Mörbultad och storstryk

U-laget spelade sin första match ikväll på mycket, mycket länge. Svalövs BK stod för motståndet. Vi som har haft svårt att få ihop lag, hade idag 4 avbytare. Det var många som var med igår, som spelade idag. Vi började matchen med Emma L - Aki, Milan, Jessan, Sandra B - Jag, Sandra E, Kajsa, Hanna L - Benita, Elin. Stina, Malin S och Emma H började på bänken. Camilla kom sent och skulle hoppa in i mål, när hon värmt upp.

Frispark

Vi väljer att börja med motvind i första halvlek. De startar tuffare än oss. De har mycket boll, vinner närkamper och spelar runt bra. Vi kommer inte rätt i våra positioner och de får många lägen framför mål. Ganska tidigt kommer 1-0. Vi har svårt att spela bollen på marken och alla höga bollar vänder i luften och kommer tillbaka. De utökar till 2-0 efter ett inlägg från deras högerkant. Jessan är på och får undan bollen från mål, men nicken ställer mig och yttermittfältaren kommer bakom och nickar in bollen. Vi tar tag i vårt spel efter målet och vi kommer upp i fler anfall. Nästan allt spelet sker på vår vänsterkant. Mycket på grund av vinden, men vi måste kunna vända spelet. Vi kontrar och är nära på att få några frilägen. Till slut får jag bollen efter en bra djupledsboll. Jag går förbi målvakten, men kommer ur vinkel och vänder upp och slår in bollen. Benita är på den och bollen går in vid närmsta stolpen. Camilla kommer in istället för Emma och alla avbytarna kommer också in. Spelet är jämnt ett tag och vi håller upp laget bra. Benita får en bra chans att sätta bollen på nick, efter att jag kommit runt på högerkanten. Tyvärr slarvar vi lite och de gör både 3-1 och 4-1 innan paus. Känns onödigt och det blir svårare att ta igen i andra.

Vi är ändå positiva i paus och vi har kraftig medvind i andra halvlek. Vi försöker vi få in en snabb reducering. De har problem att få undan bollen. Vi slår många bra bollar upp till anfallarna, men vi är inte effektiva när vi får lägen. Istället kontrar de in 5-1. Nu känns det som luften går ur oss helt. Vårt lag blir väldigt långt och tappar vi bollen jobbar vi inte hem. Vi fortsätter att vara ineffektiva framför mål och deras målvakt gör några bra räddningar. De är hela tiden farliga i sina kontringar och vi hänger inte med. De gör 6-1 och sen 7-1. Det är inte många som visar vilja och då vinner man aldrig några matcher. Spelet blir fult och det är mycket sena, fula tacklingar och mycket snack på planen från båda håll. Bättre att spela fotboll som jag vet att vi kan när vi vill. Precis efter deras sjunde mål, får Milan bollen på mittfältet. Jag springer först på djupet, men viker sen in i banan för att komma rätt när hon slår bollen över backlinjen. Då smäller det bara. Deras back måste ha tagit ett steg framåt och jag ser inte henne. Det blir tvärstopp och båda trillar åt varsitt håll. Efter att ha känt efter ett tag om allt sitter som det ska, så kändes det bra för mig. Tyvärr gick det inte lika bra för motståndaren. Hon ligger kvar och har väldigt ont i nacken. Ambulans får tillkallas och hon ligger kvar helt stilla i säkert över en halvtimme. Jag hoppas verkligen att det inte var så allvarligt som det verkade med tjejen. Man känner sig skyldig, fast att det helt var en olyckshändelse. Båda lagen vill här avbryta matchen, eftersom det var mindre än tio minuter kvar. Domaren säger att han inte kan avbryta, så efter kanske 45 minuters uppehåll fortsätter matchen. Vi skapar några bra chanser, men bollen vill inte in. Istället trycker de i slutet in 8-1 i röran framför målet.

Vad har jag gjort?!? Hoppas på det bästa...

Surt att förlora, men vi förtjänar inte att vinna idag. Vi gör en riktigt dålig match och alla kan bättre. Framför allt måste vi spela som ett lag och visa bättre vilja. Det ska vara skoj att spela! Nu får vi bita ihop och ge allt på träningarna i veckan. Till helgen ska det bli bra spel i båda matcherna!