Preliminär serieindelning

Det har kommit två förslag. Ett med tio lag och ett med tolv lag. För mig känns det som den södra serien har fler bra lag i båda fallen. Blir det förslag 1, så kommer det inte bli några derbyn mot Teamet. Ska bli spännade att se i november, hur serierna till slut blir.
 

    DA 3 Norra             DA 3 Södra 
1IFK Hässleholm1BK Kick        
2IFK Osby2BK Vången      
3Löberöds IF3Borgeby FK      
4Ovesholms IF4DFK Sjöbotjejerna      
5Råå IF5Gärsnäs AIS      
6Stattena Bluebird FF6Hammenhögs IF      
7Svalövs BK7Hardeberga BK     
8Team Sandby IF8Lilla Torg FF       
9Vittsjö DFK9Lunds BK       
10Wä IF10Skurups AIF

 DA 3 Norra DA 3 Södra 
1IFK Hässleholm1BK Kick 
2IFK Osby2BK Vången 
3IK Wormo3Borgeby FK 
4Löberöds IF4DFK Sjöbotjejerna 
5Ovesholms IF5Gärsnäs AIS 
6Råå IF6Hammenhögs IF 
7Stattena Bluebirds FF7Hardeberga BK 
8Svalövs BK8IFK Trelleborg 
9Sösdala IF9Lilla Torg FF 
10Vittsjö DFK10Lunds BK 
11Wä IF11Skurups AIF 
12Önnestds BoIF12Team Sandby


Träningen igår

Bara för Jenny... Trots att jag inte var där, så kan jag ändå uppdatera dig lite! Min hemliga källa sa att det inte var lika många som det brukar. Det var kanske vädret som skrämde iväg många eller så visste de att jag inte skulle komma och tyckte det skulle bli tråkigt då..;) Det blev spel sjumannaspel. Bra med tanke på att det snart är Växjö!

Sandbycupen, mitt nya hem

Det har knappt varit lönt att gå därifrån. Igår var jag där från halv sex till nästan elva. Lite ovant att döma inne i början, men efterhand kom man in i det. Några matcher var väldigt lättdömda och andra var svårare, speciellt när det blev uppjagad stämning mellan spelare/ledare. Det är svårare att döma inne när man inte får glid- eller skuldertackla. Jag tyckte vi löste det mesta bra, jag, Danne och Jakob. Veberöd vann till slut, trots att de fick sin målvakt utvisad i finalen. SSIF 1 kom tvåa. I matchen om tredjepris vann Lunds SK mot SSIF 3 (p94).

Idag ska jag först stå i kiosken i tre timmar och sen ikväll ska jag döma herrjuniorer i tre timmar. Jag har inte dömt så "gamla" killar innan, så det ska bli en utmaning. Det går lite snabbare, men annars är det ju samma regler!:)


Skitväder!

Har varit ute alldeles för mycket idag. Kan det vara sämre väder?!? Det hade kunnat blåst lite mer. Har nästan börjat tycka att det ska bli lite skönt att slippa träna ute... Men bara nästan!;)


Sandbycupen

Ikväll startar Sandbycupen för killar. p93 spelar. Själv ska jag döma hela kvällen. Ska bli kul! "Känner" de flesta killarna som spelar i Sandby, sen jag jobbade på Kille.

Men tråkigt att inte kunna träna. Första gången sen i februari jag missar en träning. Jag älskar att träna och hade helst tränat alla dagar i veckan. Kanske undantag för någon match då och då. Hoppas ni som följer alla våra träningar här, kan stå ut utan den ikväll...;)

Ibland ska man ha tur

Var ganska nära att boka flyg ner till Berlin, men till slut blev det buss. Det hade varit riktigt surt att ha bokat en biljett och sen varken kunna åka eller få pengarna tillbaka.

Berlin

Har äntligen fått ihop det så att det passar både Anneli och mig! Ska bli riktigt skoj att se Berlin. Åker på söndag. Hoppas på fint höstväder, så att man kan vara ute och se så mycket som möjligt!

Malmö i ösregn

Igår var jag, mamma och Anneli i Malmö. Jag hann först med en arbetsintervju. Får hoppas att det gick bra, så att jag får lite mer att göra om dagarna... Sedan var det till att skynda sig in till en affär, så att man inte blev alldeles genomvåt. Anneli och mamma hade gjort lite fynd. Vi fikade på Espresso House. Varm choklad och äpple-kanelmuffins. Riktigt gott! Vi sa sen hejdå till Anneli, men jag ska ju träffa henne snart igen!:) På vägen tillbaka var jag och mamma inne i några "mysaffärer". Mamma letade efter en present till Vivi, men vi hittade inget riktigt bra. Hon lär få tag i något fint i Skellefteå!

Konstig kombination

Igår såg jag två killar som var ute och joggade på Hardebergaspåret. Inte något ovanligt med det. Det som skiljde dem mot de "vanliga" var att båda hade varsin cigarett i munnen. Hur tänker man då?!? Ett sätt att få in extra mycket skadliga ämnen långt ner i lungorna?

Anneli hemma på besök

Igår efter träningen var hela familjen samlad i Sandby. Jättekul att träffa Anneli igen. Hon har varit i Berlin i snart två månader. Det blev kålpudding och äppelkaka med glass. Supergott! Förhoppningsvis dröjer det inte länge tills vi ses igen, för jag ska försöka boka in en resa ner till Berlin nästa vecka!:)

Inneträning

Efter lite problem med koden, kunde vi börja värma upp tidigare och köra igång och spela innan två. Tre lag med sju eller åtta i varje. Mitt lag var till stora delar samma som förra gången. Hanna, Alex, Anna, Pilan och jag. Sen fick Milan, Emelie och Jauqe äran att vara med. Spelet fungerade riktigt bra stundtals. Men vi anfallare var inte så bra på att jobba hem och ibland kom motståndarna tre eller fyra mot två. Hanna var jättebra i mål och räddade det mesta. Tråkigt nog kom laget som skulle träna efter, så vi kunde inte fortsätta spela. Jag hade gärna spelat i någon timme till!:) Kul att Pernilla var med och tränade igen! Elle var den som kom med ett tråkigt besked, när hon sa att hon nog slutar för att det blir för jobbigt med pendlingen. Synd för Elle har ju nästan precis kommit och vi hade velat se mer av henne... ;) Men jag förstår att det är jobbigt att lägga ner så mycket tid på att ta sig fram och tillbaka till träning. Olinda kan väl se till att fortsätta vara taxi, även efter flytten!;) Anna och Alex valde idag att skriva på för oss! Roligt! Jag tror och hoppas att de kommer trivas i Hardeberga. Även Malin verkade ha bestämt sig, men då hade Göran åkt. Hoppas att hon inte har ångrat sig till nästa gång!!

Kävlinge

Blev erbjuden att följa med hem till Dansk i Kävlinge igår kväll. Det kunde jag inte tacka nej till. Först lyckades jag, Mange och Mackan missa tåget. Precis när vi kom upp på perrongen började det rulla, men som tur var gick nästa bara tio minuter senare. Sen fick man se Kävlinge-centrum. Trevligt! Dansk hade en mysig lägenhet. Stor balkong, så jag hoppas jag får komma på grillning när det blir varmare igen... Jag fick äran att träffa Råttan som jag har hört mycket om och även Dynna och Tobbe dök upp senare på kvällen. Stämningen var på topp och flera planerade utgång. Lite kortspel, mer eller mindre farliga drinkar och många som ville vara DJ. Sedan hände något och till slut skulle ingen ut. Dansk lyckades få med Mange på tolv-tåget, medan vi andra stannade och gick lite innan ett...
 

Mange har fullt upp med mobilen!Dynna provar kameran lite..Mackan, Tobbe och Dynna myser i soffan!

Lunds BK - LB07

Jag kom efter halva första halvleken och då stod det 1-0 till LB07. Spelet var ganska jämnt och i paus stod det 2-1 till LB07. I andra halvleken fanns det nästan bara ett lag på planen. Lunds BK var kvickare och bättre på det mesta. De vände snabbt till 4-2. Sedan kom LB07 upp i ett enstaka anfall och gjorde 4-3. Lunds BKs försvar var bra, men målvakten kändes inte speciellt säker. LB07s målvakt, som de tydligen hade lånat av LBK, var riktigt osäker och bjöd hemmalaget på många målchanser. Matchen slutade 7-3 till Lunds BK (tror jag), men siffrorna hade kunnat varit större. Lund hade en nick i ribban, skott i stolpen och flera skott som gick precis över och utanför. LB07s tre provspelande LdB-spelare var bra och skapade en hel del chanser. Annars kändes LB07 inte alls bra och tur för dem så är det långt kvar till serien börjar. Lunds BK hade flera nya/provspelande spelare. Elin Rubensson från Stehag var riktigt bra och skapade hela tiden problem för försvaret. Elsa Klarin, som har spelat ett tag i LdB, var bra på mitten och gjorde 2 mål. Helena Terne, Södra Sandby IF, spelade på yttermittfältet hela andra halvlek. Hon syntes inte så mycket, men gjorde två typiskt Terne-mål. Ett lobbskott som inte var någon målchans och en retur på ett skott. Beatrice Cederholm, Borgeby FK, spelade vänsterback. Målvakten, Josefin Sjöberg (?), spelade förra säsongen i Veberöd. Många nya spelare och det var säkert fler som jag inte kände igen. Lunds BK kan få ett riktigt bra lag i trean, om spelarna väljer att gå över och att de spelar ihop sig.

Idolkväll

Loulou fick lite oväntat lämna idol igår. Jag trodde hon skulle vara kvar lite längre. Lars chockade lite med sitt framträdande. Bäst var Anna, Alice och Kevin. Jag tycker det börjar bli dags att Johan åker ut. Han är den sämsta sångaren, men med alla hans fans lär han stanna ett tag till...


Helgen

Ikväll blir det idolkväll. ABBA-tema kan bli bra!

Imorgon är jag lite sugen på att kolla på när Lunds BK möter LB07 på Klostergården kl 14. Hade varit intressant och se lite "tänkta" nyförvärv, för jag har läst i tidningen att Lund har flera förstärkningar på gång. LB07 ser ut att ha fått nyförvärv från LdB eller om de bara ska provspela...

På söndag är det inneträning!:) Dessutom kommer nog min syster hem på besök, ska bli riktigt kul att träffa henne igen!

Träning i Dalby

Vi började redan vid 20 och det verkar inte vara något problem att få plats på planen. Teknikövning som uppvärming. Först såg konerna ut som ett rent kaos, men när man väl såg trianglarna, så såg det inte så svårt ut. Vi körde två och två. Jag fick äran att vara med Lina. Enkla passningar, volley, nedtagning på bröstet och volley tillbaka och nick. Sedan blev det spel på stor plan. Vi var inte lika många som förra gången, vilket var ganska skönt för det var kallt att inte röra sig. Det gula laget hade en avbytare och vi hade inte någon. Spelet var ganska jämnt från början, men efterhand så fick vi in lätta mål. Vi pressade det gula laget högt upp och de hade svårt att starta spelet. De gula skapade också flera chanser, men Emma tog allt. Nästan omöjligt att göra mål på henne, när hon kommer ut så bra!

Korv

Träffade Ida på eftermiddagen och gick lite på stan. På Hemköp på vägen hem kunde man köpa Lundamelle för en femma. Trots att vi skulle hem och göra korvstroganoff, kunde vi inte motstå det erbjudandet. Båda delarna var goda! Det blev lite resplanering. Är riktigt sugen på att åka någonstans och lite värme tackar jag aldrig nej till. Mexiko två veckor hade inte varit fel!

Domarkurs

Igår var jag i Sandby på domarkurs inför Sandbycupen. För första gången någonsin var det fler tjejer än killar. Dubbelt så många tror jag. Kul! De här mötena är inte så givande, om man har varit där en gång, för det är inget nytt. Men man får väl stå ut med lite regelgenomgång, diskussion och fika. Ska bli kul att döma inne och Sandbycupen är alltid Sandbycupen! Kocke har till och med lyckats övertala mig att missa en träning, vet inte hur han lyckades med det och inte hur jag gick med på det...

Champions league-kväll

Fotboll hos Mange och Jens. Fenerbahce - Arsenal. Di tre, Kenneth, Lee, Johanna och en stor hund var där. Trevligt med lite mer kvinnligt inslag även om jag brukar klara mig rätt bra själv. Det bjöds på korv med bröd, så lite mer avancerad mat än vad det brukar vara. Vi fick se massor av mål och chanser. Fenerbahces försvar kändes inte som det stabilaste även om Arsenal har många bra spelare. 5-2 till Arsenal blev det till sist, bara ett av många målkalas igår kväll...

Slut på nästan all fotboll...

Stattena vann med 4-1 i den sista omgången mot Sjöbo och tar steget upp i allsvenskan. Grattis Stjärna! Kul med tre skånelag i allsvenskan nästa säsong, men tråkigt med bara ett i söderettan. Vittsjö klarade sig bra som nykomling. Får se hur de klarar det andra svåra året. Sjöbo lyckades ju inte med det...

Alla farmarlagen klarade kvalen utan något som helst problem. Teamet vann med 5-0 mot Wormo. 9-0 sammanlagt i kvalet, så det var inte direkt någon kvalrysare. Löberöd tog den andra platsen till trean, får se om Wormo får någon extra plats.

Stattena Bluebirds klarade sig lika enkelt, 13-4 sammanlagt. Gärsnäs kom tvåa.

Råå DIF, LB07 DFF och Skurupstjejerna klarade sig alla enkelt till fyran!

Pizza och fotboll!

På kvällen åt jag och Beckis pizza. Gyrospizza och Azteka (skinka med tacosås). Jättegott! Vi kollade på fotboll, Atletico Bilbao - Barcelona. Barcelona vann som alltid bollinnehavet överlägset. Eto'o gjorde ett riktigt klassmål. Det hade varit kul att se några till mål och även Messi på plan!

Inneträning

Äntligen har det blivit dags för fotboll inomhus! Tror vi ska spela Sandbycupen och Köpingebrocupen och jag vet inte ens om jag kan vara med i Sandbycupen. Tråkigt!

Hallen var ledig när vi kom, så vi började värma upp och spela innan två. Vi delade in oss i tre lag. Emma och Camilla stod i varsitt mål. I mitt lag spelade Pilan, Hanna och Alex backar och Elle, Anna och jag anfallare. Vi kanske inte hade det bästa spelet, men vi lyckades att göra massor av mål!:) Kul att spela med Elle igen! Vi hade kunnat ha bättre rörelse i anfallet, men backarna kom bra med upp! Försvaret fungerade bra och vi släppte inte genom motståndarna så många gånger och till och med jag jobbade hem några gånger!;) Svettigt, men jättekul att spela inne!

Lugn lördag

Skåne runt fortsätter. Denna gång blev det en tur till Skåne-Tranås. Jimmy skulle kolla upp något jobb. På kvällen blev det taco. Riktigt gott! Sedan överraskade vi Peter och hans syskonbarn med kladdkaka eller snarare chokladkaka, för den var inte speciellt kladdig. De hade köpt upp hela godissortimentet på affären. Med rulltårta, chips och annat onyttigt, skulle de nog klara av kvällen och morgonen. Vi satt och tittade på Stjärnor på is. Några riktigt bra, andra mest roliga att titta på!


Fredag

Jättehärligt höstväder igen! Det fick bli en joggingtur och sen hade jag tänkt åka inlines till Sandby, som uppvärming till korpen. Kan inte komma helt ouppvärmd!;) Tyvärr var det för mycket löv på vägen och dessutom väldigt blött, så det fick bli cykeln istället. Mycket tråkigare att cykla, men det blir för halt och farligt att åka inlines.

Cupsemi i korpen på grus. Staten o Kapitalet frågade mig först, så det blev match med dem mot Vgs hjältar. Hade varit skoj att slå dem, efter storförlusten i onsdags. Annamaria, Tove, Anders och Krille var inte med, så det var inte helt ordinarie lag. När vi kommer dit får vi reda på att de inte kan tända ljusen. Matchen började 18, så det skulle bli ganska mörk innan vi hade spelat klart. Hur svårt ska det vara att tända dem. Någon borde väl ha tänkt på det innan?!? Vi började att spela. Väldigt jämnt spel och inte så mycket chanser åt något håll. Tyvärr gör de mål i mitten av första halvlek. En inspark från kanten touchar någon och går direkt i mål. Det blir inga fler mål i första halvleken. Vi börjar att spela andra, men tidigt avbryter domaren för att han inte längre kan se bollen. Andra halvlek ska spelas klart på onsdag. Tyvärr kan jag inte vara med då, men jag tror och hoppas på en vändning! I den andra semin vann Flanhövve mot Vi som är Bi med 1-0. De valde att spela klart matchen, trots att det var riktigt mörkt i slutet. Viola som antagligen hade fått spela final i vilket fall, får nu göra det med sitt "riktiga" lag.
 

Löv och vått underlag gjorde att jag tyvärr fick lämna mina inlines hemma...


På kvällen blev det en sväng till Möllan. Lite klent att sitta inne, men annars var det trevligt!

Yasmina åkte ut ur idol. Känns som rätt val, även om jag inte såg programmet...


Förlåt!;)

Måste be om ursäkt till alla oroliga läsare (Milan). Har absolut inte slutat blogga. Bara varit lite upptagen i helgen och helt utan dator. Lovar att det ska bli bättring och ni ska få en uppdatering av helgen ikväll eller troligtvis imorgon...

Nu ska jag till Beckis och äta någon onyttig mat! Ska bli gott och trevligt!

En sak till bara... Jag ÄLSKAR att spela inne!:) Hade gärna gjort det varje dag året om!

Resultat

Halmia och Tölö till ettan. Två lag som jag mötte i tvåan förra året. Tölö var då nykomlingar. Kul för dem att ha lyckats, men båda lagen får nog förstärka om de ska klara sig kvar.

Sista omgången i söderettan imorgon. Stattena mot Sjöbo. Vinner Stattena går de upp i allsvenskan. Kul om det hade blivit tre skånelag i högsta serien! De gör det vid förlust också, om inte Jitex slår QBIK. Sjöbo lär med största sannolikhet åka ur. Dalsjöfors, som inför sista omgången ligger tre poäng före och har bättre målskillnad, avslutar mot jumbon Husie.

Konstgräs!

Äntligen slut på det långa uppehållet! En vecka är för länge för mig!;) Till och med Lina verkar ha tyckt det, som till allas förvåning hade kört egenträning... Sen träning på konstgräset i Dalby och ändå var vi 31 stycken. Så många har vi inte varit på en träning jag har varit på, på väldigt många år. 12 som provtränade och förhoppningsvis skriver några snart på! Vi började med teknikträning. Hälften i en ring utanför och hälften i mitten. Först dubbelpassningar med högern och vänstern. Sedan volley med högern och vänstern. Nedtagning på bröstet och volley tillbaka. Nick. Vi avslutade med vanliga passningar. Samtidigt hade vi lite namnträning, för att försöka komma ihåg namnen när det blev spel. Vi delade in oss i två lag och spelade på stor plan resten av tiden. Vi hade fem avbytare, så det blev ganska snabba byten. Mitt lag började inte så bra. Vi hade svårt att få tag i de gula spelarna och när vi själva vann bollen blev vi stressade. Laget blev väldigt långt och vi slog bort många passningar. Efterhand fungerade spelet bättre och bättre. Vi spelade lugnt runt bollen och använde Camilla en hel del i målet. Mittfältarna rörde sig bra och mötte i mitten. Vi lyckades göra några mål. I slutet tog de gula över kommandot, men vi höll ändå ihop det bra. Riktigt högt tempo och det var bra lagspel, trots många inte känner varandra sen tidigare. Alla nya spelare visar att de är riktigt bra fotbollsspelare och alla "gamla" spelare har verkligen höjt sig. Jätterolig träning och jag hoppas vi kan fortsätta vara många i fortsättningen också!

Två förluster

Först Staten o Kapitalet mot Bollkontroll. Vi fick aldrig igång något bra spel. De gjorde 1-0 i första halvleken. Vi hade några halvbra chanser till kvittering, men det ville sig inte. I andra halvlek utökade de. Sedan gjorde Gustav en riktigt snygg reducering på lobb. Vi pressade på, men det blev förlust med 2-1.

I den andra matchen kunde nu Vi som är Bi vinna serien, om det blev vinst mot Vgs hjältar. De började riktigt bra och anföll med mycket folk och fart. Vi hade svårt att få tag i dem. Efter att vi inte fick undan bollen, tog de ledningen. Vi hade svårt att spela bollen på marken och utnyttjade aldrig de stora ytorna som fanns på kanterna. I paus stod det 2-0. I andra halvleken var spelet ganska jämnt, men de var effektivare och vann till slut med 4-0. Får väl säga att de var värda seriesegrare, för de spelade bra. Efter matchen firade de med champagne. Lite kul att se hur de firade vinsten även om det hade varit roligare, om något av lagen jag brukar spela med, hade vunnit.

Tråkigt att förlora men på vägen hem blev jag ändå glad, när jag "tjänade" 1000 kr. Polisen stod vid Lundagård och vinkade in alla cyklister utan lampor. Tur att jag är duktig och använder lyse!:)

Tråkigt väder

Blir lite uttråkad när vädret inte är så fint. Kanske har jag blivit lite bortskämd med fint höstväder. Vad ska jag göra när jag inte kan vara ute och åka inlines?!?;) Det har blivit väldigt många mil den sista tiden...

Kollade på Arn - Tempelriddaren igår. Bra film och jag blev sugen på att se fortsättningen direkt.

Ikväll är det två korpenmatcher på grus som gäller och sen ska jag hem och kolla på Bonde söker fru! Sista omgången av höstserien och det kan sluta hur som helst. Både Staten o Kapitalet och Vi som är Bi har chans att vinna. Staten o Kapitalet möter Bollkontroll. Vinner Staten o Kapitalet vinner de serien, om Vi som är Bi vinner mot Vgs hjältar. Vinner Bollkontroll vinner Vi som är Bi om de slår Vgs hjältar. Tror jag ska ladda upp med en film nu...

Första förlusten

Uppladdning med chips och läsk! Mange och Jens var uttråkade och kom förbi innan matchen. Färjan, Toppform och Matakuten blev våra nya favoritprogram. Även Jimmy dök upp. Mange och Jens valde och följa med och kolla in den nya ishallen. Trevligt med publik, det är inte varje dag vi har två som följer våra matcher. All Wings stod för motståndet. Vi var nio spelare. Lund gjorde comeback. Vi började bra och det kändes som vi skulle kunna vinna matchen. Istället gjorde de både 1-0 och 2-0, innan Victor lyckades få in en reducering. Jag hade några bra chanser i första, men målvakten täckte bra. De klagade konstant på domaren och ville ha med sig allt. Det blev till slut komiskt, vet inte om de hade missat att det bara var en korpenmatch!;) Efter att en motståndare hade slagit klubban i sargen, efter en missad mottagning, åkte han ut, men vi lyckades inte utnyttja överläget. I andra perioden så pressade vi på för mål, men de var väldigt bra på att följa med hem och de hade alltid minst två hemma. Deras målvakt var också riktigt bra och kunde ta alla våra skott. De drog ifrån. Det kändes som de fick enkla mål på kontringar. Matchen slutade hela 6-1 till dem. Kanske inte helt rättvist, men vi får ladda om till nästa match. Synd att vi inte kunde bjuda publiken på fler mål, men de verkade inte helt missnöjda efter sitt premiärbesök i den nya ishallen...

Fest i Heinge!

Återigen var jag tillbaka mitt ute i ingenstans någonstans utanför Sjöbo. Fest med djurtema i lördags kväll. Vissa hade tagit det hela mer seriöst än andra. Vi åt igelkott och kycklingsallad. Igelkotten gjorde Malena riktigt coolt. Det blev en riktigt lyckad kväll. Mycket dans både ute på vägen och i vardagsrummet. Mackan var kung på dansgolvet och dansade konstant i hur många timmar som helst. Kameran användes flitigt, men kan tyvärr eller som tur är inte visa alla bilder!;)
 
Igelkotten!JagMackan hugger in på igelkottenJimmy som lejonPetra, MickeUpplyst väg(dans?)banaMalena och Mackan buggar ute på vägenJimmy, Micke, Mackan och vägarbetet flyttade inDansMackan och Malena shakar lossVid femtiden var vissa piggare...än andra...

Sverige - Italien

Staten o Kapitalet mot italienare som spelar fotboll varje fredag. Det här var deras andra Sverigebesök. Jenny hade hyrt Tornhallen i tre timmar i lördags eftermiddag. Först ville de spela 25 minuters matcher utan avbytare, men vi som gärna ville byta mer övertalade dem att köra Sverige mot Italien. De börjar sina träningar med grappa, så i lördags började vi med att skåla. Vi spelade två 45 minuters matcher och en 20 minuters match. Sverige tog direkt övertaget. Vi fick in några mål och hade betydligt högre tempo än italienarna. Det dröjde länge, länge innan de fick in sitt första mål. Då blev det jubel som om de hade gjort mål i en VM-final. Vi valde att stundtals matcha en nästan ren tjej-uppställning. Karin, Linda, Annamaria, jag och Christoffer i mål. Det var jämnt och de var nog lite frusterade att de inte kunde spela ut oss tjejer. Sista matchen var den jämnaste, men jag tror vi vann med 3-1. Riktigt skoj och jag hoppas även kvällen blev lyckad! Vi svenskar visade hur fotboll ska spelas och vi vann det hela med kanske 20-4. 
 

UppladdningVi visar hur fotboll ska spelas!:)Alla samlade för lagfoto!Italienarna ville gärna fotas ensamma med tjejerna...

Kvalresultat

Sandbys herrar klarade sig kvar i femman. 1-1 borta mot Axelvold från Landskrona. Hemma blev det till slut klara 3-0. Nästa säsong kan det bli spännande derbyn mellan Hardeberga och Sandby.

Det blev Glimåkra som tog division 2-platsen efter att ha vunnit båda matcherna mot BK Vången med 1-0.

Löberöd vann mot Wormo med 2-1, efter att ha varit i underläge efter första halvleken. Teamet vinner ganska säkert sista matchen och då får kanske även Löberöd chansen i trean nästa år.

Det andra kvalet till trean ser ungefär likadant ut. Gärsnäs vann mot Önnestad med 2-1 i andra kvalmatchen, efter att ha förlorat första mot Stattena Bluebirds med 5-2.

I kvalet till fyran är Åhus klara och det blir en avgörande match mellan Kullabygden och Teckomatorp. Råå DIF är också klara och i den gruppen står det mellan Pandora och Hästveda vem som tar den andra platsen. Grupp C är den jämnaste, där alla lagen har chansen inför sista omgången. Hanaskog/Bjärlöv möter LB07 och Skurupstjejerna möter Onslunda. Känns som det är fördel till de två farmarlagen, men det skulle vara kul med en överraskning...

Fredag

Härligt höstväder hela veckan! Blev som vanligt inlines! Följde sen med mamma för att titta på fårskinn. Vi körde till mitt ute i ingenstans i Skåne. Vi hamnade på en gård med massa hundar och mamma hittade ett mysigt fårskinn. På vägen hem hamnade vi på en möbel/mys-affär. De hade allt intryckt i en lada. Jättesnyggt inrett och det fanns saker överallt. Känns som de inte borde ha så mycket kunder, men det kanske är hela Österlen/Hörby/Sjöbo som åker dit. Jag har aldrig hört talas om det tidigare.
 

 Mamma myser...Ljus!Mycket får plats på liten yta!


Äntligen åkte Jesper ut ur idol. Jag gillar Sepideh och låten hon sjöng, så konstigt att hon hängde löst. Har svårt att bestämma vem jag gillar bäst. Kevin, Alice, Loulou, Anna... Hade kunnat räkna upp någon till!;)


Många på träningen

Första träningen med de nya tränarna och många dök upp. 25 stycken och ändå var det flera av de som brukar träna som hade annat för sig. 9 som provspelade och även kul att Wea hade lyckats hitta till Hardeberga! Vi började med kvadraten. Fyra ute och två som jagade. Lite trångt och svårt att få något spel i början, men efterhand fick de i mitten kämpa för att få tag i bollen. Sedan blev det spel på stor plan med 1-2 avbytare i varje lag. Först spelade vi med två tillslag. Spelet var riktigt bra stundtals. Mycket rörelse och många som hjälpte bollföraren. Vi skulle spela på rätt position. Själv hamnade jag på högerbacken och som mittback, kanske det nya för mig.;) Efter ett tag gick vi över och spelade med fria tillslag. Jag bytte upp mig och blev anfallare och mittfält. Vårt lag fick igång bra spel och skapade en hel del chanser. Även andra laget spelade bra och pressade oss hårt och under vissa perioder hade vi svårt att få upp bollen från vår planhalva. Betydligt mer närkamper och tuffare spel än det har varit under hösten. Kul!

Efter träningen blev det möte. Jörgen gick igenom lite hur träningen ska se ut, deras idéer och så fick vi ställa frågor. Fram till jul är det träning på konstgräs på torsdagar och inne på söndagar. Kul med konstgräs, men många gillade inte att det var så sent. Själv kvittar det mig just nu, men jag kan förstå om man ska upp tidigt. Alternativet är grus. Jag har egentligen inget emot det, men det är bättre känsla på konstgräs. Själv tycker jag mest det är tråkigt med så lite träning, men jag hittar nog på något annat att göra!:) Milan hade fixat fika och såg även till att många anmälde sig till årsfesten. Roligt om så många som möjligt kommer!

Träningsvärk

Har haft lite ont i framsidan av låren, sen min lilla runda i måndags. Igår fick jag försöka få bort träningvärken genom att vara ute mer i det fina höstvädret. Först inlines från Sandby till Lund. Skönt med vinden i ryggen! Sedan hade jag och Katrin bestämt oss för att springa en runda. Det var ett tag sen sist. Katrin satsar seriöst på sin nya löparkarriär. Några lopp inbokade, proffsigt träningsställ och någon apparat som mäter hur långt man springer. Coolt! En sådan vill jag också ha. Jag som älskar statistik! Kändes tungt i benen att springa och det blev inte bättre under tiden. Men, men det är sånt man får ta. Roligt att springa med sällskap!

På kvällen var det korpen på grus. Vi som är Bi mot Staten o Kapitalet. Båda lagen som jag brukar hoppa in i. Redan i onsdags fick jag förfrågning från båda lagen, om jag kunde vara med och jag trodde jag kunde vara det. Sen när det visade sig att de spelade samma tid mot varandra, så fick jag ta och vara med i Vi som är Bi. De frågade först, även om jag mer känner att Staten o Kapitalet är "mitt" lag. Staten o Kapitalet saknade några av sina ordinarie, så Emma, Verena och Per hade hoppat in. Matchen började ganska jämnt med bra spel från båda lagen. Vi spelade betydligt bättre än förra veckan. Staten o Kapitalet tog ledningen på en boll som helt stannade upp i studsen, så att Gustav var framme och lobbade in bollen. Anders hade en kanonchans att kvittera med huvudet på ett fint inlägg av Linus. I slutet pressade Staten o Kapitalet på bra och vi hade svårt att komma upp till chanser. 1-0 stod sig till pausen. I andra halvlek var det ganska jämnt i början. Vi lyckades kvittera efter att jag skjutit bollen i hjulet på utsidan av stolpen och bollen studsade in framför mål. Spelet stannade upp, men Anders kom och tryckte in bollen i målet. Domaren som inte alls verkade med i matchen, dömde mål efter en hel del protester. Ganska snabbt tog Staten o Kapitalet ledningen efter snyggt spel av Gustav och Annamaria. Sedan började vår press. Vi skapade flera bra chanser, men ofta gick bollarna precis utanför stolparna. Jag fick helt öppet mål efter inspel från kanten, där bollen först hade varit "ute". Var kanske tur att jag missade, för annars hade det nog varit ännu mer snack om orättvisa mål!;) Staten o Kapitalet vinner med 2-1. Vi spelade riktigt bra idag och lika hade faktiskt inte varit helt orättvist. Staten o Kapitalet verkade lite förvånade över min nya position som back. Tror inte de själva hade vågat att ha mig där, men modigt av Vi som är Bi. Lyckades faktiskt med att inte orsaka något baklänges mål, så det kanske är min nya plats!;)


Kul träning

Trots att seriematcherna är slut, så var det många som tagit sig till träningen. Alltid kul med mycket folk. Rille höll i det idag. Ganska kyligt, men ingen blåst, så det var skönt träningsväder. Först uppvärming och sen spel på nästan full plan. Vi spelade 3-4-1. Det var bra tempo från båda lagen. Bra rörelse och mer närkamper än vad det brukar vara. Det andra laget var bra på att komma runt på kanterna. Stina och Pilan kom förbi gång på gång. Vi hade lite svårt med passningarna och bollmottagningarna, så att det andra laget fick flera gånger tillbaka bollen till solklara målchanser. Framåt skapade vi en hel del och gjorde även flera mål. Jag och Sofie I spelade innermittfält tillsammans. Från början gick det bra, men sen blev jag mer anfallare än mittfältare. Emma H klagade (med all rätt) gång på gång att jag måste jobba hem, men det fastnade aldrig..;) Jag förstår inte att det kan vara så svårt. Tre "nya" spelare var med idag och alla gjorde det riktigt bra. Tuffa, bra teknik och tempo! Vi spelade länge, men hann även med skotträning i slutet. Vi passade upp till Rille och fick tillbaka bollen. Emma fick jobba en hel del i målet. Själv gick det ganska bra och jag fick in några skott. Flera andra fick också till flera fullträffar.

Helgen

Bishops på fredagen med Ida, David, Erik och Jerker blev en trevlig början på kvällen. Massa roliga kommentarer och oväntade samtalsämnen, som man inte alltid hängde med i. Vi kanske inte hade väldigt mycket gemensamt, om man inte ens vet vem Fredrik Ljunberg är och hatar fotboll. Efterhand kom det fram att både Erik och Jerker hade gått på Kille och det blev en massa Sandby-snack. Nu hängde nog inte David med alls.

Tozz kom till mig efter att ha varit på inflyttningsfest. Först var vi taxi till hennes syster och några kompisar, när de skulle till Jägers. Så då har man varit där också, även om vi bara var på parkeringen. Sedan blev det Wedding Daze hemma hos Tozz. Rolig film! Efter det blev det en kort sväng in på gästgivaren i Eslöv, innan mitt tåg gick hem. Jättekul att träffa Tozz igen. Det får vi göra om snart!

På lördagen blev det inte mycket vila. Jobb. Direkt till Svalöv och den något konstiga matchen mot Svalöv. Sen hann jag precis hem om, innan Ida kom och vi åkte till Hennie och Martin. Vi tog med oss suchi och kebab och under de första timmarna var festen i köket. De bjöd på goda snittar, oliver, korv, kex och ost. Tequila som välkomstdrink och ett gott bål. Några försökte få in festen i vardagsrummet genom att ta med chipsen och nötterna. Det blev en massa tjejsnack med Hennies sjuksköterskekompisar. I slutet hamnade till slut alla i vardagsrummet och många ville vara DJ. Vi åkte sen till KB. Riktigt kass musik, bara några få låtar som gick att dansa till. Rolig fest, men roligare utgångar har jag varit med om. Kanske var jag lite för trött, men tror inte jag hade tyckt musiken hade varit bättre om jag hade varit piggare.
 
FöreHennie fixar Ida med sitt dyra puder!EfterFesten har flyttat in i vardagsrummet

På söndagen blev det kvalet i Sandby med den väntade utgången. Mycket folk som man kände som var och tittade. Satt mest och pratade med Beckis och några Sandbyspelare. De var tvungna att pika mig lite för straffen, som jag fick när vi mötte dem. Även om Sandby nu fick en nästan lika billig straff. Efter matchen var jag helt genomfrusen. Trots att jag för första gången tagit fram långkalsonger, mössa och vantar. Jag var hemma hos mamma och pappa och åt nybakade scones och muffins. Riktigt smaskens! På kvällen blev det Polarexpressen hos Jimmy även om jag egentligen var för trött för att kolla på film.

Härlig måndag

Som tur var så var det tråkiga vädret från i söndags helt borta idag. Riktigt härligt höstväder! Solen sken hela dagen. Först blev det 2 mil på inlines. Jag åker så mycket inlines att jag hade kunnat åka hur långt som helst utan att bli trött. Ibland känns det som jag mer har på mig dem än vanliga skor.;) Det gäller att passa på att åka innan det blir för mycket löv på vägarna. Snart får väl kommunen för sig att de måste grusa vägarna också...

Väl hemma så fortsatte solen lysa och jag kunde bara inte sitta inne. Jag rörde mig inte överhuvudtaget igår och kände mig tvungen att åtgärda det. Jag har varit sugen på att springa länge, så det blev till att snöra på sig joggingskorna. Det fick bli Hardebergaspåret. Jag brukar vända vid Utmarksvägen, men när jag var där var det så skönt så att jag fortsatte. När man väl kommer in i andra andningen är det bara skönt att springa. Fortsatte till golfbanan, vägen upp till Hardeberga och sen ända till Sandby. Väl där började jag känna av benen lite och var sugen på att ta mig hem till mina föräldrars hus. Men eftersom jag inte hade några nycklar och min bror säkert var i skolan, så var det bara att vända hemåt. Det gick helt ok tillbaka också. Jag kände av benen lite sen, men kanske inte så konstigt efter en två timmars joggingrunda.

Under resten av dagen och kvällen har jag slappat i soffan framför tvn eller suttit här. Skönt ibland att inte göra något ansträngande..;)

Amy MacDonald!

Har gillat henne sen första gången jag hörde This is the life. Riktigt bra låt! Tröttnar aldrig på den, fast jag har hört den alldeles för många gånger. Resten av hennes låtar är nästan lika bra. Grymt album!


Svalövs BK - HBK 7-7

Årets sista seriematch. Det var blåsigt och kyligt, men solen var framme. Vi startade med Camilla - Louise, Milan, Malin, Linda - Benita, Emma H, Pilan, Elin -  Josse, jag. Emma L och Sofie I började på bänken.

Svalöv börjar bäst och pressar oss högt. De kommer enkelt förbi oss och vi är inte alls med. Det känns som vi inte har viljan. Många joggar vid sidan om, istället för att gå in i närkamperna. I första anfallet har de en jättechans, men skjuter över från nära håll. Efter bara några minuter tar de ledningen. Ett inlägg från högerkanten skjuts i mål på volley av deras anfallare. Riktigt snyggt! De fortsätter att föra matchen. Det känns som vi knappt kommer över mittlinjen. 2-0 kommer efter inte så lång tid. I det här läget känns det som det kommer rinna ifrån. Sen händer något. Vi börjar jobba och hitta rätt positioner. De skapar inte längre så många chanser och vi kommer närmare målet. Josse har flera bra löpningar och i ett läge kommer hon fri, men skottet går precis utanför bortre stolpen. Emma frispelar sedan mig med en riktigt bra passning. Tyvärr kan jag inte förvalta chansen och när målvakten kommer ut snabbt och täcker går mitt skott utanför stolpen. De slår alla sina hörnor bra och det blir farligt varje gång. Vi har också flera hörnor och Milan slår in dem bra. Det är nära flera gånger att vi kan peta in bollen. Efter 15-20 minuter kommer reduceringen. Jag får bollen ute på vänsterkanten och kommer in i straffområdet. Jag spelar snett inåt bakåt och Emma H skjuter via en back in bollen i mål. Sofie och Emma L kommer in på varsin kant. Nu tar vi över matchen och 2-2 kommer efter att Sofie passar mig. Jag får friläge från mittlinjen och lägger in bollen vid bortre stolpen när målvakten kommer ut. 3-2 kommer efter att vi har haft ett långt anfall. Sofie får tag i bollen och spelar till mig. Jag vänder förbi backen och kommer fri med målvakten igen. Den här gången går jag förbi henne och lägger in bollen. Kort därefter kommer nästa mål. Emma spelar bollen till mig ute på högerkanten. Jag kommer in i straffområdet och spelar Pilan, som snyggt lägger in bollen högt i bortre delen av målet. Vi fortsätter vårt fina spel. Sofie slår en djupledsboll till Josse ute på högerkanten. Hon lägger in bollen direkt och jag får helt öppet mål. Jag hinner ta emot bollen och slå den förbi målvakten. I det här läget har vi helt kontroll på matchen. Svalöv verkar ganska frustrerade, men fortsätter att kämpa. Tyvärr lyckas de reducera till 5-3 precis innan pausen. En spelare tar sig in i straffområdet och vi får inte stopp på henne. Hon faller ganska enkelt, men vi var på henne i hälarna. Straffen sätter deras anfallare säkert och snyggt vid stolpen.
 
Paussnack
Genomgång av taktik inför andra halvlek

Vi gör några byten i paus. Jag och Sofie I går ut. Emma L går upp i anfallet med Josse och Elin och Benita kommer in på varsin kant. Svalöv försöker flytta upp för att få en kvittering. De skapar mer och mer, men vi håller undan ett tag. Både Josse och Emma L får flera bra bollar att jobba på, men vi får ingen riktigt bra målchans. En bit in i halvleken gör de 5-4 på frispark på ganska långt håll. Ett bra skott som går precis över Camilla och in i mål. Det enda målet Camilla borde ha tagit. De fortsätter att pressa för att kvittera. De flyttar upp och skapar flera riktigt bra chanser. Det känns som vi har tur i vissa lägen, för de missar och får inte till det sista i avslutningarna. Sofie går in som vänsterback istället för Linda och jag kommer in i anfallet istället för Emma L. De lyckas kvittera till 5-5. Ganska snabbt därefter så tar vi tillbaka ledningen. Jag blir frispelad från mittlinjen igen och får in bollen vid bortre stolpen när målvakten rusar ut. Deras press fortsätter, men vi skapar också flera bra chanser. Till slut orkar vi inte hålla emot. 6-6 kommer efter att vi inte har fått undan bollen och en av deras spelare får ostört skjuta in bollen efter en passning in i mitten. Josse flyttar ner som mittback, eftersom Milan har fått ont. Emma L kommer in som vänteryttermittfält och Elin flyttar upp. Sedan tar de återigen ledningen. Ett riktigt bra inlägg från deras högerkant, når anfallaren som trycker in bollen. Hon får stå helt ensam vid bortre stolpen. Vi måste bli bättre på att vara tuffare i straffområdet. Direkt på avspark är vi nära på att kvittera igen. Jag sticker direkt på avspark och Emma H slår bollen i en perfekt båge över deras spelare. De tycker att det är offside, men domaren blåser inte. Tyvärr har jag lite svårt att få tag i bollen och blir upphunnen vid straffområdet. Målvakten kommer ut bra och räddar skottet. Malin flyttar upp och vi spelar med tre anfallare. I slutet av matchen blir det mycket klagande på domaren från båda lagen. Offside är aldrig lätt när man är ensam och det blev mycket frisparkar åt båda hållen. Med bara minuter kvar kommer 7-7. Vi har en riktigt bra chans. Malin och Emma är framme och stör målvakten, som missar i sin rensning. Bollen hamnar hos mig precis utanför straffområdet och jag kan bara lägga in bollen i öppet mål. De sista minuterna flyttar Malin ner som mittback igen. Det blir inga fler mål och det slutar 7-7.

Efter matchen verkade Svalöv vara mest missnöjda. Om de hade vunnit hade de blivit seriesegrare, så man kan förstå dem. Stundtals spelar vi riktigt bra, men under vissa perioder tappar vi helt. Vi måste bli bättre på att höja vår lägsta nivå. Svalöv hade flera riktigt bra spelare, men vi stoppar dem enkelt när vi spelar som ett lag och alla jobbar. Alla gör bra ifrån sig under perioder i matchen. Josse gör det bra som anfallare. Hon löper mycket och springer ofta ifrån backarna. Pilan och Emma sliter och vinner mycket boll i mitten. Emma L gör en riktigt bra insats som utespelare. Det var inte långt ifrån att hon fick in ett mål. Backlinjen håller ihop det riktigt bra under andra delen av första halvleken. Med undantag av straffen skapar de ingenting. Sofie I gör en bra "comeback", efter att ha varit sjuk länge. Hon ligger bakom många av målen i första halvleken. Själv tyckte jag oavgjort var rättvist. Vi har haft många konstiga resultat under åren, men tror detta måste vara det allra konstigaste. Att båda lagen lyckas göra så många mål är inte normalt. Det hade dessutom kunnat bli fler, för både vi och Svalöv hade några riktigt bra lägen som borde blivit mål. Nu är säsongen slut. Tråkigt nog, själv hade jag gärna velat att den fortsatt lite till!:)

Enkel vinst för Teamet

I riktigt dåligt väder vann Teamet lätt med 4-0 hemma mot Löberöd. Löberöd höll ihop sitt försvar bra i första halvlek och Sandby ledde bara med 1-0 i paus. I andra halvlek orkade inte Löberöd och Sandby skapade mer och mer. Tozz gjorde två mål och Olle och Terne ett var. Löberöd hade inte mycket framåt. Kanske inte konstigt när Teamet ställde upp med sin a-lagsbacklinje. Sju spelare som normalt startar i tvåan var med, så det kunde egentligen bara sluta som det gjorde. Löberöd och Wormo får hoppas att det finns någon extraplats över till trean. Veberöds plats är ju "ledig" och annars var det bara Skurup av skånelagen som trillade ur tvåan.

7-7

Årets konstigaste resultat kom i sista omgången i reservlagsserien. Svalövs BK hade fortsatt lätt att göra mål på oss (sist 1-8), men nu fick även vi hål på dem. Inte ens jag kommer nog ihåg alla målen, men jag ska göra ett försök imorgon att skriva ett referat. Vi får gratulera Lunds BK till seriesegern. Svalöv hade den nästan, men vi lyckades kvittera precis i slutet. Surt för Svalöv, men rättvist för matchen. De dominerade stort under vissa perioder, men vi hade helt matchen under kontroll i stora delar av första halvleken. Vi slutar fyra i serien. 5 poäng upp till Lunds BK. Vi har gjort mest mål, men också släppt in näst mest. Det blir till att öva försvarsspel hela uppehållet!;)

Fullspäckad helg

Ikväll blir det först afterwork på Bishops. Inte för att jag jobbar, men mest kul att träffa Ida och hennes nya "killar".;) Sedan ska jag försöka hinna se idol. Hoppas någon dålig åker ut och inte som de två sista gångerna när de dåliga sitter säkert. Kevin är min nya favorit eller någon av tjejerna. Lars var dålig sist, synd att han inte ska sjunga Everybody hurts istället. Senare ikväll får jag äntligen träffa min favorit igen. Blir nog film hemma hos Tozz. Ska bli riktigt roligt att träffa henne, hon har varit saknad i mitt liv...

Imorgon blir det jobb, match mot Svalöv och sen fest hos Hennie och Martin på kvällen. Riktigt länge sedan jag och Ida var på fest tillsammans. Tror Ida är sugen på KB. Vi får väl se var vi hamnar.

På söndag skulle jag egentligen på domarträff och titta på LdB - AIK. Den blev inställd för att inte så många kunde, så nu är jag mer sugen på att titta på Teamet - Löberöd. Tror Teamet spelar bättre än mot oss och vinner enkelt. De bör göra det! 

MixMax - BK Finten 6-5

Efter en massa bytande hit och dit, så blev det till slut BK Finten vi skulle möta. Den uppskjutna matchen från första omgången. Vi var många som var sugna på spel igår kväll. Sara stod som vanligt i mål. Victor, Johan och Frank spelade backar. Anton, Christofer, Jimmy, Ola, Jesper och jag spelade forwards. Vi började riktigt bra och efter 20 sekunder kunde jag göra mål. Efter snyggt spel nerifrån, så frispelad Victor mig framför målet och det var bara att lägga in bollen. Vi fortsatte bra och gjorde snabbt 2-0. De var riktigt bra och skapade mycket. Sara var grym i målet och hade även en del flyt när de flera gånger inte lyckades göra mål på helt öppet mål. De kom igen, reducerade och kvitterade. I paus stod det 3-3. I andra perioden spelade vi bättre. Vi gick även här snabbt ifrån till en tvåmålsledning. Den stod sig länge. Patrik, som hade tagit fel på tiden, dök upp i andra perioden och hann göra några byten i slutet. Efter mycket slarv lyckas de komma tre spelare mot Sara och lyckas peta in 4-5. De får även in en kvittering. Det är mycket kamp och båda lagen skapar chanser. Med mindre än en minut kvar trycker Victor in 6-5. Sedan gäller det att hålla tätt. Vi har en chans framåt, men de bryter och går till en sista attack. Det blir aldrig farligt och vi tog en skön seger. Mycket bättre spel än första matchen och kul att så många dök upp!

Jans sista träning

Träningen började tidigare för att juniorerna skulle spela match. Vi fick hålla till på a-planen, så länge det gick att se något. Ganska kallt och blåsigt. Hela tio stycken hade tagit sig till oss för att provträna, så vi var fler än vi har varit på hela hösten. Vi började med fotbollstennis. Två tillslag, två som jagade och två pass. Det gick riktigt bra med tanke på att vi var många nya. Alla kom snabbt in i det. Från början var det nästan för många passningar innan vi slog över bollen, men efterhand körde vi snabbare och färre passningar så att de som jagade inte hade chans att bryta. Sedan blev det allsvenskan. Även här tyckte jag alla kom in i det snabbt. Bra spel från alla tre lagen. Snabb, hög press i försvarsspelet och rörelse och bra passningar i anfallsspelet. Många snygga mål. Jessan gjorde nog sitt första nickmål, så nu får motståndarna passa sig för hennes huvudspel..;) Vi fick avsluta när man inte längre kunde se bollen längre. Då var Jan tvungen att avsluta med sin favoritövning, Liverpoolaren. Vi visste inte rikigt om han skojade eller inte. Men alla ställde snällt upp och började springa. Några halvskadade och sjuka droppade av under övningen, men alla andra gav allt. Kul att kunna ta ut sig och riktigt skönt efteråt. Själv fick jag bra draghjälp av Emmas tickande stegräknare, innan hon sista varvet istället för att ligga bakom bara sprang förbi och drog ifrån. Grym kondis! Riktigt kul träning, högt tempo och roligt med så många som provspelade. Alla visade att de är riktigt bra fotbollsspelare. Hoppas att de gillade träningen och kan tänka sig att komma till oss. Vi skulle få ett riktigt bra lag!

Efteråt drog vi laget till helgens match mot Svalövs BK. Sista matchen för säsongen. Det var många som inte kunde, så alla som ville fick vara med. Vi ska göra allt för att ta revansch sen sist!

Bollen ville inte in...

Blött, kallt, men det hade slutat regna när vi började spela. Vi som är Bi mot FC Acylering. Ett lag som jag var med och slog med Staten o Kapitalet med 10-0 förra veckan. Nu fick vi övertag direkt och skapade chanser. De hade inte mycket framåt. Vi spelade bra, men framför mål låste det sig. Vi får skylla på den stora pölen i straffområdet. Vi lyckades ta ledningen i slutet av första halvleken. Anders fick inte kanonträff, men det räckte. I andra halvleken gick Mats direkt upp och tryckte in 2-0. Då kändes det avgjort. De hade inte haft mycket framåt. De får en frispark precis inne på vår planhalva. En av tjejerna kliver fram och får kanonträff, så bollen seglar in precis under ribban. Vi trycker på och skapar mängder. Mitt i vår press har de ett snyggt anfall och kvitterar. Sedan är det bara ett lag på plan. Vi skapar hörna på hörna, men med både tur och skicklighet lyckas målvakten rädda allt. Inte ens en straff hjälper för att få in fler bollar. Domaren berömde oss efter matchen. Det var det roligaste matchen med bäst spel han hade dömt i år...
 

Blöt grusplan...
Ser väl riktigt inbjudande ut?!?;)

Kasst väder

Korpen på grus i ösregn... Inte ens jag är speciellt sugen!

Tisdag kväll

Rille och Micke höll i träningen, eftersom Jan var och kollade när MFF förlorade igen. Vi började med fotbollstennis. Fyra i varje lag, två som jagade, två passningar och man fick inte passa tillbaka till samma. Det gick inte så bra i något av lagen från början. Mycket för lösa passningar och dålig rörelse. Efterhand blev det bättre och vi fick i gång passningsspelet. Sen blev det skotträning. Halva laget vid ena stolpen och halva vid den andra. Man skulle springa ut och runda en kon utanför straffområdet och få en passning från den andra sidan. Emma och Camilla turades om att stå i mål. Sara och Rille fick jobba som bollkallar, men många fick även in bra träffar. Vi avslutade med spel. Först på ganska stor plan. Det blev stora ytor och mycket mål. Vi minskade sen planen och spelade bara på lite större en ett straffområdet. Nu blev det trångt och det var mycket svårare att komma till avslut. Båda lagen pressade bra. Kul att Malin R var där igen, men vart tog Sofie I och Hanna L vägen. Vad jag hörde sa de att de skulle komma i söndags?!;)

Hoppas på fler folk på torsdag, då träningen är redan kl 18.

Efter träningen blev det Champions League hos Mange och Jens. Manchester United vann som väntat. Snygg framspelning Ålborgs mittback bjöd Berbatov på!


RSS 2.0