Seger för u-laget

Riktigt härligt väder att spela fotboll idag! Vi kom i våra röda tröjor och ser när vi kommer ut på planen att Teckomatorp också är röda. De byter snällt om till sitt bortaställ! Vi hade med ganska många spelare som ska spela imorgon och bytte runt mycket på dem. Följande lag startade matchen: Emma H - Jessan, Milan, Lina, Sandra B - Aki, jag, Stina, Lilly - Benita, Elin. Pilan och Malin S började på bänken.

image84
Lina vilar sig i form till sina avgörande insatser!

Vi tar tag i spelet direkt och har mest boll. Från början kommer vi inte riktigt till farliga lägen, men efterhand blir det bättre. Teckomatorp kontrar, men kommer aldrig till riktigt bra avslutslägen. Emma har inte mycket att göra under hela matchen, men är bra med på fötterna vid hemåt-spel. Vi missar några riktigt bra lägen och det känns som bollen inte vill gå in i mål. I slutet av halvleken kommer Lina in på höger yttermittfält och då lossnar det. Först slår hon ett inlägg, som Benita får på huvudet. Vet inte om man ska kalla det nick..;) Bollen går i alla fall in i mål utan att Benita riktigt har koll på den. Alla mål är lika viktiga! Kort därefter ökar Benita till 2-0. Den här gången lägger Lina in bollen längs marken och Benita kommer bra och trycker in den. På alla chanser och övertaget vi har haft borde det stått mer i halvlek, men vi spelar bra och då kommer målen komma. Vi hade en liten svacka i mitten av halvleken, där vi blev lite passiva och inte kom fram och pressade, annars kändes det som vi hade gjort en bra halvlek.

image85
Jan och Rille njuter (?) av spelet...

I andra halvlek fortsätter vi att vara det bättre laget. Det känns som de är betydligt tröttare än oss och stundtals är spelet nästan bara på deras planhalva. De slår upp långbollar och försöker kontra, men vår backlinje är säker och bryter allt. Det blir jätteytor mellan deras lagdelar och med lite mer koncentration i passningarna, hade vi kunnat komma förbi varje gång. Efter mina missar i första halvlek, så fick jag äntligen läget att göra mål. Jag kommer helt fri, men plötsligt blåser domare. Jag förstår inte varför, men tydligen har en av deras spelare tappat luften. Inte alls där spelet var, men domaren tyckte ändå det var nödvändigt att blåsa. Det var nog inte meningen att jag skulle göra mål. Stina utökar snyggt till 3-0. Lina slår en krossboll ut till Stina, som från ganska långt håll skjuter otagbart för målvakten. Stolpe in i bortre stolpen. 4-0 gör Elin på egen hand. Hon får tag på bollen i straffområdet, vänder upp och lobbskjuter in bollen i mål. Vi trycker på för fler mål, men det blir inga fler.

image86
Lilly har full kontroll på bollen

4-0 i premiären tycker jag vi ska vara nöjda med. Alla gör en bra match! Jag och Emma utsåg Stina till matchens lirare och bjöd henne på en drickyoghurt! Vi borde ha haft fler för det var svårt att ta ut en! Nästa söndag möter u-laget Stora Harrie hemma. Vi får hoppas på lika bra spel då!