BK Vången - Hardeberga

BK Vången på bortaplan. Två nykomlingar i serien, en från tvåan och en från fyran. Uppvärmningen var inte alls bra. Det kändes som vi inte var på hugget och skärpan saknades. Vi spelade med följande lag: Emma - Sara, Emma, Josse - Malin S - Stina, Pilan, Lina, Louise - Benita, jag. Milan och Aki var avbytare.

Tempot från uppvärmningen fortsatte under matchen. Det kändes som vi inte var riktigt taggade. Vi gick inte in in kamper och Vången var först på de flesta bollarna. Vi var dåliga på att ta löpningar och kom knappt till några avslut under första halvlek. Några skott utifrån som målvakten lätt tog, två frisparkar och några hörnor var allt vi hade. Vången spelade runt bra och tryckte på från början. Vi höll emot ett tag, men efter kanske en kvar tog de ledningen. En spelare tog sig ner till kortlinjen i straffområdet och spelade snett inåt bakåt till en helt fristående spelare, som enkelt kunde göra 1-0. Vången fortsatte att föra spelet, men våra backar stoppade det mesta och Emma hade inte så jättemycket att göra. De gångerna de kom igenom var hon bra på att komma ut och ta frilägena och skotten. I slutet av halvleken utökade Vången till 2-0. De slår en krossboll ut mot högerkanten och deras anfallare släpper bollen förbi sig. Yttermittfältaren kommer i full fart och fri mot Emma rullar hon in bollen precis vid närmsta stolpen. Vången ledde helt rättvist i pausen. Vi var inte alls med i matchen.

I andra fortsatte Vången att trycka till i närkamper och spela runt bollen. Vi kom upp något högre i banan och skapade lite mer. Pilan slår en perfekt passning till mig, så jag nästan blir fri i utkanten av straffområdet men skottet blir för löst och målvakten tar enkelt hand om bollen. kort därefter slår Sara upp en boll. Stina pressar backen, som slår en dålig bakåtpassning till målvakten. Jag hinner före målvakten och petar bollen förbi henne. Målvakten slänger sig framför fötterna och för att inte bli träffad försöker jag hoppa över henne men faller. Målvakten är aldrig på mig, men domaren blåser straff. Så egentligen borde det kanske inte vara straff, men målvakten missar bollen helt. Straffen slår jag. Målvakten slänger sig åt fel håll och vi har reducerat. Efter målet trycker vi på för en kvittering. Vi spelar bra i en kvart och Vången känns stressade. Vi har flera hörnor. Emma slår dem bra, men vi är inte tillräckligt tuffa framför mål. Stina kommer runt bra på kanten någon gång, men vi får inte in inlägget. Vången kontrar bra och tar efterhand kommandot i matchen igen. Med en kvart kvar, så avgör de. En spelare tar sig in i straffområdet och sätter 3-1 vid närmsta stolpen. Efter målet har vi inte mycket. Vången kontrollerar resten av matchen och vinner sin första match för säsongen.

Vången tog helt klart en rättvis seger och är bättre än vad tabellplaceringen visar. Alla kan bättre än vad vi presterade igår. Vi får bara ta nya tag och förhoppningsvis kan alla vara med på torsdag, lördag och tisdag!