Förlust i riktiga premiären

Idag var det perfekt väder för fotboll. Tyvärr hade vi gjort samma misstag idag som igår och hade samma färg på tröjorna som LB07. Det får nog kollas upp bättre i fortsättningen. Idag fick vi snällt ta på oss västar och spela. Laget som startade var Emma - Sara, Malin S, Josse, Sandra - Stina, Lina, Pilan, Malin H - Jag, Benita. Lilly och Jessan började som avbytare och Emma H kom senare från jobbet.

Vi var inte alls med från början. De pressar högt och lägger in bollar framför vårt mål. Efter bara några minuter tar de ledningen. Deras snabba anfallare får en långboll. Det är lite dålig kommunikation mellan våra backar och Emma och anfallaren petar bollen förbi och får öppet mål. Efter målet fortsätter de trycka på, men efterhand kommer vi in mer i matchen. Vi börjar skapa chanser. Efter kanske 20 minuter får vi en frispark en bit ut till vänster utanför straffområdet. Josse gå upp och lägger den. En perfekt båge in och jag får i kamp med en försvarare bakhuvudet på bollen. Det ställer målvakten och bollen går i mål. Riktigt skönt att göra mål och i det läget var det kanske inte helt rättvist. Men efter målet ändras matchen helt. Det är vi som för spelet och skapar mycket. Bara någon minut efter vår kvittering får vi frispark i samma läge. Josse tar den och slår den nästan likadant. Jag når nästan bollen med huvudet, men den går över och tar axeln/armen. Bollen studsar ner i gräset och Lina är framme och trycker in bollen i mål. Alla tror att det är mål, men när vi är på väg tillbaka visar det sig att domaren blåst för hands. Väldigt tveksamt, för även om bollen tog armen hade jag den intill kroppen. Vi fortsätter och trycka på. De har bara några kontringar, som våra backar för det mesta löser bra. Efter en hörna har Lina ett jätteläge att trycka in bollen, men försvararen räddar på mållinjen. Returen går ut till mig, men bollen går aldrig på mål. Deras backar är stundtals slarviga och missar i mottagningar och passningar. Vi borde utnyttjat vårt spelövertag i slutet av första halvleken och tagit ledningen i matchen. Det kändes ändå som vi skulle kunna få in något mål i andra halvlek och vinna matchen.

I andra halvlek är det jämnt från början. Men efter kanske tio minuter tar de över helt. Vi kommer fel i positioner, vinner inga bollar och känns väldigt trötta. Vi har några kontringar, men annars har det allt spel. Vårt försvar är ändå väl samlat och tillåter inte LB07 att skapa så mycket riktigt farliga chanser. De har mest skott utifrån och inlägg. Det farligaste skottet tar ribban. Med kanske en kvart kvar tar de ledningen med 2-1. Sandra blir fult tacklad och når inte bollen, som går ut till en spelare som kommer längs högerkanten. Hon får till ett bra skott som går i en båge över Emma. Efter målet tar vi tag i spelet igen och flyttar upp. Emma H har kommit in i anfallet och vinner en del bollar högt upp i plan. Emma har en riktigt bra målchans, när hon lägger ett inlägg hårt i ribban. Vi får en hörna från höger. Emma lägger in den på mål och det blir farligt. Bollen går ut på kanten och Stina lägger in den till Lina som skjuter 2-2. Riktigt skönt. I slutet är det chanser på båda hållen. Jag har ett friläge. Lina slår en perfekt boll och jag tänkte lobba, men fick dålig träff på bollen. Får öva frilägen i veckan, för sådana lägen måste sitta. Med två minuter kvar, tar de ledningen igen. De får en vänsterhörna, som de slår mot bakre stolpen. Där kommer en spelare med full fart och trycker in 3-2. Det blir inga fler målchanser och "premiären" slutar med en uddamålsförlust.

En riktigt sur förlust. Alla jobbar bra, men tyvärr räckte det inte idag. LB07 är ett lag som vi bör slå. Synd att vi tappade vårt fina spel från slutet av första halvleken. På lördag är det hemmapremiär och Lilla Torg kommer på besök. Då får vi se till att spela bra hela matchen och sätta våra målchanser!