Seger igen för u-laget

Vi mötte Stora Harrie på hemmaplan idag. Det strålande vädret under dagen försvann plötsligt och regnet vräkte ner under uppvärmningen. Även den här helgen hade vi många som spelade två matcher och bytte därför runt en del. Vi började med Camilla - Anna, Milan, Jessan - Aki, Stina, Louise, Benita - Hanna L - Malin S, Elin. Jag, Sara, Lina och Emma började som avbytare.

image94

Vi startar matchen mycket bra. Nästan direkt har Malin ett friläge. Hon rundar målvakten och ska lägga in bollen i öppet mål, men tyvärr stannar bollen upp i det blöta gräset och backen hinner att rensa. Vi fortsätter att trycka på och vi tar ledningen ganska snabbt. Malin tar sig runt längs högerkanten och lägger in bollen till en helt fri Aki. Aki har inga som helst problem att göra sitt första mål för HBK. Tyvärr kvitterar Stora Harrie ganska snabbt. En av deras spelare får till ett lobbskott, som går in precis vid ribban ovanför Camilla. Vi fortsätter att jobba på och det var vi som skapar chanser. Vår trebackslinje agerar säkert och bryter tidigt motståndarnas kontringsförsök. Vi gör flera byten. Lina byter med Malin, Sara med Benita och jag med Stina. Vårt spel blir lite rörigt i och med alla bytena. Vi har svårt att få fram bollen till våra anfallare och istället bryter deras mittfältare och de kan vända spelet snabbt. Det är ändå vi som har övertaget i matchen. Vi får en högerhörna. Hanna slår in den och Lina möter perfekt och nickar in ledningsmålet. Emma kommer sedan in istället för Hanna och jobbar riktigt bra på mittfältet. Hon är både offensiv och defensiv mittfältare och tar hand om de flesta bollarna på mitten. Jag får ett bra läge efter en fin skarv av Lina. Mitt skott går precis utanför bortre stolpen och Malin, som kommit in istället för Aki, är nära att nå bollen. Istället kommer 3-1 när Malin tar sig runt på vänsterkanten. Hon slår ett perfekt inlägg, som Elin möter upp bra och slår in på ett tillslag. 3-1 blir halvtidsresultatet och det kändes som det var i underkant. Vi borde gjort några fler mål på våra chanser.

I andra halvlek är det jämnt i början och vi fortsätter att skapa. Milan går ut ganska tidigt och då känns det som vi tappar vårt spel. De vinner de flesta bollarna och vi hamnar i fel positioner i hela banan. Vi kämpar inte som i första och Stora Harrie börjar skapa farliga chanser. Hanna som skapat några riktigt bra lägen byter med Emma i mitten av halvleken. Vi håller ihop backlinjen bra i början, men efter drygt halva halvleken kommer en reducering. Vi får inte undan bollen och de är tuffast och slår in 3-2. Med kvarten kvar kommer Sara in på mittfältet och jag in som anfallare. Stora Harrie är på gång och kontrar farligt. Vi skapar några bra lägen, men sätter inte chanserna. Till slut får deras duktiga anfallare ett friläge, rundar Camilla och lägger in bollen i mål. Nu är det knappt tio minuter kvar och efter kvitteringen har de några till bra lägen att göra mål. Istället kommer Malin i en bra löpning längs vänsterkanten, får en bra djupledsboll och sätter kyligt bollen i mål. Efter målet blir hon utbytt och Stina kommer in. Vi skapar inte mycket mer och inte de heller, så vi vinner med 4-3.

image95
Inkast högt upp på deras planhalva

Sett till hela matchen är det ett rättvist resultat, men andra halvlek var inte bra alls. Vi borde ha avgjort i första och sen fortsatt jobba. Trebackslinjen fungerade riktigt bra i första. Milan är lugn, placeringssäker och bra på att läsa spelet. Ofta gick hon fram och bröt lägena som höll på att bli farliga. Anna spelade riktigt bra för att bara ha tränat en gång. Hon är tuff och spelar ofta bra upp bollen. Louise kämpade och slet på mitten. Malin låg bakom tre av målen och visade idag igen sin målfarlighet. Aki och Elin jobbade på bra och fick båda göra mål. Alla andra får också godkänt, men kom vi inte riktigt rätt i våra positioner och därför hade vi svårt att spela vårt spel. Skönt att avgöra på slutet, efter en dålig halvlek. Redan på torsdag är det match igen. Vi möter Borgeby på bortaplan.