Tvåa i SBK-cupen

Vi kom alla dit lite sent utom Lina, som till slut undrade var alla blev av. Kvart i sex var alla samlade och cupen började 18. Vi lottades i första gruppen, men fick som tur var fick vi andra matchen. Vi hamnade i samma grupp som Svalövs BK 2, IK Wormo, Kvidinge IF 1 och Stora Harrie IF. Emma stod i mål. Pilan, Sandra, Josse och Malin S spelade backar och Stina, Lina, Olinda och jag var anfallare.

HBK - Svalövs BK 2 4-0
Malin, Stina, jag, Lina

Vi började väldigt stressigt och hade svårt att hitta varandra med enkla passningar. Emma fick ett gult kort precis i början, efter att hon trampat på bollen när hon skulle bryta. Jag såg inte det fula i det, men domaren gjorde... Malin gjorde första målet efter ett snyggt anfall med några passningar med få tillslag. Svalöv hade nästan ingenting framåt, trots att vi några gånger gick upp med alla spelare och de fick chansen att kontra. Resten av målen var ganska lika. Vi hann precis före målvakten och fick öppet mål.

HBK - IK Wormo 5-1
Jag 4, Lina

Vi spelade inte mycket bättre i den här matchen, men vi gjorde målen. Linas var ett öppet mål som hon inte fick in, men istället fick hon en mycket svårare chans som hon satte. Mina mål var nästan alla skott som målvakten inte kunde hålla. Måste varit för att de var för hårda..;) Ett var ett snyggt utkast av Emma, som jag bara kunde peta förbi målvakten. Kändes som vi kunde spela mycket bättre, men vi kom in i Wormos spel.

HBK - Kvidinge IF 6-4
Josse 3, Lina, jag, Stina

Det här var Kvidinges sista match och de hade vunnit alla. Gruppfinal och vi skulle vara med från början. Tyvärr blev det inte alls så. Kvidinge gjorde ganska snabbt första målet. Vi fick inte undan bollen och de var ettriga. Josse kvitterade, men sedan slarvade vi igen. De gjorde både 2-1 och 3-1 och båda målen var bjudningar från oss. Vårt försvarsspel var under all kritik. Jag reducerade på frispark efter att deras målvakt tagit med händerna utanför straffområdet. Sedan steg Josse fram igen. Hon kom perfekt från sin backplats och satte säkert bollen i mål. Vi tog sen ledningen. Deras spelare som nästan hela matchen parkerat framför Emma, kvitterade. I slutet var mer koncentrerade i hela vårt spel och kunde gå ifrån och vinna med 6-4.

HBK - Stora Harrie IF 6-1
Olinda 2, Sandra, jag, Stina, Lina 

Inför sista gruppspelsmatchen var vi i princip klara. Stora Harrie hade behövt vinna med 6-0, för att gå om oss. Alla var på tå direkt och vi var det bättre laget. Olinda tryckte tidigt in 1-0 och sen rullade det på. Hade vi rullat enklare och spelat mer, hade vi kunnat vinna med mer. Men vi gjorde väl inte mer än vad vi behövde. Sandra gjorde sitt första mål, när hon drev upp bollen och sköt en bit utifrån. I slutet lät vi Stora Harrie göra ett tröstmål.

Vi vinner gruppen före Kvidinge. Stundtals bra spel, men ibland väldigt stressat. Vi visste att vi skulle behöva spela betydligt bättre i semin för att gå vidare. Den andra gruppen avslutades med en spännande gruppfinal, mellan Svalövs BK 1 och Råå IF. De lagen hade varit överlägsna i gruppen och avslutade med 1-1 efter en ganska tuff match. Svalöv vann gruppen och vi fick möta Råå i semin.

HBK - Råå IF 2-1 (efter förlängning)
Jag, Malin

Matchen börjar väldigt avvaktande från båda lagen. Inga chansningar utan vi låter de rulla bollen mellan målvakt och backar. De skapar inte mycket chanser, för vi håller ihop laget bra. De har mest boll, men vi skapar lite mer i våra kontringar. I mitten av matchen får jag tag i bollen på mitten av planen och kommer förbi backen och kan göra 1-0. Det står sig ganska länge. Emma får göra flera grymma räddningar. Tyvärr slarvar vi lite och de får några chanser efter varnadra att kvittera och lyckas till slut. 1-1 står sig tiden ut, trots några halvchanser från båda lagen. I förlängningen är båda lagen lite försiktiga. Det skapas inte mycket. Båda lagen tar det säkra före det osäkra och håller ihop försvaret. Efter två minuter tas en spelare ut och sen två minuter senare en till. Tre mot tre och nu ska det avgöras. Emma, Malin och jag. Vi vinner bollen vid nedsläppet och försöker spela lugnt. Tyvärr tappar vi bollen och de får målkast. Svårt att veta hur man ska spela, när man inte är van att spela med så få. Min spelare sticker, men som tur var fick jag tag i bollen framför henne och kan spela bak bollen till Emma. Malin sticker och själv hamnar jag nere hos Emma. Emma driver upp bollen och spelar Malin, som först kommer för nära målvakten, men till slut får in bollen. Riktigt gött och vi var i final.

Kvidinge tog ledningen i den andra semin, men Svalöv kvitterade efter halva matchen och drog sen ifrån till hela 5-1.

Matchen om tredjepris såg ut att gå till förängning. Det stod 1-1, men med 20 sekunder kvar avgör Kvidinge.

HBK - Svalövs BK 1 2-3
Malin, jag

Finalen börjar väldigt osportsligt. Efter ett hopslag, där deras spelare blir liggande nere på vår planhalva, går bollen upp till Lina, som har en jättechans. Domaren väljer att först släppa situationen, men sen blåsa av. Det var inte huvudskada, så han borde låtit spelet gå. Istället för solklar målchans för oss, blir det nedsläpp långt nere på vår planhalva (borde ha varit på deras där bollen var vid avblåsningen). Vi tror väl att Svalöv ska spela bollen till oss, men istället tar deras spelare sig förbi Josse och skjuter mål. Det blir mycket snack, men det var bara att skita i det och fortsätta spela. Malin kvitterar ganska snabbt, efter att ha tagit sig hela vägen nerifrån upp och placerat bollen snyggt vid stolpen. Svalöv har många bra spelare. Vi spelar bra, men tappar några gånger. De gör 2-1 och 3-1, trots att Emma även storspelar i finalen. Själva har vi inte riktigt flyt i våra avslut. Stina har ett jätteläge, men målvakten räddar. Stundtals är det vdäldigt tufft spel, Svalöv trycker till och det var vi inte riktigt vana med från de andra matcherna. Vi får en frispark en bit ut, som jag skjuter på mål. Det blir en väldig röra. Malin är på bollen och jag tror den tar i stolpen, innan Svalöv kan få undan bollen. Vi pressar för att göra mål och jag får in en reducering med kanske 2 minuter kvar. Deras målvakt spelar helt fel och jag kan lägga in bollen i öppet mål. I slutet trycker vi på för kvittering, men vi lyckas aldrig skapa något riktigt bra.

Svalöv var en värdig vinnare, för de hade bra spel och många bra spelare, men sättet de vann på var tråkigt.
 
Tvåa fast glada ändå!

Jag tycker alla gjorde en bra turnering. Med lite flyt hade vi vunnit allt. Lina vann priset som turningens bästa spelare. Hon själv var lite undrande hur det gick till, men Lina är alltid bra, även om hon inte gjorde något klackmål..;) Hon tog emot priset som bara hon kan göra genom att ta emot publikens hyllningar med segertecken!

Lina med sitt pris!
Turningens bästa spelare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0