Degeberga imorgon

Ska bli riktigt skoj med träningsläger i helgen! Vädret verkar inte bli det bästa, hade hellre haft varmare och enbart sol. Platsen är väl heller inte den mest exotiska. Men träningsläger jag har varit på hittills, har aldrig lyckats att bli misslyckade, så jag har goda förhoppningar även på detta. Tyvärr är min förkylning inte bättre, men jag var och köpte nässpray på vägen hem från jobbet idag. Finns inte mycket bättre när man är förkyld! Har precis tvättat alla mina smutsiga träningskläder, så får väl börja packa nu.

På lördag eftermiddag (?) ska vi möta Löberöd, som också är på träningsläger i Degeberga. Ska bli revansch, för det var det enda laget som slog Hardeberga i serien förra säsongen. De har startat säsongen lovande och blir nog en kandidat till seriesegern i fyran. 0-0 mot Skillinge och resten segrar. Kanske dags för första förlusten nu?!?;)

Laddar alla för träningsläger?!?

Grusplanen var idag ganska lerig. Vet inte var alla var, om de laddar för träningslägret eller om de bara har börjat grässäsongen efter helgens matcher. Vi började träningen med passningar med ett tillslag. Sedan delade vi in oss i två grupper och hade passningsövningen där man backar och möter. Därefter gick vi ihop och körde passningar snett framför. Sedan körde vi en mot en där anfallaren ska vända upp och komma till avslut. Stina gjorde några riktigt snygga mål. Efter det så hade vi en inläggsövning, där vi skulle komma på avslut nära mål. Vi spelade sedan med ett stort mål där Rille stod och två små mål. Lina "råkade" göra så att jag trillade mitt i leran. Hon höll själv på att hamna där men istället lutade hon all sin tyngd på mig som inte kunde göra annat än att hamna mitt i leran. Tror Milan ligger bakom det här!;) Vi avslutade träningen med 8 sträckor över kortsidan.

Sverige förlorade dagens jubileumslandskamp mot Brasilien med 1-0. Pato gjorde målet. Sverige spelade ganska bra i första halvlek, andra har jag ingen koll på. Men som vanligt blev det förlust i träningslandskamp, kval är något helt annat för Sverige. Såg bara lite av första halvleken, för det var visst Grey's Anatomy kväll. Hur man nu kan välja att titta på något sånt när det är fotboll. Snäll som jag är så gav jag med mig!

Känner mig lite halvkrassling, så jag ska gå och lägga mig nu. Kroppen ska snabbt se till att jag blir frisk igen. Kan max vara sjuk imorgon.


Ingen hb ikväll

Tyvärr blev det ingen hockey-bockey ikväll. Wermlands veteranerna fick inte ihop lag. Tråkigt nu när vi var på g. Samtidigt lite bra, för jag känner mig ganska trött. Nu blir det bara träning, sen kan jag vila upp mig till imorgon. Gäller att vara pigg till träningslägret också!:)

Nu hoppas jag vädret blir bättre och att de sopar vägarna, så "inlines-säsongen" kan börja. Mitt mål ska vara att lära dig att bromsa, Tozz. Även om det är ganska skoj att se din teknik du har nu. ;) Fast jag vill inte utsätta dig för livsfara, så det är bäst att du kan bromsa på riktigt.


Asfalt!

Idag när jag var ute och joggade lite på Hardebergaspåret, såg jag de första spåren av att det ska bli asfalt. Det är nog ett av de bästa besluten politikerna har fattat. Vilken debatt det varit om det, men jag är helt positiv. Kommer vara så skönt när jag ska ta mina inlines och åka till Sandby. Kommer inte behöva åka värsta omvägen om sparta och utmarksvägen och jag slipper åka på vägar, där man måste ha koll på bilar och lastbilar. Dessutom finns det inte mycket härligare än att åka på ny asfalt. Kommer gå fort från att man kommer in till Lund och hem till mig!:) Kanske något för Milan eller Tozz som har svårt med att använda bromsen..;)

Äntligen seger!

Förra matchen mot Smålands veteraner slutade 11-6 till dem. Idag skulle det bli revansch, men som vi spelat i slutet var det inte så troligt. Vi har saknat många spelare och har fått låna in nya. Förutsättningarna var inte så bra från början. Inga avbytare. Johan hade fått migrän och kunde inte komma. Det blev till att bita ihop och köra. Sara stod som alltid i mål. Victor och Jimmy började som backar och jag, Henrik och Ola spelade anfallare. Ola och Jimmy var tillbaka och det var skönt att ha två "gamla" spelare med igen.

De tar tag i spelet från början. Vi kontrar och gör ganska snabbt både 1-0 och 2-0. Både Jimmy och Victor kommer upp med bollen med bra fart. Sedan blir vi tillbaka tryckta och de reducerar och kvitterar. De är riktigt samspelta och för mig som inte spelat hockey går det lite för snabbt. De tar sedan ledningen. Några av målen är stenhårda skott och Sara hinner inte ens reagera. Tror de gör 4-2 och det känns som de ska dra ifrån. Men vi håller emot bra och Sara gör några kanonräddningar. Vi reducerar genom Ola och sen trycker Victor in kvitteringen. Tyvärr gör de ganska snabbt och enkelt 5-4 innan det är paus.

I pausen kommer Mattias med en kamera. Frågan är varför han inte kom ombytt?!? Vi bestämde oss för att gå ut i andra perioden och ge allt. Sen att vi skulle hålla varsin del i försvarsspelet. Tyvärr gör de snabbt 6-4. Vi har flera bra lägen i några kontringar, men bollen vill inte in. Victor kom till flera bra skottlägen, men antingen räddade målvakten eller gick bollen utanför målet. Vi håller ihop laget mycket bättre nu, men de spelar runt bra och skjuter några bra skott. Henrik lyckas göra 6-5. Till slut orkar vi inte hålla emot och de går ganska snabbt fram till 8-5 med kanske fem minuter kvar. Då känns det som det ska trilla in fler baklängesmål. Men då spikar Sara igen. Hon tar allt och de blir väldigt frustrerade när de missar nästan helt öppet mål. Några benparader är nästan omöjliga. Victor och Jimmy orkar fortfarande hålla uppe tempot. Ola som klagade på sina vassa skridskor börjar hitta målet och trycker in ett. Tror Jimmy gör ett och med två minuter kvar kvitterar Victor. Vi är riktigt på gång och med en halv minut kvar. Får Ola bollen av Victor och sätter den snyggt. De får några chanser till, men vi håller undan. En av det skönaste segrarna och riktigt bra jobbat av alla! Inga avbytare och underläge under största delen av matchen. Efteråt blev det segerfoto!

Härligt med seger igen efter några matcher med dåligt spel. Dessutom mot ett av seriens bästa lag! Själv börjar jag kunna åka bättre igen. Gick sådär förra matchen med helt nyslipade skridskor. Är man van att åka på slöa som knappt fäster i isen och sen får sylvassa, är det lätt att det blir tvärstopp. Nu känner man hur mycket lättare det är att åka fort, varje skär fäster på ett annat sätt. Tyvärr är det säsongens sista match imorgon, men det hade varit kul med en seger till!

Våffeldagen

Är väl meningen att man ska äta våfflor då.;) Våfflor med sylt och grädde är riktigt gott! Tyvärr äger jag inget våffeljärn och inte en endaste person bjudit mig på några. Får hitta något annat gott och tröstäta när jag kommer hem...


Hockey-bockey

Ikväll och imorgon kväll spelar vi de två sista matcherna med MixMax för den här säsongen. Hoppas vi har bättre lag än vi haft de sista gångerna, för det kan behövas om vi ska vinna. Smålands och Wermlands veteranerna är båda bra lag. I höstas blev det en förlust och en knapp vinst. Det blir sista gångerna vi håller till i den gamla ishallen, för sen ska den rivas. Till hösten blir det i den nya ishallen...

Några andra matcher

Sandby slog enkelt Hammenhög i matchen före oss i Revinge. 3-0 blev det, men resultatet var i underkant. Curry, Emma och Lillis gjorde målen. Sandby hade med sju spelare som var med mot oss i fredags och det bådar gott att vi spelade så jämnt mot dem då.

Gula damer lämnade WO igen. De skulle egentligen mött Husie DIF i torsdags. Inte blir det bättre när Izabella Roslund valt att lämna för att spela i Sandby. Hon var med i fredags i Teamet.

Lilla Torg förlorade borta mot IFK Trelleborg med 2-1.

Vången vann enkelt med 3-0 mot det nyblivna division 2-laget Skurup.

Stattena imponerar och har vunnit de flesta träningsmatcherna. 6-0 i förra veckan mot seriekonkurrenten Husie. Jag hoppas det går bra för Stjärna!

Dagens domare

Ska kanske inte klaga för mycket på domaren eftersom jag själv dömer en del, men idag var det oundvikligt. Dels rörde han sig knappt. Blåste för allt. Lämnade aldrig fördel. Jag hade haft två bra målchanser, om han inte skulle blåst. Offsideregeln kunde han inte. Blåste så fort någon var på fel sida, även om de inte alls gick på bollen. Milan höll på att bli varnad för fult språk i pausen. Kändes som om han inte hade gått en domarkurs på 10 år och att det var två flicklag som spelade. Det enda som var positivt var att det var lika för båda lagen.

Själv dömde jag två matcher i morse. p95 - Veberöd som jag nämnde innan och sen slog p97 f96 med 6-0. Tjejerna var duktiga i första halvlek och spelade mycket bättre taktiskt. Killarna hade dålig koll på offsiden och gick mycket själva med bollen.

Den 5 och 12 april är det domarutbildning för tjejer. Hade varit skoj att gå, men vet inte om jag vill missa två matcher för det...

HBK - Borgeby 1-2

Tyvärr bestod inte det soliga vädret från förmiddagen, utan det snöade stundtals ganska mycket. Gräsplanen var lite hårdare än i fredags och helt okej att spela på. Laget från start: Camilla - Anna, Josse, Milan, Malin S - Stina, Louise, Lina, Hanna L - Elin, Theres. Camilla och Elin gjorde sin första match för året. Hanna L gjorde comeback i Hardeberga, efter ett år i Sandby. Anna var tillbaka efter innebandysäsongen. Theres var precis hemkommen från sin Asien-resa och innebandyn är slut. Jag, Pilan och Olinda började på bänken.
 

image45
Två tredjedelar av den frusna bänken


Vi börjar matchen i motvind. Spelet är ganska jämnt till en början. Efterhand börjar vi skapa chanser. Det är mycket bollar upp till Theres. Hon rycker förbi backlinjen några gånger, men målvakten är bra med på skotten. Vi har också några halvfarliga hörnor, men vi måste våga gå tuffare på boll. Deras målvakt tar hand om de bollar som kommer inom målområdet. Efter halva halvleken får Borgeby en frispark en bit utanför straffområdet. Det blir en perfekt slagen frispark som går precis under ribban och in i mål. Svårt för Camilla att göra något på den. Efter målet gör vi några byten. Pilan kommer in i mitten och Olinda och jag på varsin kant. Vi skapar några halvchanser, men vi har svårt att få fram de riktigt bra lägena. Malin och Stina spelar på varsin ytterbacksplats och kommer bra med upp i anfallen. Resultatet står sig halvleken ut. Tycker inte det var så rättvist, de skapade inte mycket framåt.
 

image46
Sofie fixade allt idag


I andra halvlek tar vi över mer och mer ju längre matchen går. Det lilla sista i avslutslägena saknas. Vi stoppar oftast Borgeby när de kommit in på vår planhalva. Stina har två lägen som målvakten precis hinner före på. Vi får några bra frisparkslägen nära straffområdet. Närmast kommer Theres som skarvar en boll som Malin slår in. Borgeby har några bra frisparkar, annars skapar de ingenting. Vi kvitterar med kanske en kvart kvar. Milan slår in en hörna mot mål och Borgeby får inte undan bollen utan Lina trycker in bollen. Efter målet fortsätter vi att pressa. Jag kommer runt längs vänsterkanten och slår in den snett inåt bakåt. Olindas skott går tyvärr över. Mitt i vår starka press, för ett ledningsmål, får Borgeby en kontring. Camilla kommer ut bra, men Borgebys anfallare lyckas ur dålig vinkel slå in 2-1. De sista sex minuterna fortsätter vi skapa chanser, men det vill sig inte. Vi förlorar matchen, men det är bara att komma igen. Jag tycker vi var bättre än Borgeby och de hade tur eller så var det så att vi inte var tillräckligt skickliga idag.
 

image48
Vår målskytt in action


Tycker de flesta gjorde en bra match idag. Första matchen är aldrig lätt att spela. Om man dessutom inte tränat en enda gång eller max en, så kan det bara bli bättre. Hanna och Anna tog för sig bra. Theres visade en del varför hon gjorde så många mål förra säsongen. Hennes fart och styrka hade jag gärna haft. Nästa helg möter vi Löberöd på träningslägret. Vi får hoppas på bättre väder tills dess! Kul att nästan alla ska dit, bra för lagsammanhållningen och så samspelta vi kommer bli!:)


Tozz, är du döv?!?;)

Skönt väder ute och en bra grusplan. Efter att jag och Lavin dömt p95, såg vi att Sandbys damer var på väg att hoppa in i bussen en bit bort. Vi skrek på Tozz, men hon var totalt döv. Eller skiter hon i oss..;) Sedan får jag berömma Björne. Kanske borde bli rallyförare. Trots mina försök att förhindra deras färd ut till Revinge, misslyckades jag två gånger. Första gången gjorde hon en snygg omkörning. Mitt andra försök misslyckades av ett långsamt gående fordon, så jag hann inte ut före på vägen. Genvägar är senvägar eller vad det nu heter. Får önska dem lycka till nu när de inte blev försenade till matchen! Ska äta nu, så jag orkar med resten av dagen! Hoppas gräset är bättre än i fredags!


Söndag

Har inte hänt så mycket i helgen. Har jobbat och ätit massa gott!

Barcelona vann idag med 4-1 mot Valladolid. Bojan Krkic gjorde två mål. Roligt när unga talanger får chansen och tar den. Barca ligger nu bara fyra poäng efter Real, som förlorade mot Valencia. Rauls två mål hjälpte inte. Ligan som nästan kändes avgjord igen, lever nu.

Tyvärr går det inte bra för Arsenal. Förlust idag mot Chelsea och bara trea i ligan. Drogba var ofin nog att vända matchen med sina mål. Manchester United drar ifrån.

Imorgon blir det massa fotboll igen. Först ska jag döma två matcher på grusplanen. SSIF p95 mot Veberöd och sen SSIF f96 - SSIF p97. Hade egentligen velat se Sandbys damer mot Hammenhög i Revinge. De spelar innan oss, men får skippa det den här helgen. Efter jag har dömt ska jag snabba mig ut till Revinge. u-laget möter Borgeby FK.

EM-guld till 14-åring

Riktigt imponerande av en 14-åring att ta guld i ett EM. Sarah Sjöström var först i mål igår i finalen på 100 m fjäril.


Tina och Tony i final

Det blir en final mellan de två bästa paren i Let's Dance. Karl-Petter är rolig, men helt rättvist åkte han ut idag. Heja Tina!

Påsk

Idag har jag ätit jättegod påskmiddag hemma hos mina föräldrar. Dessutom har vi tjuvstartat lite med godis och påbörjat äta från påskägget. Kollar på Let's Dance. Hoppas att Tina och Tony går till final! Blir en tidig kväll för jag ska jobba båda lördag och söndag.

image44
Smaskens!

Lika mot Team Sandby

Trots det tråkiga påskvädret, blev det gräs i Revinge. Planen var helt ok, men var ganska tungsprungen. Det regnade lite i början, men sen var det uppehåll. Vi ställde upp med följande lag: Emma - Sara, Malin S, Emma H, Jessan -  Benita, Olinda, Pilan, Louise - Jag och Stina. Sandra, som kom sent från jobbet, och Milan började på bänken. Team Sandby  ställde upp med Sandra - Sas, Julia, Björne, Ekiis - Helene, Johanna, Iza, Ica - Hanna, Nelly. Tozz, Olle och Elin började på bänken. 6 a-lagsspelare från förra året, några nyförvärv och tre spelare från flicklaget.

Matchen börjar ganska jämnt. Det är en hel del långbollar och det blir chanser åt båda hållen. Jag tycker vi skapar de farligaste lägena. Jag får först en bra boll av Stina till ett friläge, men skjuter utanför bortre stolpen. Inte långt därefter får jag ett friläge till. Den här gången lyckas jag inte bättre än att skjuta rakt på målvakten. Stina har sen ett friläge som borde blivit straff. Hon går till vänster om målvakten och målvakten är inte alls på bollen, men trycker till henne och Stina har inte en chans att nå bollen. Sandby och framför allt Hanna skapar en del problem för vår backlinje. Men backarna är bra med och både Emma och Malin förhindrar att det blir några riktigt farliga chanser. Stina kommer i flera bra löpningar och har några skottlägen. I mitten av halvleken får jag bollen mitt på plan. Slår ut den till Stina som kommer i full fart längs högerkanten. Stina skjuter på mål och deras målvakt kan inte hålla bollen utan Louise kommer bra på bortre stolpen och kan i kamp med två Sandbyspelare slå in 1-0. Ganska snabbt kvitterar Teamet. Johanna går med bollen på mitten och lyckas peta fram bollen till Hanna som kommer fri och avslutar säkert. Sandby skapar sen några farliga chanser bland annat på hörnor. Olinda slår sedan en perfekt boll mellan deras mittbackar, men varken jag eller Stina når bollen. Det blir inga fler mål i första halvleken, men jag tycker helt klart vi har övertag om man ser till målchanser.

I paus snackar vi om att gå in ännu tuffare i närkamperna, komma mer i fart rättvända och se till att vinna matchen. I början av andra halvlek har Sandby gjort några byten. De tar tag i spelet och pressar oss. Sara och Sandra byter, Jessan flyttar över och blir högerback och Sandra tar vänstersidan. Tidigt får Nelly ett friläge och tar sig förbi Emma L. Våra backar har jobbat hem bra och hinner upp henne. Tyvärr rensar vi rakt ut till Hanna, som slår in den i mål. 2-1 till Sandby och de fortsätter spela bra ett tag efter målet. Johanna och Olle vinner mycket boll för Sandby på mitten och vi får jaga. Emma får sedan en smäll på knät och måste gå ut när mindre än halva andra halvleken är spelad. Milan kommer in i anfallet, Pilan tar Emmas plats och jag får gå ner som innermittfältare. Vi skapar några farliga chanser på Emmas långa utsparkar. Stina är först på de flesta och spelar oftast snett bakåt, men vi skapar inte så många riktigt farliga chanser. Vi har några hörnor i båda halvlekarna, men vi har svårt att få in dem framför mål. Många går i utsidan av nätet på målet. Sandby har några frisparkar och hörnor som de slår in på mål, men oftast är vi bra med och det blir inte många farliga lägen. En av frisparkarna orsakar Milan. Hon biter sig själv i läppen, när bollen träffade ansiktet. Domaren tyckte det var hands. Vi hade inga avbytare att sätta in, så Milan fortsätter spela matchen med ett ganska djupt jack i läppen. Med 10-15 minuter kvar får jag bollen av Stina och går på mål. Jag kommer inte förbi och blir fälld av någon av alla Sandbyspelare runt om mig. Malin tar hand om straffen och sätter den mycket säkert lågt intill stolpen. Efter kvitteringen tycker jag vi orkar mer än dem. Det är böljande spel med kontringar åt båda hållen. Sandby hade en riktigt farlig chans. Ett inlägg från höger som Tozz nästan når, när hon kommer glidande mot bortre stolpen. Det blir inga fler mål och matchen slutar 2-2.

Skönt att det inte blev förlust, men jag tycker vi borde ha vunnit. Hade vi spelat lite till tror, jag vi hade avgjort. Sandby hade greppet om spelet i början av andra, men vi har ändå flest riktigt bra chanser. Jag tycker alla ska ha godkänt idag. Benita spelar hela matchen och gör det riktigt bra. Hela tiden har hon tuffa motståndare, men det är inte ofta hon släpper förbi dem och hon kommer ofta med bra löpningar på kanten. Louise krigar som vanligt bra på kanten. Olinda och Pilan sliter på mitten och vinner mycket bollar. Samarbetet fungerar bättre idag än mot Wä. Emma och Malins samarbete är också bra och de stoppar de flesta chanserna Sandbys kvicka anfallare får. Stina gör mycket löpningar under hela matchen och var värd att få göra ett mål.

På måndag är det match för u-laget. Frågan är mot vilket lag. Olympic, som det står att vi ska möta på hemsidan, är på träningsläger i Holland och på deras hemsida står det att vi ska möta dem i april (6:e). Borgeby har kommit hem från sitt träningsläger, så det blir kanske dem trots allt. Det blir några debuter för året. Anna ska vara med och Theres kanske är tillbaka. Nästa helg är det sedan träningsläger och då ska i princip alla med! Ska bli skoj och kul att nästan alla ska dit.
 

image42
Sandra är väldigt elak mot sin syster. Är det tacken för att hon gjorde mål?!?;)

image43
Dagens straffskytt, inte en av linslusarna i laget...

Sandby - BK Flagg

Åkte ut och tittade på andra halvlek mellan Sandbys herrar och Flagg. Spelet var ganska jämnt med lite chanser åt båda hållen. Flagg tog ledningen efter halva halvleken. De fick till ett lobbskott, som Jens inte hade en chans på. Sandby fick några bra frisparkslägen precis utanför straffområdet i slutet. Det blev dock inga mål och matchen slutade 1-0 till Flagg. Planen såg ok ut med tanke på allt regn och snö som kommit. Hardebergas herrar skulle egentligen spelat efter matchen, men tur för oss var deras match inställd och planen skulle slippa bli mer sliten. Träffade Kenneth där ute och fick reda på att Olle skulle vara med som bänkvärmare på matchen. Hon hade tur att hon fick vara med, men frågan var om hon skulle få någon speltid!? Skulle kanske mest ge dålig självförtroende, eftersom vi skulle ta bollen ifrån henne hela tiden.;)
 

image41
Mange gömmer sig under paraplyet

Ingen snöstorm

Verkar som det blir match idag. Vädret är kanske inte det mysigaste. Har regnat/snöat hela natten, men det är ingen snöstorm som det var sagt. Ska bli spännande att se vad Sandby kommer med för lag, men vi ska försöka ge dem en tuff match hur än laget ser ut. Nu ska jag ut i det fina vädret och titta på lite fotboll som uppladdning. Sandbys herrar möter Flagg och Hardebergas möter Lilla Torg.

Skärtorsdag

Idag kom Tozz på besök och med sig hade hon en massa filmer. Vi hade tänkt att klä ut oss till påskkärringar och gå och tigga godis, men vi ångrade oss och det blev film. Tozz tyckte att vi skulle se Death at a funeral. Väldigt annorlunda film och mycket sjuk humor. Vet inte om det var jag som var tråkig, filmen som var dålig eller Tozz som var trött, för själv sov hon sig igenom stora delar av filmen.

Det blev även en del taktiksnack inför morgondagen. Så om det nu blir match, vet jag precis hur vi ska vinna!;)

Träning i snöfall

Även under dagens träning kom en del snö, men idag blåste det inte lika mycket. Jag och Olinda körde passnings- och vändningsövningar. Först med ett tillslag och sen två. Därefter mötte vi med långt steg, gick med bollen och gjorde en vändning med översteg. Sen tog vi med bollen mellan benen med klacken och därefter släppte bollen mellan benen vände runt och tog med den med yttersidan. Vi avslutade med två till passningsövningar. Först mötte vi och backade och sedan körde vi björkaloge. Sedan delade vi in oss i tre lag och möttes två lag inom straffområdet. Det tredje laget var väggar. Jan och Rille slog in bollar och det gällde att snabbt komma till avslut. Vi måste bli tuffare i närkamperna, annars såg det bra ut. Sedan spelade vi med stora mål på halva planen. Mitt lag hade turen att få medvind igen! Träningen avslutades med åtta sträckor över kortsidan.

På fredag kl. 15 blir det match i Revinge, om vädret tillåter det. Team Sandby står för motståndet och det ska bli spännande att se vad de kommer med för lag. Har hört rykten om ett ungt lag. Själva har vi till stora delar samma lag som förra helgen, så de flesta vill säkert göra en bättre match. Lilly skulle till London och är inte alls med den här helgen. Lina och Josse är inte tillbaka än, men Jessan är med i laget igen efter sin resa till Gambia. Hasse och Theres kommer snart hem från sina resor och till träningslägret nästa helg är nog alla med igen.

På måndag kl.14 spelar u-laget mot Borgeby. Även den här matchen ska gå i Revinge om inte vädergudarna vill annat. Får se hur laget ser ut. Camilla, Milan och Elin skulle vara med, eftersom många inte var och tränade får vi se vem som kan. Jag, Louise, Pilan, Stina och Malin skulle dubblera. Kanske någon jag har glömt.

Vart tog våren vägen?!

I morse var det vitt överallt. Som tur var har solen varit framme och smält bort den mesta av snön. Jag gillar snö, men inte nu... Nu vill jag ha riktig vår!

image39
Balkongutsikt
image40
Krokusen försöker komma fram ur snön

Träning i snöstorm

Efter att det hade snöat och blåst hela dagen, så var det en del veklingar som hoppade över träningen.;) Vi var 11 tappra spelare som hade tagit oss till grusplanen i Sandby och det var inte så farligt som det såg ut. Hanna L var tillbaka i Hardeberga efter ett år i Sandby. Det skottet som hon har, hade jag inte haft något emot att ha. Vi delade oss på hälften och började med två passningsövningar. Först den man backar i och sen den man slår bollen snett framför de i andra ledet mitt emot. Sedan hade vi en en mot en övning. Vi startade vid varsin stolpe och Malin E slog en passning till en av spelarna. Man skulle vända upp och snabbt komma till avslut. Kul övning och det blev ganska jobbigt, eftersom vi inte var så många. Kanske inte så många som använde vändningarna vi har övat på, men några lyckades med dem. Sen hade vi spel fem mot fem. Alltid roligt att spela och mitt lag fick stor fördel av vinden. Emma kan inte ha haft det lätt med vind och snö i ögonen. Vi avslutade med tio sträckor över kortsidan. Bra jobbat av alla som var och tränade idag!

Väl uppe i omklädningsrummet fick jag bra hjälp av Emma H. Hon räknade snällt när jag gjorde mina situps. Vet inte om hon inte trodde jag kunde räkna till 100, inte brukade göra alla eller om hon bara gjorde det för att vara snäll...;) Erik bjöd på en massa god frukt och som vanligt blev det en hel del över, men det kan bli gott nästa träning.

Tittade på Anna Phil när jag kom hem. Riktigt bra som alltid, men det får bara inte sluta som det gjorde. Fortsättning följer. Jag vill se klart det nu! Dessutom är det inget nästa måndag, så jag får vänta hela två veckor på att få se hur det slutar. Jobbigt!

Massa fotboll

Jag känner mig ganska seg just nu. En timmes inomhusspel sliter på en. Riktigt skoj även om tempot inte hela tiden var så högt. Vi var tio spelare. Jag, Linda, Lukas, Ola och Gustav mötte Peter + fyra extra inkallade kompisar. Det blev en jämn match med några riktigt snygga mål. När jag skulle ta mina inlines och rulla hem, hade tyvärr det soliga vädret bytts ut mot regn och hagel. Blev en aning kallt i shorts och t-shirt, så jag fick ta ett varmt bad när jag kom hem.

Sandby förlorade igår mot Helsingborgs DFF med 1-0 efter enligt rykten en riktig skitmatch. De saknade många spelare och fick tre skador under matchen. Värst var det för Annelie, som bröt foten och blir borta länge. Ett riktigt svårt avbräck för laget och tråkigt för henne själv. Agge och Irre är förhoppningsvis tillbaka snart. Det glädjande beskedet är att Tozz är tillbaka och gjorde ett piggt inhopp i slutet. Teamet hade ingen match i helgen och det var nog bra, annars hade många fått spela två matcher.

Veberöd som lämnade WO förra helgen mot LB07, fick igår precis ihop lag. Det blev förlust mot Råå med 2-0 på bortaplan.

LB07 förlorade igår mot BK Kick (div 4) med 4-2. BK Kick känns som ett lag som om de bara vill kan gå bra i fyran. De har många talangfulla spelare.

Borgeby spelade 1-1 mot Häljarp igår. Borgeby som åker på träningsläger till Spanien idag, lite avundsjuk faktiskt. Själv ska man till Degeberga...

Gula Damer FF vann med 7-0 i DM mot Hyllie IK. Hyllie spelar i femman och blev totalt utspelade. Malmö spelade nästan hela matchen med 10 man. Ett styrkebesked, men samtidigt bådar det inte gott att ha så få spelare.

Skillinge spelade också DM och mötte Olympic. Matchen blev 2-2. Med Josefin Ovesson tillbaka i laget kan de bli starka. Hon styr och ställer lite som hon vill och en så duktig spelare kan höja resten av laget.

Husie DIF vann stort mot Hammenhög hemma. 4-0 efter två straffmål.

Lilla Torg fick igen WO. Denna gång mot Allerum. Verkar vara många som inte vågar möta dem.

Sjöbotjejerna skulle möta Hammenhögs blå idag och BK Vången BW 90. Vet inte hur det gick men i alla fall Vången lär ha vunnit stort.

Ska snart kolla på Barca, hoppas de tar in tre poäng på Real. Real som förlorade mot Chippens La Coruna efter ett självmål igår.

Skönt väder och inlines

Riktigt fint väder ute. Bestämde mig för att det var dags för att ta fram mina inlines igen. Hoppades på att det mesta gruset var borta och hade tur. Jag åkte till Lomma och tillbaka. Så härligt att åka inlines och lyssna på musik. Säg bara till om någon vill åka, jag hänger lätt med!:) Nu ska jag ta mina inlines upp till Victoria och spela lite innefotboll!

image35
Utanför Lund

image36
Inlinespremiär

image37
Massor av tussilago

image38
Riktigt härligt, Lomma beach! Längtar till sommaren!

Gårdagen

Har först tre bilder från gräspremiären...

image30
Uppvärmning

image32
Olinda tar emot bollen och Stina springer på djupet

image34
Jessan och Sofie, två av supportrarna

Kvällen blev kul. Först melodifestival hemma hos Hennie med Ida och Beckis. Tacos är alltid lika gott! Charlotte vann finalen, men Sanna vann folkets röster. Vid tolvtiden gick jag och Ida till Hipp. Efter lite köande kom vi in. Först blev det en massa schlager. Alla verkade gilla årets låtar. Efter det blev det det andra dansgolvet med lite blandad musik. Träffade Lillis där. Sen avslutade vi med mer schlager, men när Christers låt (lite upp-poppad) kom så gick vi. Bussen hem var fylld till bristningsgränsen. Det hade inte fått plats en person till.

Melodifestival

Tråkigt att förlora men nu är det final i melodifestivalen!! Ingen mer fotboll idag, kommer mer imorgon...

Så här tror jag att det går:

1. Charlotte
2. Sanna
3. BWO
4. Amy
5. Rongedal
6. Linda
7. Nordman
8. Christer
9. Sibel
10. Frida

och så här hoppas jag:

1. Sanna
2. Charlotte
3. Frida
4. Linda
5. Rongedal
6. Nordman
7. BWO
8. Amy
9. Sibel
10. Christer

Nu blir det tacos!!!

Storförlust

Idag stod Wä IF för motståndet. Gräsplanen i Revinge var helt ok. Lite ojämn, men grön och inte alls blöt efter regnandet i veckan. Ingen vind att klaga på och solen tittade till och med fram lite. Vi spelade med följande lag från start. Emma i mål. Backlinjen bestod av Sara, Emma, Malin och Sandra E. På mittfältet spelade Louise, Olinda, Pilan och Lilly. Jag och Stina spelade i anfallet. Sandra B, Benita och Milan började på bänken.

Wä tog direkt tag i matchen och satte snabb press på oss. Vi hade svårt att hålla i bollen och passningarna blev för lösa. Emma är bra med på chanserna i början och de är riktigt nära att få straff när en av deras spelare blir lite fasthållen. Vi kontrar och Louise får fram en bra boll till mig. Tyvärr får jag inte med mig bollen och deras backar kan bryta. De spelar bollen på spelare i fart och vi hänger inte riktigt med. Vi hamnar fel i positionerna och är inte tuffa nog i närkamperna. De gör ganska tidigt 1-0 och 2-0. 3-0 kontrar de in. En lång boll som deras anfallare hinner precis före Emma på. Vi gör inte en alls bra första halvlek och det var ett helt rättvist resultat.

I andra håller vi upp spelet bättre. Vi kommer upp högre i banan. Emma slår några långa utsparkar, som går över deras backlinje och som vi får tag på. Vi har svårt att spela oss till målchanser, men skapar en del hörnor. Emma H slår dem riktigt bra idag och vi borde trycka in någon av dem. Fyra, fem stycken blir farliga. De kontrar in 4-0 efter en hörna under slutet av andra halvlek. Ganska snabbt därefter utökar de till 5-0 på hörna. Vi går inte in i närkampen och deras spelare kan sätta foten på bollen. Wä spelade bra idag, men vi ska kunna spela jämnt med dem. Lina saknades på mitten. Vi behöver någon som kan hålla i bollen.

Tycker Emma L är vår helt klart bästa spelare idag. Hon kan inte göra så mycket på många av målen. Hon räddar flera frilägen och tar några riktigt bra skott. Malin är också duktig i mittförsvaret och kommer bra fram några gånger.

Det är bara att ta nya tag. Nästa helg får vi se till att spela bättre. Mer fart i spelet och mycket tuffare i närkamperna! Vi möter Team Sandby på långfredagen kl. 15.00 i Revinge. Hade varit gött med en vinst!:)


Lugn fredagskväll

Efter en massa jobb i veckan, så blir det en lugn kväll. Tacopaj och något skoj på tv.

Imorgon ska det bli skoj med fotboll! Revinge och gräs! Hade gärna först sett Helsingborgs DFF mot Sandby, men blir lite svårt med tiden och det är ju en bit bort. Tozz gör comeback, så det hade varit extra skoj att se. Får räcka med en rapport efter matchen. Kan bli tufft för Sandby, då varken Höst, Oliw eller Madde kan vara med. Helsingborg känns som den bästa nykomlingen i tvåan.

På kvällen blir det melodifestival hos Hennie med Ida och Beckis. Ska bli riktigt skoj att se och spännande då det inte känns självklart vem som vinner. Efteråt blir det utgång. Hipp kanske!

Champions league kvartar

Arsenal - Liverpool. Tror och hoppas på Arsenal, men Liverpool spelade bra mot Inter.

Roma - Manchester United. Hoppas på Roma. De vill säkert ha revansch sen 7-1 förlusten och det hade varit kul med ett italienskt lag i semi.

Fenerbahce - Chelsea. Gillar inte Chelsea, så därför tycker jag turkarna ska vinna. Har inte bra koll på något av lagen.

Schalke 04 - Barcelona. Lätt att Barca ska vinna här. Jag hoppas de spelar ut tyskarna!

Ingen hb

Återigen blev hockey-bockeyn inställd. Den här gången var det det andra laget som inte hade lag. Nu har vi två matcher kvar och förhoppningsvis blir matcherna av! Hade varit skoj att gå till ishallen och bara åka och skjuta lite. Några skulle kanske dit ändå. Men jag tror inte orkar, ska upp vid fem imorgon, så jag stannar nog hemma.

Jag har jobbat på Svaneskolan idag och igår. Större än de andra köken jag varit i, så det blev att få göra allt i massor. Blandat ihop 240 kg potatisskivor och rotfruktsstavar på bleck och gjort gurkstavar av säkert 100 gurkor. Imorgon blir det Solhem igen. Mysigare med ett mindre kök och mer varierade sysslor.

Riktigt tråkigt väder ute också. Hoppas på mer sol och mindre regn!

GRÄS på lördag

Träningen började som alltid med passningar. Blev Olinda som fick stå ut med mig under nästan hela träningen idag. Först på ett tillslag, sen två och därefter med en studs. Sen gick vi ihop sju och sju och hade samma passningsövningar som i måndags. Först den man backar efter man passat och sen den man slår den snett framför spelaren som kommer löpande från andra sidan. Sedan var det dags för cykelslangar. 10 varv, lika jobbigt som vanligt. Efter cykelslangarna spelade vi mycket. Åtta mot åtta. Alltid kul att spela. Stundtals var det riktigt bra spel, men ibland tappade vi i försvarsjobbet och pressen blev dålig. Milan försökte ingå ett vad med sina medspelare, om att den som fällde mig i en av pölarna skulle få 100 kr. Tror inte det var någon som vågade eller höll jag mig på säkert avstånd från vattnet. Får skylla på att det var därför jag inte var så bra på att jobba hem..;) Träningen avslutades med 6 sträckor över kortsidan.

Matchen på lördag blir på gräs i Revinge. Ska bli riktigt skoj! Josse, Lina, Sandra B, Jessan och Hasse kan inte vara med, men Sandra E är tillbaka. Frågan är hur det går med Milans kakförsäljning, nu när hon själv ska spela. Förstår inte hur man kan välja att åka till Thailand, Gambia, åka skidor mm., istället för att få spela match på gräs..;) Wä IF spelade 1-1 i helgen mot IFK Hässleholm. Ska bli spännande att se om vi kan hålla trenden med bra andra halvlekar, fast vi kan se till att vara med direkt i matchen också!


Fotboll och hockey

Liverpool blev sista lag att kvalificera sig till kvartsfinal i Champions League. Torres avgjorde matchen, efter att interspelaren Burdisso blivit utvisad. Spännande lottning på fredag!

Hockeyslutspelet började idag. Normalt bryr jag mig inte mycket om hockey, men i år är Skellefteå med i slutspelet. Första segern på 27 år och det mot HV 71 som enkelt vann serien. Pappa är glad och farfar hade gillat det! De brukar vara bra på hemmaplan, men det blir svårt att slå ut HV. 

Tisdag

0-0 i paus. Ser tufft ut för Inter, men de har haft några riktigt bra chanser. Jag hoppas Zlatan gör två mål i andra halvlek!

Idag har Pilan fått chili con carne i skolan. Hon sa att hon gillade den, men det kanske är för att hon vill vara snäll mot mig.;)

Kollade på Anna Phil, när jag kom hem idag. Riktigt bra och inte lika hemskt som Wallander. Har nästan inte sett något värre än Mastermind, som gick i söndags. Var knappt att jag vågade titta, speciellt inte ensam.

Börjar bli ganska trött. Steg upp kvart över fem i morse. Får se om jag orkar se klart på matchen. Imorgon ska jag jobba på Svaneskolan. Jag kan till och med gå dit. Skönt!

Kanske gräs redan i helgen!

Dagens träning började med genomgång av helgens match. Det Jan verkade mest nöjd med var att vi lätt vunnit andra halvlekarna i båda matcherna och att det tydde på att vi är bra tränade. Efter snacket hade vi passningsövningar. Först ett tillslag, sen två och därefter med en studs. Sen gick vi ihop och blev 6-7 stycken. Först passade vi och backade bakåt. Sen passade vi i sidled och tog löpningar. Efter det hade vi anfallsövning nästan hela träningen. Vi hade två lag som turades om. Det försvarande laget hade en fyrbackslinje och det anfallande laget hade alla på plan. Mittfältarna spelade upp till mötande anfallare, som spelade hem igen. Sen gällde det att hitta luckor i backlinjen och lägga bollen till löpande spelare. Stundtals hittade vi varandra bra. I slutet spelade vi med ett mål och det försvarande laget skulle spela upp bollen till Jan. Tyvärr hann vi inte köra löpningar i slutet. Var en del snack om liverpoolare. Kanske inte kul när man gör det, men skönt efteråt när man tagit ut sig riktigt. De flesta gjorde sedan som vanligt situps uppe i omklädningsrummet.

Vi ska egentligen möta Wä på bortaplan i helgen, men nu kanske det blir gräs i Revinge istället. Jan sa att de försökte få Wä att komma hit. Hade varit riktigt skoj med gräs redan nu och det borde väl inte Wä kunna tacka nej till.

Efter träningen blev det våfflor med sylt och grädde. Riktigt gott! Trevligt när någon fyller år. Jag och Anneli hittade två snygga skjortor och en t-shirt. Pappa verkade gilla dem!

Nytt jobb?

Jag har varit på jobb-intervju på Skånemejerier idag. Först gick vi runt och tittade på hur allt fungerar. Riktigt intressant! Det är ett labbjobb och det hade varit kul att få ett jobb som har mer med min utbildning att göra. Ingen aning om jag får det. Får tacka Oliw som tipsade mig om det i så fall. Den enda nackdelen med jobbet är att det är på lördagar och att vi spelar nästan alla matcher då. Är jag snabb och effektiv, ska jag ändå kunna vara med på de flesta matcherna, eftersom vi oftast spelar först 16.00.

DM

Såg två intressanta DM-resultat i tidningen. Lunds BK slog Lilla Torgs FF med 4-1. LBK verkar vara på gång. Förra helgen slog de Häljarp, som vi mötte igår, med 5-2. Skillinge och Löberöd spelade 0-0.

Grattis pappa!

Pappa fyller år idag. 30 år äldre än mig så det är lätt att komma ihåg. Anneli och jag ska ut till Nova och handla present snart. Ska hem och fira honom efter träningen. Riktigt skönt väder ute igen. Synd att vi inte tränar tidigare, hinner bli kallt tills vi börjar.


Mer fotboll

Sandby förlorade igår mot Kristianstadtjejerna med 3-0. Motståndarna hade varit bättre och tydligen förstärkta med någon "allsvensk" spelare.

Team Sandby spelade 0-0 mot Sjöbotjejerna. En match där Teamet hade fört spelet, men inte lyckats göra mål.

Vången spelade DM i helgen och vann över IK Wormo, som misslyckades att kvala till trean förra året. 3-0 slutade det.

Gula Damer FF spelade 2-2 mot Kvidinge i DM. Kvidinge ledde med 2-0 innan Malmö

Spanska ligan känns åter körd för Barcelona, då de förlorade precis och Real vann igår.

Melodifestival

Missade Andra chansen igår, får se om jag hinner se den i veckan. Sibel tog den ena platsen i finalen, genom att slå ut E-type och The Poodles och sen vinna över Ola. Den andra platsen tog Nordman, då han först slog ut Johnson & Häggkvist och sen Suzzie Tapper. Det var inte de två jag tyckte skulle gå vidare. Sibel har en riktigt bra röst, men Olas låt hade jag hellre sett i finalen. Nordman är inte min favorit, men den är bättre än vad hans låtar brukar vara.

Finalen i år känns helt oviss. Det är många som har chans att vinna. Jag tror att Sanna Nielsen och Charlotte Perrelli ligger bäst till, men det kan lika bra bli en skräll. Ska bli skoj att se hur svenska folket röstar.

4-0 mot Häljarp

Uppladdningen inför matchen var kanske inte den bästa. Alla var på festen igår utom Emma (målvakt) och Lilly. Matchen spelades 16.30 på konstgräs på Landskrona IP, så de flesta hade hunnit sova ut i alla fall. Häljarps IF är precis som vi nykomlingar i trean. Vi är inte så vana att spela på konstgräs, men vi spelade några matcher i Nils Holgerssons cup i Skurup för någon vecka sedan. Bollen går inte riktigt lika snabbt, som på grus och man kan inte skylla på konstiga studsar. Vi ställde upp med nästan samma lag som förra veckan. Emma i mål. Sara, Josse, Malin och Emma var backar. Stina, Pilan, Lina och Louise spelade på mittfältet och jag och Olinda i anfallet. Lilly och Benita började på bänken.

Vi börjar matchen i lite motvind. Vi spelar bollen på marken och man får ta i mer för att passningarna ska gå fram. Det är vi som har ett övertag i början, men det skapas inte så mycket chanser. Båda lagen har svårt att få tag på bollen. Den fastnar i gräset och det blir en del felpassningar från båda håll. Ganska tidigt får jag en boll längs högerkanten och tar mig in i straffområdet. Målvakten står en bit ut och jag försöker lyfta in den i mål. Tyvärr tar den ribban och returen får vi inte riktigt tag på. Vår backlinje håller tätt bakåt och de skapar inte mycket chanser i början av halvleken. Vi skapar många hörnor och Emma slår in dem bra. En blir riktigt farlig när den lågt går förbi alla spelare inne i målområdet. Till slut sitter äntligen 1-0. Lina bryter deras inspark och jag får bollen perfekt utanför straffområdet. Nästan helt fri skjuter jag in den i bortre krysset. Vi fortsätter att pressa efter målet. Stina kommer bra runt på kanten och slår ett lågt inlägg, som Lina och Pilan nästan når före målvakten. Jag har sen ett ribbskott till från ganska nära håll. I slutet av halvleken tar de över. De kontrar snabbt och vi trycker inte riktigt till i närkamperna. Med bättre skärpa i avsluten där, hade de kvitterat. Emma var bra med och kom ut och tog många av bollarna. Hon agerade med mycket mer pondus idag än förra helgen. Det blir inga fler mål i första halvlek.

Vi fick en liten utskällning av Jan i pausen. Han tyckte vi var alldeles för mesiga i närkamperna, att vi var tvungna att hålla upp mittfältet bättre och släppa bollen tidigare och spela enkelt. I andra har vi till en början svårt att skapa chanser, men vi håller ihop laget bra och de skapar inte något. De hade några ganska ettriga anfallare, men de spelade inte så bra ihop så det var ganska enkelt för våra backar att bryta anfallen. Efterhand blir vi farligare och farligare. Pilan, Lina och Emma har några bra skottlägen utanför straffområdet, men inga av skotten blir riktigt farliga. Lilly kommer in istället för Louise. Louise som gjort en riktigt bra match. Hon springer mycket och är en av de som verkligen går in i närkamperna. Benita kommer också in istället för Pilan. Vi går över och spelar 3-4-3. Nästan direkt får Lilly bollen längs vänsterkanten. Hon spelar vidare till Benita som slår in bollen mot mål. Olinda är framme och stör målvakten. Målvakten försöker rensa, men bollen går via Olinda och i en båge in i mål. Bara några minuter senare slår Emma en lång utspark. Jag får tag på bollen nere vid höger hörnflagga och spelar bak till Lina som är precis utanför straffområdet. Lina spelar vidare till Olinda, som sätter den säkert vid vänstra stolpen. Vi har bra tryck på Häljarp nu. Vi får en vänsterhörna. Emma slår den lågt mot första. Jag är framme och skarvar den bakåt. Malin kommer och från utkanten av straffområdet slår hon upp den stenhårt i nättaket. Riktigt snyggt skott! Vi har sen en del chanser till, men matchen slutar 4-0.

Kul att Olinda fick göra två mål. Hon sliter mycket där uppe, är tuff i närkamperna och hade många bra löpningar innan målen satt. Vet inte riktigt om resultatet speglade matchen. Den var stundtals ganska jämn, men vi skapar betydligt fler målchanser. Fotboll går ut på att göra mål, så vi vann ändå helt rättvist.

Nästa helg ska det bli revansch mot Wä IF, som slog ut oss från cupen i Skurup.


Hardebergafest

Kvällen började hos Emma. Lundafolket, Milan och Olinda var där. Vi kollade lite på friidrott och hade väl tänkt att få se Kallur utklassa de andra. Tråkigt att hon skada sig på uppvärmningen. Mest synd är det om henne själv. Holm fick höja stämningen istället. Milan hade med sig årets schlagerlåtar. Vid sjutiden begav vi oss till Hardeberga.

De yngre som höll i festen hade varit i klubbstugan och fixat i ordning. Vi blev först bjudna på fördrink. Man fick sedan dra en bokstav med en färg och så skulle man bilda ett ord med bokstäverna av samma färg. Jag hamnade på samma bord som Pilan, Sandra E, Olinda, Benita, Mange, Tobbe N, Linus och Andy. Vi var egentligen Newcastle. Men många runt bordet ville hellre vara Arsenal, så det fixade vi till. Vi åt nästan direkt. Jättegoda pajer, sallad och nybakat bröd. Efter maten var det dags för lekar. Tobbe vann marshmallows-leken. Sandra var inte i närheten att med sin hammare göra den längsta potatisbiten. Pilan var nära på att snabbast lyckas mata Andy med banan. Aki slog Benita precis i hjärtritartävlingen. Sist var det min och Manges tur. Jag skulle sätta på honom ett par strumpbyxor. Han hade för långa ben för att vi skulle vinna. Någon av juniorerna tog hem segern. Vi lyckades av någon konstig anledning inte vinna utan det var tre andra lag som gjorde upp om segern i en utslagstävling. Stefan var snabbast på att äta kex och vissla och tog hem den ärofyllda segern till sitt lag.

Sen blev det mycket dans. Även här gick årets schlager bra, men det var bra blandning på musiken. Kvällen slutade ganska sent. Jag stannade kvar och hjälpte till att städa lite. Sen hade jag följe till Sandby med Josse, Louise och Jernberg. Tog nog mer än en timme att gå hem, ganska skönt men fötterna värkte.

image27
Arsenal (Newcastle)

image28
Skål!

image29
Josse och Sandra in action!

Sandby - Kristianstadtjejerna

Missar matchen idag, men Tozz har lovat att skicka direktrapporter. Det är en del spännande omändringar i startuppställningen. Oliw på innermittfältet och Emma som mittback. Ska bli kul att höra hur det funkar!

Södergren

Vilket lopp han gjorde idag! Kul att se en svensk vinna så överlägset. Att i fem mil i tuffa backar kunna hålla det tempot. En del andra stod nästan still i slutet och han åkte som om han knappt var trött. Vilken känsla att veta att man vunnit när man kommer till upploppet och kan ta svenskaflaggan och fira innan man kommer i mål. Han är en kille jag unnar framgång.

Kalla

Kalla visade igen att hon är att räkna med. Tvåa i Holmenkollen. Senare är det Anders Södergrens tur att visa vad han går för... Ikväll är det dags för Kallur, Holm och Wissman. Hoppas på tre guld!!:)

Själv ska jag ut i det fina vädret nu! Först en liten joggingrunda, sen ska jag döma en match (SSIF F96 - Lunds BOIS) och därefter cykla till Lund. Ska träna mig i form till matchen imorgon!;)

Fredagsmys

Gårdagskvällen spenderades med Olle och Tozz i Hörby. Massa gott och det sällskapet kan aldrig bli tråkigt! Vi tittade på lite allt möjligt. Lite Let´s Dance och lite Så ska det låta och sen Hjälp!. Vi hann med att se den berömda troschocken och att Matte och Karin åkte ut. Sen fastnade vi vid datorn. Hittade en riktigt intressant blogg, letar ni kanske ni också hittar den...;)

Så skönt väder nu när man vaknade. Kändes som riktig vår igen. Hade helst velat vara ute idag, men det finns så mycket bra på tv. Friidrotts inne-VM och en massa skidor. Får väl med att hinna ut en sväng mellan det mest intressanta.

Hardebergafest ikväll! Ska bli riktigt skoj. Förfest med en del av laget hos Emma...


Mest jobb

Har jobbat i Veberöd några dagar i veckan och träffade Hampus på skolan idag. Om han klagar hemma på att maten varit äcklig, så är det bara jag som varit i farten. Nästa vecka är det Pilan som får råka ut för mig. Får se vad jag ska göra då. Lite extra salt kanske. Har blivit både chokladpudding med grädde och pannkakor med sylt och grädde, inte konstigt om mattanter är tjocka. Jag kommer snart rulla fram. Folk kommer börja sparka på mig istället för bollen...

Fotbollskväll!

Dagens träning började inte oväntat med vanliga passningar. Sen passade vi höga med en studs och det var synd om Olinda som var med mig. Mina gick aldrig dit jag hade tänkt. Vi gick sen ihop sju och sju och körde två passningsövningar till. Efter det var det dags för cykelslangar. Bara 10 sträckor var den här gången och det lät ju lugnt. Milan skulle visa mig hur jobbigt det skulle vara. Efter kanske tre stycken fick Rolf ta över. Kändes som man åkte bakåt för varje steg man försökte ta framåt. Var helt slut efter och det går inte att spela efter man har haft cykelslangarna. Benen vill inte springa så mycket och framför inte så snabbt som man vill. Vi spelade ganska länge åtta mot åtta och avslutade med 6 sträckor över kortsidan.

På söndag möter vi Häljarps IF på konstgräs på Landskrona IP. Laget är väl ungefär detsamma som spelade mot IFK Hässleholm, men Emma H är med och Sara kanske inte kunde. Får bli en lugn fest på lördagskvällen, så att vi kan ge Häljarp en tuff match!;)

Efter träningen åkte jag till Mange och Jens och kollade på Real - Roma. Rolig match med många riktigt farliga chanser. Extra kul med Mange som hejade på Roma och Mackan på Real. Roligast blev det till slut för Mange, eftersom Roma gick segrande ur striden. Chelsea vann enkelt mot Olympiakos. Igår tog sig Fenerbahce vidare på straffar och idag var det Schalke 04 som gjorde det. Porto ägde matchen och ledde efter ordinarie tid med 1-0. Nu står den sista platsen i kvartfinalerna mellan Inter och Liverpool.

Ikväll spelade LB07 - Husie DIF 2-2. Det verkade som lagen dominerade varsin halvlek.

Champions league

Tittade på andra halvlek av Milan - Arsenal. Så gött när Fabregas fick in långskottet med fem minuter kvar av ordinarie speltid. Adebayor fick sen göra sitt första Champions league mål för Arsenal. Helt klart rätt lag som gick vidare. Barcelona och Manchester United tog sig båda som väntat vidare. I sista matchen mellan Sevilla och Fenerbahce blev det förlängning.


Tacos

Katrin och Cäl var här ikväll och vi åt tacos. Alltid gott och går inte att misslyckas med! Satt mest och snackade, men hann med att kolla på mina bilder från Indien. Till efterrätt blev det glass med oboysmak!

image26
Efter inspiration från Indien-bilderna, fick jag en sköldpadda (?) i sängen.

Lika mot EVU

Vi hade lånat in tre killar som inte brukar vara med, Henrik, Jesper och Andreas. Johan hade försovit sig och kom i slutet av första perioden. Vi började inte matchen så bra utan de tog ledningen ganska snabbt. Sen spelade vi bättre och gick upp till en 4-1 ledning. I slutet slarvade vi och de gjorde två enkla mål, så i paus stod det 4-3. I andra hade vi svårt att skapa så mycket chanser. De kvitterade och sen vi tog ledningen. De lyckas att kvittera igen och även ta ledningen. Vi pressar på i slutet. Med mindre än en halv minut kvar, tar Victor själv hand om saken. Han får bollen av Sara i mål och åker förbi alla och skjuter mål. Skönt med en poäng, men vi borde ha vunnit!


Busschaufför

Jag fick det stora förtroendet att köra bussen idag och dessutom tanka den. Tror jag lyckades göra allt Sandra bad mig om, annars får jag väl en tillrättavisning på onsdag...;) Planen idag var ganska blöt, men förutom det var det skönt att träna. Framför allt ingen blåst! Vi började med passningar och de övningarna vi brukar göra. Snart kanske de sitter där, så motståndarna får se upp med vår teknik. Därefter spelade vi nästan hela träningen. Det blev mycket mål åt båda hållen. Var snarare brist på försvarsspel än briljerande anfallsspel som bidrog till det. Träningen avslutades med en liverpoolare. De flestas fasa, men jag tycker den är mycket skönare att göra än cykelslangar. Även om man är rejält trött på de sista varven, så får man inte mjölksyra som man får med cykelslangarna. Efter träningen träffade jag Tozz, som vanligt, i styrketräningslokalen. Den här gången såg hon faktiskt ut att ta i lite, men skenet bedrar. Min handduk var spårlöst borta, när jag skulle duscha och det gjorde att jag blev sist klar.;)

Nu ska jag snart iväg och spela hockey-bockey. Vi möter EVU. Antagligen har vi inte många avbytare ikväll, för Sara hörde av sig och bad mig höra med pappa igen. Han var dock lite klen och tackade nej, för att spara sig till sina egna matcher. Ska bli kul att spela och förhoppningsvis ska det bli vinst igen!

Motståndarkoll!

Gula Damer FF, fd IFK Malmö, fick lämna WO i sin match mot Kvarnby IK i helgen. Det bådar inte så gott, de hade problem med folk redan förra säsongen.

Lilla Torg FF hade motsatta problem, då Höllviken fick lämna WO. Lilla Torg som vann den södra fyran ser ut att ha ett starkt lag. Många spelare som spelat i högre divisioner. Annelie Lindborg och Sara Stålhammar har tidigare spelat i MFF och Isabelle Refthagen och Elin Dunegård kommer från Husie IF. De har vunnit två serier i rad, borde bli tuffare för dem i trean.

Hammenhög spelade 1-1 mot Veberöd. Veberöd känns inte så starka, så jag vet inte riktigt vad det resultatet säger.

Vången slog Sösdala med 5-1. Om Vången har fått behålla sina spelare tror jag de kan bli bra i år. Förra året hade de ett ungt lag i tvåan. Sösdala saknade en del spelare, bland annat Sara. Hade hon varit med hade det nog inte blivit förlust..;)

Sjöbotjejerna förlorade mot Gärsnäs IF med 3-1. De är beroende på vilka som är med i A-laget och får de inte förstärkning från "A-truppen", känns de inte så starka.

LB07 har inte spelat än, möter Husie DIF på onsdag. Husie IF som mötte SSIF i lördags, såg ut ungefär som deras farmarlag gjorde förra säsongen. Antagligen kommer Husie DIF bestå av ett väldigt ungt lag i år.

Skillinge har jag ingen koll på alls. De åkte ur tvåan förra året och satsar de på att gå upp direkt, kan de bli farliga.

Borgeby och Team Sandby skrev jag om igår.

Vasaloppet

Det blev en ganska överlägsen segrare i Vasaloppet i år. Norrmannen Jörgen Aukland var klart starkast. Blir så sugen på att åka varje gång jag ser det. Jag skulle absolut vilja åka det någon gång i livet, skulle vara en riktig utmaning. Gillar verkligen att åka skidor både på längden och utför. Älskar man snö så gör man! Tyvärr har jag knappt sett skymten av snö den här vintern.

image25
Skidtur på Vitberget

Olle och Tozz

Får ta ett nytt inlägg om Olle och Tozz, efter vissa påtryckningar idag om att Olle gärna ville vara med på bild i min blogg. Kommer säkert komma fler bilder, så du behöver inte vara orolig. Kan till och med lägga upp Grunden bilden!;)

Klart jag hörde tutandet. Ni får komma med bilen till varje match!:) Fast då får ni tuta på alla mål och inte bara på mina. De andra blir ju avundsjuka!;)

image24
De bästa!

Team Sandby - Borgeby

Teamet, som hade med sex spelare från gårdagen och fyllt på med några underifrån, tog tag i matchen direkt. De hade fördel av medvinden. Johanna sköt ett skott en bit utifrån som tog stolpen in. Sandby pressade och gjorde sen 2-0. Olle slog en boll på mål som Agge sköt in från mållinjen. Borgeby hade inte så mycket i första halvleken, men skapade några chanser där de aldrig fick bollen på mål. I andra blev spelet jämnare. Borgeby hade ett skott långt utifrån som Irre fick sträcka sig lite på, annars hade Irre en lugn match. Sandby skapade inte mycket i andra, så det blev 2-0.

Nästa helg möter SSIF Kristianstadtjejerna. Förra året slog vi dem med 5-0, får se om det blir lika enkelt den här gången. Teamet möter Sjöbotjejerna.

image22
Vissa är gladare än andra efter matchen

Aj, min vad

Måste tycka lite synd om mig själv igen. Har sjukt ont i min vad, kan knappt gå. Foten känns nästan helt bra, kände bara den en gång på matchen i en tackling. Fast bättre att jag tar det nu och sen skippar det när serien börjar. Fick ett knä i vaden och har fått en riktig vadkaka! Beckis hjälper mig att behandla den med en värmekudde! Bra att ha vänner som ställer upp när man behöver det!;)

Inga skrällar i melodifestivalen

Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli gick ikväll direkt till final. Det var de helt klart bästa låtarna. Sibel gjorde det bra och även om jag inte gillar Nordman så är låten bättre än vad hans brukar vara. Calaisa som jag trodde på kom precis utanför på femte plats.

Nästa helg är det andra chansen. Där tror jag Sibel slår E-type och the Poodles. Ola vinner över Caracola. Ola tar sedan platsen i finalen. Johnson & Häggkvist slår Nordman och Thérèse slår Suzzie. Sedan tar Johnson & Häggkvist platsen i finalen. Dock skulle Nordman kunna vinna, om alla som inte gillar Carola ringer och röstar på honom. Men jag tycker helt klart One Love är den bästa låten på nedre halvan.

Men missar andra chansen nästa helg, för det är Hardebergafest!:)


Sandby - Husie

Sandby började riktigt bra i motvinden. Höst gör mål nästan i första anfallet efter att deras backar gått bort sig. Husie har sen ganska mycket boll, men de skapar i princip ingenting. De har fördel av medvinden och det mesta spelet är på Sandbysplanhalva. En av deras spelare vänder upp vid straffområdet och går förbi backlinjen och kommer fri och sätter 1-1. Med 10-15 minuter kvar av halvleken gör Olle 2-1 efter att Höst har spelat fram. Måste vara skönt, hon hade ett riktigt bra läge som hon sköt över en stund tidigare. Matchen var jämn och det kändes som Sandby skulle ta över i andra halvlek i medvinden.

I andra, som jag inte såg, hade tydligen Husie kvitterat på frispark. Linda hade sedan gjort 3-2 efter att Höst spelat in, så hon hade fått öppet mål.

Husie tror jag kommer få det mycket svårt i ettan i år. Vet inte riktigt hur det fungerar med deras lån från LdB, men annars tror jag de kommer åka ur ettan.

image21
Annelie och Curry vid inspark

Tack för peppningen!

Får tacka mina underbara vänner, Tozz och Olle. Tror det var ni som gjorde så vi lyckades vinna matchen, i alla fall att jag visste vad jag skulle göra. Vet inte om det stämmer, men tydligen hade de varit i Sandby en timme innan deras samling, för att göra detta för mig. När jag var och kollade på första halvleken av Sandby - Husie, undrade Tozz om vi skulle byta om i fyran. Jag visste inte och då sa hon att jag måste gå in där, om vi inte gjorde det. På tavlan i omklädningsrummet stod följande:

14.00 HBK - IFK Hässleholm                       Sölis

Lite punkter att tänka på inför matchen:

1. Man ska inte göra mål i det målet där ens egen målvakt står... Det andra!
2. Alla som har likadana kläder som du spelar i ditt lag!
3. Om någon springer om dig, deppa inte, det kommer fler chanser!
4. Om du mot förmodan skulle göra mål så får du inte ta bollen och fortsätta spela. Avspark först!
5. Om det är kallt och du har vantar på dig, så får du trots det inte ta med händer. Du är inte målvakt!!

Lyckönskningar till alla i Hardeberga BK (BananKontakt)

//De två (2) puckona (?1) som blev över =)


Vinst i första träningsmatchen

Vi mötte IFK Hässleholm idag på grusplanen i Sandby. De åkte ur trean förra året, men har säkert kvar en del spelare som har tempo från trean. Vi ställde upp med Emma i mål. Sara, Malin S, Josse och Sandra E var backar. På mitten spelade Stina, Lina, Pilan och Lilly och jag och Olinda spelade i anfallet. Louise, Sandra B och Benita startade som avbytare. Det blåste inte riktigt så mycket i början av matchen som det gjorde i veckan när vi tränade.

Vi börjar med motvind och har svårt att komma in i matchen. Nästan direkt slår de en långboll som går över våra backar och deras anfallare kommer före Emma och slår den förbi henne. Vi försöker hålla bollen på marken, men ibland är vi inte tillräckligt distinkta i passningarna och motståndarna bryter snabbt och kontrar. Efter kanske tio minuter utökar de till 2-0. En av deras spelare tar sig in i straffområdet från vänster och skjuter i borte delen av målet. Det känns inte alls bra för oss. De är mycket tuffare och vinner nästan alla närkamper. Efterhand kommer vi upp högre i banan. Jag får ett friläge från höger efter en perfekt boll av Lina. Tyvärr hinner deras back ikapp mig och bryter innan jag hinner skjuta. Vi får en frispark nere vid vänstra hörnflaggan. Olinda slår in den bra till mig, som får den för långt ifrån mig och den går till en resultatlös hörna. Hässleholm slår långbollar nästan hela tiden. Riktigt tråkigt spel, men ganska effektivt för vi har svårt att skapa så mycket. Vår backlinje håller efter inledningen ihop det bra och de skapar inte många farliga chanser i slutet av halvleken.

I paus snackar vi om att vi måste vara mycket tuffare och våga trycka till i närkamperna. Vinden tar i ännu mer i början av andra halvlek och det börjar även att ösregna. Vi trycker tillbaka Hässleholm riktigt mycket och de kommer ingenstans. De har svårt att få igång något spel överhuvudtaget. Vi har några halvbra chanser, men bollen rullar oftast ner till målvakten. Malin slår en hörna till Lina som möter. Lina lägger tillbaka den till Malin, som får till ett bra skott som går precis utanför högra stolpen. Hässleholm kommer upp i en kontring och skjuter i utsidan av stolpen. Vi skapar farligare och farligare chanser. Lina tar sig runt till vänster i straffområdet och slår in en boll till Olinda. Tyvärr går skottet precis över mål. Jag får sen en perfekt boll av Lina, men blir kapad precis innan straffområdet. Tror dock hon skadade sig mer, för det började blöda i hennes panna. Louise kommer in istället för Lilly på vänsterkanten en bit in i andra halvleken. Hon har spring i benen och visar att hon vill mycket. Vi får en hörna, som Malin slår in bra. De får inte undan bollen, men vi har problem att få in den också. Då dyker Louise upp och trycker in reduceringen. Det hade gått nästan halva halvleken och det började kännas som vi aldrig skulle få hål på dem. Nu får vi mer energi i hela laget. Nästan direkt går bollen ner till Emma och hon slår upp en lång utspark, som studsar över deras backlinje. Jag kommer först på bollen och kan slå in den till vänster om målvakten. Sandra B kommer nu in på vänsterkanten och Stina flyttar upp i anfallet. Sandra E går ut och vi spelar med tre backar och tre anfallare. Ganska snabbt därefter får jag en bra boll som precis fastnar i vattenpölen utanför deras straffområde. Målvakten hinner inte fram till bollen och jag kan gå förbi henne och lägga in bollen i öppet mål. Direkt efter blir jag utbytt, tacken för att jag gjort mål..;) Benita kommer in istället för mig. Vi trycker på under slutet av matchen. Stina gör ett snyggt mål. Louise spelar bak till henne och hon skjuter från en bit utanför straffområdet. I slutet gör sen Pilan 5-2. Även den här gången fastnar bollen i vattenpölen utanför straffområdet. Pilan kommer först och skjuter bollen i mål. Vi trycker på för fler mål, men matchen slutar 5-2.

En riktigt bra avslutning på matchen. Kan vi bara spela tuffare från start, så ser det riktigt bra ut. Passningsspelet blev bättre och bättre under matchen och fler och fler vågade mer och mer. Jag tycker alla gjorde en klart godkänd första match för året! Nästa helg väntar Häljarps IF, nykomling i norra trean, på bortaplan.

image19
Hässleholm på vår planhalva för ovanlighetens skull i andra halvleken.

image20
Aki och Britt-Marie skötte kiosken, Sandra värmde sig med te.

Lugn kväll

Efter att inte ha gjort så mycket på hela dagen, var jag hos min syster och kollade på Let's Dance på kvällen. Hon var inte alls bra, men jag tycker att jag har varit tillräckligt sjuk på sistone, så jag hoppas inte jag är mottaglig för fler sjukdomar. Vi var båda riktigt trötta och höll på somna i soffan, medan vi väntade på att få reda på resultatet. Linda och Daniel åkte ut. Synd för jag tycker de har varit bra! Hade hoppats att Danny skulle åkt ut, men är man flickfavorit så är man. Så ska det låta kanske hade varit roligare att se, men hon har av någon konstig anledning inget ljud på ettan och tvåan. Mycket skumt och det känns inte så givande att se ett sångprogram utan ljud.

Ska gå och lägga mig nu, så att jag är pigg till imorgon. Årets första match! Ska bli riktigt skoj! Om det inte är alltför dåligt väder, ska jag ut tidigare till Sandby. Sandby möter Husie och jag hinner se första halvlek innan vi ska samlas. Tror det kan bli jämnt!

RSS 2.0