Släktingar på besök

Igår kväll var jag hemma hos mina föräldrar. Moster Gunilla och Caroline var här. Mamma, Mikael, Gunilla och Caroline hade varit hela dagen i Köpenhamn. Hade varit mysigt att följa med, men själv jobbade jag. Det blev lasagne till kvällsmat. Vi kollade på Stjärnor på is och Mamma Mia. Mamma hade fått filmen dagen innan. Bra uppladdning inför nästa helg! Jag, Idag och Johanna ska kolla på musikalen i Malmö. Kul att träffa Gunilla och Caroline. Det blir inte så många gånger per år.

Jobb

Sjätte dagen med jobb. Det kändes som det var ett tag sen jag var på mejeriet, för förra veckan var det Växjö. Jobbet gick bra, men vädret ute får ju en att bli trött. Grått och regnigt. Mysigare var det i början av veckan. Vitt och soligt!
 
Kon som har kommit från ingenstans lyser upp när man sitter och äter...

Kalas

Igår efter jobbet var jag bjuden på "kalas" hos Mange. När jag kom dit vid tio satt Dynna, Tobbe, Dennis och Mange och spelade Guitar Hero. Både Tobbe och Dynna visade att det inte var första gången de spelade. Mange hade även ett nyköpt trumset, som de hade övat på i flera timmar. Det verkade betydligt svårare och Mange klarade hela 1% av låten när han skulle visa hur man gjorde, fast jag hade absolut inte klarat mer... Efter ett tag kom Jens och Mackan, som hade spelat match och åkt på storstryk av LFF. Det blev sen film. Stepbrothers. Andra gången jag ser filmen. Sjuk humor, men vissa delar är riktigt roliga. Det bjöds på muffins, chips och lite andra godsaker. Mange fick en skål till sin samling. Den här gången fylld med lite julnötter. Ett kort och tårtljus hade jag också lyckats fixa på affären. Dessutom bjöd jag på lite från jobbet. En massa korv i olika former. Hoppas det är något som går ner!! En trevlig kväll! Blev tipsad om Färjan. Måste se Håkan och de andra kändisarna. Har ju missat det två gånger nu när jag har börjat jobba sent... 

Ingen träning

Tyvärr blev det ingen träning igår heller. Jag hoppas att de som tränade hade kul utan mig!;) Har hört rykten att fler har skrivit på för oss. Sånt blir jag glad över...:) Hade faktiskt lite förhoppningar på att kunna träna, men torsdagarna verkar vara de dagarna som vi har mest att göra på jobbet. Ska försöka fjäska in mig, så jag kan sluta lite tidigare någon torsdag fram till jul för jag vill verkligen träna!

Ikväll blir det tårtkalas hos Mange efter jobbet. Min ena kusin och moster kommer ner och hälsar på så jag ska hinna träffa dem i helgen också!

Julpyssel

Eftersom vi var så snabba med smaktestet, så han jag i god till till vårt julpyssel i klubbstugan. Det var ca 15 pysselsugna som dök upp. Vi hade mycket olika typer av gran-, tall- och enris. Louise och Sandra hade fixat saker man kunde dekorera kransarna med. De flesta började göra kransar, medan Sofie N, Sandra och Hanna dekorerade pepparkakor med glasyr. Själv ägnade jag den mesta tiden till att bära granar, klippa loss kvistar och äta pepparkakor och annat ätbart!:) Till slut fick även jag tillgång till lite ståltråd och kunde göra en krans. Några såg ut som de aldrig hade gjort annat i sitt liv än att binda kransar (Louise och Jessan). Medan vi andra kämpade så gott vi kunde och fick ihop dem med varierat resultat. Händerna gillade inte att hålla på så mycket med stickande föremål, för de var till slut helt rödprickiga. Nu får vi hoppas att våra mästerverk är populära och går åt som smör på lördag på Ica i Sandby. Alla som är intresserade får nog se till att vara där i tid, för det är stor risk för slutförsäljning!;)
 
Jessan in actionLouise bidrar med sina kunskaper i kransbindningWea och Pilan binder ett hjärtaAmanda hjälper Sandra att dekorera pepparkakorHanna, Sofie, Sandra och Amanda i full koncentrationKajsa och Olinda börjar få kläm på det här...Malin ser nöjd ut med sin kransNågra av mästerverken!

Nytt smaktest

Igår var jag på Ica på Erikslust igen. Den här gången var det nya smakar. Björnbär, Krusbär och vinnaren från i måndags, Apelsin/Ingefära. Jag hade även en ny medhjälpare. Höst, min gamla anfallskompis. Vårt samarbete fungerade fortfarande riktigt bra och det gick snabbt att få in över 100 enkäter. Antingen berodde det på min rutin eller på Höst charm.;) Själv tyckte jag smakerna var godare och Krusbär var min favorit. Folket föredrog Björnbär, men även den var riktigt god. Apelsin/Ingefära älskade eller hatade provsmakarna. Dagens roligaste var när en tant skulle kasta sin kopp och sked. Hon missade papperskorgen, så att skräpet hamnade i en annan provsmakares korg.

Höst bjuder på fil

Intressant serieindelning!

Det blev inga av de preliminära serieindelningarna till nästa säsong. Istället blir det Västra och Östra. Vi hamnar i Västra tillsammans med Borgeby FK, BK Kick, BK Vången, Lunds BK, Lilla Torg FF, Råå IF, Svalövs BK, Stattena Bluebirds FF och Team Sandby IF. Det ser intressant ut och en riktig utmaning! Väldigt svårt att se på förhand någon favorit...

Förlust mot Klåparna

Enligt Sara det bästa laget. Vi var egentligen två avbytare, men vissa hade ju glömt ena skridskon. Det hade kommit tre lag för att spela, så vi lånade två spelare från det laget som hade kommit fel. Matchen var ganska jämn. De hade lite flyt i sina avslut och vi hade snarare otur. Anders gjorde en riktigt bra prestation, men tyvärr träffade skottet i ribban. I paus stod det hela 6-1 till dem, efter att vi hade släppt in en boll i slutsekunden.

I andra perioden var vi mer på hugget och lyckades få in några bollar. Ett tag stod det bara 7-5 till Klåparna. I det läget fick de en utvisning, men tyvärr gjorde de två mål under de två minuterna som följde. Resten av matchen var vi inte bra. De fick enkelt göra några mål. Vi fick ett mål, som i efterhand dömdes bort. Själv fattade jag inte riktigt vad som hände. Själv hade jag en jättechans att göra mål i slutet efter en bra passning utifrån kanten. För en gång skull fick jag bra träff, men målvakten skulle tvungetvis ha glidit över och räddar med sina benskydd. Till slut blev matchen 13-5 till Klåparna. Själv tycker jag inte alls de var lika bra, som Smålands och Wermlands. Nu är det dags för vinst igen! BK Finten kommer få ta smällen...;)

Smaktest

Idag har jag och Kotten varit på Ica Malmborgs på Erikslust och haft smaktest för Skånemejerier. De vill få fram vad folk tycker om nya smaker på smaksatt fil. Idag fick man smaka på Äpple/Kardemumma, Apelsin/Ingefära och Smultron. Min favorit var lätt Äpple/Kardemumma, men resten av provsmakarna verkade inte riktigt förstå att den var godast! Kul att träffa mycket folk i affären. Det enda jobbiga var att det var fruktansvärt kallt att stå vid kylen i fem timmar. Jag och Kotten tog till alla möjliga knep för att hålla oss varma. På onsdag är det ett nytt smaktest. Vinnaren från idag, Björnbär och Krusbär ska smakas. Alla är hjärtligt välkomna!:)

Mitt nya liv?

Förra veckan fick jag ingenting gjort på dagarna. Idag har jag börjat mitt "nya" liv och ska se hur länge det håller i sig. Jag var ute och sprang en runda i det soliga vädret på förmiddagen. Riktigt skönt! Man mår mycket bättre när man har rört sig. Frågan är hur sugen jag kommer att vara att byta om till träningskläder, om det regnar och stormar ute...

Få på träningen

Igår var vi bara 13 stycken på inneträningen. Många av de som varit i Växjö var inte där och de andra vet jag inte varför de inte dök upp. Vi delade in oss i två lag. Jag spelade med Camilla, Emma J, Malin R, Sara L, Elin och Wea. I det andra laget spelade Milan, Emma H, Stina, Pilan, Malin S, Sofie I och Andreas. Vi fick tidigt igång ett riktigt bra spel och Malin var grym framför målet och satte allt. Vi hade bra rörelse och passningsspel. Även Wea visade flera gånger sin målfarlighet. Det märks inte att hon har haft uppehåll hela året. Stundtals sjönk tempot och vi tappade lite bakåt. För att stoppa oss framåt, så ställde sig Sofie I i deras mål. Hon var riktigt svår att göra mål på i början. Helt orädd och slängde sig framför fötterna när man kom. Efter hand fick hon mindre hjälp och vi fick hål på henne också. Det kom ingen efteråt, så vi fortsatte en stund till. Några gick vid tre, så vi hade inga avbytare. Vi bestämde oss för att köra sista målet vinner efter en kvart. Stina som hade gått över till oss, avgjorde ganska snabbt.


Inflyttningsfest

Hemma vid kvart i elva i lördags kväll. Trött och mest sugen på sängen... Fast jag tog mig samman och tog bussen till Malmö. Tolv dök jag upp på festen. Fint folk kommer sent eller vad man nu brukar säga.;) Det var mycket folk när jag kom. Sen började folket droppa av. Det var Hipp som lockade, så jag tror inte det var jag som skrämde bort dem... Några stannade kvar och vi satt och snackade om mer eller mindre intressanta saker.

Små marginaler i Växjö

Vi åkte tidigt till Växjö. Vägen var inte den bästa från början, men efter Höör var det inga problem alls. Vi skulle spela första matchen mot Nättraby GoIF. Laget bestod av Emma L, Malin S, Jessan, Josse, Sandra, Sofie N, Hanna L, Benita, Stina, Lina, Pilan och jag. Lite försenade var vi på plats och plötsligt får vi veta att vår match skulle spelas tidigare. Bara att snabba sig ut på planen och köra.
 

Vår pimpade lagbuss är på plats i Växjö

Vi börjar spela med 3-2-1. Nättraby hade mycket boll men skapade inte mycket chanser. Själva var vi ganska stressade och hittade inte riktigt rätt positioner. Stundtals fick vi ändå i gång ett riktigt bra passningsspel och rullade ut motståndarna. Synd bara att vi inte kunde spela bra hela tiden. I mitten av matchen får vi en riktigt bra chans. Jag tar mig in i straffområdet från vänster och ingen går på. Helt fri lyckas jag pricka insidan av stolpen. Returen hamnar mitt framför målet och Pilan kommer för att trycka in bollen, men istället får en back foten på bollen och lyckas avvärja chansen. Spelet är jämnt. Med fyra minuter kvar går vi bort oss. En spelare får stå helt fri i mitten och lyckas få in bollen ensam mot Emma. I slutet pressar vi för kvittering. Vi lyckas få en riktigt bra chans. Lina slår en perfekt passning till mig, men tyvärr lyckas jag gå i från ytan. Kanske borde hon skjutit själv eller så borde jag varit med bättre. Sur förlust!! Lika hade varit rättvist, för vi var inte alls sämre än dem. Kändes som vi inte riktigt var med från början. Kanske hade den hastiga starten lite med det att göra.

I andra matchen möter vi Borgeby FK 3. Borgeby som hade med tre lag. Starkt att ha tre lag med som alla var bra! Tidigt i matchen slår jag in en inspark mot mål som tar i stolpen och Lina är nära att få tag i bollen. Vi börjar med 3-2-1, men övergår ganska snabbt till 2-3-1. Hanna går ner och spelar back istället för Sofie. Vi spelar bättre än i första och det känns som vi ska kunna få hål på Borgeby. Vi får en hörna, som jag slår kort till Lina. Lina vänder upp och spelar till Pilan som kommer med fart och snyggt sätter bollen vid första stolpen. Jag tycker vi har kontroll på matchen även om inte Borgeby är alls ofarliga. De slår alla sina insparkar mot bortre stolpen och vi har svårt att ha koll på spelarna. Kvitteringen kommer på en inspark. Jag såg inte riktigt hur målet gick till, men jag tror den touchade en spelare framför Emma. Det skapas inte så mycket chanser under resten av matchen och det slutar ganska rättvist oavgjort. Hanna tyckte jag var den som tog för sig mest och gjorde en riktigt bra match. Vi spelade stundtals bra, men vi kan så mycket bättre än så här.  Vi blir stressade och slår bort onödiga bollar. Dessutom måste alla våga ta för sig mer och trycka till i närkamperna.

Uppladdning inför match
Uppladdning inför match...

I tredje matchen möter vi bottenlaget, Snöstorp/Nyhem FF 2. Det är en helt annan inställning. Alla vill vinna och alla ger allt. Vi skapar mängder av chanser. Direkt får jag en hög boll inne i straffområdet som jag spelar bak till Malin, men inget mål den gången. Det kom istället strax därefter. Jag fick bollen nere i vänstra straffområdet och spelar snett bakåt till Lina. Hon gör inget misstag utan skjuter 1-0. Vi fortsätter och rullar bollen bra mellan oss. 2-0 kommer några minuter senare. Jag och Lina väggspelar och jag kommer fri och får in bollen mellan benen på målvakten. 3-0 kommer efter ett kanon jobb av Pilan. Först väggspelar hon med mig och sen tar hon en löpning mot bortre stolpen, så att hon drar med sig backen. Jag blir helt fri och kan slå in bollen i bortre delen av målet. Vi slappnar sen av lite. Snöstorp kommer upp och skapar en del chanser. Emma gör tre kanonräddningar efter varandra. De får en frispark precis utanför straffområdet. Först räddar hon snyggt skottet. Vi står mest och beundrar hennes räddningar, för ingen är med på returen utom Emma, som gör två grymma fotparader. I slutet har Lina en riktigt bra chans på volley efter Benitas skott. Tyvärr tar skottet på en täckande motståndare. Vi vinner säkert med 3-0 och alla gör en riktigt bra match.

Pilan och Stina
Pilan och Stina

Inför sista matchen mot Glimåkra IF hade vi allt i våra egna händer, efter att lite resultat hade gått vår väg. Vi fortsätter vårt spel från förra matchen. Matchen är ganska jämn. Vi skapar flera bra målchanser. Tyvärr gör de ganska tidigt 1-0 efter att vi bytte två spelare och de bröt uppspelet. En motståndare kommer helt fri och gör inget misstag. Vi trycker sen på för kvittering. Jag missar ett rent friläge. Stina har en jättechans. Vi går över och spelar 1-2-3. Det ger motståndarna chanser, men vi skapar också mycket. Tyvärr har vi inte det rätta flytet, för bollen vill inte in. Emma och Malin/Josse gör ett kanonjobb bakåt och med hjälp av stolparna släpper vi inte in fler mål. Det blir förlust med 1-0, trots bra spel och vilja.

Tråkigt att det inte skulle räcka till avancemang. I de två första matcherna var vi inte riktigt på hugget, men i de två sista spelade vi riktigt bra. Det är små marginaler på sjumanna och med lite flyt hade vi lika bra kunnat vinna alla matcherna. Det är bara att komma igen. Vi får lära oss att vara med från början.

Kvällen avslutades på McDonalds. Gott efter en hel dag med fotboll!

Växjö imorgon!

Ska bli riktigt skoj att spela SMP-sparken imorgon. Själv är jag nästan helt frisk igen, men tyvärr är det några andra som blivit sjuka. Tråkigt för dem och oss. Därför har jag inte riktigt koll på vad vi har för lag, men vilket det än blir så ska vi ge alla lagen en tuff match!:) 6.15 blir jag hämtad imorgon, så det blir inte någon sovmorgon direkt. Tar säkert extra lång tid att köra på grund av snön... Nu ska jag ladda och kolla på idol! Heja Kevin!

Snö

Jag älskar snö! Allt man kan göra med snö är kul. Nästan i alla fall... Det blir mycket ljusare och mysigare ute när det är vitt på marken.

Jobb

Har börjat jobba på ALcontrol innan det var meningen att jag skulle göra det. 12-20 varje dag + att man aldrig slutar i tid. Fullt upp hela dagarna och mycket nytt att lära sig. Tyvärr hinner jag inte träna. Får väl försöka förhandla fram någon bra lösning sen, men känner inte att jag kan ta det första veckan. Har knappt rört mig på hela veckan, så jag får väl ta en joggingtur innan jag blir helt slö. Gillar egentligen inte att göra det på förmiddagen, men jag har väl inget val... Kan inte springa mitt i natten. Hoppas Jenny och alla ni andra som vill veta vad vi gör på träningarna, står ut med att jag inte uppdatera er... Jenny borde väl snart kunna komma och träna själv..;)

Träning dagen efter...

Träningen på söndagen började med ett kärt återseende. Camilla hade hittat Malins kamera i sin väska på morgonen. Man kan undra hur den hamnade där?!?;) Dagen var räddad för Malin! Nästan alla var på träningen som hade varit på festen dagen innan, så vi var 22 pers. Vi delades in i tre lag. Spelet var bra i början, men efter hand sjönk tempot. Min röst kunde tyvärr inte bidra med att försöka få att öka farten heller..;) Jag och Milan spelade tillsammans i anfallet och hade en inbördes tävling om vem som kunde missa bästa målchansen. Tror faktiskt att jag vann ganska solklart. Jag lyckades från en meter på något sätt, snubbla ut bollen utanför stolpen, efter att Milan helt frispelat mig. Först trodde vi inte det skulle komma något lag efter, men efter mycket snack om hur länge vi skulle stanna och vem som kunde stanna, så kom laget så det blev ingenting. Tyvärr!

Nästan som julafton!:)

Matchen mot Uppåkra blev inställd, för att de inte kunde få ihop lag. Tråkigt att det inte blev match, men kanske bra för mig som kunde vila halsen lite och slippa stressa på jobbet. Förfesten hos Rille började vid fyra. Nästan alla dök upp, så vi var över 30 stycken. Alla tjejerna tryckte ihop sig där uppe. Det bjöds på alla möjliga snacks. Själv knaprade jag mest på cashew-nötterna, eftersom de stod närmast. Vi skulle rösta på årets HBK:are och om man hade något specialpris. Milan dök upp lite senare och höll i prisutdelningen. Då hade även den manliga delen av damlaget tagit sig upp på ovanvåningen. Först årets tränings-/målskytt i a/u-lag, vilket jag vann ett minibiljardspel för. Årets mittfältare blev Lina och hon belönades med ett fyra-i-rad spel. Jag blev årets anfallare och fick ett domino/plockepinn-spel. Josse fick ett mini-fotbollsspel, som pris för årets back. Sedan var det dags för årets komet. Vet inte riktigt vad motiveringen var, men jag vann det. Det blev två specialpris. Louise vann det första för sin kommentar: "Snöar det åt samma håll som det blåser." (eller något liknande). Det andra specialpriset gick till Sofie N, som operarade sitt korsband i februari och var tillbaka på planen mitt i sommaren. Riktigt starkt jobbat!! Sedan var det dags för årets HBK:are. Jag blev faktiskt väldigt förvånad och glad, när Milan sa mitt namn. Jag har aldrig vunnit det priset innan och jag har spelat många år i damlaget. Tyvärr höll inte min röst för ett tacktal, men annars hade jag haft massor att tacka..;) Jag fick ett akvarium med fiskar, som jag måste se till att fylla med vatten så att fiskarna kan simma runt hemma på min hylla!
 
Camilla, Malin och MalinAnna, Stina och EvelinaPilan, Malin, Wea, Challe och Sara ville leka lek. Mitt förslag, tysta leken, gick inte hem..Louise och PernillaLouise försöker Mina, Louise och Challes priserJessan, Kajs och Elle

Vid sextiden begav vi oss ner till Killebäck. Först skulle vi öva på sången som Sandra hade skrivit. Riktigt bra text, men vi sjöng gärna lite för högt och för fort. Får kanske lägga in texten här, så att alla kan få läsa Sandras mästerverk över den gångna säsongen. Sedan gick vi till matsalen och hittade varsin plats. En del blandade sig med herrarna, men vi var fler än dem så det blev två bord med bara tjejer. Hasse höll välkomsttal och sen var det dags för maten. Supergod! Jag hade kunnat äta hur mycket som helst. Helstekt fläskfilé med kantarell sås och ugnsbakad potatis, baconfrästa grönsaker och vanlig sallad. Efter maten höll Knut tal. Han välkomnade Malin och Aleks, tackade tränare, tyckte synd att Torna Hällestad och Veberöd inte verkar få något damlag nästa säsong och pratade gamla minnen. Sedan var det dags för vår sång. Själv insåg jag att det bästa var om jag var tyst, men jag bidrog med mitt sprintlopp! Sången verkade vara omtyckt. Våra ledare fick sen avslutningspresenter. The Rivvers stod för musiken. För min smak var de alldeles för sega, men för en kväll får man väl stå ut. Efter maten blev det dans. Många dansade både unga och gamla. Jägardansen är alltid populärast. Spännade att se vem man får dansa med, medan vissa blir över och får gå och sätta sig. I pausen var det dags för lottodragning. Vissa hade köpt fler lotter än vad de kunde hantera. Några få blev glada att de vann. Sandra fick en pajform, Petter en massagegrej och BP en fleecefilt. Medan många var väldigt besvikna att det var så nära att de vann..;) Kvällen samtalsämne var vart Malins kamera hade tagit vägen. Först hittades Sandras i Malins väska. Lite senare var Olinda av med sin kamera och även den hittade vi i Malins väska. Malins kamera däremot var puts väck hela kvällen. Dansbandet slutade spela vid ett. Då gick många hem, men några stannade vid pianot och flygeln. Många ville visa sina piano- och sångkunskaper. Vissa brilljerade, medan andra sjöng hellre än bra. Tofflorna till Jan, hade vi glömt och de fick Sandra, Wea och jag ge, precis innan han skulle gå. Jätterolig kväll och kul att det var så många som kom!
 
Stina, Challe, Elin, Anna och Sandra över sångenÄven Emelie, Jessan, Camilla, Emma och Aleks behöver lite träningFin bordsdekoration!Själv är jag mest sugen på den supergoda maten, men Milan har fullt upp med sina lotter...Bordet som höll högst tempo!Alla redo för sång!Sofie och OlindaSofie, Malin och KajsKajs!!De härliga grabbarna i The RivversDansKajs och Milan försöker köra en favorit i repris!Hanna och AleksAnna och StinaWea har svårt att ha koll på alla sina lotter!!Jan och Milan svänger lossLite att städa...Samling runt pianot!

Tvåa i SBK-cupen

Vi kom alla dit lite sent utom Lina, som till slut undrade var alla blev av. Kvart i sex var alla samlade och cupen började 18. Vi lottades i första gruppen, men fick som tur var fick vi andra matchen. Vi hamnade i samma grupp som Svalövs BK 2, IK Wormo, Kvidinge IF 1 och Stora Harrie IF. Emma stod i mål. Pilan, Sandra, Josse och Malin S spelade backar och Stina, Lina, Olinda och jag var anfallare.

HBK - Svalövs BK 2 4-0
Malin, Stina, jag, Lina

Vi började väldigt stressigt och hade svårt att hitta varandra med enkla passningar. Emma fick ett gult kort precis i början, efter att hon trampat på bollen när hon skulle bryta. Jag såg inte det fula i det, men domaren gjorde... Malin gjorde första målet efter ett snyggt anfall med några passningar med få tillslag. Svalöv hade nästan ingenting framåt, trots att vi några gånger gick upp med alla spelare och de fick chansen att kontra. Resten av målen var ganska lika. Vi hann precis före målvakten och fick öppet mål.

HBK - IK Wormo 5-1
Jag 4, Lina

Vi spelade inte mycket bättre i den här matchen, men vi gjorde målen. Linas var ett öppet mål som hon inte fick in, men istället fick hon en mycket svårare chans som hon satte. Mina mål var nästan alla skott som målvakten inte kunde hålla. Måste varit för att de var för hårda..;) Ett var ett snyggt utkast av Emma, som jag bara kunde peta förbi målvakten. Kändes som vi kunde spela mycket bättre, men vi kom in i Wormos spel.

HBK - Kvidinge IF 6-4
Josse 3, Lina, jag, Stina

Det här var Kvidinges sista match och de hade vunnit alla. Gruppfinal och vi skulle vara med från början. Tyvärr blev det inte alls så. Kvidinge gjorde ganska snabbt första målet. Vi fick inte undan bollen och de var ettriga. Josse kvitterade, men sedan slarvade vi igen. De gjorde både 2-1 och 3-1 och båda målen var bjudningar från oss. Vårt försvarsspel var under all kritik. Jag reducerade på frispark efter att deras målvakt tagit med händerna utanför straffområdet. Sedan steg Josse fram igen. Hon kom perfekt från sin backplats och satte säkert bollen i mål. Vi tog sen ledningen. Deras spelare som nästan hela matchen parkerat framför Emma, kvitterade. I slutet var mer koncentrerade i hela vårt spel och kunde gå ifrån och vinna med 6-4.

HBK - Stora Harrie IF 6-1
Olinda 2, Sandra, jag, Stina, Lina 

Inför sista gruppspelsmatchen var vi i princip klara. Stora Harrie hade behövt vinna med 6-0, för att gå om oss. Alla var på tå direkt och vi var det bättre laget. Olinda tryckte tidigt in 1-0 och sen rullade det på. Hade vi rullat enklare och spelat mer, hade vi kunnat vinna med mer. Men vi gjorde väl inte mer än vad vi behövde. Sandra gjorde sitt första mål, när hon drev upp bollen och sköt en bit utifrån. I slutet lät vi Stora Harrie göra ett tröstmål.

Vi vinner gruppen före Kvidinge. Stundtals bra spel, men ibland väldigt stressat. Vi visste att vi skulle behöva spela betydligt bättre i semin för att gå vidare. Den andra gruppen avslutades med en spännande gruppfinal, mellan Svalövs BK 1 och Råå IF. De lagen hade varit överlägsna i gruppen och avslutade med 1-1 efter en ganska tuff match. Svalöv vann gruppen och vi fick möta Råå i semin.

HBK - Råå IF 2-1 (efter förlängning)
Jag, Malin

Matchen börjar väldigt avvaktande från båda lagen. Inga chansningar utan vi låter de rulla bollen mellan målvakt och backar. De skapar inte mycket chanser, för vi håller ihop laget bra. De har mest boll, men vi skapar lite mer i våra kontringar. I mitten av matchen får jag tag i bollen på mitten av planen och kommer förbi backen och kan göra 1-0. Det står sig ganska länge. Emma får göra flera grymma räddningar. Tyvärr slarvar vi lite och de får några chanser efter varnadra att kvittera och lyckas till slut. 1-1 står sig tiden ut, trots några halvchanser från båda lagen. I förlängningen är båda lagen lite försiktiga. Det skapas inte mycket. Båda lagen tar det säkra före det osäkra och håller ihop försvaret. Efter två minuter tas en spelare ut och sen två minuter senare en till. Tre mot tre och nu ska det avgöras. Emma, Malin och jag. Vi vinner bollen vid nedsläppet och försöker spela lugnt. Tyvärr tappar vi bollen och de får målkast. Svårt att veta hur man ska spela, när man inte är van att spela med så få. Min spelare sticker, men som tur var fick jag tag i bollen framför henne och kan spela bak bollen till Emma. Malin sticker och själv hamnar jag nere hos Emma. Emma driver upp bollen och spelar Malin, som först kommer för nära målvakten, men till slut får in bollen. Riktigt gött och vi var i final.

Kvidinge tog ledningen i den andra semin, men Svalöv kvitterade efter halva matchen och drog sen ifrån till hela 5-1.

Matchen om tredjepris såg ut att gå till förängning. Det stod 1-1, men med 20 sekunder kvar avgör Kvidinge.

HBK - Svalövs BK 1 2-3
Malin, jag

Finalen börjar väldigt osportsligt. Efter ett hopslag, där deras spelare blir liggande nere på vår planhalva, går bollen upp till Lina, som har en jättechans. Domaren väljer att först släppa situationen, men sen blåsa av. Det var inte huvudskada, så han borde låtit spelet gå. Istället för solklar målchans för oss, blir det nedsläpp långt nere på vår planhalva (borde ha varit på deras där bollen var vid avblåsningen). Vi tror väl att Svalöv ska spela bollen till oss, men istället tar deras spelare sig förbi Josse och skjuter mål. Det blir mycket snack, men det var bara att skita i det och fortsätta spela. Malin kvitterar ganska snabbt, efter att ha tagit sig hela vägen nerifrån upp och placerat bollen snyggt vid stolpen. Svalöv har många bra spelare. Vi spelar bra, men tappar några gånger. De gör 2-1 och 3-1, trots att Emma även storspelar i finalen. Själva har vi inte riktigt flyt i våra avslut. Stina har ett jätteläge, men målvakten räddar. Stundtals är det vdäldigt tufft spel, Svalöv trycker till och det var vi inte riktigt vana med från de andra matcherna. Vi får en frispark en bit ut, som jag skjuter på mål. Det blir en väldig röra. Malin är på bollen och jag tror den tar i stolpen, innan Svalöv kan få undan bollen. Vi pressar för att göra mål och jag får in en reducering med kanske 2 minuter kvar. Deras målvakt spelar helt fel och jag kan lägga in bollen i öppet mål. I slutet trycker vi på för kvittering, men vi lyckas aldrig skapa något riktigt bra.

Svalöv var en värdig vinnare, för de hade bra spel och många bra spelare, men sättet de vann på var tråkigt.
 
Tvåa fast glada ändå!

Jag tycker alla gjorde en bra turnering. Med lite flyt hade vi vunnit allt. Lina vann priset som turningens bästa spelare. Hon själv var lite undrande hur det gick till, men Lina är alltid bra, även om hon inte gjorde något klackmål..;) Hon tog emot priset som bara hon kan göra genom att ta emot publikens hyllningar med segertecken!

Lina med sitt pris!
Turningens bästa spelare!

Hes, hesare, ingen röst alls

Från att ha varit lite hes i fredags innan cupen, har det bara blivit värre och värre. På jobbet i lördags var det svårt att svara i telefon. Sången under kvällen kunde jag inte bidra mycket till. I slutet var det inte mycket röst kvar. Den enda som verkade vara avundsjuk var Pilan, som också ville vara hes. Hon tyckte det lät sött och kan få hälften av min heshet om hon vill!:) Mamma har förbjudit mig att prata och gett mig tipset att skriva på en lapp istället vad jag vill. Får väl hoppas att det går över snart. Som tur är är jag helt frisk i övrigt! Alltid något!!

Massa fotboll i helgen

Imorgon ska vi spela SBK-cupen (Svalöv). Det blev bestämt i början av veckan, eftersom de hade några vakanser. Det ska bli riktigt skoj! Finns det något roligare än innecuper?!?;) Hoppas vi spelar bra och alla ger allt, så ska det nog bli några vinster! Lottningen sker när man kommer dit. Svalöv har med två lag, Råå, Wormo, Bjuv, Stora Harrie, Kvidinge och Lunds SK.

På lördag blir det jobb. Direkt efter ska jag snabba mig till Dalby, för match mot Uppåkra. Den börjar 12.45. Sen ska vi till Rille på förfest inför årsfesten och därefter till Killebäck för den stora festen!

På söndag är det träning för alla pigga och glada. En inneträning kan man bara inte missa, så jag kommer vara där och jag hoppas alla andra är sugna också!:)

Träning

Vi var lite färre än vi varit tidigare, men ändå 21 stycken. Uppvärmningen körde vi två och två. Jag och Malin R. Vi började med passningar med mottagning och sen enkla. Vi varvade med att stå still, olika avstånd och springa över planen (en som backade). Sedan hade vi volley, bröst/volley och nick. Vi spelade resten av träningen på stor plan. Spelet var från början inte speciellt bra. Framför allt inte från det gula laget (mitt lag). Vi kom fel i positioner, spelade bort många bollar, snackade inte, hade lågt tempo och skulle försöka oss på en massa svåra saker. Efterhand blev det bättre och bättre och till slut lyckades vi göra något mål.


Bonde-kväll

Igår var jag, Cäl och Katrin hos Emma. Först fick vi riktigt god mat. Gryta med fläskfilé och till det pressad potatis och sallad. Vi hade ätit upp lagom till kvällens höjdpunkt, Bonde söker fru. Till programmet blev det efterrätt. En väldigt god kaka. Digestivebotten med choklad ovanpå och till det grädde, hallon och kiwi. Mums! Vi hann även med en del godis. Även den här gången fortsatte Magnus med sina smarta och väl genomtänkta uttalande och återigen var det Linn det handlade om. Nu fick hon höra att hon inte var en som skulle vara med i playboy... Jätterolig kväll! Vi borde träffas oftare!

SMP-sparken

Nästa lördag är det dags för SMP-sparken. Lottningen är klar och vi möter Nättraby GoIF (3:a div 3 Småland sydöstra), Borgeby FK 3 (3:a div 3 Skåne södra), Snöstorp/Nyhem FF 2 (3:a div 4 Halland södra) och Glimåkra IF (2:a div 3 Skåne norra, tvåan nästa år). Det låter som en riktigt tuff grupp. Ettorna och de tre bästa tvåorna (fem grupper) går till kvartsfinal. Vi  får se till att spela riktigt bra om vi ska försvara Hardebergas titel från förra året, nu dessutom i en klass högre upp...
 
Seger i SMP-sparken 2007
Det vinnande laget förra året

Nytt jobb!

Kommer äntligen få mer att göra om dagarna...:) Ska börja jobba på ALcontrol i Malmö. Träffade labchefen på företaget i fredags och hon verkade nöjd med mig. Hon var trevlig och det verkade vara en härlig stämning på labbet. Idag pratade jag med Academic Work igen. 71 stycken hade sökt jobbet. Jag får tacka Skånemejerier för att jag fick det, för jag var den som hade bäst arbetserfarenhet. Än så länge har jag bara det fram till jul, sen får vi se. Trivs jag, hoppas jag att jag kan fortsätta. Det lät som de hade väldigt mycket att göra, så helt omöjligt är det inte...

Förlust igen

Wermlands veteranerna stod för motståndet. Fast några veteraner är de flesta inte, snarare duktiga unga studenter. Nästan direkt skadade en spelare i andra laget axeln, så ambulans fick komma och hämta honom. Vi tog ledningen en bit in i perioden, efter att målvakten tappat in bollen. Ledningen stod sig ganska länge. Sedan steg deras bäste spelare fram och gjorde två mål. Vi kvitterade innan de gjorde 3-2 innan pausen. Johan hade upptäckt att deras bäste spelare spelade med hookad klubba, vilket man inte får ha. Det blev en massa snack med domaren. Han sköt skott som man inte går att göra med vanlig klubba. Straffet blev två minuter för lagledaren och de förlorade i princip ingenting på det. Borde ha varit den spelaren som spelat med klubban, som fick sitta av straffet. Nu fick han fortsätta spela med en annan klubba. I andra perioden tappade vi mer och mer. Många var trötta och Wermlands spelade bra. Siffrorna rann till slut ifrån till 3-9.

Efter en bra inledning av säsongen med tre raka vinster har det nu blivit tre förluster på rad. Dags att vända den trenden nästa match mot EVU!


Nästan sjuk

Igår efter träningen kändes det som jag höll på att bli sjuk. Halsen gjorde lite ont. Idag känns det bättre eller i alla fall tillräckligt bra för att jag ska kunna spela hockey-bockey ikväll. Eftersom jag nästan aldrig är sjuk, så tycker jag det är onödigt att bli det nu. Kan vänta med det till senare...;)

Helgen

Har haft mycket att göra hela helgen. I fredags dömde jag p92 i Sandbycupen. Efteråt blev det idol. Jag uppskattar sådana initiativ! Kevin var bäst och bra att Lars åkte ut.

I lördags jobbade jag som vanligt. På eftermiddagen dömde jag p94. Vi var fyra domare, så det blev bara fem matcher under några timmar. Sen snabbt till Lund, för att hinna till Sandra och Mange innan vi skulle vidare till Jessan och Petters 25-årsfest i Hardeberga. Gymnastiken i bakgrunden höjde helt klart stämningen under förfesten. Festen var väldigt lyckad. God mat och roliga människor. Själv hamnade jag bredvid "den ofärdiga studenten som gillar kebabtallrik och tvättar hos mamma" och "pokerspelaren med sambo, hund och katt som ser hela världen med jobbet". Kul att träffa lite gammalt Sandby-folk, som man inte har sett på massor av år.
 
Hela bordet samlat. Jens och Linus var mina bordsherrar...Pernilla och JennyJohan och LinaMange och JennyJessan och Petter fick visa hur bra de kände varandra.Sofie och jag. Sofie visade en oanad talang under kvällen, att radera bilder på sig själv. Men några blev kvar...;)JimmyJag har glömt vad som hände här...men Kajsa verkade ha roligt åt det...Kajsa och SandraJohan och SofieKajsa behövde hjälp att gå på toa och jag som är så stark fick ta på mig uppdraget...Efter flera försök och många tips av folket som satt runt omkring...lyckades jag till slut få upp henne!Flertalet av killarna firade under hela kvällen Arsenals seger över Man U. Tobbe som stod för att vara Liverpool-fan fick först Mange över sig och sen de andra Arsenl-fansen... Andy, David och några till..

På inneträningen idag var vi inte lika många som vi brukar. Det var väl en del som var tvungna att vara hemma och fira sina pappor...;) Vi spelade med två lag. Mitt lag började riktigt bra och vi lyckades överlista Emma några gånger, vilket inte brukar vara så lätt. Sedan tappade vi och kom fel i positionerna. Efterhand kom vi in i det igen och spelet fungerade bra. Laget som ska träna efter kom inte idag heller, så vi fortsatte. Några droppade av och till slut var vi bara en avbytare kvar. Tempot var inte så högt i slutet, men det är inte så konstigt efter 2 timmars nästan konstant spel. Alltid kul att spela mycket! Emma J skrev på och jag hoppas att även hon ska trivas bra med oss!

Hockey-Bockey

Direkt efter träningen fick jag skynda mig till ishallen. Jag kom fem minuter efter matchen skulle ha börjat, men eftersom ingen domare hade dykt upp så hade den inte startat. Vi mötte Smålands veteranerna. De var ett duktigt, samspelt lag. Vi spelade bra, men hade svårt att få in bollen. De gjorde några enkla mål och det stod 3-0 när första halvlek nästan var slut. Ola reducerade snyggt precis innan pausen. I andra var spelet ganska jämnt, men de gjorde målen. De gick ifrån till 6-1 tror jag, innan Ola som var på hugget gjorde två mål. Sen tryckte Victor in 6-4. Tyvärr tappade vi in tre enkla, onödiga mål i slutet och det blev förlust med 9-4. En ny kille, Petter, var med och om han är med några matcher till kan han bli en bra förstärkning till laget. Det är match igen redan på måndag mot Wermlands veteranerna. Då får vi se till att vinna igen!

Mörker och blåsigt

När jag kom till träningen, träffade jag Sara, Sara och Louise. Lamporna var inte tända och de undrade om det var träning. Vi gick över till omklädningsrummen och träffade två som provspelar, som verkade ännu mer förvirrade. Efter hand dök fler och fler upp, men ingen med nyckel. Till slut lyckades Jörgen få tag i en nyckel och samtidigt dök Jessan och Olinda upp med vår nyckel. Träningen kunde börja, men lite efter åtta. Vi började med trianglarna. Jag och Emma J körde tillsammans. Dubbelpassningar, dubbelvolley, bröst-volley, nick och enkla passningar med "fel" fot. Under uppvärmningen dök Hanna P och Malin upp, dock utan träningskläder. Får se om Hanna samlat tillräckligt mod till på söndag... Vi spelade sen på stor plan under resten av träningen. Först fick vi bara ha två tillslag. Båda lagen hade svårt att få i gång något bra spel. Vinden förstörde en hel del. I slutet spelade vi med fria tillslag. Spelet blev lite bättre, men det var inte bra idag. Alla kan bättre. Jag lyckades inte med mycket, bollen ville absolut inte vara vän med mina fötter. Jag hoppas att de har blivit sams till på söndag!:)

Anders till Borgeby

Anders Thell, min och Hardebergas "gamle" tränare, blir en av fyra huvudtränare i Borgeby. Anders, som sen han gick från Hardeberga, har tränat Nike i femman. Jag hoppas det går bra för honom, med undantag när de möter oss...;)
 

Anders och Milan på en årsfest för länge sen...
Jag bjuder på en gammal årsfest-bild på Anders och Milan

Onsdag

Igår gick Anneli i skolan både på morgonen och eftermiddagen. Jag tog U-bahn ut till hennes skola och mötte upp henne vid tio. När jag kom dit var vi uppe på 20-våningen i hennes skola, för att kolla på utsikten. Vädret var fortfarande inte på vår sida, så man såg inte så långt. Vi bestämde oss sedan för att gå runt i Tiergarten. Först gick vi till Segerkolonnen och sen ut i parken. Jättemysig stor park. Sedan var vi i den stora skolmatsalen och åt. Det kändes som man gick på gymnasiet igen. Anneli "tvingade" mig att ta den tyska specialiteten, Currywurst. Det var helt klart längst kö dit och alla verkade sugna på den. Till korven serverades pommes och någon slags ketchup. Det smakade helt ok, men det är inget jag behöver äta igen. Till efterrätt valde Anneli att köpa något som hon hade varit sugen på länge. Vi vet inte riktigt vad det var men det smakade som vaniljpudding/mannagrynsgröt med blåbärssoppa/sylt till. Det var väldigt gott! När vi hade ätit klart var det tid för Anneli att börja igen. Jag hade först tänkt titta lite mer på Berlin, men jag höll på att somna i U-bahnen, så jag åkte hem till Anneli istället och sov. När Anneli kom tittade vi klart på Stepbrothers. Jätterolig och ganska sjuk på vissa ställen. Sedan tittade vi på en massa bonde-klipp och åt risgrynsgröt. Jag var sen tvungen att åka. Jättekul att träffa Anneli igen och se Berlin! Bussen var nästan en timme sen, annars gick resan hem bra.
 
Man såg inte långt från skolan...SegerkolonnenJag och Anneli i TiergartenMin currywurst och Anneli äter spenatsoppa

Tisdag kväll

Efter många om och men och jag ska bara sova lite till, tog vi oss ut på en liten joggingrunda. Från början gick det i snigelfart och Anneli ojade sig som aldrig förr. Anneli visade en mysig runda hon "brukade" springa. Inte för att man såg så mycket, men jag kan tänka mig att det var fint. Farten blev högre och högre och efter ett tag var det även jobbigt för mig. Speciellt i slutet när vi skulle tillbaka uppför alla gatorna. Min syster orkar mycket mer än vad hon tror, det gäller bara att lura henne att springa fortare!:)

Det var fullt på suchi-resturangen vi hade tänkt att äta på, så det blev ett pastaställe. Riktigt gott och jag var väldigt hungrig efter allt jag hade gjort på dagen. Till efterrätt åt vi supergod choklad mousse!

På kvällen somnade jag till Stepbrothers...

Sightseeing på egen hand

Anneli gick i skolan på tisdagen och jag skulle gå och titta på allt som var värt att se. Jag började med tv-tornet, men även nu gick det knappt att se. Jag gick vidare och såg det röda rådhuset, neptunfontänen och Marienkirche. Sedan kom den stora Berliner Dom och på andra sidan gatan fanns några hus som såg helt övergivna ut. Jag fortsatte längs Unter den Linden och såg Universitetet, torget där de brände böcker och sen svängde jag ner mot Chekpoint Charlie. Först kom US Army Checkpoint, där det stod en tjej med militärkläder och USA-flagga. Man kunde om man ville få stämpla sitt pass. Jag fortsatte vidare och tittade på en massa fotografier från allt från andra världskriget till murens fall. Riktigt hemska bilder med leende tyskar som avrättar folk. Sedan gick jag tillbaka till Unter den Linden och gick till Brandenburger Tor. Jag fortsatte en bit längs den spikraka breda vägen mot Siegessäule (Segerkolonnen), innan jag genade över något minnesmärke och vände tillbaka till Riksdagshuset. Nu var det dags att träffa Anneli och på vägen dit hann jag även med att se Nya synagogan. Efter 4 timmars konstant promenad, var jag nu ganska trött och jag och Anneli bestämde oss för att gå hemåt.

TV-tornet utan toppenBerliner DomBerliner Dom, Marienkirche, TV-tornet och de övergivna husen...US Army CheckpointCheckpoint CharlieBerlinmuren är utmärkt i gatanBrandenburger TorSegerkolonnenRiksdagshusetTyskarna kan bygga modernt också...

Taggade minibussar

I Berlin ser man dem överallt. Taggade bussar. Speciellt vita minibussar. Vår lagbuss hade känt sig som hemma här. Fast i Berlin har de kommit längre i utvecklingen av taggar. Här kommer några exemplar.
 

Dagens schema

Ska ut ensam på stan idag, när Anneli är i skolan. Får se om jag lyckas hitta med hjälp av hennes trasiga karta. Sedan ska vi ut och springa en runda. Kan ju inte bli helt förslappad. Anneli är redan nervös, men jag har lovat att inte springa ifrån henne..;) Ikväll blir det kanske suchi!

James Bond-premiär

Precis i tid till bion, möts vi av ett hav av skrikande människor. Folk överallt, så det var nästan omöjligt att ta sig till ingången. Där var allt avspärrat. Till slut lyckas vi ta oss runt om och in sidoingången till bion. Då visar det sig att eftersom det var premiär av Bond (den tyska varianten), så var hela den vanliga bion avstängd. Vi fick snällt ställa oss och kolla på en massa tyska kändisar som alla vill ta kort på, ha autografer av och prata med. Vi lyckades se Bondbruden, men Daniel Craig fick vi bara se på storbildsskärmen, som visade vad som hände inne i biosalongen. Efter att ha gått på röda mattan, åkte vi sen hem och tittade på film på datorn istället.
 

Kändis 1Kändis efter kändis kom på röda mattanMario! Det var nog bara jag och Anneli som inte visste vem han var...Olli, ytterligare en tysk superkändis!Någon posar framför Bondbilen...Folket stod kvar länge, länge och hoppades på fler kändisarAnneli på röda mattanJag på röda mattan

Mulet Berlin

Hemma igen efter en dag på stan. Först visade Anneli mig TV-tornet eller visade och visade. Man kunde inte se toppen för det var disigt. 380 m högt. Sedan åkte vi och tittade på en bit av Berlinmuren och lyckades även att se molekylmannen. Kyliga och hungriga, tog vi sedan S-bahn in till centrum. Vi tittade på en nerbombad kyrka och hittade en god asiatisk resturang. Mätta och lite varmare, skulle vi sen till Olympiastadion. Anneli hade varit där innan med sina kompisar och hade varit uppe i utkikstornet. Det kändes inte lönt idag, för man hade knappt sett stadion och än mindre ut över Berlin. Vi valde istället att gå in till stadion. När vi köpte biljett, så frågade vi om man kunde gå in på stadion eller om man bara fick kolla utifrån. Svaret vi fick var att det fick man så länge man inte gick på det gröna (gräset). Efter en massa promenad fram och tillbaka och upp- och nerför trappor, var vi sen ganska trötta. Nu ligger Anneli och sover.
 
Berlinmurens CVJag och murenAnneli och murenMolekylmannenDet kända tv-tornet går upp i det okända...Nerbombad kyrkaJag utanför OlympiastadionGlad över att ha hittat en bollDet gröna vi inte fick beträda...Anneli och jag

Vi ska nog på bio ikväll. Det finns en bio som visar engelska filmer, så det får bli den. De andra visar alla filmer dubbade till tyska och det tror jag att jag kan klara mig utan.:)

Framme

Allt har gått hur smidigt som helst. Bussen var till och med framme innan sju. Nu ska jag och Anneli bara vila lite, innan hon ska visa mig allt som är värt att se. Hon blev väldigt glad och njöt av den skivbara leverpastejen till frukosten. Man kunde njuta nästan lika bra av den som av risgrynsgröten sa hon. Ibland kan små saker förgylla ens dag!

Berlin!

Åker om några timmar. Ska först bli bjuden på god lax hemma hos mamma och pappa. Cykla till Lund. Handla leverpastej och risgrynsgröt till Anneli. Duscha. Sist, men inte minst packa och ta mig till Malmö. Är jag stressad?!? Nej, inte alls... Borde kanske vara det!;)


Lång träning

Idag kom inte de som skulle träna efter oss, så vi hade hallen i två timmar. Kul, men nu känner man det under fötterna. Vi spelade med tre lag. Två nya tjejer var och provtränade. Det var bara Camilla som var där av målvakterna, så vi andra turades om att stå. Alla stod varsin match i det gula laget och Josse fick äran att stå två gånger. Själv höll jag faktiskt nollan, men det berodde nog inte på min skicklighet som målvakt. Mycket mål och stundtals riktigt bra spel av oss gula. Tyvärr blev vi anfallare lite lata och blev dåliga på att jobba hem. Rörelsen var kanske inte heller den bästa. Hoppas vi kan få träna lite längre fler gånger!:)


Enkel vinst!

Wormo kom väldigt sent till Dalby, så matchen började nästan en halvtimme sent. Vi startade med Camilla - Emma, Josse, Malin S, Anna - Stina, Lina, Malin R, Pilan - Jaque, jag. Hanna bytte med Camilla efter en halvlek. Alex, Sofie I och Emelie började också på bänken.
 

Publik
Vår trogna publik!


Vi börjar matchen riktigt bra och pressar Wormo högt upp. De har svårt att få undan bollen och vi skapar någon riktigt bra chans. Efter några minuter får vi hörna. Emma slår den bra mot första stolpen. Wormo nickar ut bollen, men den hamnar hos mig. Jag skjuter och via en Wormospelare går bollen i mål. Vi fortsätter vår press och Jaque gör 2-0 efter riktigt bra spel. Få tillslag och enkla passningar. 3-0 kommer strax därefter. Vi får en ny hörna. Den här gången från vänster. Emma slår in den framför mål och Malin R är framme och nickar in bollen. Vi spelar bra och tar det lugnt. Wormo skapar ingenting. Alex kommer in som högerback och kommer snabbt in i matchen. Hennes hörnor och inkast är riktigt bra. Vi missar flera riktigt bra chanser. Malin och Lina dominerar helt på mitten och vinner mycket boll. De tar flera bra avslut själva eller spelar vidare till andra spelare i fart. Efter ungerfär halva halvleken, börjar Wormo komma in i matchen mer och mer. Vi stressar en del och spelar bort passningar. 4-0 kommer efter att Lina snyggt tagit sig in i straffområdet nere på vår vänsterkant. Jag "tar" bollen av Lina och ska spela in bollen snett inåt till Jaque eller Stina, men bollen tar på en back och går direkt i mål. 5-0 gör vi efter att Lina vunnit en av deras insparkar. Hon spelar vidare till mig och jag spelar tillbaka. Lina får bra träff precis utanför straffområdet och bollen går snyggt in vid bortre krysset. Vi hade kunnat få in några till bollar innan paus. Jag får några underbara passningar av Jaque i slutet. Ett läge skjuter jag i stolpen efter att ha rundat målvakten och det andra friläget skjuter jag rakt på målvakten. Sådana chanser måste sitta. Istället får de reducera till 5-1. Vi får inte riktigt undan bollen i en kontring och de skjuter in bollen otagbart för Camilla.
 

Anna och Pilan ser lite rädda ut...
Anna och Pilan, är ni rädda för bollen?!;)


Vi började halvleken riktigt bra, men tappade helt spelet under perioder i slutet av halvleken. I andra halvlek kommer Emelie in som vänsterback och Sofie som vänster yttermittfält. I början av halvleken är vi inte riktigt med. Det är Wormo som har mycket boll på vår planhalva, men de skapar få chanser. Vi spelar mycket på högerkanten och borde vänt ut mer till vänster. Efterhand så tar vi åter över matchen. Stina har mycket bollar på sin kant och vi skapar flera bra chanser. En kvart in kommer 6-1. Emma slår en hörna, som jag skarvnickar vidare. Malin R kommer bra och trycker in bollen. Snabbt efter kommer 7-1. Malin R vinner bollen på mitten och slår en perfekt djupledsboll till Jaque. Hon är riktigt stark i kroppen och vinner i kamp med en back bollen och får ett friläge. Kyligt rullar hon bollen förbi målvakten. 8-1 skjuter jag in efter att ha fått en bra boll av Malin. Precis när jag ska skjuta får jag en tackling, så jag har ingen aning om vart bollen tog vägen, mer än att det blev mål. Lina kommer in i anfallet istället för Jaque och hon briljerar som vanligt med sina klackar. De funkar i alla lägen! Stina går sen upp i anfallet när jag byter med Anna, som tar Stinas plats. Vi fortsätter trycka på. Wormo kommer upp i några lägen, men oftast tar Hanna säkert bollen. Tyvärr lyckas de få en straff i slutet. Hanna går på rätt håll, men straffen är bra slagen och går in vid stolpen. I slutet trycker Anna in 9-2.

Kanske inte den bästa värdemätaren, för vi var så pass mycket bättre än dem. Hade vi spelat enkelt och lugnt hela matchen, hade vi vunnit med mer. Kul med många målskyttar och framför allt tog många av de nya för sig bra. Även om inte motståndet var det bästa, var det ett bra sätt att spela ihop oss och det fanns mycket positivt. Alltid kul med match!
 

Välkommen tillbaka, Malin!
Efter två mål, fick Malin lov att skriva på för oss!


Efter matchen bjöd Erik som vanligt på "lite" godis. Bus eller godis, tur att jag valde godis!:) Fast det roligaste var att Malin skrev på, efter dagens två mål och bra jobb på innermittfältet. Välkommen tillbaka!!
 

Bus eller godis?
En liten del av godiset...

Ut med Lars!

Har precis kollat på idol. Kevin var helt klart bäst! Vilken kille!:) Johan var mycket bättre idag än sist. Tråkigt att Alice hängde löst. Jag hoppas att det var sista gången. Väntat att Sepideh åkte, eftersom hon har hängt löst så många gånger. Lars borde åka ut nu. Vill man inte vara med så bör de andra få chansen. Alla vet reglerna för idol och då behöver man inte söka om man inte vill följa dem.

Allt-i-allo på Sandbycupen

Först tre timmar i kiosken. Ostfrallor, korv med bröd och päronsmakis gick som smör. Mycket att göra jämfört när man står i kiosken i Hardeberga. Sedan stannade jag och tittade på lite matcher. p95 slutspelet och några herrjuniormatcher. Hyllie imponerade, hade många riktigt bra spelare och vann rättvist. Sara La och Li satt sen i sekertariatet och jag var snäll och sprang fixade fika till dem. Sedan tog jag en liten paus, innan jag var tillbaka som domare. Kul att döma herrjuniorerna. Några heta situationer och lite mer kort än dagen innan. Vid 22-tiden tog mitt pass slut och då dök Milan upp. Fick underhålla henne, Olinda och Emma lite i kiosken. Det var med flera riktigt bra lag och bara ett av hemmalagen gick vidare. Hardeberga fick tufft motstånd i kvartsfinalen och åkte ut mot Lunds BK, som blev Lundamästare. Landskrona vann finalen mot Vinslöv! Många riktigt bra matcher och några otroliga vändningar! Jag och Milan startade sen en burktävling. Jag undrar var pantgubben i Sandby höll till igårkväll, för han hade kunnat tjäna massor. Ställde sen snällt upp och hjälpte till att städa. Hemskt att se hur mycket skärp som bara slängs på marken. Vet ingen att det ska ner i papperskorgarna?!? Hittade sen en boll och gav upp städningen... Roligare att leka lite med den!:) Annars var kvällens roligaste, när Kocke drog ner Felles byxor!;)


Laddar för match

Äntligen är det match igen! Vi skulle egentligen mött Kvarnby IK, men de lämnade återbud i veckan. Som tur var ville IK Wormo möta oss istället. De kom tvåa i division 4 nordvästra Skåne och har kvalspelat mot Team Sandby och Löberöds IF. Förlust i båda matcherna, men de kan ändå få chansen i trean. Spel på konstgräs i Dalby. Kallt ute, men det blåser inte, så vi ska kunna få till bra spel. Alla ska få chansen i de två träningsmatcherna vi har nu. Idag står Camilla och Hanna varsin halvlek. Några nya får chansen att visa upp sig och även vi gamla får visa tränarna vad vi kan.

RSS 2.0