Målrik förlust!

I höstpremiären möttes vårens målgladaste lag och det skulle visa sig på resultatet. Vädret var skönare för fotboll än det har varit de senaste dagarna. Vi ställde upp med Emma - Jessan, Lina, Malin S, Hanna L - Sofie I - Kajsa, Pilan, jag, Stina - Sofie N. Milan och Aki började på bänken och Sandra E kom först till andra halvlek. Några spelare på ovana positioner och två stycken som gjorde comeback.

Vi börjar matchen defensivt och skulle försöka hålla ihop laget. Tyvärr får de tidigt göra 1-0 efter slarv i vårt lag. Vi har inkast långt ner på vår planhalva. Tyvärr går inkasten rakt in till deras anfallare i vårt straffområde. Hon spelar in bollen till den andra anfallaren som är helt fri. Hon totalmissar först, men det ställer Emma och anfallaren får sen öppet mål att lägga in bollen. Tung start, men vi fortsätter jobba. Vi har svårt att få i gång vårt spel. Sofie blir ensam uppe på deras planhalva och mot fyra backar blir det svårt att få tag på bollen. Vi andra hinner inte flytta upp och hjälpa henne och mycket av spelet hamnar på vår planhalva. Innan matchen hade vi pratat om att de inte skulle få chans att skjuta, eftersom de hade varit effektiva mot oss i förra mötet. Tyvärr hinner vi inte sätta press på deras yttermittfältare, som efter ett tillbaka spel ute på kanten, skjuter ett skott som går i en båge in i bortre krysset. 3-0 kommer kort därefter. Vi hinner inte riktigt med att markera och deras mittfältare får en bra passning vid straffområdesgränsen och sätter bollen till höger om Emma. Vi har inte många målchanser i början. Den bästa får jag efter att deras back tar för lång tid på sig och slår en dålig hemåtpassning. Jag når bollen, men får sen inte skottet på mål. Lina har sedan ett jätteläge på en hörna av Sofie, men nicken går över mål. Jag flyttar upp som offensiv mittfältare och Sofie tar ett steg upp, för att vi ska sätta mer press på motståndarna. Vi har mer boll på deras planhalva, men vi kommer bara nästan till lägen. Några skott annars har deras målvakt inte mycket att göra. Vi börjar bli trötta och Milan och Aki kommer in. De känns också ganska trötta på flera spelare, men vi kan inte utnyttja det. Det blir inga fler mål i första halvleken. Tråkigt att vi skulle släppa in tre snabba mål och alla kändes väldigt billiga också. De ledde rättvist, men det kändes som vi kunde så mycket mer.

I andra halvlek spelar vi med två anfallare. Vi pressar på mycket mer och kommer närmare att göra mål. De får mycket ytor på kanterna och kommer flera gånger runt. De utökar tidigt till 4-0. Även 5-0 kommer en stund senare. Det känns som de sätter allt, men vi är inte tuffa nog i försvarsarbetet. De får god tid på sig i många lägen och vi ligger inte riktigt rätt i försvaret. En bit in i halvleken flyttar vi upp en back och spelar med tre backar och då blir det ännu mer ytor ute på kanterna, när de ställer om. Lina spelar offensiv mittfältare och vi får mer upp mer folk i anfallet. Äntligen kommer kvitteringen. Pilan lägger tillbaka bollen till Lina, som får en perfekt träff med vänstern (!) och bollen seglar snyggt in över målvakten. Skönt att få in en boll, men tyvärr varar inte glädjen över målet så länge. De utökar sin ledning till 6-1 nästan direkt efter vår reducering. Det är mer än halva matchen kvar och de börjar bli trötta i backlinjen. Jag får en bra boll ut på kanten av Sandra, som har kommit in i backlinjen. Både Sofie och Lina har tagit bra löpningar och jag spelar in till Lina. Hon får bollen lite för långt ifrån sig, men får med sig bollen i kamp med backen och sätter sen säkert 6-2. 6-3 kommer snabbt efter det. Jag blir helt frispelad av Sofie och blir nästan ensam mot målvakten från mittlinjen. Målvakten kommer ut och jag rundar henne och lägger in bollen i mål. Nu känns Lilla Torg lite stressade, de kommer väl ihåg vår vändning sen sist. Jag får en riktigt bra chans till ytterligare än reducering. Lina slår en boll mot mig, som jag når precis före målvakten. Hon är på mig lite grann och jag når inte bollen innan den går ut över sidlinjen. Vi pressar på för fler mål och det blir ganska tunt bakåt. De gör ytterligare två mål, innan vi med tio minuter kvar fastställer slutresultatet 8-4. Det är Sofie som i sin comeback efter korsbansskadan får göra mål. Sofie som kämpat och slitit där framme hela matchen. Hon spelar ut till mig på kanten. Jag spelar tillbaka bollen till henne och hon skjuter den snyggt upp i nättaket.

Tråkigt att förlora! De var bättre än oss och vinner välförtjänt. Offensivt är de seriens effektivaste lag, men försvarsmässigt är de inte bra. Mötena mot Lilla Torg har tillsammans blivit lite otroliga 9-11. Det är ett lag som vi borde ha vunnit över och jag tror vi hade gjort det om vi inte haft så många spelare borta. Alla spelare idag kämpar och sliter, men det är svårt när man inte spelar på positioner man är van med och har flera nya spelare i laget. Vi var inte riktigt samspelta. Vi har börjat defensivt i många matcher, men det känns som vi inte kommer rätt in i matcherna då. Nu släpper vi in tre snabba mål och har inget anfallsspel. Det känns som vi är tryggare när vi flyttar upp. Sofie och Sofie gjorde riktigt bra insatser för att inte ha spelat match på länge. Aki gjorde a-lagsdebut i seriematch och gjorde ett bra inhopp på kanten. Kajsa spelade hela matchen på kanten och det var hennes första match i a-laget för året. Alla borde ha den viljan och orken att kämpa på varje boll. Vi får träna hårt i veckan och vässa försvarsspelet till nästa helg mot Skillinge. Tyvärr kan varken Lina, Stina, Malin eller Sofie N vara med, men förhoppningsvis kan alla de som inte kunde igår vara med istället!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0