Tyvärr inget slutspel

Vi mötte IFK Trelleborg i första matchen. Jessan, Sandra, Malin, Sara och Josse var backar och Olinda, Lina, Stina, Lilly och jag låg ovanför. Vi började lite stressigt och Trelleborg hade mycket boll. Vi höll ihop bra bakåt och efter bara någon minut kontrar vi tre, fyra spelare mot en motståndarback. Stina driver bollen, spelar Lina, får tillbaka den och har öppet mål. 2-0 kommer efter ett tag. Jag och Lilly spelar varandra längs vänsterkanten. Till slut får jag läge och skjuter mål via målvakten. Vi har svårt att veta när vi ska gå på, men försvaret är kompakt och Trelleborg har inte en riktigt bra målchans på hela matchen. Vi har flera riktigt bra lägen, men får inte in fler bollar.

Andra matchen går mot Wä IF 2, som var deras toppade lag. Vi börjar riktigt dåligt. Deras anfallare rör sig mycket och vi har svårt att hitta rätt. Nästan direkt går deras lagkapten (Jonna Nilsson fd. Sjöbo) förbi först Lina, sen mig och inga backar går på. Hon släpper bollen till deras anfallare, men hon missar bollen och den rullar retligt in precis vid stolpen. Tyvärr utökar de ledningen efter slarv av oss och samma spelare sätter säkert chansen. Vi bestämmer oss för att pressa högre upp och de skapar inte lika mycket. Vi har några chanser och Stina reducerar. Vi är riktigt nära att kvittera med några minuter kvar. Första chansen är när Lilly försöker spela Lina i en kontring, men deras back bryter precis. Nästa läge har Lina från vänsterkanten, där hennes skott går i stolpen och ut till mig. Jag är inte riktigt beredd och får bara iväg ett löst skott som målvakten efter problem får kontroll över. Wä lyckas hålla tätt bakåt och hade sen chansen att i sista matchen avgöra på egen hand.

Inför sista matchen hade precis Wä slagit Trelleborg med 1-0 och redan säkrat första platsen. Vi bestämde oss för att pressa högt mot Harlösa IF. Trots att vi inte hade något att spela om egentligen, började vi riktigt bra. Stina gör tidigt 1-0 efter en fin framspelning. 2-0 kommer efter att deras back inte sett mig och jag kunde enkelt ta bollen och skjuta mål. Efter det borde vi ha kunnat rulla ut dem, men istället blev det stirrigt och vi spelade inte längs marken. Efter missförstånd i vår backlinjen, kunde de lobbskjuta in bollen till 2-1. Vi har sen en del bra chanser, men det blir inte fler mål.

Synd att vi fick en sådan urusel start mot Wä. De kändes inte alls bättre än oss och därför kändes det extra surt att förlora. Hade vi spelat lika i den matchen, hade det varit vi som gått vidare. Nu gjorde istället Skillinge IF, Skurups AIF, JAIF/BBK, Borgeby FK och Åkarps IF upp med Wä om första platsen. Bara att ta nya tag inför utesäsongen och kommande seriespel!

Kommentarer
Postat av: Linafina

jag kan ju länka direkt till din blogg från hemsidan, så slipper jag skriva referat. Perfa! :-)

2008-02-17 @ 17:34:52
Postat av: Helena

Länka du, men det kanske ibland blir lite subjektivt..;)

2008-02-17 @ 18:32:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0