Melodifestivalen, deltävling 4

Imorgon känns det som ett lite bättre startfält än förra veckan. Jag tror att det blir Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli som tar direktplatserna. Båda låtarna är schlager, en på svenska och en på engelska. Tror äldre personer gillar att de är så käcka. Båda låtarna sätter sig snabbt. Precis som Rongedals låt så påminner början av Lindas låt om Mika, men sen försvinner likheterna helt. Charlottes låt tror jag är en kanditat till att vinna finalen. Det är svårare att gissa vem som tar sig till andra chansen. Den enda jag inte tror på är Fronda, som jag tycker är riktigt dålig. Niklas Strömstedt har en svensk låt, där refrängen sätter sig ganska snabbt. Själv hoppas jag inte han går vidare. Calaisa inleder lugnt och sen kommer låten igång lite mer. Kanske inte deras bästa låt, men jag gillar dem. Daniel Mitsogannis har jag ingen aning vem det är. Även om det varit en del skrällar i årets festival, tror jag det är en nackdel. Han sjunger en bra schlager med lite grekisk influens. Nordman låter som han alltid gör och har helt klart en egen stil. Jag gillar inte alls det, men det är säkert många som gör det. Sibel har en bra ballad och hon har ju en riktigt bra röst. Jag tror och hoppas Sibel och Calaisa går till andra chansen.

Ska kolla på melodifestivalen hemma hos Beckis. Var ett tag sen jag träffade henne, så det ska bli skoj!

Tidig påsk

I år är påsken tidig, men blommorna är ännu tidigare. Hoppas inte det blir mer kyla utan att det blir "riktig" vår snart!

image18

Kändis på jobbet

Idag när jag var ute i resturangen, stod han där mitt framför mig. Idol-Andreas! Rösten lät precis som på tv och han var sig lik. Är man i Genarp kan man inte begära att få se mer "kända" människor!;) Tydligen bodde hans mormor där. Imorgon är jag ledig och det ska bli sovmorgon innan jag hade tänkt göra lite saker jag måste.

Tuff match i korpen

Ikväll mötte vi Bollkontroll och som namnet antyder var de riktigt bra. Framför allt hade de två riktigt bra tjejer. Mattias kan inte vara med resten av våren, eftersom hans hälsena gick av sist. Synd om honom och tråkigt för oss! Idag var John sjuk. Zoran hade fixat två ersättare. Jocke och Enes, två juniorer från LBK. Riktigt duktiga båda två med en underbar teknik. Det som imponerade mest på mig var att de inte var alls diviga utan hellre spelade bollen än gick själv. Matchen var jämn och det skapades inte så mycket chanser. Efter halva första halvleken kommer jag fri på vänsterkanten och spelar in till Kotten, som säkert sätter 1-0. Trots några bra chanser åt båda hållen, står sig resultatet till pausen. I andra fortsätter vi spela bra och efter kanske 5 minuter gör Zoran 2-0. Snyggt passningsspel med få tillslag, som avslutades med ett hårt skott vid stolpen. De pressar sedan oss, men Jocke i mål är säker och tar allt. Enes rullar sedan in 3-0 mellan benen på målvakten. Matchen känns avgjord, men de reducerar efter att jag passat deras gröna spelare och sen fick de ett friläge. Var inte lätt att skilja henne från oss i spelet. De har några chanser i slutet som borde ha blivit mål, men vi släppte inte in fler mål. Bollkontroll är helt klart det bästa laget vi har mött! Jennys lag leder fortfarande serien på bättre målskillnad, men de ska få en tuff match i april!

Träning i storm

Var lite orolig för min fot inför kvällens träning och korpen. Kändes i varje steg under uppvärmningen, men sen kände jag nästan ingenting. Vi startade med passningar (enkla och två tillslag). Vi gick ihop så vi blev fyra och körde passningar där man backar bakom den andra. Sen hade vi passningar med löpning i större grupper. Vi spelade nästan hela träningen och bytte sida för att det skulle vara rättvist. Mitt lag fick dock bara spela en gång i medvind... Spelet var stundtals riktigt bra, så länge vi försökte spela bollen på marken. Laget med medvind fick ett övertag och det var inte konstigt med den vinden. Några bollar kom tillbaka när man försökte slå upp dem. I slutet sprang vi 6 sträckor över kortsidan.

Till helgens match mot IFK Hässleholm utlovas storm. Tur att vi tränade på att spela med det idag. Nu kommer Hässleholm inte ha en chans... Emma H kunde inte vara med i helgen, annars kunde väl de som blev kallade.

Fotrapport

Foten kändes bättre idag när jag vaknade än vad jag trodde den skulle göra. Efter att ha jobbat hela dagen och stått upp, så känns det en del. Men det ska absolut bli träning imorgon. Tejpar man ihop den, så att jag inte kan vrida den igen, ska det inte vara någon fara. Inte för korpen heller! Till på lördag ska det förhoppningsvis vara ännu bättre, vill inte missa att spela match. Hoppas inte heller någon storm ska förstöra och ställa in matchen!

Klen fot

Värmde upp lite med Olle innan träningen idag. Det bler 45 minuter mestadels passningar. Ganska jobbigt, men bra att öva det man är mindre bra på. Hade med en överraskande present till henne också. Får se om hon klarar att vänta till på onsdag med att öppna den...;)

Idag var de flesta sportlovsfirarna tillbaka och vi var fler på träningen igen. Milan fick den stora äran att passa med mig. Först vanliga på ett tillslag och sen två tillslag. Sen var det de vanliga att släppa bollen mellan benen och vända. Undra om jag någonsin kommer använda det på match, är bara tur i så fall. Vill ha bollen vid fötterna och inte släppa iväg den långt, så motståndarna hinner emellan och kan ta den. Vi hade sen olika hopp över stegarna. Idag utökades det med längre hopp och man fick ta i riktigt för att klara dem. Efter det var det spel. Båda lagen hade bra spel. Vi hade Malin i målet, kul att hon börjar kunna vara med mer och mer. Tyvärr ville min fot inte vara med hela träningen utan den vek sig när jag och någon i andra laget båda sparkade på bollen i luften. Det gjorde sjukt ont från början. Milan och Mikael var snälla och hjälpte mig att trycka, medan Jan hämtade en linda. Vet inte om Milan gjorde det för att hon var trött eller om hon verkligen ville hjälpa till..;) Fick mest höra att jag var klen och sen sprutade hon iskallt vatten på mig som var helt försvarslös i duschen. Smärtan gick över ganska snabbt och även om det inte gick snabbt kunde jag stödja på foten när jag gick. Måste säga att smärtan av att inte få blod i foten gör så mycket ondare än själva stukningen. Halvvägs in till Lund hade jag ingen känsel i foten och det kanske inte är så bra att köra då. Fickparkera var absolut inte så lätt heller. Tror jag kommer känna av en del i foten imorgon, men på onsdag ska det vara så bra så att jag ska kunna träna och helst spela korpen.


Dagens fotboll

Måste ha glömt hur kallt det var att titta på fotboll igår. Efter jobbet var jag och tittade på Sandby - Håkanstorp. Matchen slutade 1-1 i blåsten. Jeppe gjorde målet innan jag kom. Väl hemma i soffan värmde spelet ännu mer. Eto'o är tillbaka. Barcelona dominerade totalt. Messi och Eto'o var riktigt bra! Barcelona kommer bli riktigt farliga nu. Real Madrid förlorade precis mot Getafe med 1-0 och nu skiljer det bara två poäng. Real har förlorat tre raka och har flera skador. Serien kändes nästan avgjord för några omgångar sen, när Real ledde med nio poäng. Nu är det helt öppet!

Igår lyckades Arsenal bara få 2-2 mot Birmingham. Tyvärr tappade de poäng, men det hemska i matchen var Eduardos skada. Man mår dåligt när man ser sånt.

Inflyttningsfest och melodifestival

Jag och Tozz var på inflyttningsfest hos Mange och Jens igår. Med oss hade vi en välbehövlig present! Chipsskål med tillbehör. Det kom ganska mycket folk. En del sandbyfolk som jag kände igen, men det var också många som jag aldrig tidigare har sett. Tozz har bestämt med herrlaget att det är dags för en lagfest snart, kanske på tiden.. Kvällen blev ganska lugn för mig och Tozz, men vi hade skoj. Jag skulle upp och jobba idag och Tozz hade varit på 19-årsfest dagen innan. Vi begav oss hemåt vid ett.

image17
Jens och Mange

När vi kom in i värmen, lade vi oss i soffan med en massa kuddar och täcken och skulle kolla på melodifestivalen. Jag såg några låtar, missade Isaksson, såg någon till och sen missade resten. Vaknade lagom till att se vem som gick vidare. Vi höll tummarna för Frida. BWO gick som väntat vidare. Caracola och Thérèse gick till andra chansen. Inte som jag hade trott, men det kändes som en svårtippad omgång. Sista finalplatsen stod mellan Frida och Patrik Isaksson. Jag trodde nog att Patrik skulle ta den, men riktigt kul att Frida gick direkt till globen. Riktigt härlig låt, som man blev glad av att höra. Alla låtar som gick vidare hade lite mer fart och var lite gladare än de som åkte ut. Idag har jag sett det viktigaste, som jag missade igår. Björn Gustavsson!! Sjukt kul kille!

Tozz hade bestämt sig på natten att gå upp samtidigt som mig på morgonen. När väckarklockan ringde ville jag inget hellre än att sova mer. Tozz insåg sitt eget bästa, ändrade beslut och sov vidare.

Sandby - Sjöbo

Efter träningen åkte jag direkt till Dalby för att se Sandby möta Sjöbo. Matchen var ganska jämn i början och båda lagen hade svårt att hitta ett riktigt bra spel. Sandby med ett nyförvärv på plan höll ihop tätt bakåt och Sjöbo hade svårt att skapa riktigt farliga chanser. De hade en riktigt bra i första. Ett skott som tog i ribban och ut, Sandra i mål hade varit chanslös om den hade gått lite lägre. Sandby skapade inte så mycket framåt. Höst och Olle blev lite ensamma upp i anfallet. Sjöbo hade mest boll, men lika i paus var ganska rättvist.

I andra halvlek var det lite böljande spel upp och ner. Det skapades från början inte många chanser, men i slutet av matchen blev Sjöbo farligare och farligare. De hade först ett skott i ribban. Sedan kom en Sjöbospelare fri, men Oliw hann ikapp. Sjöbospelaren fick ändå iväg ett kanonskott som gick stolpe in. Riktigt snyggt! I slutet kom Sjöbo i några bra lägen till och hade ett skott i ribban. De var väl närmnare 2-0 än Sandby var 1-1. Men en bra insats i första matchen av Sandby. Sjöbo hade redan spelat en match och spelar ju i en högre division.

Tyvärr måste jag erkänna att jag inte har stenkoll. Höst syster Maja uppehöll mig under stora delar av matchen. Ville hela tiden passa eller skjuta mål på mig! Nästan lika jobbig som Höst själv...;) Fast ganska skönt ändå, för det var riktigt kallt och hade jag suttit och kollat på hela matchen hade jag frusit ihjäl. Jag och Tozz värmde oss i bilen hem. Med riktigt god thai-mat är vi nu laddade för inflyttningsfest!

image14
Höst!

image15
Den frusna bänken. Katta lika snygg som alltid.

Cykelslangarna tar nästan död på en del...

Min andra lördagsträning för året! Det är mindre bra... Det blåste en hel del på dagens träning, annars var det skönt och en bra plan. Lina och jag blev båda över. Först hade vi vanliga passningar. Därefter skulle vi lyfta upp bollen och göra några trixningar och passa tillbaka. Lite svårt med tekniken med grusbollen i blåsten. Vi hade sen höga passningar med en studs. Vi avslutade med att gå med bollen, släppa den mellan benen, ta med den med klacken och släppa den mellan benen, vända runt och ta med den med utsidan, efter varje övning var det vändning med översteg. Sen var det 15 sträckor med cykelslangar och som vanligt var det riktigt jobbigt. Sen var det spel och det var kul! Funkade ganska bra för mitt lag. Vi var lite dåliga på att jobba hem, men höll ganska bra tätt bakåt. Vi avslutade träningen med 6 sträckor över kortsidan. Eftersom Jan inte var nöjd med det, så blev det 6 sträckor till över nästan halva kortsidan. Efter träningen var det korv och godis! Gott!

image12
Benita och Malin och Sandra och Milan kämpar på med cykelslangarna.

image13
Lina orkar inte med fler cykelslangar!

image14
Stina fastnade till slut på bild, tyvärr han Malin försvinna...

Melodifestival, deltävling 3

Känns som en dålig omgång imorgon. BWO känns som den självklart bästa. De har kommit i toppen tidigare när de har varit med och går till final imorgon. Sen tror jag att Patrik Isaksson & bandet tar den andra direktplatsen. Han gör sköna låtar, men passar väl egentligen inte i melodifestivalen. Till andra chansen tror jag Eskobar och Frida tar sig. Eskobar passar inte heller i melodifestivalen, men jag gillar dem. Frida skriver lite roliga texter och det kan säkert bli en hit. Skoj med någon som sjunger på skånska! Caracola har en glad låt med lite fart i. Ainbusks låt är lite seg och jag hoppas inte den går vidare. Thérèse Andersson har ju ett väldigt fint namn, men det räcker inte. Låten är inte bra och hon blandar vanlig sång med opera. Det sämsta bidraget är Mickey Huskics. Det låter som något från balkan och sjungs dels på det språket och dels på engelska. Möjligt att en sån låt hade haft chans i Eurovision, men bra är det definitivt inte.

Missar melodifestivalen igen! Inflyttningsfest hos Mange och Jens går absolut före! Ska bli riktigt skoj. Tozz har fått den stora äran att få följa med och lära känna di tre. Dags att det skapas lite kontakter mellan dam- och herrlaget i Sandby!;)

Ikväll blir det en lugn kväll i soffan med Let's Dance eller någon film!

Träningsmatch

Veberöd och Borgeby spelade 1-1 i tisdags. Veberöd hade nu fått ihop lag, men hade fortfarande spelare borta. Tror alla lag har det vid den här tiden. Det går ganska mycket sjukdomar och sen är det sportlov. Veberöd kommer få det tufft i tvåan med den tunna trupp de verkar ha. Borgeby däremot verkar ha mycket folk och många som slåss om A-lagsplatser. Blir sugen på att själv spela när man ser att andra lag spelar. Vi spelar inte förrän nästa helg då vi möter IFK Hässleholm och kommer säkert att bli ännu mer sugen i helgen. Hade tänkt se Sandby - Sjöbo. Sandby som saknar några spelare kan få en tuff match mot Sjöbo.

En massa fotboll

Först ut var dagens träning. Träffade min favorit där, hade glömt bort att jag aldrig mer skulle snacka med henne. En mer än sist, men förhoppningsvis kommer alla sportlovsfirare hem snart! Eftersom Lina myglar från träningarna i veckan, så är det jag som blir sist vald och fick äran att vara med Rille.  Vi hade passningar, vändningar med överstegsfint, släppte bollen mellan benen och till sist olika volleyövningar. Sedan övade vi anfall mot försvar. Måste säga att vi som skulle anfalla var riktigt dåliga eller så var det backarna som var riktigt bra. Det blev knappt ett enda mål. Träningen avslutades med en liverpoolare. Jag och Lilly sprang hela tillsammans. Bra att ha någon nära som sporrar en till att ta i lite mer än vad man annars hade gjort. Milan skötte peppningen, men jag tror hon bara "hejade" på Lilly.

Sandra var sjuk idag, så vi spelade med bara en avbytare i korpen. Vi började inte så bra och X plus Y = 3, tog ledningen ganska snabbt. Sen kom vi in i matchen och tog över. Vi rullade på bra. Björne kvitterade efter en fin passning av Mattias. Mattias gjorde sen 2-1. Katrin utökar ledningen efter en fin prestation och avslutade med ett skott vid stolpen. Vi leder med 5-1 i paus och det känns lugnt och säkert. Direkt i andra gör Mattias mål. Sen slappnar vi nog av lite. De gör två ganska snabba mål och sen skadar sig Mattias. Han sa direkt att hälsenan var av. Hoppas det inte är så allvarligt och att han kan vara tillbaka snabbt, för han behövs verkligen. Sista tio minuterna spelade vi utan avbytare. Riktigt jobbigt! Först blev vi ganska tillbakapressade, men sen måste man kommit in i andra andningen. Jag spelar fram Zoran till 7-3 och sen Björne till 8-3. Kul idag att alla gjorde mål (utom John som stod i mål). Skönt att hålla sista delen av matchen utan avbytare!

Sen Champions league. Arsenal dominerade totalt första 20 minuterna i andra halvlek. De spelar bollen så bra mellan varandra och har riktigt bra rörelse. Tyvärr får de inte in någon boll och Adebayors miss i slutet skulle bara varit mål. Tror ändå att de lyckas vinna på San Siro. Barcelona vann med 3-2 borta mot Celtic och det vänder aldrig skottarna. Messi gjorde två mål och gick om Zlatan i Champions leagues skytteliga. Tyvärr lyckades inte Lyon hålla 1-0 mot Manchester United och de kommer att få det svårt borta nu. Turkarna vann hemma mot Sevilla och det hade varit kul om de gått vidare.

Hur kan man stjäla?!?

I början av veckan hade det försvunnit pengar från en burk i personalrummet på jobbet. En dotter till en i vården sålde polkagrisar och personalen kunde ta och lägga pengar. Den här gången var det "bara" 120 kr som var borta. Det är inte första gången det försvinner pengar och det är hemskt att det går omkring en som stjäl. För ett tag sen  blev en boende av med några hundra från plånboken. Att ta från gamla och barn är det värsta man kan göra. Har personen i fråga inget samvete?!? Själv tror jag alltid det bästa om folk, men man måste väl vara försiktig. Är kanske först när man blir av med något, man tänker på det annars.

Champions league

Inget inlägg igår. Lite dåligt, men hade fullt upp. Jobbade länge. Sen var jag och slipade skridskor i ishallen, så nu kommer jag vara grym på att åka eller kommer det inte att gå alls nästa gång. Därefter blev det fotboll. En halvlek själv och en med di tre! Hejade på Inter så lite surt att Liverpool gjorde två i slutet, men de pressade rejält. Var inte otippat att det var just Materazzi som åkte ut. Kan bli tufft för dem att vända, men hemmaplan och en Zlatan i form blir ändå inte lätt för Liverpool. Roma slog lite otippat Real och jag hoppas de klarar att slå ut dem! Olympiakos - Chelsea blev mållöst, men även om jag inte hoppas så går säkert Chelsea vidare. Tror Porto vänder hemma mot Schalke 04.

Ikväll är det några riktigt bra matcher. Framför allt spelar mina två favoritlag (Arsenal - Milan och Celtic - Barcelona). Arsenal kommer att rulla ut Milan om de får igång sitt passningsspel och en Adebayor i form blir farlig. Barcelona är bättre än Celtic och kommer, om de inte gör det redan ikväll, helt spela ut Celtic på Nou Camp. Jag hoppas Lyon och Källström slår ut Manchester United, men tror kanske inte att de gör det. Sista matchen, Fenerbahce - Sevilla, tror jag kan bli jämn.

image9

Själv missar jag nästan hela matchen tyvärr. Ska först träna och sen är det match mot X plus Y = 3. De förlorade stort sist, men vi ska inte ta ut någon seger i förskott. Hoppas mina ben känns bättre idag efter träningen, för sist ville de inte springa alls i början av korpen...

Tur att man har bra minne...;)

På grund av att det är sportlov och andra anledningar folk har att resa bort, var vi inte så många idag heller. Trots att jag var i Indien för inte så länge sedan, blir man väldigt sugen på att åka igen. Lite snö hade inte varit fel... Vi värmde upp med olika passningsövningar. Sedan blev det 15 sträckor cykelslangar. Fy vad det gjorde ont i mina ben, fick mjölksyra efter halva sträckan varje gång. Kände mig jätteklen som klagade hela tiden, men skönt var det inte och fort gick det inte. Sedan delade vi in oss tre och tre. Ett lag satte igång spelet med bollar och var väggar. De andra två möttes inne i straffområdet och det gällde att ta snabba avslut. Emma fick mycket att göra. Lite förvirrat speciellt i början, då vi ibland fick in både två och tre bollar. Kul övning när det fungerade. Jag gillar spel nära mål!:) Mitt under övningen kom Katta och sa att hon lämnat min tröja som jag hade glömt hos henne. Det gick nog bara in och sen ut igen. Vi avslutade träningen med tio sträckor över kortsidan. Kändes som en kort träning, men det brukar väl vara så när man har kul!

Efter vi hade plockat ihop allt och skulle gå stod det kvar en blå påse. Jag frågade Jan om det var vår. Han gick och kollade i den och visade innehållet för mig. Då såg jag att det var min tröja. Jan och Rille bara skrattade. Undra om man kan bli senil när man är 25?!? Uppe i styrketräningslokalen träffade jag de myglande Sandbyspelarna igen. Var tvungen att visa min fantastiska armstyrka! Efter ett tag upptäckte jag att de hade tagit och gömt mina kläder där inne. Ska aldrig mer snacka med Tozz!;)

Nu är det dags för Anna Phil!!


Nära skjuter ingen hare...

Läste precis att Wä vunnit hela cupen igår, så nära vi var att spela lika mot dem... Då hade det kanske varit vi som stått som segrare istället. Nu stör jag mig ännu mer på att jag inte kunde få in chansen i slutet. Ibland är det små marginaler i fotboll!

Riktigt skönt väder det har varit ute idag, ska bli skönt att träna ikväll!

Lite mer fotboll

Sjöbo och Husie spelade idag träningsmatch och det blev lite oväntat 1-1. Husie som jag skrev om för några inlägg sen och inte trodde på. Förutom de spelareförluster jag nämnde då, har även Lina Larsson försvunnit till Tyresö FF. Hon känns som hon har varit en av Husies mest tongivande spelare i hur många år som helst. Sjöbo överraskade förra året i ettan och jag tror de kan bli ett stabilt lag även i år. Nästa helg möter de Sandby.

Av våra motståndare i serien imponerade Borgeby mest av dem jag såg idag. De gick vidare med ett lag och det var bara på målskillnad de inte gick vidare med det andra. Hammenhög verkade inte alls bra. Sjöbotjejerna, om det var dem som ställde upp idag, imponerade stundtals. De förlorade mot Borgeby. Viola Alfredsson styrde och dominerade när hon var på plan, men henne lär vi förhoppningsvis slippa i serien. Skillinge var i alla fall tillräckligt bra för att ha gått till slutspel, men jag såg inte dem för att de spelade igår.

Hardebergas herrar slog Vellinge i helgen med 4-1 efter mål av Jernberg 2, Weste och Tobbe N. Sandbys herrar vann över Lunds FF med 2-0, där Jeppe och Månsson nätade.

Skrällar i melodifestivalen

Väldigt otippat gick Sanna och Rongedal direkt till final, istället för Ola och Johnson & Häggkvist. Inte alls oförtjänt, för båda låtarna var bra. Sanna gav mig rysningar, hade nog varit ännu häftigare att uppleva live. Brukar vara de kända namnen som går vidare, även om de inte har de bästa låtarna. Skulle gissa att Carola och Andreas var riktigt besvikna, tror de var helt säkra på att gå vidare. Själv skulle jag velat ha Sanna och Ola direkt till final. Kan bli tufft för de som får möta bidragen från den här deltävlingen i andra chansen. Gillar Luuk och Björn Gustavsson är kung!

Tyvärr inget slutspel

Vi mötte IFK Trelleborg i första matchen. Jessan, Sandra, Malin, Sara och Josse var backar och Olinda, Lina, Stina, Lilly och jag låg ovanför. Vi började lite stressigt och Trelleborg hade mycket boll. Vi höll ihop bra bakåt och efter bara någon minut kontrar vi tre, fyra spelare mot en motståndarback. Stina driver bollen, spelar Lina, får tillbaka den och har öppet mål. 2-0 kommer efter ett tag. Jag och Lilly spelar varandra längs vänsterkanten. Till slut får jag läge och skjuter mål via målvakten. Vi har svårt att veta när vi ska gå på, men försvaret är kompakt och Trelleborg har inte en riktigt bra målchans på hela matchen. Vi har flera riktigt bra lägen, men får inte in fler bollar.

Andra matchen går mot Wä IF 2, som var deras toppade lag. Vi börjar riktigt dåligt. Deras anfallare rör sig mycket och vi har svårt att hitta rätt. Nästan direkt går deras lagkapten (Jonna Nilsson fd. Sjöbo) förbi först Lina, sen mig och inga backar går på. Hon släpper bollen till deras anfallare, men hon missar bollen och den rullar retligt in precis vid stolpen. Tyvärr utökar de ledningen efter slarv av oss och samma spelare sätter säkert chansen. Vi bestämmer oss för att pressa högre upp och de skapar inte lika mycket. Vi har några chanser och Stina reducerar. Vi är riktigt nära att kvittera med några minuter kvar. Första chansen är när Lilly försöker spela Lina i en kontring, men deras back bryter precis. Nästa läge har Lina från vänsterkanten, där hennes skott går i stolpen och ut till mig. Jag är inte riktigt beredd och får bara iväg ett löst skott som målvakten efter problem får kontroll över. Wä lyckas hålla tätt bakåt och hade sen chansen att i sista matchen avgöra på egen hand.

Inför sista matchen hade precis Wä slagit Trelleborg med 1-0 och redan säkrat första platsen. Vi bestämde oss för att pressa högt mot Harlösa IF. Trots att vi inte hade något att spela om egentligen, började vi riktigt bra. Stina gör tidigt 1-0 efter en fin framspelning. 2-0 kommer efter att deras back inte sett mig och jag kunde enkelt ta bollen och skjuta mål. Efter det borde vi ha kunnat rulla ut dem, men istället blev det stirrigt och vi spelade inte längs marken. Efter missförstånd i vår backlinjen, kunde de lobbskjuta in bollen till 2-1. Vi har sen en del bra chanser, men det blir inte fler mål.

Synd att vi fick en sådan urusel start mot Wä. De kändes inte alls bättre än oss och därför kändes det extra surt att förlora. Hade vi spelat lika i den matchen, hade det varit vi som gått vidare. Nu gjorde istället Skillinge IF, Skurups AIF, JAIF/BBK, Borgeby FK och Åkarps IF upp med Wä om första platsen. Bara att ta nya tag inför utesäsongen och kommande seriespel!

Nils Holgerssons cup imorgon

Ska bli riktigt skoj att spela imorgon. Ganska skönt att det är inomhus, för det är ju inte så varmt ute. Sjumanna på konstgräs! Vi möter IFK Trelleborg 10.20, Wä IF 2 12.20 och Harlösa 14.40. Bara ettan i gruppen går vidare, så det kan bli tufft. Ettorna i grupp 4, 5 och 6 möts sedan i en grupp, där ettan och tvåan går till semifinal. Blir en lång dag om man går vidare. Vad jag vet spelar jag, Jessan, Lina, Sandra E, Olinda, Stina, Sara, Josse, Lilly, kanske Malin och Emma står nog.

Lite mer fotboll... Tror att Husie kan få svårt att klara sig kvar i ettan. Läste att Natalia Folbrycht gått över till Sjöbo. Aldrig bra att tappa tongivande spelare och speciellt inte till seriekonkurrenter. Sedan tidigare har de tappat Therese Persson och Victoria Falk till Kristianstad. De har ett väldigt ungt lag och frågan är om det kommer räcka i år. De har dessutom två väldigt unga tränare, 25 och 20 år tror jag. Husie DIF som vi möter i trean kommer säkert vara ännu yngre, kanske till och med vi har äldre lag...

Melodifestivalen, deltävling 2

Imorgon känns det ganska självklart att Ola och Carola och Andreas går direkt till final. Till andra chansen kommer Sanna Nielsen och Alexander Schöld gå, om inte Rongedal tar en plats. Har precis lyssnat på snuttar av låtarna och det känns som det är betydligt bättre låtar än förra lördagen. Sanna är nästan min favorit, gillar sådana låtar och hon har riktigt stark röst. Carola och Andreas låt låter lite som Lucky Star och den är riktigt bra. Olas låt kan säkert bli en hit och han har för många unga tjejer som älskar honom för att inte gå vidare. Den andra flickfavoriten, Alexander Schöld, har en ganska fin låt. Är alltid lite rädd när han uppträder, känns som han ska göra bort sig, men klarar han det utan att missa kan hans spröda röst räcka långt. Svårt att förstå att en hockeykille som ser ganska cool ut, kan vara så blyg. Rongedal lät som Mika och det borde inte vara en nackdel. Andra generationen hade en väldigt speciell text, men går nog inte vidare. Lasse Lindhs låt är väl inte dålig, men känns inte som melodifestival. The Nicole påminner mig om något östländskt bidrag i eurovision.

Får se om jag ser melodifestivalen eller inte. Ska äntligen få komma och se hur två av di tre bor. Den tredje och kanske även en fjärde kommer också dit. Blir väl lite tv och en massa gott! Innan dess blir det jobb, igen och tyvärr ingen träning. Måste bli bättre på att träna!! Får istället vila mig i form inför Nils Holgerssons cup på söndag! Ska bli riktigt skoj!!

Storförlust i hockey-bockeyn

Äntligen var det dags för match för MixMax. Har gått två månader sen jag spelade sist och resten av laget har inte spelat på en månad. Vi har haft många som inte har kunnat. Vi har fått lämna en WO och har två uppskjutna matcher. Förhoppningsvis blir det bättre i fortsättningen. Först hade vi inga avbytare till dagens match, men min pappa ställde upp och så hittade vi en spelare i ishallen. Förra gången vi mötte Alt Wings vann vi med 7-6. Nu blev det förlust med 12-4. Det märktes att vi inte spelat på ett tag och att några av våra duktiga killar inte kunde vara med. Vi hade lite oflyt i början av matchen, när vi hade en del chanser bland annat en straff. Det är bara att komma igen och se till att vinna resten! 

Till vissa saker passar man...

När jag bestämde mig för att byta från Sandby till Hardeberga, tyckte inte ordförande i Sandby att det var lämpligt att jag fortsatte med mitt jobb på skolan. Projektet är ju ett samarbete mellan skolan och SSIF. Helst ville han ha en tjej med, men det tror jag blir svårt för honom att fixa nu. Inte så många som kan ta jobbet. Man kan inte leva på pengarna man får från det, om man inte bor hemma. Dålig lön och få timmar per vecka. Tror inte jag hade gjort ett sämre jobb bara för att jag spelar i Hardeberga. Däremot fick jag gärna vara kvar som domare i klubben. Konstigt att man passar att vara kvar som det. Känns som enda anledningen är att det är brist på domare. Hade egentligen inte tänkt ställa upp och döma, bara för att det känns väldigt falskt av honom att vilja ha mig till det ena, men inte till det andra. Nu har jag ändrat mig, men kanske bara tillfälligt. Ska döma F93 i Sandby ikväll. Sara vill att jag ska döma tre straffar till henne, får se hur det går med det!;) Det är kul att döma och Hardeberga har inga äldre lag jag kan döma. Har tänkt att jag kanske ska bli distriktsdomare och då kommer jag inte vara kvar och döma ungdomarna i Sandby.


Alla hjärtans dag!

Började jobba lite senare idag, solen lyste och det blåste inte mycket. Bestämde mig för att cykla, istället för att ta bilen. Upptäckte att det var längre än vad jag trodde till Dalby och jag undrar verkligen varifrån byn har fått sitt namn. Den ligger verkligen inte i en dal utan snarare uppe på ett berg!;) Jobbet gick bra. Inte en minut i disken, brukar vara där man hamnar när man är ny och inte vet riktigt vad man ska göra. Blev bjudna på hjärteplättar och valentinkakor till lunch. I slutet av dagen kom deras chef och gav de anställda blommar. Även jag fick en tulpanbukett! Så här mycket alla hjärtans dag har jag nog inte haft någon gång..;)

image8
Ikväll är det hockey-bockey mot Alt Wings, om det nu blir någonting. Vi var bara precis fullt lag. Ska försöka få med pappa i laget, om han orkar för de hade match igår. Måste sova en stund nu för att ta igen några missade timmar och förebygga för de timmar jag missar i natt.

Dålig koll, men vinst ändå!

Idag var vi inte många på träningen. Hela 9 stycken. Vet inte om det berodde på att folk planerat in annat för att det egentligen inte skulle vara träning, för att det var årsmöte, eller om folk inte var där av andra anledningar. Vi började med passningar. Först stillastående och efter det med löpningar. Sen körde vi en massa hopp över stegar med ryck. Därefter övade vi anfall mot försvar. Jag, Pilan, Stina och Elin anföll mot Sandra B, Malin S, Josse och Sara. Från början kom vi ingenstans, men efterhand hade vi några snygga uppspel med mål. Backarna hade först fyrbackslinje och sen en mittfältare framför. Med 20 minuter kvar var jag tvungen att gå för att inte missa korpen. Tyvärr så hann jag inte vara med på löpningarna.;) Jag är väldigt nyfiken på vad det blev. Jan hotade backarna att de skulle få springa liverpoolare ensamma, eftersom Sara eller om det var Josse skrattat åt honom.

Hann i tid till korpen, men hade riktigt ont i benen. Kändes som det inte skulle gå att springa, som tur var gick det över efter några byten. Vi mötte inte Bollkontroll som jag hade fått för mig utan istället Flanhövve BK. Ett lag som jag mött några gånger tidigare och de är ganska bra. De har några duktiga tjejer och spelar runt bollen inom laget. Vi spelar bättre i början än vad vi brukar göra. Mattias får ganska snabbt in 1-0. Ett stenhårt skott i ribban som går ner innanför mållinjen. Vi rullar runt bra och Mattias skjuter även 2-0. De har några få chanser, men vi jobbar hem bra. Vi gör 3-0 precis innan pausen. Jag får en bra boll av Björne och tåfisar in den vid stolpen! I andra halvleken rullar vi på bra. Vi har massor av bra chanser. Mattias har några stolpskott. Efter ett tag sitter 4-0. Kotten frispelar mig, målvakten kommer ut och jag skjuter förbi honom. I slutet vet jag inte om vi slappnar av lite eller vad som händer. De får en del chanser och reducerar till 4-1, men segern var aldrig i fara. Jag tycker vi gör vår bästa match! Det var mycket högre tempo än tidigare och vi rullade bollen bra mellan oss. Riktigt rolig match! Efter matchen visade det sig att Staten o Kapitalet med Jenny, Annamaria och co hade bytt och skulle spela i vår serie. Jag har varit med dem ganska mycket så jag ska tipsa om alla deras svagheter när vi möts. De verkade vinna sin match enkelt.

Fullt upp

Har fått en massa jobb. Hoppar in där det behövs folk. Mest blir det i köket på äldreboendet i Genarp, men imorgon och fredag ska jag vara på Nyvångskolan i Dalby. Hon som är chef där, var chef på Solhem i Genarp tidigare och de hade verkligen kris nu. Får se hur det känns att jobba där, alltid svårt att komma till ett nytt ställe. Man vet inte var några saker finns och måste fråga en massa, men kul att träffa lite nytt folk. Inte för att jag inte gillar personalen på Solhem.

Ikväll är det först träningen och sen korpen. Första matchen i vårserien och vi möter Bollkontroll. Ska försöka gå lite tidigare från träningen, så att jag inte missar hela matchen. Någon annan kan få ta mina löpningar i slutet!;)

Imorgon hoppas jag verkligen att det blir match i hockey-bockeyn. Har inte spelat sen innan jul någon gång...

Ibland är bröder bra att ha..:)

Eftersom min dvd ibland har sitt eget liv och inte vill spela in det jag vill, så fanns det inget på skivan när jag skulle kolla på Anna Phil. Sjukt störigt. Som tur är har jag en bror, som kan fixa allt. I alla fall de flesta program jag har missat! Vad skulle jag göra utan dig!?!;) Får passa på och önska lycka till på första dagen på jobbet imorgon, men det kommer säkert att gå jättebra. Får ta en sväng inom på väg till jobbet och kolla så att du sköter dig! Inte var dag jag ser min lillebror uppklädd...

Den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge... Så under tiden jag väntade på Anna Phil, fördrev jag tiden med Röj. Passade på att slå rekord. 157 s. Måste sluta spela mer, inte bra att fastna vid sånt. Som väntat var Anna Phil lika bra som det brukar, så även om jag hade velat se det direkt så var det värt att vänta. Hade helst sett alla avsnitt på raken, men nu har jag en massa bra avsnitt framför mig istället. Finns det något sötare barn än Mikkel!?!

Är det någon som gillar Janssons frestelse, kan jag bjuda på det någon gång. Fick mycket beröm för den jag gjorde i söndags på jobbet. Bara jag själv slipper äta den... Ansjovis inte är det godaste jag vet, så jag har själv aldrig smakat på den.

Ska ut och springa en runda nu. Känner att jag behöver få tillbaka konditionen efter semestern och alla förkylningar!

Dagens träning

Ganska skönt väder att träna i ikväll. Inte så kallt och ingen blåst. Var en ganska vanlig måndagsträning. Passningar, vändningar och lite annan teknik i början. 15 sträckor med cykelslangarna. Nu kan det snart inte öka mer, mina ben går inte att använda på resten av träningen då! Sen var det långa uppspel och spel. Träningen avslutades med att vi sprang några ruscher över kortsidan. Efter träningen blev jag erbjuden provträning med Sandby. De blev väl imponerade när de såg mig med bollen!;) Fick dock tacka nej, för jag var lite trött. Sen avslöjade jag Tozz och Soffan, när de maskade från styrketräningen. Fast efter att Tozz visat sin stora muskel på armen, förstod jag att det inte behövdes mer träning.

Blev lite snack efter träningen, om hur juniorerna skulle tjäna ihop pengar till Gothia. Ett roligt förslag var att det skulle ordnas en fest med Lasse Larssons band som skulle stå för musiken. Antingen skulle vi bjuda in en massa kompisar eller ett förslag var att dam- och herrlag i Hardeberga, Sandby, Torna Hällestad, Veberöd skulle bjudas in. Hade kunnat bli riktigt skoj vilket som!

Anna Phil

Imorgon börjar min favoritserie. Har man inte sett den, så har man definitivt missat något! Vet inte hur jag har kunnat stå ut flera månader utan att se det. Tur att man kan spela in, för annars hade jag nästan fått missa träningen..;)

Världsrekord av Sanna

Det var hon verkligen värd! Sen hon snöpligt kom fyra i VM, har hon bara blivit bättre och bättre. Tänk att vara bäst i världen på något, måste vara lite svårt att förstå. Hoppas formen håller i sig till OS!
image7

Själv har jag jobbat hela dagen. Är trött, för jag är inte så bra på att gå och lägga mig tidigare bara för att jag ska jobba. Förkylningen känns bättre och efter en sovmorgon imorgon, hoppas jag att jag kan vara helt bra igen.

Christer och Amy

Måste säga att Christer Sjögrens låt var riktigt dålig, men det var väldigt väntat att den gick vidare. Fanns inga riktigt bra låtar ikväll. Amy är grym för att vara 15. Poodles skulle vara bättre utan E-type. Sussie Tapper hade en fin text, men Velvets låt var en betydligt bättre schlager. Tror Velvets låt kan bli en radiohit. Face-84s låt måste vara årets sämsta, vilken text och ingen utstrålning. De såg ganska coola ut, men blev mesiga när de sjöng. Hoppas och tror inte att någon från idag kommer vinna finalen.

Jag hade trevligt sällskap och en massa godsaker ikväll iaf! Kattas berömda morotskaka får helt klart mycket bra betyg. De andra kakorna var också goda, men Gudrun kanske inte var den estetiskt finaste..;)

Måste bara avsluta med att säga att jag är grymt avundsjuk på alla som tränade idag. Vilket väder, kändes som vår på riktigt! Hade tänkt springa en runda när jag kom hem, men det blev inget av det av någon mer eller mindre bra anledning. Måste gå och lägga mig nu, ska upp tidigt imorgon igen.

Melodifestivalen

Imorgon är det första deltävlingen i melodifestivalen. Som vanligt går säkert de kända namnen vidare, med några få undantag. Amy Diamond tror jag tar en direktplats till finalen. Den andra platsen lär stå mellan Christer Sjögren och E-Type och The Poodles. Jag gillade The Poodles sist de var med, men E-Type är inte min favorit. Velvet blir nog den sista som går till andra chansen. Har inget emot någon skräll, bara att det är en bra låt. Jag är inte alls avundsjuk på de som är på turné med melodifestivalen. Själv har man inplanerat soffan under en massa lördagar framåt. Hoppas på några riktigt bra låtar! Får höra vad schlagerfantasterna Katta och Johanna tycker imorgon. Tozz och Olle får bli jokrarna. Ska bli spännande och smaka den omtalade morotskakan. Nu är det upp till bevis!

image6

Tyvärr blir det ingen träningsuppdatering för Jenny imorgon. Du får säkert höra detaljer under kvällen. Hoppas ni får det skoj och jag hoppas kunna vara med nästa gång!

Vinst i korpen

Oddputs kämpar besegrades ikväll med 8-2, tror jag. Vi är aldrig bra i första halvlek. Nu tog vi ledningen med 3-0 innan de gjorde två snabba mål på långskott. Det kändes ändå inte oroligt. Vi var mycket bättre. Trots att vi missade en del och att tempot inte var det högsta, rullade det på i andra. Vi måste ha bra kondition eller krävs det en halvlek innan vi får allt att stämma. Efter matchen frågade Sverige Lazio, om vi ville möta dem. Deras motståndare hade inte dykt upp. Vi sa ja och om den första matchen hade lågt tempo, så var det här ännu värre. Det var jämnt i början, men vi vann med något mål i slutet. Det är alltid skoj att spela inne. Skulle nästan kunna tänka mig att bara spela inne.. Fast bara nästan, riktig fotboll är på gräs och finns det något skönare än att spela en sommarkväll?!?

Vi vann julturneringen. Bara vinster trots att vi i alla matcher haft en för lite kille och i en match ingen avbytare alls. Nu ska vi spela i tvåan istället och det blir säkert några tuffare matcher. Därför ska vi få förstärkning av Katrin. Hon gjorde bra intryck i inhoppet och ska nu få chansen från start!;)


Landskamp

0-0 mot Turkiet. Inte en förlust i en träningslandskamp måste ses som något positivt. Någa nyckelspelare var inte med och några nya fick chansen från start. Säkert någon av dem som kommer komma med i EM-truppen. Andreas Isaksson fick chansen i mål. Han gjorde tydligen det lilla han hade att göra helt ok, men spelar man knappt några matcher kan man inte vara i form till EM. Jag är en av dem som vill att Rami Shaaban ska få chansen! Det känns som om de svenska spelarna bara kan pricka formen till juni, så kan det bli ett riktigt roligt EM-slutspel.

Själv missade jag matchen, vilket inte händer så ofta. Trodde först jag skulle kunna se den, eftersom jag inte kände mig så bra i tisdags. Igår var jag mycket bättre, bara lite förkyld. Då fick det bli träning, kunde inte missa två i rad. Ska jobba på lördag. Träningen igår inleddes som vanligt med passningar. Lina blev som vanligt över, så jag fick offra mig att vara med henne...;) Sen var det vändningar och så skulle vi gå med bollen på olika sätt. Efter det var det stegarna och sen en spelövning. Förstod inte alls i början vad man skulle göra. Man var tre lag. Först skulle man anfalla och när man tappade boll, direkt hem och försvara mot laget som "vilade" i mitten. Ibland hade man inte en chans att hinna hem, om det blev snabba spelvändningar. Mitt lag var inte det bästa på att anfalla och det blev  till att jobba hem snabbt igen. Säkert bra för mig som behöver lära mig att jobba hem direkt när man tappar boll, sitter inte i ryggmärgen. I slutet var det löpningar fram och tillbaka längs hela planen, långsidan. Nu märkte jag att jag inte var helt frisk. Kändes som man stod still i motvinden, men nästa gång ska det gå fortare.

Efter träningen fastnade vi hos Hasse ett tag. Han och Sandra meckade lite med bussen, medan vi andra satt och tittade på. Själv gillar jag bilar så länge de fungerar. Vet inte riktigt vad som var fel. Någon lampa som lyste. Tror det fixades med att en säkring togs ut och sen stoppades in. Låter som ett konstigt sätt att laga något på. Ungefär som jag fixar datorn, när den inte fungerar. Stänger av den och sätter på den. Men sen brukar den fungera..:)

Ikväll är det korpen igen. Sista matchen i julturneringen. Oddputs kämpar ska få en tuff match!

Fler sjuka

Nu börjar snart alla träningsmatcher dra igång. Ikväll skulle Sjöbo mött Veberöd, men pga sjukdom hos spelarna i Veberöd blev den inställd. Även om det är tidigt på säsongen och det är många som är sjuka nu, så bådar det aldrig gott att få ställa in matcher. Veberöd som hade tunn trupp förra året och bara hade ett lag, kan få det riktigt tufft i tvåan. Har inte så bra koll på deras nyförvärv, men från matcherna mot Teamet förra säsongen måste många höja sig för att de ska klara sig kvar. Det skiljer ganska mycket mellan trean och tvåan.

Vi börjar inte våra träningsmatcher förrän i mars. Vi möter nästan bara division 3 lag, med undantag av just Veberöd och IFK Hässleholm. Det är upp till bevis, men bra med tufft motstånd direkt. Den södra trean ser riktigt tuff ut, så det gäller att vara på topp i alla matcher. Med många unga duktiga spelare och några lite mer rutinerade ska vi försöka ge alla lag en riktigt bra motstånd. Har fixat så jag kan vara ledig den 17/2 när det är Nils Holgerssons cup i Skurup. Ska bli riktigt skoj. Lite "uppvärmning" inför de riktiga träningsmatcherna!

Även Sandby är lite av en sjukstuga av vad jag har hört. Ska bli spännande att följa hur det går för dem i år. Tre nyförvärv från Hallands, som alla verkar bra enligt rapporter. Helena Terne från Lunds BOIS och Miriam som tyvärr är knäskadad. Annika som varit viktig för laget är först tillbaka i sommar efter sin resa. Frågan är om Johanna som ska träna Staffanstorp fortsätter, annars blir det spännande att se hur det nya mittbacksparet ser ur. Hoppas Stjärna lyckas bra i Stattena, men hon kommer säkert vara saknad i Sandby!

Sjuk

Idag när jag vaknade mådde jag inte alls bra. Ingen röst och säkert feber. Har spenderat den största delen i soffan.  Nu känns det lite bättre och jag har fått gjort en del vettiga saker. Hoppas på att må bättre imorgon när jag vaknar! Brukar nästan aldrig vara sjuk/förkyld, så nu vet jag hur jobbigt det måste vara för dem som är det ofta. Snacka om att man tycker synd om sig själv och hade velat ha någon som tog hand om en...;)

Frusen

Tyvärr lär jag mig aldrig att inte träna när jag inte borde. Nu känner jag mig inte bra alls. Frusen, hes och en näsa som rinner hela tiden. Träningen startade som i lördags med passningar och fintövningar. Sen var det dags för cykelslangar. 14 gånger och jag gjorde det med Elin, som var för stark för mig. Jag stod själv stilla när jag skulle springa och sen for jag som en vante bakom henne tillbaka. Var omöjligt att hålla emot! Sen blev det spel. Funkade bra fram till Rille. Han stod i vägen för allt och alla bollar gick på honom. Men, men när vi lär oss komma förbi honom, kommer motståndarna i trean inte ha en chans! Jag fick några bra lägen, men måste bli säkrare. Hur svårt ska det vara att få in bollen?!? Det hela avslutades med några löpningar över kortsidan av planen.

Efter träningen kom Milan med massor av kakor och godis som de yngre ska sälja för att få ihop pengar till Gothia. Snäll som man är får man hjälpa till lite. Kan starta näthandel här! Om någon är sugen är det bara att säga till. Annars blir det väl att de hamnar i min mage. Kolorna var riktigt goda!:) Synd att man inte var lite yngre, så man hade kunnat vara med och spela. Gothia-veckan är en av de roligaste veckorna jag har varit med om!!

Nu ska jag ta mitt täcke lägga mig i soffan och kolla på film!

Kaffe och marsipan

Två saker jag inte gillar alls. Idag har jag passat på att försöka lära mig att tycka om det. Kan aldrig vara försent att lära sig. I vanliga fall tycker jag bara de förstör det goda i chokladen, glassen, kakan eller vad man har blandat det med. Men med lite förkylning och nedsatt smak gällde det att passa på. Hade några chokladbitar kvar sen julen och konstigt nog var det bara de med marsipan- och kaffesmak som var kvar. Sugen på något sött, så var det det enda som fanns att tillgå. Måste erkänna att, av det jag kände var det nästan var gott. Så nästa gång det bjuds på kaffe kanske jag inte tackar nej. Även om jag är mycket tveksam.

Ikväll blir det säkert cykelslangar på träningen. Hoppas mina lår är mer förberedda på det, för jag vill inte ha träningsvärk så att jag knappt kan gå igen.

Söndag

Tittade på Barcelona precis och så skönt när de äntligen fick in bollen! Bra lag har tur eller hur är det?!?;)

Skönt med sol idag igen, men tråkigt nog känns det som jag håller på att bli förkyld igen. Var förbi Anneli en sväng på dagen och hon såg inte bra ut alls. Blek och trött. Hoppas att det går över snabbt! Blev sen bjuden på supergoda muffins hos Malin. Synd att vi inte träffas oftare!;)

Lite sport

Det var en del bra resultat igår. Arsenal vann med 3-1 mot Svennis Manchester City. Adebayor är snart ikapp Ronaldo i skytteligatoppen. Manchester United höll på att förlora mot Tottenham, men Tevez räddade en poäng i 94:e minuten. Vissa lag har alltid tur, men i vilket fall leder Arsenal nu. Real Madrid förlorade med 2-0 mot nykomlingen Almeira och nu har Barcelona chans att ta in tre poäng när de möter Osasuna ikväll. Hoppas, hoppas!

Susanna Kallur är nu bara tre hundradelar från Ludmillas världsrekord. Vilken form hon är i. Tror hon tar det snart! Holm klarade 2,35 och Thörnblad 2,33. Det kan bli ett roligt år med OS som slutmål!

Nu ska jag ut en sväng i solen. Ska till Malin senare och bli bjuden på fika. Ska bli kul att träffa henne, var nästan ett halvår sen sist!


Träning i sol!

Inte varje dag det är sol nu, så man får vara nöjd att den var framme även om det blåste ganska kallt. Idag hade vi först passningar och sen övade vi på min favorit fint. Sen var det mycket spel på stor plan. Kul att spela mycket! Var ganska jobbigt, men det börjar kännas lite lättare i benen. I slutet blev det en Liverpoolare. I början är den bara psykisk jobbig för att man vet att man har det jobbiga kvar och i slutet är den riktigt jobbig på riktigt. Alltså är den jobbig hela tiden!;)

Malin och Sofie var där idag. Hoppas att se er på plan snart igen! Skador är aldrig roliga, men det gäller att inte ge upp. Kämpa sig tillbaka även om det ofta är tufft! Själv har jag haft turen att inte drabbas av så allvarliga skador, räknar inte min huvudskador som allvarliga. Även om det nog var ett av mina hemskaste minnen när flera månader bara var borta. Det gick inte att tänka vad jag gjort under hela sommaren, vad jag gjorde om dagarna, vad det var för dag eller var jag gjorde på en fotbollsplan. Som tur var kom nästan allt tillbaka. De har inte hållit mig borta från fotbollen mer än några dagar, även om det varit surt nog. Knäskador drabbar alldeles för många och man får hoppas på turen att slippa dem. Det tar oftast lång tid och kräver mycket träning för att komma tillbaka från en knäskada, både med och utan operation.

Efter träningen blev det korv med bröd och godis! Fick reda på att det ska vara en 7-mannaturnering på konstgräs om två veckor i Skurup. Vi ska möta Wä, Harlösa och Trelleborg i gruppen. Sjöbo, Veberöd och Skurup är nog lagen man måste slå för att vinna hela! Enda problemet är att jag ska jobba, men måste fixa så jag kan vara ledig. Hoppas verkligen det går!

Idag skulle jag egentligen hittat på något med Tozz, men hon är tyvärr sjuk. Hoppas hon blir frisk snart! Blir nog soffan och något på tv istället!

7-rätters middag

Jag och Beckis hade bestämt att vi skulle ut och äta grekiskt ikväll. Vi gick till Eros och väl där blev det 7-rätters efter tips av Mackan. Är man halvgrek, så borde man ha koll på detta! Visste inte riktigt om vi skulle orka ta oss hem sen. Tre rätter brukar man bli riktigt mätt på och detta var mer än dubbelt så många. Det som ingick var tzatziki, grekisk sallad, abourgine, musslor och räkor i någon sås, grekiska köttbullar (keftedes), souvlaki och friterade skivade potatisar. Allt var mycket gott, utom möjligtvis skaldjuren. Lagom mycket av allt och nu fick vi vår dos av grekisk mat för ett tag framöver.

Riktigt kallt och blåsigt att ta sig hem. Vi kollade på Let's Dance och åt choklad. Finns det något godare?!? Grymt av Rickard att få 40 poäng, även Danny var bra. Var ganska väntat att det stod mellan Susan och Mi om vem som skulle åka ut. Vi tittade också på bilder från Indien. Blir så sugen på att åka tillbaka till värmen i detta kassa väder. Imorgon är det träning igen och jag hoppas verkligen det blir bättre väder! Träningsvärken är helt borta, fast kommer cykelslangarna fram igen kommer den säkert tillbaka. Imorgon blir det flytt för två av mina tre vänner. Får önska dem lycka till och hoppas att bli bjuden på inflyttningsfest snart!:)

Lionel Messi

Kollade lite på Barcelona - Villarreal i spanska cupen igår kväll. Lionel Messi måste vara bäst i världen, när han är på det spelhumöret. Motståndarna ser ut som koner när han sätter fart. Det är omöjligt att få stopp på honom och ta bollen. Om man inte ska kapa honom, vilket avgjorde matchen igår. Cygan blev den olycklige. Först en gång en bit från straffområdet. Vilket resulterade i gult kort och Henry som nickade in frisparken. Sen två minuter senare kapade Cygan Messi precis utanför straffområdet och det blev hans andra gula kort, alltså rött. Messi tog själv frisparken och målvakten gjorde en kanonräddning på frisparken som var värd ett bättre öde. I andra halvlek missade Messi en straff precis när Ronaldinho kommit in. Pressen blev väl för stor när han kom in. Hoppas Ronaldinho kommer tillbaka till gammal storform. Svårt att ta ut laget då, när Etoo också kommer tillbaka från Afrikanska mästerskapen. Barca har 9 poäng upp till Real Madrid, så det krävs i princip bara vinster framöver!
image6

RSS 2.0