Grym vändning!

Ikväll var det då åter dags att möta Lunds BK. Hälften av vårt lag var med i tisdags. LBK hade ett ungt lag, kanske någon som var med sen sist. Vi startade med Camilla - Emelie, Josse, Sandra, Anna - Sofie N, Sofie I, Louise, Hanna L - Elin, jag. Sara Li, Olinda och Benita började på bänken. Alla verkade laddade för att fortsätta där vi slutade sist.

Vi är inte alls med från början. LBK får enkelt rulla runt bollen och vi hamnar fel i våra positioner. De slår bra djupledsbollar och kommer runt och in i straffområdet. I sista stund räddar våra backar eller tar Camilla hand om bollen. Vi är dåliga på att möta bollen och motsåndarna går in före och bryter gång på gång. De är tekniska och snabba, men bestämmer vi bara oss för att vi kan så är vi mycket bättre. De tar rättvist ledningen i mitten av halvleken. Vi tappar bollen högt upp i plan och de kontrar och vänder spelet. Vi hänger inte med och i röran framför mål skjuter de 1-0. De har några bra hörnor och inspel, som är nära att ge dem ytterligare mål. Vi kommer inte till många avslut i första halvlek. Sofie N har den helt klart bästa chansen. Sandra slår en frispark över deras backlinje. Sofie kommer i en bra löpning och är först på bollen. Hon får inte riktigt tag på bollen och slänger sig och bollen går precis över krysset. Det hade varit riktigt snyggt om den hade gått in. Benita kommer in på vänsterkanten. Det märks inte att hon inte tränat sen i somras och är på hugget direkt. Hon är först på nästan alla bollar och slår upp bra bollar längs kanten. Tyvärr har varken jag eller Elin något flyt i våra mottagningar och oftast tappar vi bollen direkt. Sara Li kommer in på högerkanten och kommer snabbt in i matchen. Tyvärr skadar sig sen Sofie I och kan inte spela mer. Ett knä rakt in i låret med en rejäl lårkaka som följd. Förhoppningsvis blir hon bra snabbt, så hon kan vara med på söndag! Olindag kommer in på mittfältet. Vi kommer upp bättre och bättre i slutet. Louise vilja och kämparglöd verkar smitta av sig på resten av laget. Vi har något skott utifrån och kommer runt någon gång på kanterna. Benita får ett bra skottläge, men tyvärr stukar hon till sin skadade fot och kan inte spela mer hon heller. Riktigt nära mål är det aldrig, men vi har spelat upp oss från början.

I pausen får vi lite skäll av Rickard. Alla vet att vi kan bättre. Det gäller bara att visa det på plan. Camilla har fått ont i magen och Hanna får hoppa in mellan stolparna. Av våra tre avbytare finns det nu ingen spelduglig kvar. Några gnäller lite över det, men vi bestämmer oss för att ge allt. I andra halvlek är vi bättre med från början. Ganska tidigt kommer kvitteringen. Jag får bollen av Louise och kommer loss och tåar in 1-1. LBK har ganska mycket boll, men vi ligger bättre och snackar mer, så de skapar inte lika mycket som i första. Hanna är bra med direkt, är säker på linjen och kommer bra ut och tar många bollar. Vi skapar flera farliga chanser när vi vänder spelet, men det sista lilla saknas. De har en riktigt farlig hörna, där en spelare kan stå helt fri och nicka. Tur för oss, så träffar hon knappt bollen. Efter halva halvleken får jag en riktigt bra chans. Jag får en boll av Sofie och tar mig in i straffområdet. Fri med målvakten, missar jag målet. En sådan chans ska bara sitta. Ännu tyngre blir det när LBK, direkt gör mål i ett nästan likadant läge. Vi trycker på för att kvittera och vi skapar bra chanser. Sofie har ett skott som går precis över ribban. Josse är sedan också riktigt nära att göra mål, när hon tagit en lång löpning från sin mittbacksplats. Tyvärr får hon bollen för långt ifrån sig och målvakten hinner ta bollen. Jag blir sedan helt frispelad av Olinda som har gått upp i anfallet. Tyvärr går bollen lite utanför bortre stolpen. Ytterligare en chans som bara måste sitta. Lika tungt blir det den här gången när de återigen gör mål snabbt efter missen. En krossboll till deras högerkant. Deras spelare tar med sig bollen och trycker stenhårt in bollen vid bortre stolpen. Otagbart för Hanna. I detta läge får vi reda på att vi har spelat med 10 man ett tag, eftersom Sara L har gått ut. Det är ganska förvirrat ett tag, men vi reder ut det. Sandra går upp på mittfältet och vi spelar 3-3-3. De får stora ytor på kanterna och spelar bollen bra mellan sig. Vi ger verkligen järnet och håller ihop försvaret runt straffområdet. Vi satsar på kontringar. Elin, jag och Olinda får många bollar att jobba på. Deras backar är ofta bra med och bryter innan det blir riktigt farligt. Vi har sedan en bra chans till reducering, när jag får tag i bollen ute på vänsterkanten och frispelar Olinda. Motståndarna tycker det är offside, men jag tror inte det var det. I vilket fall blir det ändå inte mål. Turen är inte på vår sida och Olindas skott tar i ribban. Vi sliter verkligen och alla jobbar för varandra, men det känns inte som det ska ger några poäng. Med bara kvarten kvar får vi äntligen in bollen. Deras backar spelar fel och jag kommer fri. Den här gången sitter bollen vid bortre stolpen. Skönt! LBK är nu lite stressade och även om de är bra offensivt, så tappar de gång på gång hemåt. Med tio minuter kvar kommer kvitteringen. Olinda kastar ett snabbt inkast till mig. Jag tar med mig bollen inåt i banan och ser att målvakten är långt ute. Skottet går över henne och in i mål. Riktigt härligt att ha kommit i kapp. Trots att alla är väldigt trötta, så springer vi på alla bollar. LBK kontrar men våra backar löser det riktigt bra. Hanna är bra med på flera tillbakaspel. De har några riktigt farliga hörnor. Hanna är ute och boxar undan en precis framför deras spelare. Tiden går och vi ser ut att lyckas hålla resultatet. Med bara två minuter kvar, så slarvar deras backar igen. Jag får bollen på mig och fri med målvakten, får jag in 4-3. I slutet blir det riktigt nervöst. Vi blir stressade och kan inte hålla i bollen. De får ett läge på skott utifrån. Alla tror nog att det ska gå in och LBK:s bänk börjar jubla. Istället gör Hanna en riktigt grym räddning. Hon slänger sig, är på bollen med ena handen och tippar bollen via ribban till hörna. Hörnan blir riktigt farlig. Den går mot skruv mot bortre delen av målet. Jag får bollen på huvudet och är tvungen att vända mig för att se att den inte har gått in. Den har den inte och domaren blåser av matchen.

Vilken vändning och grym kämparinsats idag! I första gör vi inte en bra insats. Det är bara Louise som är överallt och sliter, tänk om alla hade kunnat springa som henne. När vi blir en mindre på plan är det som att alla inser att vi måste ge allt och det är kul att se när alla kämpar för varandra. Alla de skadade gav bra stöd från bänken och utan er peppning, kanske vi aldrig hade lyckats vända matchen. Camilla gjorde en bra första halvlek och Hanna en riktigt bra andra halvlek i målet. Det märktes inte att hon inte haft målvaktsträning på länge. I slutet vinner hon helt matchen åt oss med den grymma räddningen. Emelie gör sin första och sista match för året och gör en bra match som högerback. Hon är tuff och för det mesta följsam. Om det hade funnits ett pris till matchens bästa spelare, hade lätt Louise fått det!

Nästa u-lagsmatch är redan på måndag mot Sösdala! Spelar vi som sist 20 minuterna idag, så får de det tufft!