Svettigt!

Idag var flera tillbaka på träningen. Vi fortsatte att öva zonspelsövningen vi gjorde i tisdags. Den här gången lite mer avancerad med en backlinje och ett mittfält framför. Varje gång man ställde om till försvar skulle man rotera, så att man hamnade på alla platser. Det fungerade mycket bättre än sist och många har börjat förstå hur vi ska ligga och när man ska pressa. Ibland när något inte fungerar är det bra att gå tillbaka och ta grunderna, blir så mycket lättare när alla vet precis vad man ska göra. Sedan fortsatte vi med zonspel i spelövningar på stor plan. Först spelade vi med en anfallare som stannar på motståndarnas planhalva och ska få ett uppspel och spela tillbaka innan man ska göra mål. Vi skulle ha hög press när motståndarnas målvakt hade bollen och de skulle inte få slå långbollen. Ibland tappade vi helt och det blev riktigt jobbigt, för när vi inte pressade tillräckligt snabbt fick man en snabb spelvändning emot sig och det fick bli långa löpningar hem. Vi övergick sen och spelade "vanligt". Tempot var högt och alla verkade mer på hugget än de sista träningarna. Det bådar gott inför helgens matcher! Tror aldrig jag har svettats så mycket som jag gjorde idag. Det kändes som 30 grader och riktigt fuktigt i luften. Flugorna verkade gilla svetten och de irriterade hela träningen. Varifrån kom den här värmen?!?;)

Imorgon har u-laget match mot Harrie/Athena på bortaplan. Sist vann vi precis med 4-3 efter att onödigt ha släppt upp dem i andra halvlek. Konsigt nog verkade det inte vara problem att få ihop folk. Tur att vi inte hade två matcher förra helgen, då vi knappt hade ett lag. Jag, Sofie I och Kajsa ska vara med båda matcherna och sen blir det nog någon till. Ibland har vi nästan haft ett helt a-lag i reservlaget, men det ska vi nog kunna slippa i höst. Fast jag hoppas det finns en plats över till mig... Om man nu platsar i a-laget, när konkurrensen blir större. Elle är klar på torsdag. Synd att hon har missat två matcher, men skönt att det äntligen har löst sig.

På lördag spelar a-laget mot Skillinge. Då ska det bli revansch från den snöpliga förlusten på bortaplan. Efter vår kvittering med tio minuter kvar, så lyckas de peta in 3-2 fast de knappt hade något spel. Lina, Stina, Malin och Sofie är alla bortresta, men de flesta som inte kunde vara med förra helgen är tillbaka. Vi får hoppas att våra försvarsövningar i veckan ger utdelning, så att vi kan hålla tätt bakåt. Vi har släppt in näst mest mål i serien och det är inte bra. Fast vi har gjort näst mest också, så den trenden framåt kan vi se till att fortsätta med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0