HBK - Borgeby 1-2

Tyvärr bestod inte det soliga vädret från förmiddagen, utan det snöade stundtals ganska mycket. Gräsplanen var lite hårdare än i fredags och helt okej att spela på. Laget från start: Camilla - Anna, Josse, Milan, Malin S - Stina, Louise, Lina, Hanna L - Elin, Theres. Camilla och Elin gjorde sin första match för året. Hanna L gjorde comeback i Hardeberga, efter ett år i Sandby. Anna var tillbaka efter innebandysäsongen. Theres var precis hemkommen från sin Asien-resa och innebandyn är slut. Jag, Pilan och Olinda började på bänken.

image45
Två tredjedelar av den frusna bänken

Vi börjar matchen i motvind. Spelet är ganska jämnt till en början. Efterhand börjar vi skapa chanser. Det är mycket bollar upp till Theres. Hon rycker förbi backlinjen några gånger, men målvakten är bra med på skotten. Vi har också några halvfarliga hörnor, men vi måste våga gå tuffare på boll. Deras målvakt tar hand om de bollar som kommer inom målområdet. Efter halva halvleken får Borgeby en frispark en bit utanför straffområdet. Det blir en perfekt slagen frispark som går precis under ribban och in i mål. Svårt för Camilla att göra något på den. Efter målet gör vi några byten. Pilan kommer in i mitten och Olinda och jag på varsin kant. Vi skapar några halvchanser, men vi har svårt att få fram de riktigt bra lägena. Malin och Stina spelar på varsin ytterbacksplats och kommer bra med upp i anfallen. Resultatet står sig halvleken ut. Tycker inte det var så rättvist, de skapade inte mycket framåt.

image46
Sofie fixade allt idag

I andra halvlek tar vi över mer och mer ju längre matchen går. Det lilla sista i avslutslägena saknas. Vi stoppar oftast Borgeby när de kommit in på vår planhalva. Stina har två lägen som målvakten precis hinner före på. Vi får några bra frisparkslägen nära straffområdet. Närmast kommer Theres som skarvar en boll som Malin slår in. Borgeby har några bra frisparkar, annars skapar de ingenting. Vi kvitterar med kanske en kvart kvar. Milan slår in en hörna mot mål och Borgeby får inte undan bollen utan Lina trycker in bollen. Efter målet fortsätter vi att pressa. Jag kommer runt längs vänsterkanten och slår in den snett inåt bakåt. Olindas skott går tyvärr över. Mitt i vår starka press, för ett ledningsmål, får Borgeby en kontring. Camilla kommer ut bra, men Borgebys anfallare lyckas ur dålig vinkel slå in 2-1. De sista sex minuterna fortsätter vi skapa chanser, men det vill sig inte. Vi förlorar matchen, men det är bara att komma igen. Jag tycker vi var bättre än Borgeby och de hade tur eller så var det så att vi inte var tillräckligt skickliga idag.

image48
Vår målskytt in action

Tycker de flesta gjorde en bra match idag. Första matchen är aldrig lätt att spela. Om man dessutom inte tränat en enda gång eller max en, så kan det bara bli bättre. Hanna och Anna tog för sig bra. Theres visade en del varför hon gjorde så många mål förra säsongen. Hennes fart och styrka hade jag gärna haft. Nästa helg möter vi Löberöd på träningslägret. Vi får hoppas på bättre väder tills dess! Kul att nästan alla ska dit, bra för lagsammanhållningen och så samspelta vi kommer bli!:)