MFF - Gefle

Första besöket på den nya arenan för mig. Vi fick bijetter av Hardeberga. Bra stäming, fast det bara var 11 000. Malmö hade mycket boll, men hade väldigt svårt att skapa riktigt bra lägen. Många inlägg, men ofta var det inget folk där. Gefle hade några bra chanser. Synd att det inte blev några mål, får hoppas på det nästa gång jag är där.
 

Träning

Vi var drygt 20 stycken och det var en skön träningskväll. Vi började med att värma upp. Malin R höll i joggingen. Sedan var det passningar. En sprang emellan och väggspelade med de som slog längre bollar. Jag var med Milan och Emma J. Först slog vi dem på höjden och sen skulle alla gå på marken. Själv tyckte jag det gick bra för oss, men det lät som det inte funkat så bra för alla. Det blev jobbigt med mycket löpningar för den som var i mitten. Sedan fortsatte vi träningen med en ny passningsövning. En triangel. Det fungerade riktigt bra, tror faktiskt vi hade klarat att byta håll. Vi avslutade träningen med en avslutsövning med tre avslut i en. Först dribblade man genom några koner och kom till avslut. Den spelaren mötte upp en som kom från mitten och passade till ett avslut. De två som hade skjutit, tog sen en löpning mot målet och en tredje spelare kom och slog ett inlägg. Rolig övning och några snygga mål!

Efteråt var det möte och laguttagning. Det lät som de flesta kunde på lördag, så vi ska se till att ge Svalöv en rejäl match!

Malin och Marvin

I tisdags på dagen bjöd Malin på fika. Vi hann med en promenad också. Lille Marvin sov mest, men var lite hungrig också. Att man själv har varit så liten en gång är svårt att förstå. Solhatten han fick var ganska stor, men han har nog växt till sig till sommaren.:)
 

Nästan ledig

Efter sju dagars jobb, är det min första lediga dag idag. Det är aldrig fel att vara ledig, även om jag trivs bra på jobbet. Trots att jag har frivecka, blir det två dagars jobb. Ganska lugnt ändå!  Ska jobba på labbet på onsdag. Hoppas jag kommer ihåg det mesta, jobbade sist där i augusti. På fredag är det röd dag och jag fick ju vara ledig hela påsken, så nu får det bli min tur.

I helgen blev det tidig sängdags alla dagar, eftersom jag började sex i lördags och fem i söndags. Efter jobbet igår blev det lite inlines och mat på möllan med Jimmy och Malena. Sen var jag så trött så jag inte orkade vara vaken länge. Blev väckt av mobilen innan nio i morse, men skönt att jag inte sov bort hela dagen när det var så fint väder ute. Jag har varit ute och åkt inlines på ribban. Suttit och solat och ätit glass. Snart får det vara dags för första doppet. Hade ingen bikini med mig och även om vattnet såg lockande ut, så var det nog inte så varmt.
 

Imorgon ska jag träffa Malin och Marvin. Han kommer nog vara hur söt som helst. Tror han är ganska precis en månad gammal. Sen blir det äntligen träning igen. Ska bli skönt!

Stattena - HBK 3-2

Soligt, men ganska blåsigt. Vi startade med Emma L - Elin, Josse, Elle, Anna - Malin S, Olinda, Pilan, Stina - Wea, jag. Helen, Louise och Emma J började på bänken. Stattena hade ungefär samma lag som när vi mötte dem i en träningsmatch, men hade förstärkt med någon spelare från a-truppen.

Stattena tar direkt hand om spelet. Det är mycket spel på vår planhalva, men vi ligger bra i försvarsspelet. De har svårt att spela sig till chanser. Ofta blir de avblåsta för offside, eftersom vi är bra på att lyfta upp backlinjen. Så fort vi vinner bollen blir vi stressade och slår bort den. De är först in i alla närkamper. Vi har knappt några målchanser under hela första halvleken. De skapar sina farliga chanser på fasta situationer. Deras mittback tar hand om alla frisparkar och slår in dem perfekt mot bortre stolpen varenda gång. Deras spelare får ofta bollen perfekt på foten, men lyckas inte göra något av målchanserna. De får hur många hörnor som helst och vi måste bli bättre på att inte rensa bollen till hörna. Sista kvarten kommer vi bättre in i spelet. Malin har en bra målchans, när hon får skottläge vid straffområdesgränsen. Hon får inte riktigt träff och bollen går tyvärr utanför stolpen. Elin har några bra frisparkar och hörnor. Den bästa hörnan får jag rakt på huvudet vid första stolpen. Jag borde kunnat få bollen på mål, men den hamnar på marken vid första stolpen. Elle är där, men lyckas inte få in bollen. Nästan direkt efter så får Stattena en högerhörna. Bollen slås perfekt in mot mål och jag förlorar kampen mot två Stattena-spelare som vid bortre stolpen trycker in bollen i mål.

I andra halvlek kommer Helen in som vänsterback och Louise kommer in som yttermittfält. Vi har fördel av medvinden och skapar tryck mot Stattena. Efter tio minuter så sitter kvitteringen. Vi vinner boll på mitten. Pilan slår en perfekt boll ut mot Malin som kommer med fart på vänsterkanten. Hon får med sig bollen bra och kommer fri mot målvakten. Kyligt chippar hon bollen över henne. Efter kvitteringen fortsätter vi att trycka på. Stattena lyckas inte alls med sitt fina spel från första halvleken, men får en hörna. Den slås mot straffpunkten och där kommer en Stattenaspelare med fart och nickar hårt in 2-1. Bara några minuter efter deras ledningsmål, kommer 3-1. De väggspelar sig till ett friläge. Tungt att släppa in två så snabba mål när vi var på gång. Vi spelar bättre än i första och skapar några halvchanser. Emma J kommer in på mitten och vi flyttar fram Pilan till en offensiv mittfältare. Med drygt tio minuter kvar, skarvar jag vidare en boll till Stina som blir fri. Hon sätter säkert bollen i mål. I slutet trycker vi på för en kvittering. Stattena är ganska stressade och vi får med oss flera hörnor. Tråkigt nog så lyckas vi aldrig få in bollen.

Surt med en uddamålsförlust igen. I första halvlek var det riktigt dåligt och de borde haft ledningen med mer. De hade en spelare på mitten som vann det mesta och gjorde lite som hon själv ville. Vi får ta med oss spelet från andra halvlek, där deras duktiga spelare inte alls syntes lika mycket. Vi kan om vi bara vill. Koncentrationen måste vara på topp i alla lägen och vi får inte slarva med vårt passningsspel. Jag hoppas att allt ska stämma till på lördag, för jag tycker det är dags för en vinst nu!!

Förlust igen

Tyvärr blev det en uddamålsförlust till idag. 2-3 borta mot Stattena. Första halvlek var katastrof, trots det ledde Stattena bara med 1-0 i paus. I andra kvitterar vi tidigt och har tryck. Då avgör de matchen med två snabba. Med tio kvar gör vi 3-2, men vi saknar riktigt bra lägen att kvittera på. Systrarna Schmiedel gjorde ett mål var. Nu får vi ladda hela veckan, för nästa helg SKA det bli vinst mot Svalöv!

Jobb

Den här veckan händer inte mycket mer än jobb. Jobbar till 21.30 varje dag i veckan, på lördag har jag fixat lite ledigt och på söndag blir det 12 timmars pass. Missade Coopers test på träningen i tisdags. Är nog nästan bara jag som tycker sånt är kul. Får se vad det blir för lag till helgen idag. Jag laddar för match på jobbet!

Helgen i övrigt

Thai-mat och fotboll med Beckis i lördags.

I söndags dömde jag Lunds BK - Sösdala i reservlagsserien. Kan inte påstå att jag var den mest rörliga domaren, men försökte ta mig ut ur mittcirkeln. Sösdala är riktigt bra på att ställa lag offside, men misslyckades några gånger. Lund vann helt rättvist och det blev till slut 6-0.

Taco och såg klart på Slumdog Millionaire med Jimmy på kvällen.

Vi hade seriepremiär mot Hallads Nation med u-laget i söndags. Har tyvärr inte pratat med någon om matchen, men det blev 1-1. Jenny gjorde comback och mål. Coolt!

Lite andra intressanta resultat:

Lilla Torg - Lunds BK 0-6
Starkt av LBK, men jag undrar hur bra Lilla Torg är i år.

BK Vången - Svalöv 4-1
Nykomlingen Svalöv hade startat bra, men orkade inte i andra.

Borgeby - Stattena Bluebirds 1-0
Borgeby avgjorde i andra. Vi lär få möta ett bättre Stattena, då a-laget inte har match till helgen.

Team Sandby - Råå 2-1
Vet inte vad Sandby hade för lag, mer än att Lillis var med. Tror det var ett ganska ungt lag och då är det starkt att slå Råå.

Karlskrona - Sandby 6-2
Tror Karlskrona har några gamla allsvenska spelare, så det är nog ett bra lag. Läste att Sandbys målsättning är topp-tre, känns som ett tufft mål.

Sjöbo - Madesjö 1-5
Trodde Sjöbo skulle ha lättare mot en nykomling, när de själva kommer från ettan.

Eskilsminne - LB07 0-3
Starkt av LB07 att vinna nykomlingsmötet.

Branäs (bättre sent än aldrig)

På skärtorsdagens förmiddag blev jag och Jimmy hämtade av Emma, som bara varit inom Malmö och lämnat en massa saker. Efter några matpauser och en några timmars körning var, så var vi framme hos Lasse vid sjutiden. Vi var ganska trötta efter en lång bilresa, så det blev mat och sömn. Vid ettiden på natten kom Mackan, Peter, Fredde och Ola upp.

På fredagen gick vi upp tidigt. Vi var vid backen innan de öppnade liftarna och hyrde utrustning. Från början var det riktigt disigt, men efterhand kunde man se solen lite under dagen. Backen blev ganska snabbt uppåkt och alla branter blev puckelpister. Med undantag av ett fall i liften, så gick åkningen bra. Mitt huvud började göra ont, så medan de andra gick på afterski med Kurtan, så åkte jag hem och lade mig. På kvällen blev det mat och bastu.

PeterFredde, Mackan och PeterJimmy, Peter och MackanLasse och Fredde slapparJimmy och jagPeter och Mackan äter lunch

På lördagen var det lite disigt nere i dalen från början. Efterhand klarnade det upp och sen var det strålande sol hela dagen. Vi hade köpt en engångsgrill och grillade korv uppe på berget till lunch. Riktigt härligt att sitta på vår utgrävda soffa i solen. Det blev hemmagjorda chokladbollar till efterrätt. Peters öga råkade känna min hårda skalle efter lite snöbollskastning. Det blev en riktig blåtira. På eftermiddagen blev det Rydell & Quick på afterskin. De spelade många kända rocklåtar. Några av oss tog sen några åk till i backen, innan vi begav oss hemåt. Det var riktigt blött nere vid liftarna och det gällde att surfa ovanpå vattnet, så det inte blev ett ofrivilligt dopp. De som inte åkte efter afterskin, solade istället på taket. På kvällen blev det bastu, mat och sen utgång till Brands. Rydell & Quick var där och spelade, ungefär samma som under eftermiddagen, men det gick hem ändå. Mackan fick stor konkurrens av Ola, om vem som var kvällens dans-kung.

UtsiktJimmy och OlaJagVi njuter i solenLasse, Peter och EmmaLasse, Mackan, Ola och Fredde på afterskiJimmyHela gänget solar på taket

På söndagen var alla lite slitna, men vi var vid backen ganska tidigt ändå. Vi åkte i någon timme. Solen var framme även under söndagen, men täcktes stundtals av moln. Det var inte alls lika mycket folk som dagen innan, så vi slapp liftköerna. Mitt på dagen blev det lunch och sen åkte vi hem och packade och städade. Sen blev det hemfärd. Ett matstopp och ett stopp på en mack. De fyra killarna turades om att köra, så själv kunde jag vila hela vägen!:)

Peter, Emma och MoaLasse, Mackan, Jimmy och jagPeters öga blev blåare och blåare

HBK - BK Kick 0-1

Seriepremiär och riktigt härligt fotbollsväder. Vi startar med Emma L - Elin, Josse, Elle, Anna - Stina, Malin R, Pilan, Louise - Wea, jag. Olinda, Helen och Sofie I är avbytare.

Vi börjar riktigt bra och ligger nära motståndarna. De har svårt att få något spel och kommer aldrig nära vårt mål. Själva har vi inte så mycket spel, men Emmas långa utsparkar skapar problem för Kick. Vi får mycket frisparkar på mittplan och Elin slår in de flesta mot mål. Vi kommer runt några gånger på kanterna, men borde utnyttjat det mer för det fanns stora ytor där. Wea har en jättechans i början. Bollen kommer ut till Stina på kanten, som slår in bollen. Wea drar till direkt på volley, men tyvärr går bollen precis utanför den närmsta stolpen. Jag får sen ett bra läge ute på kanten, men istället för att spela in den direkt, stannar jag upp och det blir inget av chansen. Kick spelar upp sig efterhand och skapar flera bra lägen. Emma är riktigt säker där bak och tar det vi släpper igenom. Vi får sen ett utmärkt läge att ta ledningen. Jag kommer in i straffområdet från höger och blir fälld bakifrån nära målet. Pilan får chansen att slå straffen. Tyvärr går den i stolpen och ut. Pilan är först på returen. Det blir avblåst, eftersom man inte får ta egen retur från målramen. Kick skapar sen ett riktigt bra läge, när deras anfallare ostört får skjuta utanför straffområdet. Hon får bra träff och skottet går stenhårt i ribban och ut. Kick har sen en en riktigt bra chans till. En spelare tar sig hela vägen in till mål från vänsterkanten. Emma räddar och på returen är vi först och kan rensa. Båda lagen har några hörnor. Kick är närmast mål, när de på en av dem nickar utanför stolpen. Det blir inga mål i första och ett oavgjort resultat speglar halvleken ganska bra.

I andra halvlek har vi först en bra chans, men Kick bryter och deras kontring slutar med en straff. En spelare dribblar sig förbi några av våra spelare. Elin får ont och vi stannar upp lite. Elle går på spelaren men stannar upp och spelaren faller ganska enkelt. Straffen är inte speciellt bra slagen. Lite till höger mitt i målet. Emma är på bollen med båda händerna, men straffen är ganska hårt slagen och går in i krysset. Synd att Emma inte kunde rädda, när hon var så nära. Vi blir lite stressade av deras mål. Under en period trycker Kick på bra och vi har svårt att skapa något. Vi slår mycket felpassningar och verkar inte riktigt på hugget. Kick skapar inte så många riktigt bra chanser, men har några. I ett läge får de tre helt öppna mål, men Emma är grym och tar allt. Hon får tyvärr dålig hjälp av oss utespelare, så deras spelare kan stå helt fri och skjuta. Jag får ett bra läge en bit in i halvleken. Jag kommer in i straffområdet från vänster, men vet inte om jag ska skjuta eller slå in den, så Kick bryter. Helen kommer in i anfallet i mitten av halvleken. Själv går jag ut efter en smäll på låret. Olinda kommer in på mitten, för att försöka röra om lite. Tyvärr har vi svårt att skapa bra kvitteringschanser. I slutet verkar Kick tröttna och blir lite irriterade på varandra. Vi tar över och har mycket boll, men svårt att skapa bra lägen. Sista kvarten ändrar vi om och kör 3-4-3 och jag kommer in igen. Vi har några skottlägen, men inget är riktigt nära att gå in. I slutsekunderna får jag ett kanonläge. Bollen går förbi deras backar och jag får ett friläge från höger. Lite stressad av en back, går skottet rakt på målvakten. Sen blåser domaren av. Det hade varit skönt om det blivit en kvittering där.

Jag tycker ändå vi gör en helt ok premiär, även om det hade varit bättre om vi fått poäng med oss. Till slut handlade bara om att de satte sin straff och vi missade vår. Emma var riktigt bra och utan henne hade vi förlorat med fler mål. Hon var säkerheten själv och räddade oss flera gånger. Vårt passningsspel måste vi höja och vi får se till att få bättre första tillslag. Vi får se till att ladda hela veckan och ge Stattena Bluebirds en rejäl match på lördag!

Små marginaler och ont överallt

Tyvärr blev det inga poäng idag. Kick vinner med 1-0. Sjukt störigt. De sätter en straff, som Emma är på och vi missar en (stolpe ut). Själv var jag sjukt sugen på att slå straffen, som alltid. Förstår inte riktigt det här med att man inte kan slå den om man själv har blivit fälld. För mig känns det i alla fall inte någon skillnad. Kick har något fler chanser, men själv får jag ett friläge i slutsekunderna. Jag skjuter rakt på målvakten, där får man bara inte missa. Så skyll på mig att det inte blev en poäng.:(

En tråkig sak till, är sättet Kick spelar på. De går in riktigt fult i alla närkamper. Dubbar, knän, armar eller vad som helst för att stoppa motståndarna. Ibland träffar de bollen först, men det betyder inte att man kan gå vårdslöst in. Själv kommer jag nog inte kunna gå imorgon. Har ont i hela kroppen. Dubbmärken på fötterna och knäna och en stor lårkaka på högerlåret. Ska döma en match, så får se om jag kommer längre än mittcirkeln. Många av Kick-spelarna är riktigt bra fotbollsspelare med riktigt bra teknik, så de hade inte behövt spela på det sättet de gör...

Seriepremiär imorgon!:)

Äntligen är det dags! Imorgon kl 14 hemma mot BK Kick. Hoppas alla är laddade till tusen!

Vi började träningen igår med kvadraten. Vi fortsatte med att driva fram och tillbaka. Höger utsida, vänster utsida, höger insida, vänster insida, båda benen, lyfta bollen, volley och nick. Tyvärr trampade Malin S fel och hon kanske inte kan vara med imorgon. Vi fortsatte med att springa slalom och snabba fötter. Sedan körde vi herre på täppan resten av träningen. Riktigt rolig övning. Vi började inte så bra, men spelade upp oss och var ett tag kvar länge på planen. Vi kanske hade lite fördel av att vara en mer, men något lag skulle ju vara det. Det blev några väldigt snygga mål. Några stenhårda skott av Elin, Hanna och Sofie I. Det hade gått från att kännas som sommar till att bli riktigt kallt och blåsigt på bara några dagar, så i slutet var det riktigt kallt. Kul att se Emma L på träningen igen och det såg ut som foten klarade sig bra. Igår hade Malin E vågat sig in på planen också. Hoppas skadorna vill släppa, så att vi kan få se henne på planen snart igen!

Efter träningen bjöds det på glass med diverse tillbehör. Riktigt gott, även om något varmt kanske hade passat bättre i kylan. Vi gick igenom lagen inför helgen. Några få som inte kunde, men annars har vi bra lag både lördag och söndag. U-laget möter Hallands Nation hemma på söndag. Roligt att vi är så många nu, så att vi inte behöver använda nästan alla som spelade dagen innan. Även om jag sällan tackar nej till en match...;)

Champions League

Riktigt gött att mina två favoritlag är i semi. Både Barcelona och Arsenal klarade sig enkelt vidare. Nu hoppas jag på en repris av finalen från 2006. Själv har jag blivit dålig på att kolla på fotboll i slutet. Får bli bättring på det. Borde kolla lite på MFF eller LdB live också.

Igår blev det istället sushi och Slumdog Millionaire med Jimmy. Tyvärr orkade jag som vanligt inte se klart filmen, men får se till att göra det för den var riktigt bra. Man blir trött av att stiga upp fem varje morgon och ikväll kommer det inte bli tidig sängdags heller. Fika efter träningen. Synd att vi inte kan börja lite tidigare...

Staten o Kapitalet

Första gången jag är med och spelar i korpen i år. Matchen var på grus och vi mötte något lag med flera utbytesstudenter. Två till gamla Hardebergare, Lina Frendberg och Jimmy, hoppade också in. Svårt att spela på grus igen när man har blivit van med gräs. Bollen rullar snabbare och studsar mer. Linda kom lite sent, så vi började med en mindre på planen. Vi gjorde tidigt 1-0. Jag spelade in till Jimmy, som snyggt satte bollen vid bortre stolpen. 2-0 gjorde Anders. Likt det första, men nu spelade Jimmy fram. Motståndarna hade några kontringar, men inte mycket spel.

I andra halvlek skapade vi mer och mer. Jag fick flera bra framspelningar av både Jimmy, Ola och Lina, men bollen ville inte in. Jimmy fortsatte göra mål. 3-0 kom efter att målvakten tagit upp en bakåtpassning. Jag slog den snabbt och Jimmy rullade in bollen i mål. 4-0 gjorde han helt på egenhand. Sen fick jag äntligen in bollen, efter en kanonpass av Jimmy så jag fick öppet mål. Jimmy avslutade sen målskyttet. Vi hade flera riktigt bra chanser att göra mål i slutet, men det fick räcka med 6-0.

Alltid kul att spela korpen med mixade lag, fastän grus inte är mitt favorit underlag.


Träning i Hardeberga

Första träningen i Hardeberga och det blev inlines dit. Härligt väder för träning, nästan ingen vind uppe på berget. Vi började med kvadrater och lite snack om gårdagens match. Vi värmde upp med övningen där hälften är inne i mitten och andra hälften står i en cirkel. Vi körde dubbel-pass, dubbel-volley, nick, bröst-volley, lår-volley, ta med sig bollen och enkel-pass. Egentligen en rolig och bra övning, men bollarna är fortfarande stenhårda och det var inte kul. Vi hade sen kvadrater. Jag, Elle, Elin, Emelie och Sandra körde. Vi skulle ha två tillslag och vi hade svårt att få i gång ett bra passningsspel. Man behövde inte jaga länge. Vi delade sen in i två lag och skulle hålla bollen inom laget på två tillslag. Några bra kombinationer, men vi behöver röra oss mer. Vi avslutade träningen med spel. Först max två tillslag och sen fritt spel. Spelet fungerade inte bra med två tillslag, men sen blev det bättre. Framför allt spelade det andra laget bra. Själv rörde jag väl bollen tre gånger. Vet inte om det beror på att backarna var så bra eller om jag var kass.

Kul med mycket folk på träningen (23). Malin E var och kollade. Roligt om hon är sugen på att börja igen! Själv var det långt ifrån min bästa träning. En bra sak var att jag hade mina nya skor och inte fick något skavsår. Det gäller att hitta något positivt när annat inte går som man vill...;)

Lite trött, men härligt väder!

Först en massa snowboard hela helgen och igår satt jag inte still många minuter. Började med inlines på morgonen. Sen dömde jag GoF IF - Torna Hällestads IF (p15) vid tio i Flyinge. Det var några killar jag har haft på Kille och de hade växt väldigt mycket sen sist jag såg dem. Ganska lugn och rolig match att döma. Sen blev det inlines från Sandby till Hardeberga och match mot Sjöbotjejerna. Efter matchen blev det en skön tur hem, där jag träffade några kompisar. Väl hemma var jag ganska trött, men kunde inte motstå att åka inlines till Malmö i det härliga vädret. Sammanlagt blev det runt 5 mil under dagen och det kändes lite i benen. Jag var väl värd den goda kycklingtallriken, glassen och popcornen jag åt på kvällen!
 
Några söta djur i Hardeberga

HBK - Sjöbotjejerna

Innan matchen snackade vi en del om fredagens match mot Löberöd. Det lät som mycket kunde bli bättre, framför allt inställningen. Det var premiär uppe i Hardeberga idag. Planen var inte den bästa, men vädret var perfekt för fotboll. Nya matchbollar som såg ut som badbollar, men de fungerade riktigt bra att spela med. Vi ställde upp med: Camilla - Elin, Elle, Josse, Anna - Louise, Pilan, Ros, Malin S - Wea, jag. Jessan, Sofie I och Aleks satt på bänken.

Från början är det ganska jämnt, men sen känns det som Sjöbo tar ett litet övertag. Vi ligger bra och släpper inte till något. 1-0 kommer ganska tidigt. Louise får en bra boll ute på kanten. Hon spelar perfekt in bollen till mig, som kan ta mig förbi målvakten och rulla in bollen i öppet mål. Sjöbotjejerna svarar snabbt. Camilla räddar den första höga bollen, men returen går rakt ut. Deras anfallare är först på bollen och det står 1-1. 2-1 kommer efter ett inkast ute på vänsterkanten. Jag får med mig bollen och spelar Pilan som tagit en djupledslöpning i mitten. Pilan väggspelar med Malin S och får sen helt öppet mål. 2-2 kommer innan paus. Det kommer en hög boll igen. Camilla är på bollen, men kan inte hålla den. Jag tycker vi spelar upp oss under halvleken. Vi har flera riktigt bra skottlägen och det är bra att vi vågar skjuta. Ros och Anna har de bästa lägena. Vi var väldigt nära på att få en straff med oss, efter att en Sjöboback fått bollen på handen. Inte avsiktligt, men hon hade den väldigt lågt ut från kroppen. Lika efter första halvleken var rättvist.

Sjöbo börjar bäst i andra halvlek. Under de första tio trycker de på och vi försvarar oss bara. I en kontring spelar Wea in till mig. Jag blir fri och kan peta in 3-3. Sjöbo gör 3-3, efter ett hårt skott som går över Camilla i målet. Sen tar vi över matchen helt. Sjöbotjejerna är stressade och kommer ingenstans. Vi tar ledningen med 4-3. Jag får bollen vid straffområdesgränsen och kan rulla in bollen vid närmsta stolpen. 5-3 kommer efter en riktigt bra slagen hörna av Elin. Pilan kommer perfekt på bortre stolpen och kan snyggt nicka in 5-3. Vi fortsätter att skapa bra chanser sen. Wea har någon chans, jag har två skott utifrån båda med vänstern, Pilan har några skott och Malin S skjuter precis utanför efter ett väggspel ute på högerkanten. Under sista tio minuterna lyckas de sen först reducera och sen kvittera på två snabba omställningar. Båda målen ser likadana ut. Frilägen som spelaren petar förbi Camilla i målet.
 
Glada tjejer efter matchen!

Jag tycker vi gör en bra match. Alla får klart godkänt! Fast vi får se till att vara koncentrerade under hela matcherna i fortsättningen. Det kändes ganska onödigt att tappa ledningen i slutet. Resultatet påminner om några av våra matcher förra året, men vi får se till att vara på tårna och hålla tätt i serien i år. Nu får vi ladda inför premiären mot BK Kick i veckan!

Genrep

2-3 i fredags mot Löberöds IF, efter vad jag hörde idag riktigt dåligt spel. Malin S gjorde det ena målet. Vem som gjorde det andra har jag inte hört.

Idag var det genrep mot Sjöbotjejerna (förstärkt med några a-lagsspelare). En väldigt målrik match, som till slut blir 5-5. Pilan gjorde två mål och jag tre. Vi spelade riktigt bra i mitten av andra halvleken, men släppte tyvärr in två mål precis i slutet.

Skriver mer om matchen och helgen i Branäs, när jag har tid.


Sista träningen i Revinge

Fler folk på dagens träning. Kul! Vi började med att köra dubbelpass, dubbelvolley, bröst/volley, nick och att ta med sig bollen. Hälften i mitten och hälften i en ring utanför. Det mesta var ren pina och inte bara för att jag är klen, men bollarna är stenhårda. Det enda som är skönt är när man bara använder fötterna. Vi fortsatte med lite snabbhet. Först lite längre sträckor och efterhand kortare både i längd och tid. Vid varje vändning skulle man ner och nudda gräset. Efter löpningen gick Elle, Josse, Elin och Jessan iväg för att snacka och öva försvarsspel. Vi andra spelade i straffområdet. Två små-mål var. Först hade vi max två tillslag, men i slutet spelade vi fritt. Mål kunde man göra från båda hållen, men någon var tvungen att ta emot bollen för att det skulle räknas. Det andra laget hade bättre rörelse och passningsspel. Stundtals var vi helt tillbakapressade och det kändes som de var fler än oss. Vi avslutade träningen med en inläggsövning. Elle och Josse var backar och efter ett tag hoppade Elin också in som back. Jag och Helen var anfallare. En innermittfältare spelade upp bollen till oss och fick tillbaka den på ett tillslag. Innermittfältaren spelade ut bollen till ena kanten, där en yttermittfältare kom med fart och slog ett inlägg. Jag, Helen, innermittfältaren och den andra yttermittfältaren gick på mål. Det blev inte mycket mål på övningen. Själv var jag ofta inte i närheten av bollen. Några bra inlägg, men vi får öva mer på att slå bra inlägg.

Match på fredag och söndag, Löberöd och Sjöbotjejerna. Ungefär samma lag i båda matcherna. Själv ska jag inte vara med på den första, då jag ska till Branäs imorgon. Ska bli riktigt kul med lite snö igen. Sen får det räcka på ett tag. Jag, Jimmy, Peter och Mackan ska hälsa på Lasse. Jag hoppas på sol och inte för mycket slask!

Påskpyssel

Igår var Katrin och Cecilia hos mig. Jag bjöd på mat. Stekt kyckling med potatisklyftor, morötter, paprika och rödlök i ugn. Till efterrätt blev det chokladmousse med crisp. Cecilia hade med sig påskpyssel. Det blev filt-tuppar och kruk-kaniner, så nu har även jag lite jag kan påskpynta med!:)

Cecilia och KatrinVåra söta filt-tupparAlla kruk-kaninerna uppradade...Detta får bli årets påskpynt!

Träning i måndags

Jätteskönt fotbollsväder igen, men bara tolv på träningen. Några är väl i väg eftersom det är påsklov, men det måste bli bättring. Vi började med att passa runt bollen tre och tre. Långa och korta passningar. Jag, Louise och Josse körde tillsammans. Vi fortsatte sen med snabba fötter. Framåt och på sidan. Därefter var det dags för Engelsmannen. Jag var med Pilan, My och Jessan. Vi började med fem passningar och två som jagade. Det fungerade inte riktigt bra och vi gick över till att bara ha en som jagade. Mitt lag fick igång riktigt bra passningsspel. Vi körde sen några idioter. Inte så långa utan mer med fart. Vi avslutade sen träningen med att hålla bollen inom laget. Två lag och två tillslag. I början var det lite förvirrat, eftersom alla inte hade varit med på den innan. Men efterhand blev det bättre i båda lagen och det var bra passningar och löpningar i slutet. Det känns som övningen ger mycket. Dels måste man ha rörelse, snack och sen få till ett bra första tillslag.

HBK - Stattena Bluebirds

Efter att ha varit väldigt lite folk på lördagen, så var vi fem avbytare på söndagen. Vädret var inte alls lika bra som dagen innan, men ändå helt okej för att spela fotboll i. Vi startade med: Emma L - Emma J, Elle, Josse, Elin R - Stina, Pilan, Malin R, Malin S - Helen, jag. Olinda, Wea, Anna, Jessan och Louise började på bänken. Stattena kom med ett ungt lag, förstärkt med Emelie Stjärnfält, som jag har spelat flera år med i Sandby.

Vi hade bestämt oss för att vara med direkt från start. Det är jämnt i början och mycket krigande i mitten. Vi stressar dem till att slå dåliga, korta passningar. Tyvärr blir det ett missförstånd mellan Elle och Emma efter bara någon minut, som deras anfallare vaket uppfattar. Hon kommer emellan och kan enkelt göra mål. Vi svarar snabbt. Jag får en bra boll ute på högerkanten, tar mig ner till straffområdet och förbi en spelar. Malin R kommer med fart i mitten och det är bara att rulla in bollen till henne. Hon sätter säkert kvitteringen. Vi fortsätter att spela bra och stressar deras spelare till att göra misstag. De har bara några kontringar. Deras anfallare är snabb, men vår backlinje är bra med och stoppar henne. Emma i mål har inte så mycket att göra. Vi har några hörnor. Malin R är på en med huvudet, men annars är vi inte tillräckligt tuffa i straffområdet. 2-1 kommer efter att jag får tag på bollen i straffområdet. Vinkeln blir ganska dålig, men jag lyckas få in bollen ändå. Stattena-spelarna är lite irriterade över att deras spel inte fungerar och vi ligger närmare 3-1 än de är en kvittering. Jag är en gång igenom, men blir fälld i straffområdet. Domaren tycker något annat och det blir ingenting av det. Elin har några bra frisparkslägen. Någon slår hon på mål och några lägger hon in i straffområdet, men det blir aldrig riktigt farligt. 2-1 står sig till pausen.
 
Anfall längs högerkantenStina har bra läge2-1?Malin R har kontrollHelen, Emma och Stina på planen och Andreas och Rolf på linjenFrispark av ElinHörna. Var är våra spelare?!?
 
Vi spelar stundtals riktigt bra och det är nog vår bästa halvlek för året. Malin R har sträckt sig i ryggen så Olinda går in på hennes plats i andra halvlek. Vi fortsätter att spela bra i början av andra halvlek, men Stattena kommer in lite mer i matchen. De lyckas kvittera efter att vi inte lyckats rensa bort bollen. Bollen kommer i en båge in mot målet och går förbi Emma L. Deras spelare är först där och sätter 2-2. Precis som i första lyckas vi göra mål nästan direkt efter deras. Vi spelar runt bollen bra på högerkanten och Emma J lyfter fram bollen till mig. Jag kommer fri mot målvakten och kan lägga in bollen vid bortre stolpen. Det känns som vi har övertag i matchen och ligger nära ett mål till. Istället får de en hörna. Vi rensar ut första bollen, men den når en Stattena-spelare, som lägger tillbaka bollen till hörnläggaren. Hade vi lyft snabbare hade det blivit offside i det läget. Nu lägger hon in bollen mot mål och där är det många motståndare och bara en av våra spelare. Bollen når en helt ensam anfallare, som nickar bollen mellan benen på Emma. Tyvärr trampar Emma fel och är tvungen att gå ut. Anna hoppar in i målet. Nästan direkt får de en farlig chans, men skottet går i nätet på utsidan av stolpen. Vi trycker på för 4-3. Jessan kommer in som back, Louise som yttermittfält och Wea som anfallare. Anna är bra med på de bollar som kommer och slår flera bra utsparkar. Wea är nästan på väg igenom några gånger och får någon bra frispark med sig. Helen har den bästa målchansen i slutet. Efter en frispark, går bollen ut till henne. Hon drar till från långt håll. Skottet är bra, men går precis utanför stolpen.
 
Emma har inte så mycket att göraAnna läser om sig själv

Matchen slutar 3-3. Jag tycker vi ska vara nöjda med vårt spel. Det börjar se bra ut. Vi får se till att minska misstagen och vara lite tuffare i båda straffområdena. Jag hoppas både Emma och Malin återhämtar sig snabbt från sina skador, för vi behöver alla sen när det är dags för seriepremiär. Kul med mycket publik! Nu till helgen är det först Löberöd på fredag och sen Sjöbotjejerna på måndag. Vi får se till att slipa de sista detaljerna då.

Tre åskådare

Fotboll i kanonväder!

I lördags spelade u-laget match mot Harrie/Kävlinge. Efter stora problem att få ihop lag så var vi till slut två avbytare. Vi startade med Camilla - Lottie, My, Malin S, Sara L - Sofie I, Pilan, Olinda, Anna - Stina, jag. Aleks och Elle började på bänken.
 

I första halvlek håller vi ihop spelet bra. Deras snabba anfallare skapar problem några gånger, men antingen löser backlinjen situationen eller är Camilla bra med. Tempot är väldigt lågt. Vi har svårt att låta bollen rulla snabbt mellan oss och vi tar inte många löpningar. Många klagar på värmen, men så varmt är det inte. Under sista tjugo minuterna av halvleken kommer Elle in i anfallet. Hon skapar flera riktigt bra chanser och med sina löpningar stör hon deras backlinje som annars har varit stabil. Det bästa läget har hon efter ett friläge, när hon rullar bollen precis utanför stolpen.


I andra halvlek dröjer det inte länge innan de lyckas göra mål. Vi släpper igenom en djupledsboll och deras kvicka anfallare är först på bollen. Nästan direkt på avspark lyckas vi kvittera. Efter ett inspel, får inte deras målvakt riktigt tag på bollen. Sara är framme och trycker in bollen i mål. Det blir ett väldigt liv om att målvakten hade kontroll på bollen, men målet godkändes. Sara hade precis blivit uppflyttad i anfallet och direkt efter målet, fick hon inte spela mer där. Det var tacken det...;) Tyvärr så dröjer det inte länge innan de tar ledningen igen. Vi pressar för att kvittera, men under sista delen av matchen gör de ytterligare två mål. Tre av deras mål är på djupledsbollar. Vi får se till att försöka läsa dem i backlinjen i fortsättningen och se till att sätta snabbare press högre upp på planen, så att de aldrig kan slå de bollarna.


Vi förlorar med 4-1. Resultatet känns inte rättvist. Vi kan spela mycket bättre, men ska slå Stora Harrie ändå. Olinda gör en riktigt bra match. Hon kämpar och krigar på innermittfältet och får motståndarna att klaga enormt mycket. Camilla gör en bra första halvlek och har flera riktigt bra utsparkar. Kul att Sara var med också. Det märktes inte att hon inte har tränat på länge. Extra roligt att hon fick göra mål också, för det hör ju inte till vanligheterna. Nu får vi ladda inför seriepremiären!

Fotboll i helgen

Först match om några timmar mot Harrie/Kävlinge med u-laget och sen match mot Stattena Bluebirds på söndag. Båda matcherna i Revinge och det lär bli kalasväder för fotboll. Frågan är hur pigg jag kommer vara imorgon. Får jag sitta på bänken lär jag somna. Spelar jag tror jag att jag kommer hålla mig vaken. Det var många som inte kunde imorgon, med mig var vi nio igår och vi får hoppas på minst två spelare till.

På söndag lär det också bli tufft. Stattena spelar dock match mot AIK borta med a-laget på måndag, så vi lär få möta ett ungt farmarlag helt utan a-lagsspelare.

Det blev en tuff start för alla de skånska lagen i damallsvenskan. LdB förlorade borta mot Göteborg, som verkar ha ett jämnare och starkare lag i år. Kristianstad förlorade borta mot nykomlingen Piteå och Stattena fick storstryk hemma mot Djurgården. LdB tror jag kommer kriga om segern och Kristianstad lär klara sig kvar. Stattena däremot tror jag kommer ha svårt att ta poäng. De har haft det svårt på försäsongen.

MFF spelar premiär mot Häcken och jag hoppas de kommer spela bra i år. Det är på tiden att de gör en bra säsong.


Fellini med MixMax

Ikväll var det avslutning av säsongen med MixMax på Fellini. Själv hade jag egentligen behövt sova. Det blev bara fyra timmar idag också. Precis som igår. Jag har jättesvårt att sova, när det är så bra väder ute. Det får bli bättring på det tills nästa gång jag ska jobba natt. Det var bara de fyra mest inbitna MixMaxarna (Sara, Ola, Jimmy och jag) som dök upp. Vi hade trevligt. Sara och Ola åt mat, som såg riktigt god ut. Säsongen firades med öl av alla utom jag, som dels körde och sen skulle till jobbet. Inte för att det hade blivit någon öl annars heller...;)

Vilket väder!!!

Kan det bli bättre. Sol och riktig värme. Synd bara att jag sover bort hela dagarna. Två nätter till sen är jag ledig hela påskveckan. Det ska bli riktigt skönt. Hoppas det fina vädret håller i sig. Då ska det bli mycket inlines. Jag såg igår att de hade sopat Hardebergaspåret!:) Fast lite kyla längre upp i Sverige, hade inte varit fel. I så fall blir det snö, sol och skidåkning i några dagar.

Skön träning

Helt klart det härligaste vädret hittills i vår. Träning i shorts och t-shirt. Vi var lika många som i måndags, men idag höll Andreas i det. Vi började med kvadraten. Jag, Emma H, Sandra E och Jenny körde tillsammans. Kul att Emma är med lite då och då! Tempot var inte lika högt och passningarna var inte lika säkra, som sist vi gjorde den. Men underlaget var lite bättre på konstgräset på träningslägret. Vi fick jaga ganska mycket allihopa. Andreas hoppade ett tag in på ena sidan och då blev det bättre fart på bollen. Det är lättare när man är en på varje sida. Efter kvadraten gick vi över till en passningsövning. Alla var med i samma övning och vi hade två bollar. Pass till en spelare vid konen, som slog tillbaka och fick bollen i ytan framför sig. Passningövningar är alltid bra att göra. Det gällde att hela tiden vara koncentrerad, för bollen kunde i vilken sekund som helst studsa till. Vi avslutade träningen med spel. Vi var indelade i tre lag. Två möttes och det tredje var vägg med ett tillslag. Vi spelade i tre minuter. Vinnarna stannade kvar och förlorarna gick ut. Man fick två poäng efter mål på inlägg från väggen. Det gula laget var kvar länge på planen, men till slut lyckades de röda spela lika mot dem. Vi lyckades sen slå de röda och sen stanna kvar ganska länge. I slutet förminskade vi planen, så att det blev riktigt trångt. Det gällde att ta snabba avslut. Det blev ganska många mål. Det gällde att snabbt komma in och sätta press på bollhållaren, annars blev det mål direkt. Rolig övning!

Klarade löpningen...

Det var som sagt inte så svårt att klara testet. Sju varv hann jag springa, istället för fem. De flesta klarade det ganska enkelt. Dessutom fanns inte gränsen för de som inte dömer a-lagsfotboll utan de skulle bara springa i 12 minuter. Efter löpningen blev det ett litet möte. Några fick priser, de nya presenterades, lite allmänt gicks igenom och så bjöd Kocke på baguetter och wienerbröd med choklad. Wienerbröden var så stora, så att jag, Marlena och Sara delade på ett och ändå var det tillräckligt. Marlena ska också med till Halmstad i sommar! Kul med någon man känner! Hon ska dessutom döma vår match på söndag, så jag ska se till att hon skärper sig...;)

RSS 2.0