Storseger för u-laget

Det var många som inte kunde spela alls i helg. Jobb, sjukdom, skada och säkert någon annan anledning. Dagens u-lagsmatch mot BK Olympic, ett division 5-lag från Malmö, innehöll till stora delar samma spelare som gårdagens match. Vi startade matchen med Camilla -  Sara, Josse, Louise - Aki, Pilan, Stina, Lilly - Lina - Wea, Elin. Jag, Milan och Malin S började på bänken.

image65
Två supporters, lika busiga som sin mamma!

Matchen är ganska jämn och det skapas inte så mycket chanser åt något håll. Vi får efterhand grepp om mittfältet och trebackslinjen är lika säker som igår. Elin möter ofta upp och Wea går i djupet. Wea får några bollar, men kommer inte riktigt igenom. Stina har vår bästa chans i första halvleken, då hon skjuter i stolpen. Olympics bästa chans räddar Camilla, men både tur och skicklighet. De får ett friläge och spelaren skjuter mellan benen på Camilla, men bollen tar i foten och går precis utanför stolpen. I slutet av halvleken byter jag med Elin och Stina går upp i anfallet. Milan kommer också in och Wea går ner och tar Akis plats. Bollen hamnar faktiskt i mål i slutet, men tyvärr berodde det på hål i nätet. Jag får ett läge, men skjuter i utsidan av målet. I slutet av halvleken känns det som vi är piggare, trots att många spelade hela matchen igår.

image69

Mysigt på bänken!

I andra halvlek tar vi för oss mer och för spelet. Vi skapar chanser och tidigt sitter 1-0. Jag får bollen på mitten och spelar ut till Lina, som gjort en bra löpning på högerkanten. Lina slår ett inlägg mot bortre stolpen och där kommer Lilly med full fart. Lilly slår via målvakten in ledningsmålet. 2-0 kommer snabbt. Lina kastar ett snabbt inkast till mig, som tar mig in i straffområdet. Jag spelar Stina som i kamp med målvakt och backar får bollen i mål. Olympic börjar klaga på varandra och många känns som de har gett upp matchen. Wea gör snyggt 3-0. Hon kommer bra på högerkanten, viker inåt med bollen och skjuter snyggt ett långskott i bortre delen av målet. Vi gör några byten. Malin kommer in istället för Stina och direkt får hon ett friläge, men det blir tyvärr inte mål. Malin gör ett piggt inhopp och skapar mycket. Elin kommer in igen, Malin går ner på mitten och Lina går ut. 4-0 kommer efter en hörna av Malin. Bollen går i en hög båge mot första stolpen, Milan är på väg dit, men Olympic lyckas själv få in bollen i mål innan hon kommit fram. Milan får istället göra 5-0. Bollen slås in från högerkanten och fri med målvakten sätter hon kyligt bollen i mål. Det blir inga fler mål, men vi är närmast att sätta några till. I slutet sänktes tempot en del och vi slog bort lite passningar och blev sämre på att ta jobbet hem. Tur att vi har säkra backar och Pilan som alltid jobbar hem.

image64
Glada över segern?!

Tycker vi gör en bra match idag. Olympic är inte något dåligt lag, bara för att de spelar i femman. De har spelat lika mot Skillinge och förra helgen förlorade de med 6-4 mot Löberöd. Pilan gör ett riktigt bra jobb på mitten och jobbar stenhårt både i försvars- och anfallsspelet. Wea gjorde sin första match för året och klagade på att hon inte orkade. Men jag tycker hon jobbade på bra och fick dessutom göra ett snyggt mål. Hela backlinjen var duktiga idag och vinner de flesta bollarna som kommer dit bak. Camilla är bra med, de få gånger de skapar något. Måste också kommentera dagens domare. Kan faktiskt inte komma ihåg att jag klagade en enda gång, så han måste ha varit bra för ovanlighetens skull!;)