Sandby Pizzeria

Efter matchen bjöd Erik hela laget på Sandby Pizzeria. Alla som spelade, de som var där och hejade och alla ledare. Planka, pizza och kebabtallrik var det som vi bjöds på. Själv blev det en kebabtallrik, efter beslutsångest för vilket pizza jag skulle ta. Vi fick vänta och vänta på maten och det slank ner en och annan dricka under tiden. Vi spelare körde alkoholfritt, medan ledarna tog lite starkare alternativ. Vi tackade Erik för säsongen, med lite av varje. Dryck med tillbehör! Rolf och Jan fick varsin flaska whiskey, för att de båda har fyllt 50 i år. Bättre sent än aldrig att gratta. När maten väl kom var alla jättehungriga. Det var riktigt gott. Under tiden vi åt, hann vi även med att sjunga Hardeberga-hatten och vår vinnarlåt. Inte nog med att jag åt upp hela kebabtallriken utan jag hann även med att ta lite av Adams pizza. Sen kändes det som jag hade blivit gravid. Då berättar Erik att han bjuder på efterrätt också. Glass, grädde, chokladsås och strössel. Lite efterrätt får alltid plats. Fast just nu känns det som jag inte behöver äta något på flera dagar... Tack Erik för allt! Det blev en lyckad avslutning och jag blev lovad godis till nästa säsong. Om det nu är så bra. Jag kan inte motstå det och godis innan och efter varje träning och match är kanske inte den bästa uppladdningen/återhämtningen!;)
 
Erik får presentAlla glada och hungriga!Maten kom efter en evighet...Vad händer Sofie? Camilla och Josse verkar glada...Sara och hjärtpizzanGlass var alla sugna på!

Härlig laginsats!

Sista matchen visade sig bli helt betydelselös. Fast möter man Sandby står det mycket på spel ändå. Många i vårt lag har Hardeberga som moderklubb och Sandby är det laget man helst slår. Dagens Sandby är rena motsatsen. Inte en enda har Sandby som moderklubb. Det var en ganska blåsig eftermiddag. Det märktes att Jan hade respekt för Sandby och vi ställde upp med en defensiv startuppställning. Emma - Jessan, Josse, Malin, Sandra - Louise, Emma - Stina, Pilan, Lina - jag. Elle, Sofie N och Kajsa var avbytare. Team Sandby ställde upp med ett väldigt starkt lag. Irre - Anna Jo, Oliw, Katta, Johanna - Tozz, Helena, Annika A, Hanna - Olle, Ica - Terne, Kotten, Agge. Sju ordinare division 2-spelare + ett innermittfält bestående av Annika och Helena, som båda är riktigt bra spelare.
 
Jan ser till att vi har ett väl samlat försvar

Vi börjar i motvind och blir tidigt tillbakapressade. Sandby spelar runt bra, men vi håller ihop i mitten och de har svårt att skapa målchanser. Den enda riktigt bra chansen, de har i början, är en krossboll av Tozz, som Hanna kommer perfekt till. Emma kommer bra ut och räddar skottet. Efter det hittar vi våra positioner och de får inte mycket lägen från kanterna heller. Vi har inte mycket framåt. Jag har svårt att få tag i bollen, men har fyra backar att kämpa emot. Efterhand mattas Sandbys press och vi skapar en del. Jag får flera bra bollar längs kanterna. Backarna är ganska avvaktande när jag kommer med fart. De faller istället för att gå på, så jag försöker hitta våra mittfältare som kommer med fart. Stina har vår första chans. Deras backar kan inte bestämma vem som ska ta ett inlägg från Lina och Stina kommer emellan och skjuter. Tyvärr blir inte skottet så hårt utan Irre kan lätt ta bollen. Sandby rullar runt mycket boll mellan backarna och upp till yttermittfältarna, men sen kommer de ofta inte så mycket längre. De slår bort mycket bollar antingen till inspark eller kommer Emma bra ut och tar dem. Jag har sen ett läge som hade kunnat bli straff. Jag tar mig in från vänsterkanten och i sista stund bryter deras högerback. Hon var väl på mina ben lika mycket som bollen och vi får hörna. Emma slår alla hörnor idag och många kommer in bra framför målet. Tyvärr är vi inte riktigt på hugget och Irre är bra med. De skapar också flera hörnor och det blir farligt varje gång. Ofta kommer bollarna mot bakre stolpen, men Lina rensar en precis vid första stolpen. En annan hörna skapar ett riktigt flipperspel, där ingen får träff på bollen och den studsar fram och tillbaka en meter utanför mållinjen, innan vi till slut kan rensa. Jag får sen ett riktigt bra läge, när jag tar mig in från vänsterkanten i straffområdet. Jag kommer förbi två backar, men skottet blir bara en "passning" till målvakten. Pilan har ett bra skottläge, efter inspel från vänsterkanten, men bollen går lite över målet. Sedan kommer "målet". Jag får bollen ute på högerkanten, håller i den och spelar in till Pilan. Hon skjuter en bit utanför straffområdet och det blir bra träff. Bollen träffar ribban och sen en halvmeter innanför mållinjen, innan den studsar ut. Domaren ser ut att tveka, men väljer att inte blåsa mål. Jag förstår att han har svårt att se från där han står. Linjedomare i trean hade inte varit fel... Tråkigt att det inte blev något mål för från där jag stod, var den klart inne, men det var bara till att kämpa vidare. Det känns som Sandby blir mer och mer frustrerade för att de inte lyckas skapa så mycket. Själva tycker jag att vi spelar upp oss. Många känner att vi klarar bra att stå emot dem och tappar under matchen respekten för motståndet. Första halvlek blir mållös.
 
Paussnack
Paussnack

I paus snackar vi om att fortsätta kämpa och att Sandby nog sätter full fart från början. Sandby tar direkt tag i spelet, men vi försvarar oss utmärkt. Sandbys anfallare skapar inte mycket på hela matchen. Vi är hela tiden direkt i ryggen på dem. Vi har mer spel i andra halvlek. Emmas utsparkar blir mycket längre och flera gånger har de problem att få undan bollen. Sandby försöker spela fler bollar in framför mål och komma in med mer folk i straffområdet. En bit in i andra halvlek får jag äntligen förstärkning uppe i anfallet, då Elle kommer in istället för Lina. Louise flyttar upp ett steg. Direkt får jag tag i bollen och hittar Elle som får ett jätteläge, men tyvärr går bollen över mål. Nu får Sandbys backlinje större problem. Jag kommer förbi på högerkanten och Elle kommer perfekt i mitten. Tyvärr är min passning riktigt dålig och Elle får bollen en meter bakom sig. Hade passningen varit bättre hade det varit 1-0. Sandby har fortfarande mest boll, men skapar inte så mycket i spelet. De har flera farliga hörnor och frisparkar. Våra kontringar är farliga. Ofta får vi anfallare tag i bollen ute på kanterna, men det blir aldrig riktigt farligt. 1-0 till oss kommer efter kanske 20 minuter. Jag har bollen i straffområdet och har Katta tufft i ryggen. Hon är på mig på hälarna och jag råkar nog trampa på henne. Hon trillar och jag vänder upp. Då blåser domaren. Först trodde jag att jag hade fått frispark emot mig, men det hade också varit fel. Istället pekar han på straffpunkten. Jag tar straffen. Ingen speciellt bra slagen straff, men Irre står kvar på linjen och är inte nära att ta den. Nu startar Sandbys kvitteringsjakt och de går över till en trebackslinje. Sofie kommer in istället för Louise. Vi blir lite mer avvaktande, men oroar ändå med våra kontringar. Sandby har några riktiga kanonlägen. Tozz får bollen helt fri framför Emma efter en fast situation, men hon skjuter över. På en frispark från högerkanten når Helena högst, men får inte träff på bollen. Hade hon släppt den hade två Sandbyspelare fått ännu bättre läge. De har ett skott som tar i ribban. Till slut med drygt tio minuter kvar kommer kvitteringen. Ett snyggt mål. Olle vinner bollen ute på deras högerkant och slår ett inlägg mot bortre stolpen, där Hanna trycker in bollen med huvudet. De sista tio skapar båda lagen chanser. Lina kommer in igen istället för Pilan, som slitit enormt på mitten. Elle är framme och stressar målvakten och är nära på att få med sig bollen. Vi fortsätter komma runt på kanterna. Jag lyckas få in några bollar från vänsterkanten. Sofie har ett bra skottläge, som Elle får tag på i mitten och spelar tillbaka till Lina. Tyvärr får hon inte riktigt bra träff. Hon får sen en chans till, men inte heller den gången gick skottet på mål. De har en riktigt bra chans, då Hanna skjuter precis utanför på volley. Det blir inga fler mål och matchen slutar 1-1.
 
Straffsituationen!
Domaren har blåst straff. Jag har full kontroll på bollen och Katta ligger ner.

Vet faktiskt inte riktigt om vi ska vara nöjda eller inte. Vi hade ledningen och vi skapar flera riktigt bra chanser. Klart att de hade mer boll och också hade bra chanser. Vi gör en riktigt bra kämparinsats igen och tar poäng i andra matchen borta för i år. Starkt att göra det mot just ett förstärkt Teamet och nu har vi tagit poäng av alla lagen i serien. Alla hänger med Sandbyspelarna bra och det märktes inte att det nästan var ett division 2-lag vi mötte. Med det laget de hade ska de slå oss enkelt. Många av deras spelare underpresterade, men det känns som vi var bra och gjorde dem dåliga. Alla ska ha beröm idag och jag är stolt att vi stod upp så bra! Vi slutar sexa i den jämna serien.

Vi laddar för andra halvlek!Bollen i mål..Malin och Josse har inget att göra...Sofie skjuterJag försöker mig på att slå ett inlägg!Tack för matchen!Skön sång för en bra säsong!och som vi tar i...
Dagens fotograf var Olinda, som skötte sitt jobb utmärkt, även om vi hellre sett henne på planen...

Teamet får kvala

Lämnar man wo under de två sista omgångarna, utesluts man, men resultaten från de andra matcharna ändras inte. Husie DIF får börja om i femman, om de har lag till det...


Två roliga matcher

Båda matcherna jag dömde i helgen var spännande med bra spel. Skabersjö vann mot Mabi med 3-2, efter ett sent mål i varje halvlek. Mabi gjorde två riktigt snygga mål.

Idag blev det 0-0 mellan Borgeby och Lunds BK, men det var inte alls någon tråkig match för det. Inte så mycket riktigt bra målchanser, men det var bra spel ute på planen från båda lagen. Lunds BK som kanske vinner serien, firade med gula rosor efteråt. Svalöv går om Lunds BK, om de vinner sista matchen mot oss. Vi får väl se till att hjälpa Lunds BK till seriesegern. Vi har lite revansch att ta på Svalöv, eftersom de krossade oss med 8-1 hemma.

Inte mycket klagande från varken spelare, ledare eller publik... Härligt när man är där för att spela eller titta på fotboll och inte för att klaga på domaren!;)


Tvåan avgjord

Det blev fotbollen som fick avgöra! Halmia besegrade Norvalla i seriefinalen med 1-0. Känns som en rättvis segrare. Får se hur de klarar sig i ett kval!?

Helsingborg visade sig starkast i bottenmötet och gick förbi Böljan. Skönt att Sandbys förlust mot Böljan inte skulle bli avgörande.

Sandby förlorade stort mot Falkenberg. 5-1, men inte konstigt när man inte kommer med sitt bästa lag.

Den andra betydelselösa matchen mellan LdB och Derome slutade 2-2.

Husies tredje WO

Såg precis att Sjöbotjejerna slog Lilla Torg med 4-0 i eftermiddags och därmed säkrade sin plats i trean nästa år. Alltså borde Team Sandby hamna på kvalplatsen. Men det hade även kommit in att Husie lämnar WO imorgon mot Hammenhög. Jag vet inte hur reglerna är, men det är deras tredje WO och då borde väl de också uteslutas ur serien som Gula Damer har gjort. Det laget som kan bli den stora förloraren är Lilla Torg. Vi, Sjöbotjejerna, Skillinge och Team Sandby kommer alla i så fall "tjäna" tre poäng och Hammenhög två. Lilla Torg ligger då bara två poäng före Team Sandby och om Sandby slår oss imorgon, går de om Lilla Torg. Stackars Lilla Torg om så blir fallet. De har varit klara ett tag och till och med haft chans på kvalplatsen uppåt. Vi ska göra vårt bästa för att vinna mot Teamet, men det blir inte lätt när de kommer med många division 2-spelare.

Tvåan ännu inte avgjord

Enligt damfotboll.com har LdB använt sig av en spelare, som inte har haft licens, i två matcher mot Norvalla (1-1) och Falkenberg (3-0). LdB förlorar därför matcherna med 0-3. I sista omgången möts just de tidigare klara seriesegrarna Halmia och Norvalla i en direkt avgörande seriefinal. Vinner Norvalla vinner de serien. Tråkigt att många matcher i år har fått ändrat resultat i efterhand. Fotboll ska avgöras på planen!!

En lugn kväll...

En skön kväll för träning igen. Tydligen verkade inte alla tycka det eller så hade alla bra anledningar till att inte dyka upp. Själv har jag klarat mig helt, men många har blivit sjuka igen. Vi började med doppboll, som uppvärming, i straffområdet. Mål gjorde man genom att nicka eller skjuta på volley. Jag, Elin och Josse började och vi vann enkelt mot Stina, Pilan och Linda. Jag fick för det mesta stå helt ostört och nicka in bollen förbi Camilla. Sandra och Lina kom sen in i varsitt lag och då tog de andra över. De hade mer rörelse och det blev ofta för trångt för oss att få in bollen. Sedan hade vi skott träning på rullande boll. Riktigt kul! Många fick till bra skott, men några flög långt över staketet. Vi avslutade träningen med spel. Planen var ganska stor och det blev mycket ytor. De andra hade bäst spel och gjorde mest mål. De rörde sig bättre och vi (jag) kanske inte var den bästa på att jobba hem. Fast även Rille fick se bollen gå förbi sig och in i mål några gånger...

Den här gången var Rolf på plats, så det blev korv på fikan. Vet inte riktigt hur laget blir på söndag, eftersom många inte var där. Sara är fortfarande skadad. Olinda har fått halsfluss. Sofie I är fortfarande sjuk. Hoppas de andra som var sjuka igår kan, för vi behöver ha med alla vi kan för att ge Teamet en bra match.

Jag kom tidigt till Victoriastadion och satt och kollade på lite andra lag som spelade. Fast den man lade märke till mest var domaren. Han hade svarta glansiga byxor, hatt och visade stora delar av bröstet, som nästan var helt rakat. Undantaget var ett stort hjärta av brösthår som han hade sparat. Undra om det är nästa domarmode?!?;)

Det blev Bollkontroll som vi skulle möta. Det var bara tre ordinarie Staten o Kapitalet-spelare. Resten var mer eller mindre vana inhoppare. Vi började bra och Micke tryckte från inget läge alls in 1-0. Det var högt tempo och ganska tufft för att vara första innematchen. Efter en perfekt nickskarv från Lukas, satte jag via bortre stolpen 2-0. Kort därefter gjorde Micke 3-0. Inte alls rättvist, för matchen var väldigt jämn. I andra halvlek blev det bara ett mål för oss, som jag fick äran att göra. Bollkontroll lyckades reducera efter att vi helt hade tappat våra positioner. I slutet fick jag en rejäl smäll av målvakten. Tror det var hämden för att jag råkade slå honom rakt över munnen i måndags, när jag var med och mötte dem på gruset. Var inget fult alls nu, men jag var inte lika stark i kroppen som honom, så det blev tvärstopp. Efter att ha vilat lite, var allt bra igen. 4-1 slutade matchen.

Efter matchen fick jag snabba mig och med mina inlines går det snabbt genom stan...;) Hemma lagom länge för att hinna byta om till hockey-bockeyn. Kirurgerna hade tyvärr inte folk, så det blev WO. Vi bestämde oss för att spela ändå och vi lånade ut våra "nykomlingar", Jimmy och killen från Staffans Stalledrängar (har glömt hans namn). Vi började bra och ganska snabbt stod det 5-1. Sedan kom de igen och vi blev dåliga på att jobba hem. I pausen var det nog lika eller om vi ledde med 5-4. Andra perioden var jämn och många var trötta, eftersom vi inte hade några avbytare. Vi lyckades till slut vinna med 7-6. Båda nykomlingarna visade att de absolut platsar i vårt lag och nästa gång ska det bli skoj att spela med dem istället!

Ikväll ska jag döma Mabi - Skabersjö. Imorgon blir det Borgeby - Lunds BK i reservlagsserien. En match jag egentligen inte får döma, eftersom vi själva spelar i den serien. Men efter godkännande av Skåneboll, blev det den bästa lösningen. Blir nog en match mellan två bra lag, så det ska bli kul!

Frågan var när det skulle hända...

Asfalteringen av Hardebergaspåret var något jag verkligen sett fram emot. Riktigt härligt att åka på ett bra underlag och raka vägen till Sandby. Längs ena sidan har de gjort ett grusspår som de som joggar kan springa på. Denna grus har tyvärr inte valt att stanna där, utan mer och mer hamnat på vägen. Det har blivit farligare och farligare att åka, när man hela tiden måste hålla undan för stenar. På vissa ställen är det numera mer som en grusväg. Flera gånger har jag varit riktigt nära att trilla och idag gick det inte längre. Det var riktigt härligt väder, så jag blev sugen på att åka lite inlines. Som tur var det på väg upp genom Lund som en sten gjorde så att jag helt tappade balansen. Farten var väl inte den högsta, hade kunnat gå riktigt illa om det var på väg nerför. Nu fick den ena inlinesen den största smällen. Ska nog höra om inte kommunen kan sopa undan gruset, så det inte sker fler olyckor...

Korpen x 2

En massa fotboll frivilligt på grus!;) Gillar man fotboll så gör man.

Först var det match med Staten o Kapitalet mot FC Acylering. Många hade anmält sig sjuka. Inga avbytare för tjejerna så jag fick försöka orka att störa backarna ensam uppe på topp hela matchen. I början var det ganska jämnt, men vi tog över ganska snabbt. Jag fick äran att göra mål och även Henke tryckte in ett. 3-0 i pausen, var lite i underkant. I andra halvlek rivstartade vi. Tror de flesta gjorde mål och motståndarna orkade inte alls hänga med. Kristoffer i mål rörde bollen några gånger, men behövde inte göra en enda räddning. Jag vet inte ens vad det slutade, men skulle gissa på runt 10-0.

Sedan var det direkt dags för nästa match. Vi som är Bi mot kontorsnissarna. Nu blev en avbytare, eftersom Viola dök upp precis när matchen började. Frågan var väl om hon är mer fotbollsgalen än mig, eftersom hon spelade med en trolig fraktur i foten. Hennes inställning var att det var tråkigt att inte spela och att det bara gjorde "lite" ont. Vi hade mycket boll och skapade chanser, men fick inte in bollen. Kontorsnissarna var bättre än förra veckan då Staten o Kapitalet enkelt slog dem med 13-0. Vi lyckades ta ledningen med 1-0 och 2-0 kom på straff, som blev halvtidsresultatet. Mats som skulle iväg på innebandy-match, hade sagt att han skulle gå om det stod 3-0. Direkt i andra tog han hand om det själv och tog sig hela vägen från sin backplats och tryckte in 3-0. Vi hade mycket boll, men det blev bara två mål till. Ett var ett väldigt snyggt självmål. 5-0 och alltså två stora vinsten igår kväll. Therese spelade i kontorsnissarna. Kul att träffa henne, har nog inte sett henne sen hon slutade i Sandby och gick till Hallands.

Alltid roligare att vinna än att förlora, även om det är mycket roligare att vinna jämna matcher. Ikväll blir det mer korpen. Först vanlig träning (som uppvärming;)), sen Staten o Kapitalet mot Krita i röven (inne) och därefter hockey-bockey. MixMax möter Kirurgerna. Ska bli riktigt skoj att spela inomhus igen! Jag hade lätt kunnat göra det året om även om riktigt fotboll ska spelas på gräs...

Spännande avslutning

Vi själva klarade ju oss kvar i lördags. Det känns riktigt bra! Nu kommer det bara bli kul att möta ett riktigt bra Sandby, vilket vi kommer att få göra. Hade vi varit tvungna att ta poäng för att inte få kvala, hade jag tyckt det var riktigt tråkigt. Men nu har vi ingen press på oss, Sandby ska vinna mot oss om de toppar. Hoppas alla andra i laget också ser det som en utmaning! Sjöbotjejerna spelade 2-2 mot seriesegrarna LB07. Om de slår Lilla Torg på lördag, så blir det Teamet som får kvala hur det än går på söndag. Ett kval som kommer bli mot Wormo och med största sannolikhet Löberöd. Löberöd som slog Sösdala med 4-1 i helgen. Sjöbo som fortfarande har chansen i ettan, men den minskade efter 0-0 mot Dalsjöfors (laget ovanför strecket). Sjöbotjejerna har mycket väl chansen att slå Lilla Torg, om de bara lyckas hålla koll på deras duktiga offensiva spelare. Sjöbo spelar inte med a-laget i helgen och kanske därför kan förstärka med spelarna som var avbytare i söndags. Ett kval som Wormo och Löberöd (?) inte kommer ha en chans i om de får möta Sandby. Sjöbo hade varit en lättare motståndare, då de fortfarande har matcher kvar i ettan och inte kan ta med "hela" a-laget.

Vången säkrade kvalplatsen efter vinst med 2-0 mot Skillinge och kommer få möta Glimåkra i kvalet till tvåan. Jag har aldrig mött Glimåkra, men de känns bättre. Speciellt eftersom Vången inte har varit så bra i höst. De var betydligt bättre när vi mötte dem i våras.

Borgeby ser ut att bli trea i en väldigt jämn tabell. Starkt som nykomling, men det har gått bra för alla lag som kom underifrån i år. Det är bara LB07 som dragit ifrån i toppen och de två fd division 2-lagen Husie DIF och Skillinge som tappat i botten.

Halmia vinner division 2 sydvästra götaland, efter att ha varit med i toppen flera år i rad. Det blir en riktigt spännande match i kampen om den sista platsen. Helsingborg mot Böljan. Hoppas bästa laget klarar sig kvar och att inte Böljan klarar sig enbart på grund av vinsten mot Sandby!

Rolig träning

Återigen en skön kväll för träning. Avslappnad stämning och Lina var inte så nervös som förra veckan!;) Jan var inte där, så Rille och Micke höll i träningen. Vi spelade först två mot ett lag med fem personer i varje. Stundtals var det ganska rörigt, men efterhand hittade vi varandra ganska bra och det blev jobbigt för det laget som jagade. Sedan fortsatte vi spela fast anfallsövningen i straffområdet. Emma stod i mål. I början höll vi ganska tätt bakåt och det blev svårt att komma till avslut från nära håll. Rille hade ibland svårt att komma ihåg vem han skulle passa tillbaka till, så det blev lite förvirrat ibland.;) Efter ett tag gick Elle, så jag, Pilan, Elin och Jessan fick kämpa extra mycket. Vet inte om jag var bra på att täcka eller om folk försökte pricka mig, men jag fick gång på gång stenhårda skott på mig. Ofta på armarna, så tur att det inte var match för då hade jag ordnat några straffar... Vi övergick sen till att spela på halva planen. Båda lagen rullade runt bra och det var bra tempo. Träningen avslutades med 6 sträckor över planen.

Efter träningen berättade Erik att han bjuder på mat på Sandby Pizzeria efter matchen mot Teamet på söndag. Hela övervåningen är bokad! Planka eller pizza. Svårt att välja, men för mig får det bli pizza. Har gott om tid att bestämma vilken!:)

Korpen

Matchen som skulle spelats i onsdags (Vi som är Bi - Bollkontroll), blev flyttad till idag. Nu fanns en domare på plats, men ljuset saknades från början. Vi började spela och gjorde nästan direkt 1-0. Vi spelade sedan bra hela första halvleken, men Bollkontroll var inte alls ofarliga. Det blev svårare och svårare att se. När andra halvleken började, såg man knappt någonting. Men då tändes ljusen och det gick att spela igen. Vi spelade inte alls lika bra och Bollkontroll pressade oss högt. De var riktigt nära att få in någon boll, men alla kämpade riktigt bra och vi lyckades hålla nollan. Kul match för att vara på grus. Bra tempo, lagom tufft spel och skönt väder!

Söndag

Dömde Klågerup - Malmö Anadolu på eftermiddagen. Inte speciellt högt tempo och det slutade 6-2. Hade inte Mabi haft en riktigt bra målvakt, hade minst Klågerup gjort dubbelt så många mål.

På kvällen blev det mat och film med Jimmy. Wall-e. Rolig film. Frågan är hur man kan göra en plåtrobot så söt!?;)

Kräftskiva!

Efter matchen blev det förfest i bastun! Stämningen var på topp och uppladdningen för fest kunde inte varit bättre. Sofie och Johan och ett par till bjöd på kräftskiva hemma hos Sofies föräldrar i Sandby. Alla tryckte in sig i vardagsrummet. Det blev en aning trångt, men det funkade. Jag hamnade bredvid Axis och Anders. Resten av folket hade jag inte riktigt koll på vem det var, men det blev en härlig stäming borta i vår hörna. All maten var super. De första kräftorna för året för mig. God pastasallad, kycklingklubbor och ett riktigt gott bröd! Snapsvisor sjöngs med jämna mellanrum. Den viktiga kräfthatts tävlingen vanns av Victor, som hade lagt ner mycket tid på sin hatt. Kajsa och Sandra kom på delad andra plats! Sedan blev det dans, snacks och massa snack. Jag fick en privat danslektion av Milan i linedance eller vad det nu var, så nu kan jag också hänga med när alla ska dansa det. Dagens insats eller nattens kom när jag bidrog till att även Kajsa hann med bussen hem. Tror aldrig David hade orkat bära henne hela vägen till bussen. Nu kom hon smidigt dit på min pakethållare. David fick springa, men han hade nog inte lika ont i fötterna..

Tack för en superrolig fest! Jag har mängder av kort, men här kommer de bästa?!;)
 
Kräfthatts vinnaren!Anders, jag och Axis!Kräftskivetillbehör!Folket i hörnan!En nöjd Johan fick prova vinnarhatten!Jag provar Sandras hatt!Härlig stämning i hörnan!Lina älskar kräftor!Linas kräfta anfaller och David verkar nöjd med tillvaron..MilanSå här kul var det på festen...Jessan hade också en fin hattKajsaJag och KajsaElle, jag och KajsaAxis!Kajsa spexar med sina nya klor!Vem är detta?!?;)Det finns mer än kräftklorna som kan knipas...Lina och ElleElle och SofieMer eller mindre snygga hattar..Kajsa har fångat mig i klorna..Dansen har börjatoch blir vildare..med mycket sångMange, varför är du så ledsen?Sandra utnyttjar hatten till max med hjälp av Kajsa och LinaSofie lyckades även bli snygg den här festen..;)Sofie och JessanTröttast på festen!!!Efter lite vatten från Anders, visade i alla fall Axis lite livstecken...;)

Säkrat kontrakt!

Hammenhög kom på besök till Knutsvallen en skön höstdag. De hade inte mycket att spela för, medan vi var tvungna att vinna för att slippa behöva poäng mot Teamet i sista omgången. Jan ändrade helt taktik och valde att direkt starta offensivt. Kanske för att överraska Hammenhög, vars tränare har varit och sett flera av våra matcher. Laget som startade var Emma - Malin, Emma, Josse - Stina, Lina, Pilan, Sofie N - Olinda - Elle, jag. Louise, Sandra och Jessan var avbytare.

Hammenhög startar i ett högt tempo. Vi har från början problem att hitta våra "nya" positioner, men vi kommer snabbare upp i press. Det känns nervöst på en del, men inte konstigt när matchen betyder så mycket. Hammenhög har mycket rörelse på sina spelare och är under stora delar av första halvlek först på de flesta bollarna. De får mycket ytor ute på kanterna och både Sofie och Stina får jobba mycket för att hänga med deras yttermittfältare. Tidigt tar Hammenhög ledningen. Ett inlägg från deras vänsterkant och en spelare får ostört slå in bollen på volley. Vi måste vara betydligt tuffare i närkamperna. Vi håller bollen för mycket själva i anfallen och har svårt att slå de enkla passningarna. Ju längre matchen går ju mer kommer vi upp i banan. Vi får flera frisparkar inne på deras planhalva. Emma och Josse slår de flesta. Josses frisparkar går på mål, men vi är inte tillräckligt tuffa. Vi måste snabbare fram och störa målvakten. En av Emmas frisparkar får jag perfekt på foten en bit utanför straffområdet. Jag vänder upp och kommer förbi några spelare, men skottet tar på en back och går till hörna. Emma slår hörnorna och flera blir farliga. En hamnar mitt i röran bland spelare framför mål. Först har jag nästan öppet mål, men får inte träff på bollen. Vi har flera chanser att få in den, men till slut lyckas Hammenhög rensa undan bollen. Lina är först på en hörna, men nicken går utanför bortre stolpen. Vi kommer närmare och närmare en kvittering. Elle får bollen ute på vänsterkanten och bryter in mot mål. Skottet går mot första stolpen, men i sista stund reflexräddar målvakten och det blir bara hörna. Strax efter har jag ett likadant läge, efter att Lina frispelat mig. Jag vänder inåt och kommer förbi mittbacken och skjuter. Bollen tar i närmaste stolpen och Elle som var bra med i mitten får bollen bakom sig. Bollen går istället perfekt till Lina som kommer med fart och skjuter. En av deras backar hoppar och får bollen på sig. Hammenhög kontrar och skapar en hörna. Hörnan skjuts stenhårt med skruv på mål. Jag vet inte om Emma var på bollen eller om den tog lite i ribban. Malin som står vid bortre stolpen hinner inte reagera och bollen tar i stolpen precis ovanför henne och går in i mål. Tungt, när det kändes som vi var på gång. Vi fortsätter och kämpa. Det är ganska tufft spel, men schysst. De ville ha straff i en situation, men domaren friade och det blev hörna istället. I mitten av halvleken får jag mitt första gula kort någonsin. Jag har bollen inne på deras planhalva och blir av med den. När jag försöker få tillbaka bollen, råkar jag träffa hennes ben istället. Någon gång ska vara det första, men det hade kunnat vara för något fulare...;) Till slut får vi utdelning. En av Emmas utsparkar når Lina mitt på plan. Hon skarvnickar vidare till Elle. Elle skarvar snyggt vidare med foten och jag kommer fri. Målvakten är på bollen, men den går in vid första stolpen. Tyvärr dröjer det inte så länge innan de utökar till 3-1. En av deras anfallare, som var mycket duktig hela matchen, får en bit utanför vårt straffområde tag i bollen. Hon tar sig förbi två backar och får in skottet i mål. Vi trycker på för att komma ifatt, men det blir inga fler mål i första halvlek. Hammenhög har flera bra inspel och deras hörnor är riktigt farliga varje gång. De leder helt rättvist, men vi gör ändå en okej första halvlek. Det brukar inte vara vår starka sida att börja bra. Skönt att hela tiden höra avbytarna peppa oss som spelade. Det gör mycket att höra positivt snack!

I pausen snackar Jan om att vi måste gå in i närkamper och vilja vinna. Louise kommer in på vänsterkanten, istället för Sofie. Vi får en perfekt start. De har avspark, men vi vinner snabbt bollen. Elle får den ute på högerkanten. Hon håller i den och får en spelare på sig. Folk skriker att hon ska spela tillbaka, men hon tar sig istället förbi spelaren och spelar bollen perfekt mellan ytterback och mittback. Jag når bollen före målvakten och lyckas peta in 3-2. Riktigt starkt gjort av Elle! Sedan händer inte så mycket. Det är mycket ställningskrig över hela planen. Flera fasta situationer blir farliga. Deras hörnor ställer till problem för oss hela matchen, men vi lyckas rensa i sista stund några gånger. En av deras mittbackar blir varnade efter en ful tackling av Elle ute på högerkanten. Vi har svårt att skapa riktigt bra lägen. Deras backar bryter de avgörande passningarna och ligger tufft på mig och Elle. Vårt försvarsspel fungerar bättre i andra halvlek och Hammenhög får inte lika mycket ytor. Vi är snabbare framme och stör dem. Tiden går och det börjar kännas tufft att vinna. Men vi har många härliga vändningar på hemmaplan i år, så hoppet försvinner aldrig. Med 20 minuter kvar kommer Sandra in på vänsterkanten och Stina går ut. Nästan direkt får vi ett riktigt bra läge. Jag får en bra boll av Louise ute till vänster och läget blir precis som det jag hade i första halvlek. Jag viker innanför backen och skjuter mot första stolpen. Den här gången är målvakten på bollen. Elle är snabbt framme och vinner bollen i kamp med målvakten och två backar. Hon spelar ut till Sandra, som i sin tur mycket snyggt, enkelt rullar bollen tillbaka till mig. Jag har helt öppet mål och kan bara inte missa. Kvitterat och nu var det allt framåt som gällde. Hammenhög är hela tiden farliga, men vi håller tillbaka dem. Emma får göra en kanonräddning, när hon tippar ett skott som ser ut att gå in i krysset. Hon sträcker ut och kan precis få bollen utanför stolpen. Våra backar räddar många gånger precis i sista stund och gör alla tre en riktigt bra match. Det är en del tuffa situationer och i en går Olinda hårt in och får frispark mot sig. Det som händer sen borde gett rött kort, för deras mittfältare vänder om och ger Olina ett knytnävslag i ryggen. Domaren ser det "bara" som en knuff och ger gult. Med tio minuter kvar kommer vårt ledningsmål. Jag får bollen mitt på plan och vänder upp. Olinda gör en bra löpning ute till höger och jag kan bara lägga bollen mellan deras inner- och ytterback. Olinda springer förbi deras spelare och är stark i närkampen. Precis inne i straffområdet skjuter hon och det blir ett lobbskott över målvakten och in under ribban. Skönaste målet i år och det firades med att alla slängde sig på Olinda. Nu var det bara att hålla undan. Vi ändrar om och spelar 4-4-2, men det är fortfarande offensivt. Med fem minuter kvar blir Elle frispelad, men har mittbacken i hälarna. Hon försöker stoppa Elle och är tvungen att dra ner henne i straffområdet. Domaren blåser straff och ger henne gult kort, eftersom det är hennes andra så blir hon utvisad. Jag får chansen att punktera matchen. Tufft läge och Jan skriker att jag ska vara koncentrerad. Jag slår den lite hårdare och närmare stolpen än vad jag brukar göra och riktigt skönt att den sitter. 5-3 och nu kändes det som segern var säkrad. I slutet har vi två riktigt bra chanser. Jag kommer först fri ute till vänster och försöker nå Elle i mitten. Tyvärr blir bollen lite för brant och målvakten är först på bollen. Elle fullföljer och träffar målvakten i huvudet. Hon måste gå på boll där, men hon blev sen så gult kort var helt rätt. Nästan direkt får jag bollen mitt på deras planhalva och spelar bollen till Elle som kommer med full fart till vänster. Tyvärr är målvakten bra med och räddar.
 
Elle nerdragenSpelaren utvisasStraffen ska in...i mål!:)Alla glada!
Jenny fångade straffsituationen från kanten!

Vi vinner med 5-3, efter att (precis som vi gjorde mot Lilla Torg hemma) ha vänt ett 3-1 underläge i paus. Segern kändes som en serieseger och firades nästan likadant. Alla idag måste ha jätteberöm. Vilken kämparinsats! Starkt att gång på gång vända underlägen. Nu har vi slagit alla lag i serien utom Team Sandby (men har svårt att räkna det, när man nästan möter ett division 2-lag). Bra för en nykomling. Vi får bara se till att bli bättre borta, starta bättre och släppa in lite mindre mål, så blir vi ännu grymare! Nu laddar vi för avslutningen mot Teamet på Sandbyvallen om en vecka!
 
Oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj Hardeberga spelar på skoj!
Segern firas!

Världens skönaste vändning!

Måste bara snabbt skriva om vinsten idag, innan jag ska på kräftskiva... Jan chockerade lite i omklädningsrummet, när han drog laguppställningen (3-4-1-2). Vi som kört med en anfallare och en defensiv mittfältare i nästan alla matcher, men det här kändes enbart positivt. Tyvärr började det som vanligt. Tidigt tog Hammenhög ledningen med 1-0. Efter ett tag kom 2-0, innan vi kvitterade till 2-1. Innan paus gjorde de 3-1. Då kändes det ganska tungt, även om vi stundtals hade spelat bra.

Direkt i andra gör vi 3-2, som står sig väldigt länge. Med 20 min kvar kommer vändningen. 3-3 efter Sandras grymma passning till mig. Sedan Olindas 4-3, som firades med högen. 5-3 fick jag äran att sätta på straff. Riktigt härlig seger! Nu ska det firas och det ska bli kul att skriva ett långt referat om matchen imorgon!
 
Segerfoto!
Erik och några glada vinnare!

Roliga minnen..

Istället för att gå och lägga mig har jag fastnat med gamla Sandby-minnen: www.youtube.com/annajoh11

Roligt att kolla på i efterhand. Både fotboll, fest och lite annat. Varför har vi ingen som filmar hos oss? Vi borde skaffa oss en som gör det!!:)

Bio

Jag och Beckis var och tittade på Patrik 1,5. Riktigt rolig och bra film. Lite sorlig på vissa ställen också. Jag gillar lättsamma filmer, som man blir glad av att se. Killen är ju hur söt som helst och spelar bra. Efter bion sprang vi på massvis av folk jag känner. Eller av en blev jag nersprungen. Träffade Sara på bion och diskuterade lite Norge, Sösdala, Hardeberga, Sandby, Löberöd och lite annat. Helt plötsligt går någon rakt in i mig, så jag nästan trillar. Hon vänder sig om och tänker be om ursäkt. Då skrattar hon bara och säger att det inte gjorde något för det var bara jag... Nästa gång Benita vågar sig upp till träningen, ska hon få igen!;) Emma var ute och laddade för match på stan och Jenny och Anders gav oss tips på indisk mat. Vi blev lata och orkade bara gå till närmsta pizzera. En kebabpizza och pizza viking. Perfekt uppladdning för imorgon! Tyvärr Jenny, så orkar jag inte få mig ett enda popcorn. Ska gå och lägga mig och ladda för viktig match med lite sömn och jobb! Kräfthatten har fortfarande inte blivit gjord, men något måste jag komma med på huvudet...

Kräfthatts problem

Uppdraget till kräftskivan hos Sofie är att ha med sig sin egen kräfthatt. Trots att jag har vetat om det i flera veckor, har jag inte tagit tag i det. Fina priser har utlovats till vinnaren! Fastän att jag gillar att vinna, har det inte räckt som motivation till att fixa det. Jag har haft all tid i världen, så har inget att skylla på. Just nu är det idétorka och frågan är om det kommer bli något alls. Men jag kan inte komma utan... Har någon tips och idéer är det bara att höra av sig!:)
 
Praktisk hatt!Får se om någon slår den här...

Träning

Nästan lika många som i tisdags. Kyligt, men helt vindstilla för ovanlighetens skull. Vi började med fotbollstennis. Gick det bra i tisdags, så gick det uselt nu. Ingen skärpa i passningarna och mycket slarv. Vi var dåliga på att sätta snabb press och även ha koll på bollen när de andra slog in den snabbt. Vi började med 2 pass, 2 tillslag och 2 som jagade. För att vi skulle få snabbare press, gick vi över till 1 pass. Det blev bättre för oss, men inte lika bra som i tisdags. Sedan blev det inläggsövningen som vi hade i tisdags. Det kändes som det gick lite bättre igår. Jag fick många bollar på huvudet, men tyvärr inte så många i mål. Om nickar hade varit min starka sida, hade nog de flesta gått in. Emma var bra med i målet och var ute och tog många inlägg. Sedan blev det spel på halvplan. Eftersom vi var ojämnt blev jag någon slags joker, som hela tiden var med i det anfallande laget. Från början hade nog inte alla förstått det, för det tog ett tag innan jag fick en passning fast jag var helt fri. Jag tyckte vi rullade runt bollen bra i lagen, bra rörelse och det blev flera bra avslut. Kanske den perfekta rollen för mig, som inte är den bästa på att jobba hem. Nu fick jag springa mycket, för det var bara framåt som gällde hela tiden och när man anfaller orkar man att springa mer! Då glömmer man bort att man är trött!;)

I slutet av träningen kände vi goda dofter av mat. Folk undrade om Micke och Rille stod och lagade pannpiff. Till vår stora besvikelse fanns det ingenting gjort uppe i klubbstugan. Rille hade bara hittat frusna korvar i frysen och då blev det för svårt att tillaga dem! Vi hade faktiskt högre förväntningar på matlagningen, fast nu inte Rolf var där. Bättring nästa gång!;) Jag och Josse hittade korvbröd i kylen, som vi fick ta för att inte svälta.

I helgen är det bara en match. En väldigt viktig sådan! A-laget möter Hammenhög hemma imorgon kl.15.00. Jag tror alla kan vara med utom Sara som fortfarande är fotskadad. I somras blev det förlust med 4-2. Stundtals spelade vi bra i den matchen, men de var för starka i slutet och vände och vann. Dags för revansch nu?!? Efteråt blir det bastu och förfest för en del som ska till Sofie på kräftskiva. Betydligt roligare om vi har vunnit och kan fira segern och division 3-kontraktet!:)

Onsdag

Det blev först lunch med Malin på stan. God pastasallad ute i solen vid Lundagård. Stundtals blev det så varmt att vi hoppades att solen skulle gå i moln. Aldrig ska man vara nöjd!;) Alltid skoj att träffa Malin, synd att det inte blir oftare bara.

Kvällen blev fotboll, fotboll och fotboll. Först var jag i Sandby och dömde SSIF F15 - Janstorp. SSIF spelade bra fram till de skulle göra mål. Matchen slutade till slut 4-0, efter några mål i slutet. Det borde kanske ha blivit 15-0 sett till målchanserna.

Efter matchen fick jag snabba mig till Smörlyckan. Jag hade lovat Elin att hoppa in i Vi som är Bi. Hann dit två minuter sent, men det gjorde inte så mycket för det fanns ingen domare. Vi valde att spela matchen på skoj. Viola som dyker upp i alla lag i korpen var med från början, men gick efter någon minut och vi tjejer körde utan avbytare. Lite jobbigt när man hamnar som yttermittfältare på vänsterkanten. En ganska jämnmatch. Vi vann med 3-2 och jag fick äran att göra alla målen. Kul att göra mål på killar!;)

Egentligen skulle jag sen till Mange och Jens och kolla på Man U - Villa Real. Istället tjatade Staten o Kapitalet till sig mig som domare när de skulle möta Kontorsnissarna. Hörde någon muta om att jag skulle slippa jobba hem över mittlinjen när jag hoppar in i laget nästa gång. Frågan är om de kommer ihåg det då?!?;) Karin gjorde comeback och började med två grymma skott i mål. 4-0 i paus och till slut 13-0. Flera riktigt snygga mål. I andra halvlek orkade inte alls Kontorsnissarna hänga med Staten o Kapitalet, men de har nog inte tränat hela sommaren. Det blev en lugn match att döma. Knappt någon närkamp och därför inte en enda frispark på hela matchen.

Hann se andra halvlek av Champions League-matchen. Var väldigt nära mål några gånger. Kul att Champions League har börjat igen. Förhoppningsvis blir det några bra och spännande matcher i år också! Hoppas att jag blir inbjuden på fler fotbollskvällar.

Vinst i premiären mot Acapulco

Kul att få spela i den nya ishallen. Trodde det skulle vara varmare, men när man spelar gör det inte så mycket. Värre för vår stora publik!;) Tisdagens lag bestod av Sara, Victor, Frank, Anton, Johan, Ola och jag. Det kändes lite konstigt att stå på isen igen. Det verkade vara så för hela laget, för nästan direkt låg vi under med 2-0. Vi kom in mer och mer i matchen och vände till 3-2 innan pausen. De var farliga i sina kontringar, men vi var bättre och stundtals såg det ut som vi hade powerplay. Victor satte en straff och de andra två målen var spelmål.

I andra halvlek hade vi hela tiden övertaget, men vi missade väldigt mycket solklara målchanser. En del i laget började bli trötta, frågan är om de skött försäsongsträningen?!?;) Men eftersom Acapulco var ännu tröttare, drog vi ifrån. I slutet fick de in ett tröstmål och jag tror det slutade 7-4.

Själv lyckades jag inte få in någon boll, men slog någon bra passning. Det är betydligt svårare att få träff på din lilla bandybollen jämfört med en fotboll och nu måste man ju använda händerna också!;) Jag åkte på en riktig hockeytackling framför målet, så det kanske var hämnden från min på Lina på träningen.
 

Full fart framåt
Vi anfaller...

Träning

Äntligen mer folk. Lite kyligt, men myggfritt! Vi började med fotbollstennis. Fem i varje lag. Pilan, Stina, Sofie N och Josse fick jag äran att vara med. Två pass, två tillslag och två som jagade. Tror faktiskt aldrig det har fungerat så bra som igår. Inte för mitt lag i alla fall. Enkla pass och snabbt över med bollen. Sedan blev det inläggs-/avslutningsövning. Hälften vid varje stolpe utanför straffområdet och två som slog inlägg från kortlinjen. Rille hade från början inget att göra, då inte ett enda avslut gick på mål. Själv lyckades jag inte göra mer än ett mål under hela övningen. Vet inte om jag ska skylla på att jag var dålig eller att jag inte fick några bra inlägg!;) Andra lyckades bättre och det blev efterhand mer bollar på och i mål! Sedan spelade vi i straffområdet två lag mot varandra och det tredje som väggar. När man bröt, skulle man spela ut till Jan och sen fick man anfalla. En av mina favoritövningar. Blev ganska trångt och vi var lite dåliga på att spela ut till väggarna, annars fungerade övningen bra. Tänk om allt spel hade kunnat vara i motståndarnas straffområde, så mycket enklare det hade varit att göra mål då. Rille fick kämpa för att få tag i bollarna. Efterhand blev det för mörkt att fortsätta. Juniorerna hade match, så vi hade fått flytta till a-planen utan lampor. Vi avslutade träningen med sex sträckor över halva planen och sen sex kortare sträckor. Riktigt roligt träning, med högt tempo och bra stämning!

Inlines

Igår blev det inlines i massor. Först in till Malmö. Vind i ryggen, så det gick snabbt och smidigt. Sedan blev det mer längs Ribban bort till Sibbarp med Jimmy. Kul att träffa honom, var ett tag sen sist! Tog mig till och med mod att åka lite i den nya skateparken i Sibbarp. Skoj, men skulle behöva skydd för att bli modigare. Gäller att passa på att åka så länge vädret är ok!

Ikväll blir det först träning och sen invigning av Lunds nya ishall. MixMax möter Acapulco. Ska bli riktigt kul att åka skridskor och spela hockey-bockey igen. Får se hur det är med formen, men man slipper i alla fall skrapsår om man skulle råka trilla!
 

MixMax! Vi var inte många i sista matchen, men det räckte för seger!

Var håller Hanna P hus?!?

Efter att inte varit så träningsflitig i våras, dök Hanna plötligt upp på några träningar efter sommaruppehållet. Sen har hon varit puts väck! Först igår träffade jag henne och vilken fart hon hade. Det var knappt att jag hann se att det var hon så snabbt sprang hon. Hon måste i hemlighet legat i hårdträning. Toppformen borde vara där nu ,så man kan hoppas på att den ska komma till användning de sista matcherna..;)


HBK - BK Kick

Det har blivit betydligt kyligare, men det var skönt väder för väder för fotboll igår eftermiddag. Soligt och inte så blåsigt. Malmölaget BK Kick hade kommit på besök till Hardeberga. Ingen av tränarna kunde vara där idag, så Malin S och Rolf höll i det. Laget som fick äran att starta var Camilla - Linda, Milan, Emma, Elle - Stina, Louise, Kajsa, Olinda - Elin, Sofie N. Pilan, Josse och jag började på bänken. Malin skötte bytena bra och alla utom Camilla och Milan fick återhämta sig på bänken.

Det är jämnt spel i början och skapas inte så mycket chanser åt något håll. Kick har mest boll, men våra backar är bra med och gör det svårt för deras anfallare. Vi ligger ganska bra i våra positioner. Tempot känns betydligt lägre än de matcher u-laget har spelat i slutet. Det känns som vi hade kunnat sätta lite mer fart på bollen och spela runt. Sofie har några skottlägen. Elin har ett bra chans precis innanför straffområdet, men målvakten räddar skottet. Stina får sedan ett riktigt bra läge, men tappar balansen och faller efter att en av Kick-spelarna varit på henne. Det blir frispark, men en resultatlös sådan. Kick är närmare ett ledningsmål, men då ser Sofie till att det är vi som gör det istället. Olinda kämpar till sig bollen ute på högerkanten. Målvakten är långt ut och bollen når Sofie utanför straffområdet. Hon får till en "kanonträff" som helt ställer målvakten och deras back, så bollen rullar perfekt in vid stolpen. Långsamt men tillräckligt fort för att gå över mållinjen!:) Vi har stora ytor på kanterna, men utnyttjar inte riktigt dem. Det är mycket kamp på mitten och mycket frisparkar åt båda håll. Efter ett tag kvitterar Kick. En spelare får en bra boll till höger och tar sig in i straffområdet. Hon har tid på sig och sikta och sätter bollen otagbart via bortre stolpen i mål. 1-1 står sig till pausen.
 
På väg framåt!
Louise

Malin håller i paussnacket och berättar vad vi ska tänka på. Vi börjar andra halvlek riktigt bra. Vi har hög press och skapar flera halvbra chanser. Flera skott utifrån, men de flesta går över. Kick kommer inte så långt med sitt spel. Tyvärr är det de som tar ledningen. Milan är först på en boll nere vid vår vänstra hörnflagga. Kicks anfallare trycker till henne och tar bollen. Schysst enligt domaren, men enligt oss var hon på henne i ryggen. Kickspelaren tar sig in i straffområdet och fri med Camilla rullar hon in bollen vid bortre stolpen. Vi trycker på för kvittering. Deras backar tuffa och vi kommer sällan till bra avslutningslägen. Efter ett inlägg från deras högerkant når bollen ända bort till en Kick-spelare vid bortre stolpen. Hon får in bollen i mitten och de sätter 3-1. Vi har inte gett upp och trycker på. Vi har flera hörnor och Milan slår in dem bra. Vi är på några, men bollen går aldrig på mål. Reduceringschansen kommer efter att jag kommit förbi backarna och får målvaktens dubbar rakt på benet, efter att ha fått bollen förbi henne. Målvakten står stilla på linjen, så det är bara att rulla in bollen vid sidan av henne. 3-2 och vi satsar på kvittering. Tyvärr utökar de nästan direkt. Ett långskott, bara en bit in på vår planhalva, får en hög studs. Camilla är på bollen, men lyckas inte få undan den. Det är nog inte många minuter kvar nu och Kick håller enkelt oss borta från att göra fler mål.

Kick vinner helt rättvist. De är inte speciellt bra, men vi är sämre. Många kan mycket, mycket bättre. Det måste ha varit en av matcherna i år med lägst tempo. Elle gör en riktigt bra insats som back. Tufft spel och bra offensivt. Sofie och Stina är de som skapar mest framåt, med lite flyt hade det blivit något mål till. Båda är pigga och hela tiden i rörelse. U-laget har en match kvar. Kanske dags för lite revansch mot Svalövs BK, som utklassade oss på hemmaplan. Matchen är först om tre veckor, så vi hinner finslipa på formen tills dess!

Spännande avslutning

Som väntat fick vi i helgen ingen hjälp av Hammenhög eller Husie, så vi får ta tag i det själv på lördag!

Sjöbotjejerna vann igår mot Husie DIF med 3-1. Jag antar att Husie hade ett väldigt ungt lag med tanke på hur starka a-laget var i lördags. Sjöbotjejerna har en tuff avslutning mot LB07 och Lilla Torg.

Borgeby och LB07 spelade 2-2. Borgeby säkrade kontraktet, men tappade nog chansen till kval uppåt.

Trots förlusten i lördag är det fortfarande fördel till Vången i kampen om kvalplatsen. Vinner de mot Skillinge är platsen deras. Hammenhög hade nog behövt vinna igår, för att komma tvåa. Lilla Torg är de som utmanar. Känns som vilket lag som än tar platsen, så kommer de möta tufft motstånd. Topplagen i norra trean känns tuffare. Nu har Eskilsminne fått allt i sina egna händer i kampen om seriesegern, eftersom Glimåkra förlorade mot Vittsjö.

Löberöd missade chansen att dra ifrån i fyran. Hallands vann med 3-0. Avgörandet kommer nog till helgen, då Södala och Löberöd möts.

Mycket fotboll igen...

Idag var jag först och kollade på Teamet mot Hammenhög. Sandby ställde upp med ett bättre lag idag än igår, men Hammenhög stod emot bra i första halvlek. Hammenhög känns som ett betydligt bättre lag än Böljan och skapade en del farligheter framåt. Sandby slarvade, men tog efterhand tag i sitt spel. I pausen stod det 0-0. I andra gör Sandby två snabba. Ett efter att Hammenhög inte fått undan bollen och ett direkt på hörna, där målvakten inte får tag på bollen. Själv var jag tvungen att gå sen. Matchen slutade 3-0 till Teamet, väntat med så starkt lag!

Vid två dömde jag Staffanstorp - Bunkeflo. En p15-match. Kul att döma killar. Det går betydligt fortare och många tekniska spelare jämfört med division 5 damer, som jag annars mest har dömt. Gäller att vara mer med i olika situationer. Det är lite fulare spel, mer efterslängar och prat än vad det är bland tjejer. Heta känslor i vissa situationer. Matchen idag funkade riktigt bra. Bra stämning på plan och både ledare och publik skötte sig exemplariskt! Precis som igår, så jag hoppas fredagsmatchen var ett undantag!

Efter matchen fick jag snabba mig till vår u-lagsmatch som började vid fyra. Hann i lagom tid för att hinna byta om till matchen skulle börja. Först lyckades jag ta fel tröja, inte lätt när den jag skulle ha låg gömd under alla andra kläder. Dessutom blev jag anklagad för att äta godis, när jag laddade med en nyttig banan. Undra hur Louise kunde få för sig något sådant!?!;) På med rätt matchtröja och sen började matchen. Matchen var ingen höjdare. Själv kom jag in som yttermittfältare. Tror Kick spelade 4-3-3, så jag var oftast helt själv ute på kanten. Det var svårt att veta var man skulle ligga och det kändes som jag låg mest fel, för jag rörde knappt bollen i första halvlek. Lågt tempo från båda lagen. BK Kick var mest taggade och vann med 4-2.

Resultat

Än så länge är inte kampen om kvalplatsen till tvåan avgjord. Lilla Torg vann idag med 4-3 borta mot Vången. Vinner Hammenhög och Borgeby imorgon är även de i högsta grad inblandade.

Sjöbo har fortfarande inte gett upp hoppet i ettan. Klar vinst med 4-1 idag mot Gauthiod. Fortfarande 6 poäng upp till säker mark, så det kommer inte bli lätt att klara av det. Dessutom har Dalsjöfors en match mindre spelad och bättre målskillnad. Men tolv poäng kvar att kriga om för Sjöbo...

Husie tog mycket oväntat en poäng mot Mallbacken och var riktigt nära en seger. Mallbacken kvitterade först i 90:e minuten. Husie som återigen hade starkt lag, eftersom även deras farmarlag har åkt ur.

Vittsjö och Stattena fortsätter att imponera. Stattena går mot serievinst efter 3-0 mot serietrean Falköping. Vittsjö ligger som nykomling femma. 1-0 mot Öster. Mycket starkt!

I tvåan drar Halmia i från i toppen. 5-0 mot Skurup. LdB vann med 3-0 borta mot Falkenberg och behåller sin andra plats. Norvalla slog Derome med 3-1 och hänger med i toppstriden. Böljan tog sig förbi Helsingborg och över nedflyttningsstrecket i och med sin 1-0-seger över Sandby. Synd om Helsingborg, för jag är säker på att Sandby hade vunnit med sitt a-lag. Nu vilade Sandby några av sina allra bästa för att de ska spela mot Hammenhög imorgon. Böljan mötte idag mer ett division 3-lag än vad Hammenhög kommer att få göra imorgon. Inte nog med att de vilade några, det gjordes dessutom 4 taktiska byten, så lyckas Hammenhög vinna är det riktigt starkt av dem!

Sösdala spelade idag bara 1-1 mot bottenlaget Lunds SK i division 4 mellersta Skåne och tappar viktiga poäng i kampen om kvalplatsen till trean. Lunds BK ser ut att vinna serien och Löberöd ser just nu ut att bli tvåa (det laget som åttan i vår serie får kvala mot). Den andra kvalplatsen ser IK Wormo ut att ta. I division 4 nordvästra Skåne verkar Svalövs BK ta hem seriesegern.

Debut som linjedomare

Sandby - Böljan. Marlena och jag tog varsin kant. Jag fick en riktigt lugn första halvlek som AD. Inte en enda inspark, hörna eller offside. Sandby hade inte mycket framåt med undantag från ett stolpskott. Böljan tog ledningen ganska tidigt i första halvlek och pressade på för fler mål. I andra jämnade spelet ut sig lite. Sandby startade med ett stolpskott direkt efter avspark. Annars var det Böljan som var närmare 2-0, men det blev inga mål i andra halvlek. Jag hade lite mer att göra, men inte speciellt mycket. Några hörnor, insparkar och offside han jag med. Matchen hade inte speciellt högt tempo, så det blev inte så mycket löpningar upp och ner.

Hemsk ledare

Jag har precis kommit hem efter att ha dömt Staffanstorps GIF - Råå DIF. Råå tog ledningen ganska tidigt. Spelet var ganska jämnt och första halvlek var lugn att döma. I andra blev det lite tuffare och Staffanstorp skapade mer och mer. I slutet dömde jag straff. Råå protesterade, men för mig var den innanför. Matchen slutade 1-1, vilket var ett rättvist resultat.

Jag hade en domarkontrollant, Åsa, på matchen och hon tyckte jag hade gjort det bra. Straffen hade solklart varit innanför straffområdet, så det var skönt att höra. Hon såg det bra uppifrån läktaren. Efteråt kommer en ledare från Råå och vill prata med mig. Han säger att alla Råå-spelarna säger att det absolut inte var straff och undrar hur jag kan döma det då. Jag berättar att jag tyckte att det var innanför och Åsa berättar för honom att det var straff. Han blir bara mer irriterad och säger att han snackar med mig och inte henne. Vad mer vill han att jag ska säga? Jag tyckte det var straff och därför blåste jag det. Efter att ha kommenterat den situationen gång på gång, övergår han till att påpeka att Staffanstorp fick allt med sig och att jag blundade för alla dubbar, efterslängar och andra frisparkar ute på plan. Känns inte lönt att kommentera ens. Varför skulle jag inte försöka vara rättvis? Jag tar gärna emot kritik som domare, men då måste ledaren/spelaren kunna lyssna tillbaka och höra vad jag har att säga.

Tråkigt att det finns sådana personer. Hade Råå vunnit, hade jag säkert bara fått höra att jag gjort en bra match. Nu var han tvungen att skylla på någon för att det inte blev vinst. Det är sådana personer som skrämmer bort folk från att vara domare.

Nu har inte jag sagt att jag inte gjorde några felbeslut i matchen. Det är omöjligt för en domare att se allt, framför allt om man är ensam. Offside är helt omöjligt. Att vara helt koncentrerad en hel match är väldigt svårt. Men jag försöker alltid vara rättvis och göra mitt bästa!


Tråkigt lite folk

Lite folk idag igen. En del är väl fortfarande sjuka, men några till borde kunna dyka upp. Hoppas på bättring till nästa vecka! Vi började med passningar. Ett tillslag och sen skulle vi möta och backa fortfarande med ett tillslag. Passningar med en studs. Volley med bredsida och vrist. Kastningen var inte min starka sida idag, vilket Sandra märkte av flera gånger. Vi avslutade med att nicka upp bollen och sen nicka den till den andra. Konstigt nog lyckades jag nog varje gång, brukar inte vara min starka sida annars. Vi hade sen doppboll i straffområdet. Camilla stod i mål och man gjorde mål genom nick eller volley. Det röda laget började starkt och vi hängde inte med. De ledde nog med 6-2 innan vi kom igång. Två skarvnickar och sen två snabba mål av Stina, så slutade det 6-6. Sedan hade vi skottövning. Hälften stod vid ena stolpen och de andra kom med fart utifrån och skulle ta skjuta innan straffområdet. Kanonträffar varvades med bollar som flög långt över staket, tallar och vallar. Tur att Rille ställde upp som bollkalle! Sandra började riktigt bra med mål på varje skott. Själv fick jag till några, men gillar inte att skjuta när man bara ska gå på kraft. Bättre att ta det lite lugnare och placera den, än att ta i och få den fem meter över mål. Sänker ju självförtroendet att missa varendra gång. Efter lite känningar i baksidan av låret, fick det bli övning av vänsterfoten istället. Jan satte sen en kon på straffpunkten. Man sprang ut och skulle precis när man vände runt konen få en boll, som man skulle skjuta mål på. Det borde bara vara att placera vid stolpen varje gång, men av någon konstig anledning gick många av bollarna rakt på Camilla istället. Några fick efterhand in boll efter boll. Träningen avslutades med 5 sträckor över planen. Pilan och jag sprang tillsammans och man fick ta i för att inte bli helt ifrån sprungen...

Efter några försvunnit innan fikan var vi bara sex plus Jan, Rille och Rolf, så det blev massor av korvar. Josse hade först tänkt slå sitt korvrekord, men fegade och åt bara två + några bröd. De som var där och kunde fick vara med mot Kick. Vi har bara en match i helgen, så alla som inte är skadade, sjuka eller jobbar får nog vara med.

I helgen spelas flera avgörande matcher i serien.

Vången - Lilla Torg. Vid vinst för Vången tar de nog kvalplatsen.

Team Sandby - Hammenhög. Om Hammenhög vinner har de fortfarande chans på kvalplatsen uppåt och vi säkrar vårt kontrakt. Vinner Teamet så har de fortfarande chans att klara sig kvar utan kval och de är helt säkra på att inte åka ur direkt.

Sjöbotjejerna - Husie DIF. Känns som Sjöbotjejerna bör vinna det. Husie har inget att spela om, mer än ära och har haft väldigt dåligt med folk i slutet. Sjöbotjejerna har samma läge som Teamet.

Borgeby - LB07. Den minst viktiga matchen känns det som, även om Borgeby vid vinst har chans på kvalplatsen till tvåan. LB07 är redan klara. Ibland kan det vara lättare att spela när man inte måste ta poäng.


Fotboll!

Igår dömde jag först en uppskjuten toppmatch i femman, Klågerups GIF mot Skurupstjejerna. Skurupstjejerna hade med några a-lagsspelare och vill ta steget upp i fyran. Bland annat var Camilla Neptune med, ett bevis på att jag väl kan hålla på och spela i 20 år till..;) Matchen var jämn och slutade 3-3. Det märktes att matchen betydde mycket för spelare, ledare och publik. En del skrik och viljan att ha med sig varenda domslut. Några i Klågerup tyckte det var kul att ha en kvinnlig domare för en gång skull. Det är inte så vanligt. Inte i de lägre divisionerna i alla fall.

Efter matchen blev det till att snabba sig hem. VM-kval mot Ungern. Först dök Mackan, Jens och Josse upp. En nyvaken Tobbe kom lite senare. Han missade inte så mycket, för första halvlek var inte bra. I andra spelade Sverige upp sig lite och gjorde två viktiga mål. Mitt tips, 2-0, höll nästan. Tyvärr var en ungrare tvungen att brösta in bollen, innan domaren blåste av matchen. Härligt och viktigt med seger! Speciellt eftersom Danmark gjorde en bragdvändning mot Portugal i slutet. Den matchen hade varit kul att se. Istället blev det Spanien - Armenien. Armenien höll emot ganska bra, men Spanien tog över mer och mer och det bjöds på några riktigt snygga mål. Lagom till matchens slut fick Jens tillåtelse att komma hem. Mange hade ju viktigare saker för sig på kvällen, så Jens var utslängd ur lägenheten...

Norra trean avgjord?!

Eskilsminne vann ikväll med klara 5-1 mot Wä och drog ifrån i toppen. Om inte Eskilsminne förlorar alla sina och Wä eller Råå vinner alla sina, så blir det Glimåkra och Eskilsminne som tar direktplatsen och kvalplatsen till tvåan. Det skiljer sex poäng mellan lagen nu, men Eskilsminne har spelat en match mindre och har bättre målskillnad. Det kan bli en spännande avslutning!

Många sjuka

Vi var bara nio på träningen idag. Elle och Kajsa är nästan helt friska igen, men Sandra kände tvärt om och tog det lite lugnt. Väldigt många hade hört av sig och var sjuka, men förhoppningsvis är det bättre till helgen och framför allt nästa helg. Vi började med passningar. Stina och jag körde ihop. Först ett tillslag och sen två. Sen volley och halvvolley med bredsida och vrist. Sedan nickade vi till varandra och därefter sprang emot den andra, backade och fick en boll som vi skulle nicka på. Sen blev det spel i straffområdet. Tre lag. Två som möttes, ett som anföll och ett som försvarade och ett som stod utanför och väggade. Från början var jag och Elle ensamma, men efter ett tag fick vi hjälp av Milan. När man bröt gällde det att få ut bollen till Jan eller Micke och innan man fick avsluta. Rolig övning med mycket avslut. Efter det blev det spel på halv plan. Stor eftersom vi bara var fyra utespelare i varje lag. Det blev mycket löpningar på de stora ytorna och jag fick äran att göra en tunnel på Milan som stod i det andra målet!;) Träningen avslutades med åtta sträckor över planen.

Efter träningen blev det snack med de tänkbara nya tränarna. De har kollat på oss i två matcher och idag på träningen. Frågan är vad de tycker, har varit lite upp och ner med spelet, men avslutningen mot Sjöbo var bra. De verkade inte helt imponerade över vårt stora antal insläppta mål, men det är väl något vi själva inte heller är jättestolta över. Något måste de ju ha och jobba med..;) De berättade lite om sig själva och lite idéer de hade. Vi får se till att klara kontraktet i trean och sen får vi se hur det blir till nästa säsong!

Ressugen!

Idag har jag ägnat stora delen av dagen åt att kolla på resor. Just nu är jag bara sugen på solen och värmen. En vecka i Medelhavet eller Egypten hade inte varit helt fel. Får väl vänta till oktober, vill inte missa avgörandet i serien. Hälsa på Anneli i Berlin, måste jag också få in någonstans. Sen har jag och Ida snackat om en lite längre resa i januari. Argentina, Brasilien, Vietnam... Allt låter superhärligt!! Man blir bara mer och mer sugen på att åka ju mer man tittar. En veckas snowboard/skidåkning hade jag inte heller tackat nej till, blev inget förra vintern. Kan kanske inte bli allt, men något måste det bli!

Paus i backen..Sol, sol, sol i Indien!Serre ChevalierIngen som vill spela?!?;)

Inga björnbär...

Hade tänkt att åka till Måryd och plocka björnbär. Jag och mamma har pratat om det ett tag. Vädret var riktigt skönt, så det blev en tur upp dit. Lånade en cykel och Mårydsbacken blev inte en lätt match när det inte gick att växla. Tyvärr var inte björnbären mogna, så det fick bli en sväng upp till Skrylle och tillbaka...
 
SkryllesjönNäckros i MårydEn massa omogna bär!

Resultat

Borgeby tog en säker 5-1-seger mot Husie idag. Därmed säkrade de spel i trean nästa säsong och kan de sista matcherna titta uppåt i tabellen. I och med förlusten åker Husie ner i fyran. Tråkig säsong för Husie som åker ur med båda sina lag.

Sandby tog idag en till 1-0 seger. Denna gång med sitt a-lag mot Derome och efter ett självmål i andra halvlek. Därmed ser det ut som de kommer bli femma i år.

Böljan tog sista chansen att försöka ta sig över sträcket när de slog Skurup med 4-1. Med en match mindre än Helsingborg, är det helt öppet om vem som kommer åka ur. De möts dessutom i sista omgången. Det kan bli helt avgörande. Bra gjort av den som har lagt serien...

Toppen i tvåan är jämn. Två oavgjorda resultat igår. 2-2 mellan Helsingborg och Falkenberg och 1-1 mellan LdB och Norvalla. Det kan sluta hur som helst, men fördel Halmia!

och ett sista resultat.... Jag dömde Nike - Torna Hällstad innan idag. Nike vann enkelt med 5-0 och har fortfarande chansen att nå kval till fyran. Lugn match att döma och kul med två lag med ledare som sköter sig!

Oavgjort mot Sjöbotjejerna!

Lite kvavt, men annars var förutsättningarna perfekta för en bra match. Alla var laddade för att göra en bättre match än sist. Olinda var sjuk och Sara går fortfarande på kryckor sen förra helgen. Louise var rejält förkyld, men Elle var nästan frisk igen. Vi startade med Emma - Jessan, Malin, Josse, Sandra - Emma - Stina, Lina, Pilan, Sofie N - jag. Elle, Sofie I och Louise började på bänken.

Direkt i första anfallet skapar Sjöbo en riktigt bra chans. Vi håller ihop bra i mitten, men vi har problem med deras yttermittfältare. Sjöbo kommer med bra fart på kanterna och de är bra på att slå krossbollar till dem. Vi blir för defensiva och vågar inte trycka fram och sätta press. Jag är för ensam uppe på deras planhalva och ofta kommer bollarna tillbaka direkt. Vi måste flytta upp tidigare, för att inte bli så tillbakapressade. De tar rättvist ledningen efter 10-15 min. Vi får inte undan bollen och från deras högerkant slår en spelare bollen mot första stolpen. Vi är inte riktigt på hugget och deras vänsterytter har tagit sig in vid första stolpen. Hon är först på bollen och slår den via första stolpen in i mål. Vi måste vara betydligt tuffare framför mål. Det gäller även offensivt. Vi har några kontringar med inspel från kanterna, men vi kommer inte till bollen. Jag kommer förbi backarna får ett friläge från vänsterkanten, men en av backarna hinner ifatt mig i straffområdet och det blir inget av chansen. Emma har några riktigt bra framspelningar och hittar sin position bra på mitten. I mitten av halvleken flyttar hon sen upp och blir anfallare med mig. Vi har fortsatta problem med Sjöbos spelvändningar, men Emma (målvakt) är bra med och räddar chanserna de får. Vi har flera hörnor och frisparkar i bra lägen, men vi är inte tuffa och vinner inte nickduellerna. I paus leder Sjöbo med 1-0. Det är helt rättvist, men frustrerande för vi kan så mycket bättre.

I andra halvlek har vi lite medvind. Vi börjar som vi slutade första och trycker på Sjöbo bra. Sjöbo har inte alls samma spel i andra halvlek. Vi vinner många första bollar. Backarna är riktigt bra och kliver framför motståndarna och bryter deras uppspel. Vi spelar runt bollen bra och har mycket spel inne på deras planhalva. Tyvärr har vi svårt att skapa riktigt bra chanser. Elle kommer in tidigt istället för Sofie i anfallet. Vi kommer runt på kanterna och kommer närmare ett mål. Sjöbo har bara kontringar. Vi har problem med deras nummer 8 (Natalia Folbrycht) som har kommit in efter paus. Hon skapar på egen hand några riktigt bra chanser, men vi bryter i sista stund. Annars har de bara några hörnor som blir riktigt farliga. De slår dem långt och flera gånger går bollen ut till en fri spelare i utkanten av straffområdet. Tur för oss, så blir det aldrig mål. Vi skapar också i andra flera hörnor och Emma slår dem bra varje gång, men vi måste våga gå på boll. Vi har även flera bra frisparkslägen, men jag tror bollen går över mål alla gånger. Jag är sedan nära att komma igenom, men blir tufft stoppad. Borde kanske blivit straff. Istället kommer bollen bak till Emma, men bollen går inte sen på mål. Sofie I kommer in på vänsterkanten i mitten av halvleken. Jessan går ut och vi spelar med trebackslinje och tre anfallare. Vi kommer närmare och närmare ett mål. Efter en bra spelvändning till Emma spelar hon in till mig från högerkanten. Jag har gott om tid på mig och det är helt öppet i bortre delen av målet. Tyvärr går bollen i ribban. Jag borde kunnat få in det skottet. Efter mycket jobb för kvittering, får vi till slut straff. Jag får bollen ute till vänster och går förbi backen, men blir kapad. Domaren springer ut till straffområdeslinjen och det känns som han ska fega och blåsa frispark precis utanför. Det var klart innanför och domaren dömer efter att ha kollat linjen (vet inte vad han kollade efter) straff. Målvakten står kvar på mållinjen och jag kan bara rulla in straffen. Vi fortsätter trycka på efter kvitteringen. Pilan får ett riktigt bra lägen efter att jag har kommit runt på vänsterkanten, men tyvärr går skottet över. Elle har en boll inne efter Sofie I försökt få in bollen, men det blir helt rätt avblåst för offside. De har med kvarten kvar en boll i ribban och ribbträffarna är därmed utjämnade. Emma gör också en kanonräddning efter ett skott från nära håll på en hörna. Sofie N kommer i slutet in igen istället för Stina på höger yttermittfält. Vi kommer runt på kanterna och har många inlägg. Elle är riktigt nära att nicka in ett. Vi har också några bra skottlägen, men skotten blir aldrig farliga. Tyvärr får vi aldrig in någon boll och matchen slutar 1-1.

Vår första oavgjorda match i år. Lagen hade varsin halvlek. Sjöbo var mycket bättre i första och i andra tog vi över och var närmast segern i slutet. Skönt att de inte lyckades kontra in något mål. Alla var bra i andra halvlek, men i första kan många mycket bättre. I och med att det blev lika, tog inte Sjöbo in några poäng på oss och Team Sandby hamnade på kvalplatsen. Både Sjöbo och Sandby ligger fyra poäng efter oss. Sjöbo har en match mindre spelad. Förhoppningsvis kan vi se till att vinna mot Hammenhög om två veckor och säkra division 3-kontraktet.


Lördag

Först jobb och eftersom det inte blev match, så fick det bli Hardebergas loppmarknad istället. Tyvärr missade jag insläppet kl 13, som är något av det roligaste man kan se. När alla gubbar och tanter släpper sina käppar och rullatorer och rusar som värsta sprintrarna för att nå det mest värdefullaste först. Det brukar alltida vara några fallolyckor, men hörde inget om någon igår..;) Jag hamnade med Malin och Kajsa på husgeråd och fick bli pengaansvarig efter att ha fått överta Kajsas ursnygga magväska. Mycket snygga saker, men också väldigt mycket skräp.


Ska det vara en midsommarstång eller tuppkanna?;)


Elin
Storförsäljaren Elin!

Sofies pappa var den som skötte aktionen och på håll såg det bra ut. Efterhand blev det mindre folk, men de som var kvar fyndade för några få kronor. I slutet fick man en kass för 30 kr och fick plocka på sig vad som. Då var det mycket skräp som följde med hem. Vid fyratiden var allt folk borta med undantaget av en tant som hade kört in sin bil och fyllde den till bristningsgränsen med allt hon kunde få tag på. Vi började sedan slänga allt som var kvar. Lite hemskt att allt bara ska kastas, i alla fall för mig som annars är väldigt dålig på att slänga gamla saker. Samtidigt var det pengaräkning i klubbstugan och vi tjänade nog ihop en hel del. Väldigt tur med vädret! Det gör mycket. Hade det regnat hela dagen, vet jag inte hur det hade gått. Nu var det riktigt skönt över 20 grader och sol.

Svårt att skiljas...
Kajsa hade mycket svårt att lämna sin rosa sammetsfåtölj!

På kvällen var jag och Katrin hos Cäl. Det blev taco och fotboll. Tyvärr blev det inte vinst i fotbollen, men tacosen smakade väldigt gott. Efteråt var vi gravida allihop... Men för lite kladdkaka finns det alltid plats! Sen blev det mer tv och TP. Efter att Katrin tagit ledningen och haft den väldigt länge, så tyckte jag det var dags att avsluta det hela. Jag gjorde en snabbspurt och vann överlägset! Mest på grund av mina oerhörda kunskaper i de gamla grekernas skönhetstävlingar, isracing, Beatles, Wallander och en del annat bra vetande...;)


TP-mästare..

På vägen hem träffade jag Jens och Mange, som var på Stortorget och lyssnade på Sten och Stanley. Det var ju givet att man skulle hitta dem där!;) Mange ville gärna höra Margareta, men istället spelade de mest andras låtar. Det lär ha varit en hel del tonårstjejer där innan under kvällen när EMD spelade.

Fredag

Jag var en sväng med mamma på Ikea. Var länge sen jag var där, men hittade ändå inte något.

På kvällen var jag, Beckis och Ida och åt grekiskt på Ellada i Eslöv. Riktigt gott! Efteråt blev det soffan godis och popcorn till lite friidrott och Min stora kärlek.

LB07 seriesegrare!

Jag får gratulera LB07 till segern i vår serie efter att ha vunnit mot Vången med 3-1. De förtjänar vinsten! Ändå kul att vi har slagit dem i en match och bara förlorat med 3-2 i den andra. De lär behöva förstärka rejält tills nästa år, om de inte ska gå på samma sätt som det har gjort för Skurup och Veberöd.

Teamet vann bara med 1-0 borta mot Skillinge. En match jag trodde de skulle vinna enkelt, men Skillinge verkar ha gett dem en tuff match. Tyvärr fick vi ingen hjälp att säkra vårt eget kontrakt, men vi får se till att göra det själva istället!

Sjöbos A-lag förlorade med 2-1 borta mot Falköping och lär nu åka ur tvåan. Sjöbotjejerna har fortfarande allt i sina egna händer...


Veberöd utesluts!

Svenska fotbollsförbundet tog idag beslutet att utesluta Veberöd ur tvåan. Tråkigt slut på deras säsong som inte annars heller har varit så lätt. Antar att de får börja om i femman nu, men jag vet inte...

Veberöd utesluts?

Imorgon ska jag egentligen vara linjedomare för första gången "på riktigt", när Veberöd möter Halmia i damtvåan. Frågan är om det blir match eller inte. Veberöd hade inte lag förra helgen och lämnade WO mot Falkenberg. I tvåan är reglerna att man utesluts efter en WO, om man inte har någon speciell anledning. Tror det skulle beslutas idag om de får spela vidare eller inte. Blir det ingen match så är det min tredje match i rad som domare som blir inställd, kanske inte meningen att jag ska döma..;)

Träning

Vi började träningen med att spela två lag mot ett jagande. Det laget som missade blev det jagande. Från början var det lågt tempo och mycket fel pass, men efterhand blev det bra. Sedan blev det en avslutsövning. Två anföll mot en försvarare. Avslutet skulle från början tas utanför straffområdet, men efter halva ändrade vi och man fick avsluta när man ville. Emma och Camilla fick jobba hårt i målet, men fick se en del bollar gå in i mål. Sedan blev det spel på stor plan. Några hade gått av med skador/förkylning, så vi spelade 6 mot 6. Det blev mycket springande på den stora planen. I slutet avslutade vi med 6 korta sträckor och därefter 6 ännu kortare.

Det blev ingen fika idag, eftersom Rolf inte var där. I helgen är det bara en match. Hemma mot Sjöbotjejerna på söndag. Jag tror Sara fortfarande går på kryckor sen Borgebymatchen, men annars vet jag ingen annan som inte kan. Hoppas alla är riktigt laddade!

Sjöbo vann sin match mot Byttorp i söderettan förra helgen och har fortfarande chans att klara sig kvar. För Husie blev det en till storförlust, så hoppet är nog helt ute för dem.

Sandby förlorade med uddamålet hemma mot LdB och kommer hamna i mitten av tvåan. Skillinge lär få det tufft imorgon, då Sandby har med 4-5 av sina bästa spelare. Skillinge som starkt hämtade upp till 4-4 mot Lilla Torg förra helgen och nu har sista chansen mot Team Sandby.

Tufft att förlora?

Läste om Nydala i tidningen i förra veckan. Det var en intervju med deras målvakt. Då hade de gjort ett mål och släppt in över 200. I helgen förlorade de igen. Den här gången med hela 48-0. BK Olympic var det laget som var ofina nog att göra så många mål på dem. Undra vad rekordet är i en match? Kan inte vara roligt att vinna med så mycket. Klart det är kul att göra mål, men roligare om man gör det på bra motstånd!

Fotboll på ribban

Det kändes inte alls skönt innan vi började. Blåsigt och regnet hängde i luften. Vi spelade fem mot fem. Jag, Gustav, Ulrika, Johan och Peter mot Annamaria, Henrik, Verena, Lukas och Per. Efter ett tag hade man fått upp värmen. Det blev mycket springande efter bollar som for långt utanför planen i medvinden. Spelet var stundtals bra och det var ganska jämnt. Vi hade Peter och Ulrika där bak som stoppade det mesta och stolparna var på vår sida. Vet inte hur många gånger de sköt stolpe ut från riktigt bra läge. I slutet övergick oturen till oss. När det började mörkna, bestämde vi oss för först till två. De gjorde snabbt mål och sen ett till "fult" mål. Så vi bestämde oss för att avgöra med sista målet vinner och då var det äntligen vår tur att få in bollen igen!

Sösdala - HBK 6-5

U-lagets längsta bortamatch. Lite blåsigt och regnigt, men inte så kallt när man väl började röra på sig. Vi hade med hela fyra avbytare, för att undvika att behöva spela med mindre spelare på plan än motståndarna. Vi startade med Camilla - Sandra B, Jessan, Malin S, Linda - Josse, Milan, Lina, Elin L - Stina, Sofie. Elin H, Pilan, Louise och jag började på bänken. Elin L fick ta Louise plats i några minuter innan Louise och Pilan hade lyckats få ut hennes matchtröja ur det låsta omklädningsrummet.

Vi är som vanligt inte så bra med i starten. De trycker på. Ofta går deras spel längst kanterna och våra ytterbackar har mycket att göra. Vi lyckas hålla tätt, trots att Jessan har stora problem att hålla sig på benen och gör några snygga vurpor..;) De har ett skott i ribban efter en hörna, men kort därefter jämnar det ut sig när även Stina lyckas pricka den. En bit in i matchen tar de ledningen. Helt rättvist för de är det bättre laget. Vi har svårt att komma upp i press och Sofie och Stina blir ganska ensamma där uppe. I mitten av halvleken kommer alla fyra avbytarna in. Det tar lite tid innan alla kommer in i matchen, men ganska snabbt kommer reduceringen. Sofie får en bra boll ute på vänsterkanten och spelar in till mig. Pilan kommer perfekt från sin kant och jag jag spelar henne. Hon får öppet mål och lägger säkert in bollen till 1-1. Vi fortsätter att ha problem med våra positioner. Innan paus tar de ledningen med 2-1, efter ett inspel från deras högerkant som en spelare får bra träff på från utkanten av straffområdet.
 
Sösdala-hörna! Bollen träffar snart ribban...Louise pressarLouise på väg framåtYttern som ständigt skapade problem

I paus pratar vi om att våga sätta press och ge varandra understöd. Alla vet att vi kan så mycket bättre. Vi byter igen in hela bänken. Spelet är lite jämnare, men vi har problem med Sösdalas yttermittfältare. De jobbar inte hem och ligger och lurar långt ute på kanterna. De är riktigt snabba och kommer med fart så fort Sösdala anfaller. Sösdala tar ledningen med 3-1. Sedan får jag en boll ute till höger och lyckas ta mig in i straffområdet och lobbskjuta in 3-2. Det är mycket spelvändningar fram och tillbaka. Vi skapar chanser men bollen vill inte riktigt in. Istället utnyttjar Sösdala sina chanser och går ifrån till 5-2. Nu är det kanske 20 minuter kvar och då inser vi att vi kan spela fotboll. Vi håller ihop bakåt och skapar chans på chans. Bollen vill fortfarande inte gå in i mål och många bollar rullar precis utanför stolparna, går över målet eller rakt på målvakten. Stina får till slut in bollen i mål i en kontring. Hon skjuter från ganska långt håll och bollen går via närmsta stolpen in. Riktigt snyggt! Vi fortstätter trycka på. Sedan kommer årets miss när jag kommer fri från halva planen, efter en riktigt bra pass av Malin. Jag går förbi målvakten till vänster och ska lägga in bollen i öppet mål. Vet inte vad som händer, men mål blir det inte utan bollen går rakt fram precis utanför stolpen. Sånt kan man bara inte missa... Vi fortsätter att skapa mängder av chanser, men det behövs en straff för att nästa mål ska lyckas komma. Jag blir upphakad bakifrån när jag ska slå in bollen framför mål nere vid kortlinjen. Milan stiger säkert fram och slår in 5-4. Nu är vi riktigt nära att komma ifatt och Sösdala har inte så mycket. Men i en av sina enstaka kontringar, lyckas de få in 6-4. Vi reducerar snabbt. Jag kommer in i straffområdet och från kortlinjen spelar jag in bollen till Stina. Hon spelar snett bakåt till Lina som trycker in 6-5. I slutet pressar vi för att kvittera, men många är trötta och Sösdala lyckas hålla undan.

Vi gör en grym avslutning och hade vi spelat så hela matchen hade vi gjort närmare 20 mål..;) Tyvärr så har vi återigen problem med att komma igång. Vi måste bli bättre på att vara på hugget direkt. Linda gör debut och gör en bra insats som vänsterback, där hon och Elin L turas om att spela. Elin gör det också bra, för att inte spelat på länge. Alla börjar lite avvaktande, men samtliga spelar upp sig. Vi behöver nog öva avslut på torsdag, för så många chanser vi hade måste det bli fler mål. Själv kan jag öva på att slå in bollen i öppet mål, så det inte ska bli sådana missar någon mer gång... Nästa match för u-laget är först nästa helg mot BK Kick.

Mycket spel igår

Efter alla matcher som varit på sista tiden, skulle det inte bli alltför hård träning. Vi snackade kort om matcherna och bestämde oss för att skita i det som har varit och ge allt det som är kvar. Roligt med fyra som var där och provspelade och extra kul med en nygammal spelare! Vi började med fotbollstennis. Två som jagar och två pass. Alla de nya kom bra in i det och det fungerade bättre än det brukar. Förutom några alldeles för lösa passningar, fungerade passningsspelet riktigt bra och vi fick över bollen de flesta gångerna. Sedan blev det spel på stor plan. Det ena laget var en mer och vi bytte några gånger, så att det skulle bli jämnt. Spelet fungerade riktigt bra. Vi spelade lugnt runt bollen mellan oss och blev inte stressade så fort någon gick på. Varför har vi inte sådant passningsspel på matcherna?!? Kanske var det de nya som såg till att införa något vi inte är bra på. I slutet blev det lite tunga ben på många och tempot sjönk, men det är inte så konstigt när några har spelat tre matcher på fyra dagar. När träningen var slut blev det till att skynda sig in i omklädningsrummet för att skydda sig mot myggen, men inte ens där fick man vara i fred!;) Hoppas att de som provtränade tyckte det var kul. De var duktiga allihop och skulle kunna tillföra mycket till laget!

Förlust igen...

Återigen är vi riktigt dåliga i början och inser i slutet att vi är ganska bra om vi vill. Denna gång hann vi inte närmare än att det blev förlust med 6-5. Är för trött för att orka komma ihåg alla mål och annat nu, men ska sova på saken...

Förlust mot Borgeby

En perfekt söndags eftermiddag/kväll att spela fotboll på. För en gång skull kunde i princip alla. Vi startade med Emma - Sara, Josse, Malin, Sandra - Louise - Stina, Lina, Pilan, Elle - Jag. Emma H, Sofie N och Olinda började på bänken.

Borgeby börjar direkt med att kontra och det blir riktigt farligt. Emma är bra med och tar bollen. Sen håller vi ihop hyffsat bra och får inte en sådan press emot oss som vi har fått under första halvan av halvleken i de flesta matcherna i år. Borgeby har mest boll, men kommer inte igenom till så många bra chanser. Själva skapar vi nästan ingenting. Jag blir för ensam där uppe och har svårt att få tag på bollen mot deras fyra backar. Vi måste bli bättre på att flytta upp. Rensar vi så kommer bollen så snabbt tillbaka när vi inte har folk som kan ta emot bollen. Vi har några hörnor och frisparkar i bra lägen, men det blir aldrig farligt. De har också både frisparkar och hörnor, men vi håller tätt bakåt. Ganska tidigt så får Sara ont i foten och Emma kommer in på hennes plats. Emma visar direkt vilket tillslag hon har och får upp bollarna längre. Det är mycket kamp på mittplan och ofta är motståndarna lite tuffare och vinner närkamperna. Domaren har en lite ojämn nivår och stundtals blåser han för allt och spelet blir sönderblåst. Andra gånger släpper han mycket, men det är lika för båda lagen. Efter kanske en halvtimme skarvnickar jag en boll förbi deras mittback, men istället för att komma förbi får jag ett knä rakt in i höften. Domaren tycker att det bara var en kollision, så han blåser inte ens frispark. Sofie kommer in istället för mig i anfallet och Elle flyttar också upp, så vi spelar 4-4-2. Vi sätter lite mer tryck, men fortfarande skapar inte något av laget några riktigt bra målchanser. I slutet kommer jag in igen och nästan direkt nickar jag ihop med en av backarna. Inget fult alls som jag ser det, men hon får gult kort. Kort därefter får även Stina gult kort i en helt vanlig närkamp. Det händer inte så mycket mer i första och det står 0-0 i paus. Ganska rättvist, även om det känns som Borgeby har mer vilja än oss.

I andra halvlek börjar vi bra. Vi pressar Borgeby högt och de har svårt att få iväg bollen från deras högerkant. Vi bryter även deras insparkar tidigt, men ofta får vi inte fram den avgörande passningen. Efter hand kommer Borgeby mer och mer in i matchen igen. De slår bra bollar längs kanterna och är gång på gång nära på att skapa de avgörande lägena. Vi har svårt att få tag på bollen och skapar inte mycket framåt mer än flera hörnor. Vi brukar vara farliga på hörnor, men vi ofta får inte riktigt in bollen där vi vill ha den och när vi väl får det är deras målvakt och försvarsspelare bra med. De har också flera hörnor och när det gått knappt halva halvleken kommer deras ledningsmål. Deras lagkapten får stå helt fri i en bit in i straffområdet framför första stolpen. Hon hinner ta ner bollen och skjuter hårt in bollen högt vid första stolpen. Snyggt, men någon måste gå på bollen. Kort därefter får de en till vänsterhörna. Den här gången slås den lite längre, men kommer tillbaka till lagkaptenen som från samma läge trycker in 2-0. Tufft att få två hörnmål emot sig på så kort tid. Vi försöker flytta upp och vi övergår och spelar 3-4-3. Vi skapar några halvchanser. Lina slår en riktigt bra genomskärare till mig. Jag når bollen precis före målvakten, men hon hinner få ut foten och det blir aldrig farligt. Emma har något bra inlägg och Sofie är nära att komma runt på vänsterkanten. Olinda kommer sen in på innermittfältet och gör ett bra inhopp. Borgeby får mer ytor och utnyttjar det bra. De har fart och kommer runt på kanterna. Speciellt deras vänsterkant. De är nära att utöka, men våra backar är bra med och även Emma gör några bra räddningar. Tyvärr är vi aldrig riktigt nära att komma ikapp och matchen slutar med en 2-0-förlust.

Det känns som vi inte vill vinna lika mycket som Borgeby ville. Tyvärr, för det var en väldigt viktig match. Nu får vi försöka ta poäng i några av de tuffa matcherna som återstår och det ska vi bara se till att göra. Vi måste våga gå in i närkamper och trycka till, gå direkt på boll istället för att avvakta, men framför allt våga trycka upp. I början av matchen blev vi alldeles för defensiva och när vi väl flyttar fram så får vi inte lika mycket tryck på oss bakåt. Anfall är bästa försvar....;) Nästa helg möter vi Sjöbotjejerna på Knutsvallen och där vet vi att vi kan vinna!:)


Inlines till Lomma

Som lite uppvärmning till matchen ikväll har jag och Katrin tagit en sväng till Lomma. Soligt, men väldigt blåsigt. Vi stannade inte där så länge, för man fick sand överallt. Hem blev det riktigt jobbigt i motvinden. Men nu är jag lagom uppvärmd och höften känns, men bättre än vad jag trodde det skulle göra idag!:)

RSS 2.0