Vinst mot Teckomatorp

Igår ville vi verkligen visa att vi kunde spela fotboll igen. Vädret passade bättre för fotboll än i måndags. Det hade regnat under dagen så planen var blöt, men det var skönt i luften och nästan helt vindstilla. Sju spelare skulle spela idag också, så vi bytte runt mycket på dem. Vi startade med Camilla - Aki, Sara, Milan, jag - Benita, Kajsa, Olinda, Malin S - Elin, Josse. Stina började på bänken. Jessan och Sandra B kom senare och hoppade båda två in i backlinjen. Teckomatorp kom med ett ungt lag.
 

Amanda och Pernilla - Våra trogna supportrar


Det är mycket spel på mitten av planen från början. Vi ligger bra med hela laget och stoppar tidigt deras anfallsförsök. Vi gör tidigt 1-0. Jag och Milan spelar mellan oss långt ner på vår planhalva. Josse kommer bra ut på kanten och jag slår en långboll upp till henne. Hon tar emot och bryter in mot straffområdet och spelar vidare till Malin S, som tagit en löpning från sin yttermittfältsplats. Hon kommer fri med målvakten och gör inget misstag utan sätter bollen säkert, högt vid bortre stolpen. Vi fortsätter att spela bra ett tag efter målet. Rörelsen är bra och vi rullar runt bollen mellan oss på få tillslag. Anfallarna samarbetar bra. Elin möter ner bra och får mycket boll och spelar vidare. Josse springer mycket och får flera bra bollar. Vi skapar bra målchanser. Josse har två och vi har några bra skott utifrån. Teckomatorps målvakt är bra. Hon är lång och täcker stora delar av målet, när hon snabbt kommer ut vid våra chanser. Teckomatorp kommer upp i snabba anfall och får ett inkast högt uppe på vår högersida. En spelare i straffområdet får bollen. Ingen av oss går på och hon skjuter otagbart för Camilla 1-1. Vi har en period efter målet, då vi spelar dåligt. Vi hamnar fel i positioner och Teckomatorp vinner många bollar högt upp på vår planhalva. De gör 2-1, när vi slarvar och en av deras spelare får till ett lurigt skott från långt håll, som tar närmsta stolpen och in. Vi försöker kämpa oss in i matchen, men Teckomatorp spelar bra. Efter ett tag får vi en hörna från höger. Olinda slår in den bra. Jag går upp för att nicka vid första stolpen, men missar. När jag vänder mig om, är bollen i mål. Elin mötte bollen bra och tryckte in kvitteringen. Kort därefter tar Sara en jättelöpning från sin mittbacksplats och efter väggspel på kanten kommer hon ner mot kortlinjen och slår in bollen till Stina som inte gör något misstag utan sätter 3-2. Vi skapar några bra chanser till och alla jobbar bra, men resultatet står sig till paus.
 

Vi ställer om


I paus pratar Rille och Sofie om att de är nöjda, men att vi absolut inte får slappna av som vi har gjort i många u-lagsmatcher. I andra halvlek försöker Teckomatorp komma ifatt oss. De har ganska mycket boll, men skapar inte så många målchanser. Vi kontrar bra och gör en bit in i halvleken 4-2. Jag får bollen av Sandra och spelar en krossboll över till Josse som kommer i en bra löpning. Fri med målvakten igen och den här gången kan hon inte stoppa Josse. Målvakten är på bollen, men den är på väg in i mål ändå. Då dyker Benita upp och slår in bollen. Vet inte om hon hinner upp den innan den är över mållinjen eller inte, men bollen hade gått in i vilket fall. Så målet är helt klart Josses, vet inte varför Benita försökte sno det..;) Teckomatorp har några hörnor som blir farliga. Deras bästa chans har en av deras backar som har följt med upp i anfallet och skjuter ett skott långt utifrån som tar ribban ut. Vi skapar mycket i slutet. Flera bra skott utifrån, men antingen går de utanför målet eller tar deras målvakt dem. I slutet får jag chansen i anfallet och jag lyckas göra två snabba mål. Båda ser ungefär likadana ut. Jag kommer in i straffområdet till vänster om målet och sätter bollen vid närmsta stolpen. 6-2-målet är målvakten riktigt nära att ta, men bollen går sakta över mållinjen. Efter det sista målet vågar inte Rille ha kvar mig på plan för han lovade mig en glass innan match, om jag gjorde ett lobbmål. Lite fegt av honom..;) I slutet kommer matchens räddning. Sara får bollen bra inne i straffområdet och avslutar riktigt bra nära bortre stolpen. Det ser ut som bollen är på väg in, men då gör målvakten en fantastisk räddning. Synd, för Sara var värd att få göra ett mål! Det skapas några halvchanser till, men matchen slutar 6-2.
 

Inte mål, men det ser ut som det är nära...


Idag får alla helt klart godkänt. Jag tycker att Elin gör sin bästa match för året. Hon vinner mycket boll, är tuff i närkamperna, spelar fram andra bra och får även göra ett mål. Kul att se folk på lite ovana positioner. Josse visar att hon skulle kunna passa som anfallare. Hon löper hela tiden bra och med lite avslutsträning skulle hon kunna bli en riktigt bra målskytt. Hela backlinjen med Aki, Milan, Jessan och Sandra B höll ihop det riktigt bra och i andra skapar inte Teckomatorp, så många chanser. Sara var också duktig idag. Inte många kom förbi henne när hon spelade back och hon skapade mycket offensivt också. Kajsa och Olinda slet på mitten och vann mycket boll. Stor skillnad från förra matchen och skönt med vinst innan uppehållet. U-laget är i serieledning, i alla fall tills Svalöv har spelat idag. Detta trots att vi inte har vunnit en match sedan 8 maj mot Borgeby (undantaget wo-vinsten mot Sösdala).
 


Akis 13 gav ingen otur idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0