Förlust mot Borgeby

En perfekt söndags eftermiddag/kväll att spela fotboll på. För en gång skull kunde i princip alla. Vi startade med Emma - Sara, Josse, Malin, Sandra - Louise - Stina, Lina, Pilan, Elle - Jag. Emma H, Sofie N och Olinda började på bänken.

Borgeby börjar direkt med att kontra och det blir riktigt farligt. Emma är bra med och tar bollen. Sen håller vi ihop hyffsat bra och får inte en sådan press emot oss som vi har fått under första halvan av halvleken i de flesta matcherna i år. Borgeby har mest boll, men kommer inte igenom till så många bra chanser. Själva skapar vi nästan ingenting. Jag blir för ensam där uppe och har svårt att få tag på bollen mot deras fyra backar. Vi måste bli bättre på att flytta upp. Rensar vi så kommer bollen så snabbt tillbaka när vi inte har folk som kan ta emot bollen. Vi har några hörnor och frisparkar i bra lägen, men det blir aldrig farligt. De har också både frisparkar och hörnor, men vi håller tätt bakåt. Ganska tidigt så får Sara ont i foten och Emma kommer in på hennes plats. Emma visar direkt vilket tillslag hon har och får upp bollarna längre. Det är mycket kamp på mittplan och ofta är motståndarna lite tuffare och vinner närkamperna. Domaren har en lite ojämn nivår och stundtals blåser han för allt och spelet blir sönderblåst. Andra gånger släpper han mycket, men det är lika för båda lagen. Efter kanske en halvtimme skarvnickar jag en boll förbi deras mittback, men istället för att komma förbi får jag ett knä rakt in i höften. Domaren tycker att det bara var en kollision, så han blåser inte ens frispark. Sofie kommer in istället för mig i anfallet och Elle flyttar också upp, så vi spelar 4-4-2. Vi sätter lite mer tryck, men fortfarande skapar inte något av laget några riktigt bra målchanser. I slutet kommer jag in igen och nästan direkt nickar jag ihop med en av backarna. Inget fult alls som jag ser det, men hon får gult kort. Kort därefter får även Stina gult kort i en helt vanlig närkamp. Det händer inte så mycket mer i första och det står 0-0 i paus. Ganska rättvist, även om det känns som Borgeby har mer vilja än oss.

I andra halvlek börjar vi bra. Vi pressar Borgeby högt och de har svårt att få iväg bollen från deras högerkant. Vi bryter även deras insparkar tidigt, men ofta får vi inte fram den avgörande passningen. Efter hand kommer Borgeby mer och mer in i matchen igen. De slår bra bollar längs kanterna och är gång på gång nära på att skapa de avgörande lägena. Vi har svårt att få tag på bollen och skapar inte mycket framåt mer än flera hörnor. Vi brukar vara farliga på hörnor, men vi ofta får inte riktigt in bollen där vi vill ha den och när vi väl får det är deras målvakt och försvarsspelare bra med. De har också flera hörnor och när det gått knappt halva halvleken kommer deras ledningsmål. Deras lagkapten får stå helt fri i en bit in i straffområdet framför första stolpen. Hon hinner ta ner bollen och skjuter hårt in bollen högt vid första stolpen. Snyggt, men någon måste gå på bollen. Kort därefter får de en till vänsterhörna. Den här gången slås den lite längre, men kommer tillbaka till lagkaptenen som från samma läge trycker in 2-0. Tufft att få två hörnmål emot sig på så kort tid. Vi försöker flytta upp och vi övergår och spelar 3-4-3. Vi skapar några halvchanser. Lina slår en riktigt bra genomskärare till mig. Jag når bollen precis före målvakten, men hon hinner få ut foten och det blir aldrig farligt. Emma har något bra inlägg och Sofie är nära att komma runt på vänsterkanten. Olinda kommer sen in på innermittfältet och gör ett bra inhopp. Borgeby får mer ytor och utnyttjar det bra. De har fart och kommer runt på kanterna. Speciellt deras vänsterkant. De är nära att utöka, men våra backar är bra med och även Emma gör några bra räddningar. Tyvärr är vi aldrig riktigt nära att komma ikapp och matchen slutar med en 2-0-förlust.

Det känns som vi inte vill vinna lika mycket som Borgeby ville. Tyvärr, för det var en väldigt viktig match. Nu får vi försöka ta poäng i några av de tuffa matcherna som återstår och det ska vi bara se till att göra. Vi måste våga gå in i närkamper och trycka till, gå direkt på boll istället för att avvakta, men framför allt våga trycka upp. I början av matchen blev vi alldeles för defensiva och när vi väl flyttar fram så får vi inte lika mycket tryck på oss bakåt. Anfall är bästa försvar....;) Nästa helg möter vi Sjöbotjejerna på Knutsvallen och där vet vi att vi kan vinna!:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0