Härlig laginsats!

Sista matchen visade sig bli helt betydelselös. Fast möter man Sandby står det mycket på spel ändå. Många i vårt lag har Hardeberga som moderklubb och Sandby är det laget man helst slår. Dagens Sandby är rena motsatsen. Inte en enda har Sandby som moderklubb. Det var en ganska blåsig eftermiddag. Det märktes att Jan hade respekt för Sandby och vi ställde upp med en defensiv startuppställning. Emma - Jessan, Josse, Malin, Sandra - Louise, Emma - Stina, Pilan, Lina - jag. Elle, Sofie N och Kajsa var avbytare. Team Sandby ställde upp med ett väldigt starkt lag. Irre - Anna Jo, Oliw, Katta, Johanna - Tozz, Helena, Annika A, Hanna - Olle, Ica - Terne, Kotten, Agge. Sju ordinare division 2-spelare + ett innermittfält bestående av Annika och Helena, som båda är riktigt bra spelare.
 
Jan ser till att vi har ett väl samlat försvar

Vi börjar i motvind och blir tidigt tillbakapressade. Sandby spelar runt bra, men vi håller ihop i mitten och de har svårt att skapa målchanser. Den enda riktigt bra chansen, de har i början, är en krossboll av Tozz, som Hanna kommer perfekt till. Emma kommer bra ut och räddar skottet. Efter det hittar vi våra positioner och de får inte mycket lägen från kanterna heller. Vi har inte mycket framåt. Jag har svårt att få tag i bollen, men har fyra backar att kämpa emot. Efterhand mattas Sandbys press och vi skapar en del. Jag får flera bra bollar längs kanterna. Backarna är ganska avvaktande när jag kommer med fart. De faller istället för att gå på, så jag försöker hitta våra mittfältare som kommer med fart. Stina har vår första chans. Deras backar kan inte bestämma vem som ska ta ett inlägg från Lina och Stina kommer emellan och skjuter. Tyvärr blir inte skottet så hårt utan Irre kan lätt ta bollen. Sandby rullar runt mycket boll mellan backarna och upp till yttermittfältarna, men sen kommer de ofta inte så mycket längre. De slår bort mycket bollar antingen till inspark eller kommer Emma bra ut och tar dem. Jag har sen ett läge som hade kunnat bli straff. Jag tar mig in från vänsterkanten och i sista stund bryter deras högerback. Hon var väl på mina ben lika mycket som bollen och vi får hörna. Emma slår alla hörnor idag och många kommer in bra framför målet. Tyvärr är vi inte riktigt på hugget och Irre är bra med. De skapar också flera hörnor och det blir farligt varje gång. Ofta kommer bollarna mot bakre stolpen, men Lina rensar en precis vid första stolpen. En annan hörna skapar ett riktigt flipperspel, där ingen får träff på bollen och den studsar fram och tillbaka en meter utanför mållinjen, innan vi till slut kan rensa. Jag får sen ett riktigt bra läge, när jag tar mig in från vänsterkanten i straffområdet. Jag kommer förbi två backar, men skottet blir bara en "passning" till målvakten. Pilan har ett bra skottläge, efter inspel från vänsterkanten, men bollen går lite över målet. Sedan kommer "målet". Jag får bollen ute på högerkanten, håller i den och spelar in till Pilan. Hon skjuter en bit utanför straffområdet och det blir bra träff. Bollen träffar ribban och sen en halvmeter innanför mållinjen, innan den studsar ut. Domaren ser ut att tveka, men väljer att inte blåsa mål. Jag förstår att han har svårt att se från där han står. Linjedomare i trean hade inte varit fel... Tråkigt att det inte blev något mål för från där jag stod, var den klart inne, men det var bara till att kämpa vidare. Det känns som Sandby blir mer och mer frustrerade för att de inte lyckas skapa så mycket. Själva tycker jag att vi spelar upp oss. Många känner att vi klarar bra att stå emot dem och tappar under matchen respekten för motståndet. Första halvlek blir mållös.
 
Paussnack
Paussnack

I paus snackar vi om att fortsätta kämpa och att Sandby nog sätter full fart från början. Sandby tar direkt tag i spelet, men vi försvarar oss utmärkt. Sandbys anfallare skapar inte mycket på hela matchen. Vi är hela tiden direkt i ryggen på dem. Vi har mer spel i andra halvlek. Emmas utsparkar blir mycket längre och flera gånger har de problem att få undan bollen. Sandby försöker spela fler bollar in framför mål och komma in med mer folk i straffområdet. En bit in i andra halvlek får jag äntligen förstärkning uppe i anfallet, då Elle kommer in istället för Lina. Louise flyttar upp ett steg. Direkt får jag tag i bollen och hittar Elle som får ett jätteläge, men tyvärr går bollen över mål. Nu får Sandbys backlinje större problem. Jag kommer förbi på högerkanten och Elle kommer perfekt i mitten. Tyvärr är min passning riktigt dålig och Elle får bollen en meter bakom sig. Hade passningen varit bättre hade det varit 1-0. Sandby har fortfarande mest boll, men skapar inte så mycket i spelet. De har flera farliga hörnor och frisparkar. Våra kontringar är farliga. Ofta får vi anfallare tag i bollen ute på kanterna, men det blir aldrig riktigt farligt. 1-0 till oss kommer efter kanske 20 minuter. Jag har bollen i straffområdet och har Katta tufft i ryggen. Hon är på mig på hälarna och jag råkar nog trampa på henne. Hon trillar och jag vänder upp. Då blåser domaren. Först trodde jag att jag hade fått frispark emot mig, men det hade också varit fel. Istället pekar han på straffpunkten. Jag tar straffen. Ingen speciellt bra slagen straff, men Irre står kvar på linjen och är inte nära att ta den. Nu startar Sandbys kvitteringsjakt och de går över till en trebackslinje. Sofie kommer in istället för Louise. Vi blir lite mer avvaktande, men oroar ändå med våra kontringar. Sandby har några riktiga kanonlägen. Tozz får bollen helt fri framför Emma efter en fast situation, men hon skjuter över. På en frispark från högerkanten når Helena högst, men får inte träff på bollen. Hade hon släppt den hade två Sandbyspelare fått ännu bättre läge. De har ett skott som tar i ribban. Till slut med drygt tio minuter kvar kommer kvitteringen. Ett snyggt mål. Olle vinner bollen ute på deras högerkant och slår ett inlägg mot bortre stolpen, där Hanna trycker in bollen med huvudet. De sista tio skapar båda lagen chanser. Lina kommer in igen istället för Pilan, som slitit enormt på mitten. Elle är framme och stressar målvakten och är nära på att få med sig bollen. Vi fortsätter komma runt på kanterna. Jag lyckas få in några bollar från vänsterkanten. Sofie har ett bra skottläge, som Elle får tag på i mitten och spelar tillbaka till Lina. Tyvärr får hon inte riktigt bra träff. Hon får sen en chans till, men inte heller den gången gick skottet på mål. De har en riktigt bra chans, då Hanna skjuter precis utanför på volley. Det blir inga fler mål och matchen slutar 1-1.
 
Straffsituationen!
Domaren har blåst straff. Jag har full kontroll på bollen och Katta ligger ner.

Vet faktiskt inte riktigt om vi ska vara nöjda eller inte. Vi hade ledningen och vi skapar flera riktigt bra chanser. Klart att de hade mer boll och också hade bra chanser. Vi gör en riktigt bra kämparinsats igen och tar poäng i andra matchen borta för i år. Starkt att göra det mot just ett förstärkt Teamet och nu har vi tagit poäng av alla lagen i serien. Alla hänger med Sandbyspelarna bra och det märktes inte att det nästan var ett division 2-lag vi mötte. Med det laget de hade ska de slå oss enkelt. Många av deras spelare underpresterade, men det känns som vi var bra och gjorde dem dåliga. Alla ska ha beröm idag och jag är stolt att vi stod upp så bra! Vi slutar sexa i den jämna serien.

Vi laddar för andra halvlek!Bollen i mål..Malin och Josse har inget att göra...Sofie skjuterJag försöker mig på att slå ett inlägg!Tack för matchen!Skön sång för en bra säsong!och som vi tar i...
Dagens fotograf var Olinda, som skötte sitt jobb utmärkt, även om vi hellre sett henne på planen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0