, fast vet inte om man kan kalla det så ens..;) Stina lyckades skickligt knocka sin syster med bollen i huvudet, så bollen var inte bara på marken. Idag fick jag den stora äran att vara med Stina på övningarna i början. Först enkla pass på ett tillslag. Sen skulle vi ta upp bollen, trixa till tre, slå en hög boll, ta med sig bollen och passa till den andra. Därefter var det passningar med två tillslag och med en studs. Studsarna blev inte alltid som man hade tänkt sig, men det gick bra ändå. Vi delades upp i tre lag och spelade mot varandra i ett förminskat straffområde. Det tredje laget var väggar och Jan slog in bollar. Det gällde att komma snabbt till avslut och bröt man fick man anfalla efter att ha passat ut bollen. Sedan kom målvakterna och vi körde två mot en. Träningen avslutades med spel över halva planen. Vi hade kvar de tre lagen och det blev riktigt jobbigt med stora ytor.

Till helgen är det match kl. 15.00 både på lördag och på söndag. A-laget spelar mot Ovesholm på lördag. En nykomling i division 3 norra, som PO var med och tog upp. Löberöd (hans nya lag) lyckades vinna med 2-0 mot Ovesholm i en träningsmatch. Löberöd som vi egentligen skulle ha mött på träningslägret. Tyvärr blev det aldrig någon match. De var bara 12 spelare på lägret och de hade DM-match dagen efter, så de ville väl inte slita på spelarna de hade. Alltså är alla extra sugna på match nu! U-laget möter BK Olympic. Det laget Löberöd slog med 6-4 i söndags. Vet inte riktigt vad vi har för lag, men tror de flesta kunde den här helgen. Olinda har ont i revbenen och vad jag vet vilar hon.

Champions League

Det blev två favorit segrar igår. Barcelona slog Schalke 04 med 1-0. Bojan gjorde målet. Det blir svårt för tyskarna att vända det på bortaplan.

Roma dominerade stundtals mot Manchestar United, men antingen missade de målet eller gjorde van der Saar några kanonräddningar. United tog ledningen genom ett riktigt snyggt mål av Ronaldo och utökade mitt i den värsta Roma-pressen till 2-0. Den gången var det Rooney som höll sig framme på en retur. Även om Totti skulle komma tillbaka, blir det mycket svårt för Roma att vända till seger totalt. Kollade på matchen hos Jens och Mange och den ena var gladare än den andra efteråt. Jag och Mackan njöt mest av bra fotboll och åt chips.

Ikväll blir det två spännande matcher och måste tro på Arsenal. Tror även Fenerbahce kan skrälla mot Liverpool.

Ska ladda upp med en massa fotboll. Först träning i Revinge och sedan korpen, Stolpe In ska ta sig an CKMB. Det ska bli kul med matcher igen. Det var länge sen sist! Tyvärr blir det nog utan avbytare, då flera inte kan.

Träningsläger i Degeberga!

Vi samlades på Uggle vid 8.00, därefter åkte vi vidare till Degeberga. När vi kom fram blev vi indelade i stugor. Jag hamnade i trean tillsammans med Pernilla, Elin, Benita och Sandra E. Sedan var det dags för dagens första träning. Lägret till ära hade vi fått nya fina bollar, men tyvärr för hårt pumpade. Vi började med fotbollstennis. En pass och sen fick vi slå över, så det gällde att sätta snabb press när man jagade. Därefter var det allsvenskan, men samma tre lag som innan. Så fort bollen gick ut gällde det för laget utanför att snabbt få bollen i spel igen. Mycket hörnor! Vi avslutade första träningen med spel på stor plan. Vädret var soligt, men lite kallt. Jag och Malin S hade bestämt oss för att bestiga kullen bakom stugorna och äta vår lunch uppe på toppen. Vi fick baguetter med olika typer av innehåll. Själv tog jag en med köttbullar och rödbetssallad. Mycket gott!
 
image50
Bästa utsiktsplatsen!

När jag och Malin hade ätit upp uppe på toppen, så kom även några till bergsbestigare. Stina, Pilan, Wea, Louise, Sara och Josse ville också titta på den fina utsikten! Innan dagens andra träning blev vi indelade i lag. Jenny, Sofie och Pernilla var lägret lekledare. Jag blev lag 1 tillsammans med Stina, Josse och Hanna. Vi fick i uppdrag till kvällen att komma på ett lagnamn och en hejarramsa. Innan träningen skulle börja samlades vi ute på planen och skulle börja med strutleken. Jag fick den stora äran att börja. Trots att jag gjort det här innan, var jag totalt förvirrad och hittade varken koner eller boll. Jag bidrog starkt till att mitt lag kom sist. Roligast sen var i slutet när Lina och Pilan skulle i mål och de sista konerna togs bort. Lina letade och letade. Till slut fick vi sätta tillbaka konerna och hon hittade målet.
 
image52
Malin x 2 i struttävlingen

Dagens andra träning inleddes också med fotbollstennis. Sen hade vi skottövning. Vi skulle från mitten slå en långboll upp till en som stod precis utanför straffområdet. Den personen skulle ta ner bollen och lägga ut den till spelaren som slagit bollen. Innan bollen hade stannat var man tvungen att ta avslutet. Vi tävlade ena sidan mot den andra. Först slutade det lika, men sen tog det andra laget en ganska klar seger. Även den här träningen avslutades med spel på hela planen. Efter träningen hade Jan en insatt löpövning, men den slutade när vi kom ner till snön och alla började kasta snö på mig. Jag fick in en fullträff på Milan och sen fick jag springa för livet...;) De flesta gick istället till attack mot Jan, som bland annat träffades i örat.

Lagom till maten dök Sandra E, Olinda och Jessan upp. Det serverades köttfärslimpa, potatis, brunsås och lingon. Efter maten presenterades lagnamnen tillsammans med hejarramsan. Vi hade kommit på det fyndiga lagnamnet Lagett. Tyvärr kom vår hejarramsa sist, trots vi hade ansträngt oss i en hel halvtimme. De andra var indelade enligt följande:

Vrålet - Malin S, Rille, Anna, Jessan, Louise
Hänget - Lina, Sara, Olinda, Jan, Micke
FC Stubben - Sandra E, Emma H, Malin E, Emma L, Sandra B
Thells tabbar - Wea, Camilla, Pilan, Aki, Emma O
The Glenns (Lika långa på de hållet som på det hållet) - Hasse, Milan, Elin, Benita

Först hade vi nutidsfrågor. En massa sport, musik och lite annat mer eller mindre bra vetande. Här lyckades vi komma tvåa precis slagna av Hänget. Sedan var det dags för sakletartävling. Vi fick lämna ifrån oss mobiler, klockor och allt annat man kunde ta tiden med. Sedan skulle vi på 10 minuter samla så många olika saker som vi fick på en lapp. Vissa saker gav mer poäng, men det visste vi inte i förväg vilka det var. Alla sprang iväg och letade. Själv blev jag instängd på mitt rum, men fick samtidigt en del hjälp av The Glenns, så det gick nog jämnt ut. Vårt lag lyckades komma en minut för sent, men bara ett lag var bättre. Trots att vi hade samlat en massa saker blev vi inte bättre än näst sist i tävlingen. Sedan var det sluttävlat för kvällen och de flesta kollade på Let's Dance finalen och vräkte i sig godis, chips, popcorn och en massa annat gott. Tina vann mycket rättvist! Vi fick besök av några fulla löberödare under kvällen och de verkade roa varandra bra.

På lördagen åt vi frukost kl. 8.30. Frallor, fil och flingor. Idag var det inte alls lika fint väder. Varmare, men småregn hela dagen. Träningen på förmiddagen inleddes med fotbollstennis. Sedan delades vi in i två lag, som i sin tur delades på hälften. Man anföll först och försvarade sig sen. Det gällde att komma till avslut snabbt och när man hade försvarat, så bytte man med det andra laget. Träningen avslutades med spel på stor plan. Sedan tog lekledarna vid. Det gällde att träffa stolpen (5p), ribban (10p) och krysset (15p), så många gånger som möjligt på fem minuter. Jessan dominerade stort med sex ribbträffar och bidrog starkt till att Vrålet vann tävlingen. Själva så började vi bra, när Stina direkt träffade stolpen. Tyvärr blev det inte fler träffar och vi kom än en gång sist.

Dagens lunch bestod av lasagne. Efter maten ägnade vi oss åt att göra vårt konstverk. Stina klippte ut vårt papper till en låda med lock och med lite små fina bilder på och i den, lyckades vi komma tvåa. Endast Thells tabbar var bättre, som hade Emma O som var grym på att rita. Aki dök upp efter sin tenta. Malin S visade sina talanger i att sätta röster på barnkanalen. Riktigt kul och synd att vi inte filmade det. Där har hon en framtida karriär!
 
image53
Stina och jag vräker i oss godis, för att orka rita på lådan Stina har gjort.

Träning nr två på lördagen var lugn och lekfull. Vi hade först doppboll, där man skulle nicka i mål. Det blev en del brottningskamper. Sedan höll vi till i mittcirkeln. Halva laget ställde sig i mitten med ögonbindel och det gällde att få de i sitt eget lag att få ut bollarna. Efter att jag snurrat Sandra lite för mycket, gav Hasse igen. Jag kunde inte stå på benen och sen blev jag helt utelämnad. Jag fick stå och skrika på hjälp!;) Vi bytte två gånger. Sista gången stod jag och Aki ovetande kvar ensamma med ögonbindlar. När Jan sa kör, fick vi en massa vatten över oss. Jag sprang iväg och blev inte så jättevåt, men Aki som stått kvar var dyngsur. Sedan var träningen slut. Ganska många var sugna på att köra mer. Vi bestämde oss för Helge. Två och två springer man fram med bollen och utanför straffområdet stannar den ena bollen medan den andra skjuter. Missar man så får man stå, annars slipper man. Det blev en hel del snygga mål och räddningar. Emma och Milan vann första omgången och jag och Pilan den andra. Sara och Josse blev tvåa båda gångerna.
 
image54
Ögonbindlarna på väg på

Till middag blev det kotlett, potatis och sås. Efter maten var det tävlingar. Först en musiktävling. En del ganska svåra frågor och vi kom inte i topp i alla fall. Sedan gällde det att skriva så många ord som möjligt av ett långt ord. Vi hade husvagnssemesterfirarna. Det var bara att skriva och skriva, men vi var långt efter vinnarna. De fick ihop långt över hundra på tio minuter. Under tiden lekledarna räknade ihop resultaten, så lekte vi några lekar. Alla satt i en ring och fick se varsitt kort. Det gällde att komma ett varv och man fick flytta varje gång ens färg kom upp. Men om någon satt i ens knä, fick man snällt vänta tills hon/han/de hade försvunnit. Det tog lång tid innan någon kommit runt ett varv och jag minns inte ens vem det var som vann. Jag hade nog inte kommit mer än halva. Vi hade sedan Jag får åka på träningsläger i Degeberga, för att... Sen gällde det att komma på varför man fick det. Det tog riktigt lång tid för en del att komma på det. Micke var värst, men tvillingarna Schmiedel, Pilan, Wea och någon till var inte långt före. Sedan var det dags för prisutdelning. Vi trodde vi skulle komma sist, men The Glenns tog hem tröstpriset. Thells tabbar vann och FC Stubben kom tvåa. Vi körde ABC i en stuga. På kvällen förekom en massa bus och alla var misstänksamma på alla. En pyjamas hamnade i ett träd, tandborstar blev parfymerade, mobiler utplacerade, skosnören försvann, folk smög i buskarna och mycket mer. Själv hittade jag en massa nötskal under mitt lakan och min svettiga sporttopp mellan kuddarna, när jag skulle gå och lägga mig.
 
image57
Vad mysigt vi har det!

Sista dagen var det frukost kl 8.00. Träningen var mellan 9-10. Stina, Elin, Wea och Aki var fortfarande av med sitt ena skosnöre, när träningen skulle börja. De fick hitta ett extra och satte sig i släpet för att snöre. Stina satt nästan på de gömda snörena utan att veta om det. Jan straffade oss, pga allt bus, med att vi skulle nicka på de stenhårda bollarna. Sedan var det fotbollstennis. Träningen avslutades med anfall, två mot en, och man skulle avsluta inom 10 sekunder. Första omgången slutade lika och vi lyckades vinna den andra. Sedan var det ombyte, städning och lunch. Allt gick snabbt och smidigt. Det blev schnitzel, potatis och sås. Efter maten blev det hemfärd. När jag kom hem vid ett var jag riktigt trött, men lyckades hålla mig vaken till nyhetspausen i Wallander. Sedan slocknade jag och missade totalt hur filmen slutade. Ett riktigt lyckat träningsläger. Bra träningar, mycket folk och mycket skratt! Tack alla lagkompisar och tränare!

image58
Stina, Wea och Elin snörar glatt sina skor!

Ingen uppdatering

Till Lina och ni andra som undrar. Jag har inte slutat blogga. Har bara inte kommit in på bloggen sen vi kom hem från träningslägret. Ska försöka skriva om träningslägret senare ikväll!


RSS 2.0