Taxi, taxi

Igar hade vi bestamt oss for att ta oss norrut. Taxi blev lite dyrt och buss krangligt. Det smidigaste var att hyra vespa. Vi hyrde en for 50 kr for en dag. Bensinen var det dyra, ungefar som i Sverige. Lite oroliga for vanstertrafiken och en del darar sa bestamde vi oss for att det var sakrast med hjalmar. Vi akte ganska tidigt pa morgonen. Mysigt att komma ut pa landsbygden. Forst akte vi till Morjim. En mysig strand med nagra shacks, men inte sa mycket folk. Den lag precis vid en flodmynning. Vi akte vidare till Ashwem. Den har stranden hade lite klippor, palmer och var ganska folktom. Sen akte vi till Arambol. Har stannade vi lite langre och badade. Har fanns en del hippies, kor och lite mer folk. Vi satte oss och at pa ett mysigt shack och efter ett tag upptackte Ida att kycklingen var ra. Mindre bra, men an sa lange har det inte varit nagon storre fara. Magarna har klarat sig bra hittills. Vi gick lite langs en smal gata med forsaljning innan vi akte vidare hemat. Pa vagen stannade vi till pa nagra strander. Mandrem, som var en strand med flodmynning, Vagator, en klippstrand med massa indier och Ajuna, ocksa en klippstrand med marknad. Klockan var narmare fem nar vi bestamde oss for att aka hemat. Precis innan vi skulle svanga in och lamna tillbaka vespan, blev vi invinkade av poliser. Riktigt typiskt tankte vi. Hur ofta blir man stoppade av poliser i Indien. Som tur var korde jag da och hade med mitt korkort. Naturligtvis gallde inte utlandskt korkort och det skulle kosta 200 kr per person. Pa nagot satt lat han bara oss aka och vi var forstas glada. Nar vi kom hem blev det ett dopp i poolen och sen gick vi ut och at. Riktigt gott pa en lite finare resturang. Efter det var vi trotta och gick hem och lade oss tidigt.

Idag hade vi bestamt oss for att aka till Panjim, huvudstaden i Goa. Vi tog bussen dit. 2 kr for 45 min resa. Vi blir fattiga har. Vi gick runt lite och tittade. Ett tempel var vi uppe i. Fint men riktigt svettigt att ga upp for alla trapporna. Sen blev det lite affarer. Markesklader var billigt, men det blev inga kop. Vi at pa det billigaste stallet hittills. Knappt 20 kr for kycklinggryta med ris, fisk med ris, dricka och brod. Efter vi atit var vi pa frukt- och blommarknad. En en gang var det nagon som ville bli fotad med oss. Efter ett tag kandes det som alla i narheten ocksa ville vara med. Gamla gubbar och sma barn blev ditdragna. Pa eftermiddagen borjade vi bli lite trotta och tog bussen hem vid fyra. Nar vi kom hem, gick jag ner och svalkade mig i havet. Jatteharligt! Sen har vi bara vilat fram till nu. Ska snart vidare och ta nagot gott! Ar fortfarande matt sen vi var i Panjim.

Angaende rubriken ar det nog det mest forekommande orden vi hor har. Det kryllar av taxibilar. Sma vita minibussar och alla vill att vi ska aka med. Har hort det sa mycket nu, sa forhoppningsvis slutar man lyssna snart!;)

Imorgon blir det en lugn dag pa stranden tror jag...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0