HBK - BK Kick

Det har blivit betydligt kyligare, men det var skönt väder för väder för fotboll igår eftermiddag. Soligt och inte så blåsigt. Malmölaget BK Kick hade kommit på besök till Hardeberga. Ingen av tränarna kunde vara där idag, så Malin S och Rolf höll i det. Laget som fick äran att starta var Camilla - Linda, Milan, Emma, Elle - Stina, Louise, Kajsa, Olinda - Elin, Sofie N. Pilan, Josse och jag började på bänken. Malin skötte bytena bra och alla utom Camilla och Milan fick återhämta sig på bänken.

Det är jämnt spel i början och skapas inte så mycket chanser åt något håll. Kick har mest boll, men våra backar är bra med och gör det svårt för deras anfallare. Vi ligger ganska bra i våra positioner. Tempot känns betydligt lägre än de matcher u-laget har spelat i slutet. Det känns som vi hade kunnat sätta lite mer fart på bollen och spela runt. Sofie har några skottlägen. Elin har ett bra chans precis innanför straffområdet, men målvakten räddar skottet. Stina får sedan ett riktigt bra läge, men tappar balansen och faller efter att en av Kick-spelarna varit på henne. Det blir frispark, men en resultatlös sådan. Kick är närmare ett ledningsmål, men då ser Sofie till att det är vi som gör det istället. Olinda kämpar till sig bollen ute på högerkanten. Målvakten är långt ut och bollen når Sofie utanför straffområdet. Hon får till en "kanonträff" som helt ställer målvakten och deras back, så bollen rullar perfekt in vid stolpen. Långsamt men tillräckligt fort för att gå över mållinjen!:) Vi har stora ytor på kanterna, men utnyttjar inte riktigt dem. Det är mycket kamp på mitten och mycket frisparkar åt båda håll. Efter ett tag kvitterar Kick. En spelare får en bra boll till höger och tar sig in i straffområdet. Hon har tid på sig och sikta och sätter bollen otagbart via bortre stolpen i mål. 1-1 står sig till pausen.

På väg framåt!
Louise

Malin håller i paussnacket och berättar vad vi ska tänka på. Vi börjar andra halvlek riktigt bra. Vi har hög press och skapar flera halvbra chanser. Flera skott utifrån, men de flesta går över. Kick kommer inte så långt med sitt spel. Tyvärr är det de som tar ledningen. Milan är först på en boll nere vid vår vänstra hörnflagga. Kicks anfallare trycker till henne och tar bollen. Schysst enligt domaren, men enligt oss var hon på henne i ryggen. Kickspelaren tar sig in i straffområdet och fri med Camilla rullar hon in bollen vid bortre stolpen. Vi trycker på för kvittering. Deras backar tuffa och vi kommer sällan till bra avslutningslägen. Efter ett inlägg från deras högerkant når bollen ända bort till en Kick-spelare vid bortre stolpen. Hon får in bollen i mitten och de sätter 3-1. Vi har inte gett upp och trycker på. Vi har flera hörnor och Milan slår in dem bra. Vi är på några, men bollen går aldrig på mål. Reduceringschansen kommer efter att jag kommit förbi backarna och får målvaktens dubbar rakt på benet, efter att ha fått bollen förbi henne. Målvakten står stilla på linjen, så det är bara att rulla in bollen vid sidan av henne. 3-2 och vi satsar på kvittering. Tyvärr utökar de nästan direkt. Ett långskott, bara en bit in på vår planhalva, får en hög studs. Camilla är på bollen, men lyckas inte få undan den. Det är nog inte många minuter kvar nu och Kick håller enkelt oss borta från att göra fler mål.

Kick vinner helt rättvist. De är inte speciellt bra, men vi är sämre. Många kan mycket, mycket bättre. Det måste ha varit en av matcherna i år med lägst tempo. Elle gör en riktigt bra insats som back. Tufft spel och bra offensivt. Sofie och Stina är de som skapar mest framåt, med lite flyt hade det blivit något mål till. Båda är pigga och hela tiden i rörelse. U-laget har en match kvar. Kanske dags för lite revansch mot Svalövs BK, som utklassade oss på hemmaplan. Matchen är först om tre veckor, så vi hinner finslipa på formen tills dess!