4-0 mot Häljarp

Uppladdningen inför matchen var kanske inte den bästa. Alla var på festen igår utom Emma (målvakt) och Lilly. Matchen spelades 16.30 på konstgräs på Landskrona IP, så de flesta hade hunnit sova ut i alla fall. Häljarps IF är precis som vi nykomlingar i trean. Vi är inte så vana att spela på konstgräs, men vi spelade några matcher i Nils Holgerssons cup i Skurup för någon vecka sedan. Bollen går inte riktigt lika snabbt, som på grus och man kan inte skylla på konstiga studsar. Vi ställde upp med nästan samma lag som förra veckan. Emma i mål. Sara, Josse, Malin och Emma var backar. Stina, Pilan, Lina och Louise spelade på mittfältet och jag och Olinda i anfallet. Lilly och Benita började på bänken.

Vi börjar matchen i lite motvind. Vi spelar bollen på marken och man får ta i mer för att passningarna ska gå fram. Det är vi som har ett övertag i början, men det skapas inte så mycket chanser. Båda lagen har svårt att få tag på bollen. Den fastnar i gräset och det blir en del felpassningar från båda håll. Ganska tidigt får jag en boll längs högerkanten och tar mig in i straffområdet. Målvakten står en bit ut och jag försöker lyfta in den i mål. Tyvärr tar den ribban och returen får vi inte riktigt tag på. Vår backlinje håller tätt bakåt och de skapar inte mycket chanser i början av halvleken. Vi skapar många hörnor och Emma slår in dem bra. En blir riktigt farlig när den lågt går förbi alla spelare inne i målområdet. Till slut sitter äntligen 1-0. Lina bryter deras inspark och jag får bollen perfekt utanför straffområdet. Nästan helt fri skjuter jag in den i bortre krysset. Vi fortsätter att pressa efter målet. Stina kommer bra runt på kanten och slår ett lågt inlägg, som Lina och Pilan nästan når före målvakten. Jag har sen ett ribbskott till från ganska nära håll. I slutet av halvleken tar de över. De kontrar snabbt och vi trycker inte riktigt till i närkamperna. Med bättre skärpa i avsluten där, hade de kvitterat. Emma var bra med och kom ut och tog många av bollarna. Hon agerade med mycket mer pondus idag än förra helgen. Det blir inga fler mål i första halvlek.

Vi fick en liten utskällning av Jan i pausen. Han tyckte vi var alldeles för mesiga i närkamperna, att vi var tvungna att hålla upp mittfältet bättre och släppa bollen tidigare och spela enkelt. I andra har vi till en början svårt att skapa chanser, men vi håller ihop laget bra och de skapar inte något. De hade några ganska ettriga anfallare, men de spelade inte så bra ihop så det var ganska enkelt för våra backar att bryta anfallen. Efterhand blir vi farligare och farligare. Pilan, Lina och Emma har några bra skottlägen utanför straffområdet, men inga av skotten blir riktigt farliga. Lilly kommer in istället för Louise. Louise som gjort en riktigt bra match. Hon springer mycket och är en av de som verkligen går in i närkamperna. Benita kommer också in istället för Pilan. Vi går över och spelar 3-4-3. Nästan direkt får Lilly bollen längs vänsterkanten. Hon spelar vidare till Benita som slår in bollen mot mål. Olinda är framme och stör målvakten. Målvakten försöker rensa, men bollen går via Olinda och i en båge in i mål. Bara några minuter senare slår Emma en lång utspark. Jag får tag på bollen nere vid höger hörnflagga och spelar bak till Lina som är precis utanför straffområdet. Lina spelar vidare till Olinda, som sätter den säkert vid vänstra stolpen. Vi har bra tryck på Häljarp nu. Vi får en vänsterhörna. Emma slår den lågt mot första. Jag är framme och skarvar den bakåt. Malin kommer och från utkanten av straffområdet slår hon upp den stenhårt i nättaket. Riktigt snyggt skott! Vi har sen en del chanser till, men matchen slutar 4-0.

Kul att Olinda fick göra två mål. Hon sliter mycket där uppe, är tuff i närkamperna och hade många bra löpningar innan målen satt. Vet inte riktigt om resultatet speglade matchen. Den var stundtals ganska jämn, men vi skapar betydligt fler målchanser. Fotboll går ut på att göra mål, så vi vann ändå helt rättvist.

Nästa helg ska det bli revansch mot Wä IF, som slog ut oss från cupen i Skurup.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0