Ribban cup!

I fredags var det Ribban cup, som gällde efter jobbet. Annamaria var den som hade ordnat det mesta och det var riktigt seriöst. Efter mycket funderingar över lagsammansättningar, fick Annamaria och Jenny ihop det. Det blev ett Sandgrenslag. Annamaria och Gustav förstärkta med lillebror Erik. Det blev laget alla ville slå! Själv hamnade jag med Anders och Fredrik, som vi länge undrade om han tänkte komma. Linda, Peter och Henrik spelade tillsammans och Lukas, Johan och Kristoffer. Vi spelade på en hyffsat stor plan med hockeymål. Matchtiden var 12 minuter, vilket visade sig vara alldeles tillräckligt för att bli riktigt trött. Linda var tillsammans med Jimmy försvarande mästare, men det var bara Linda som vågade försöka ta titeln igen. Jenny var enväldig domare och protokollförare.
 
Priset alla ville vinna!
Seriös cup kräver stor pokal med gott innehåll!
 
Först ut var Sandgrens mot Lindas lag. Sandgrens gick hårt ut, men Linda och co kom igen. Till slut blev det vinst till Sandgrens. Det var hela tiden full fart framåt för dem. 
 
Fredrik dök precis upp innan vår första match. Skönt så slapp jag och Anders spela själva. Vi spelade diciplinerat och utnyttjade motståndarnas misstag. Efter att ha varit väldgit effektiva framför mål, så slutade det hela 4-0. Resultatet kanske inte speglar matchbilden helt.

Direkt efter mötte vi Sandgrens. Vi hade inte en chans. De lekte med oss. Gustav och Erik hängde vi inte alls med och Annamaria var säker när lägena dök upp. Fredrik gjorde vårt tröstmål. Ett stenhårt skott i krysset, som Gustav inte vågade ställa sig i vägen för. 5-1 blev matchen.

Lindas lag mot Lukas lag blev en jämn match, där jag tror Lukas lag till slut vann med uddamålet.

Sandgrens vann sedan sista gruppspelsmatchen, efter att ha varit pressade av Lukas lag. Därmed vann de gruppen och fick möta fyran i semifinal.

Gustav med bollen

Vi mötte i sista gruppspelsmatchen Peter, Linda och Henrik. Innan matchen hörde vi att de snackade om att skjuta hårda skott. Vi hade dock hört fel, för Peter hade sagt låga skott. Tidigt i matchen kommer dock det hårda skotten. Från nära håll får Peter till en fullträff som träffar Anders rakt i huvudet. Skottet skulle gått en bit över målet, så det var inte ens en snygg "räddning". Tror inte mitt huvud hade suttit kvar, men Anders fortsatte spela med en liten fläskläpp. Matchen var tuff och jämn och vi vann med 4-2. Anders tog allt bakåt och jag och Fredrik försökte göra något framåt. Skönt att ha någon där bak, när man själv inte har hemåtjobbet som sin starka sida.

Första semifinalen blev riktigt jämn. Lindas gick snabbt upp till 2-0. Sandgrens kom ikapp, men då svarade Linda och co med ett mål på långskott. De var även nära att utöka. Till slut steg Erik fram och avgjorde med två snabba.

Vi mötte Lukas lag i semin och matchen var riktigt jämn. Vi tar ledningen när jag får en kontring ensam mot Kristoffer. Han täcker målet riktigt bra och den enda luckan är mellan benen och jag lyckas sätta bollen där. Normalt slår jag aldrig tunnel medvetet, men ibland får man försöka. De trycker på för kvittering, men på en kontring trycker vi in 2-0, som blir avgörandet.

Final direkt mot Sandgrens. Vi skulle försöka ta revansch, men då gällde det att vi täckte upp bakåt och hade koll på dem hela tiden. Det startar riktigt illa när Gustav direkt lurar oss och sätter bollen vid närmsta stolpen. Sedan dröjer det länge innan det händer något. Det är ganska avvaktande spel. Jag får stundtals punktmarkering av Annamaria och kommer ingenstans. Vi kvitterar efter ett tag på en retur och jag tror sedan vi tar ledningen genom Anders. Hans första mål, men bra att ta dem i rätt läge. De gör sedan fegt mål direkt efter målet, innan vi hunnit hem. Innan matchtiden gick ut han vi med varsitt mål till. Förlängning... Det är lite halvchanser åt båda hållen och alla spelarna är ganska trötta. Till slut kommer avgörandet från inget läge alls. Fredrik som kommer ihåg hur man avslutar mot dem sen förra mötet, drar till och bollen sitter i krysset. Om möjligt ännu snyggare än förra gången och den här gången var det Annamaria som inte hann reagera. Härligt med vinst! Sedan blev det prisutdelning. En riktigt seriös pokal och nu hamnar våra namn på utsidan. Godiset var riktigt gott och snälla som vi är, så bjöd vi även förlorarna på en del..;)
 
Glada segrare!

Den obligatoriska segerkyssen!

Efter cupen blev det dusch och alla snyggade till sig. När vi kom till Annamaria skålade vi med "champagne". Sedan blev det spaghetti och köttfärssås som Annamaria hade lagat. Riktigt gott och man var väldigt hungrig efter alla matcher. Peter skulle hem tidigt och jag tog mitt förnuft tillfånga och åkte hem med honom vid halv elva, eftersom jag skulle upp tidigt och jobba. De andra skulle ut och fortsätta festen. Tyvärr blev det inte tidig sängdags för mig ändå, men det hade inte blivit bättre om jag följt med ut. Jätterolig kväll och jag hoppas de andra hade roligt även efter vi gick!:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0