Stattena - HBK 3-2

Soligt, men ganska blåsigt. Vi startade med Emma L - Elin, Josse, Elle, Anna - Malin S, Olinda, Pilan, Stina - Wea, jag. Helen, Louise och Emma J började på bänken. Stattena hade ungefär samma lag som när vi mötte dem i en träningsmatch, men hade förstärkt med någon spelare från a-truppen.

Stattena tar direkt hand om spelet. Det är mycket spel på vår planhalva, men vi ligger bra i försvarsspelet. De har svårt att spela sig till chanser. Ofta blir de avblåsta för offside, eftersom vi är bra på att lyfta upp backlinjen. Så fort vi vinner bollen blir vi stressade och slår bort den. De är först in i alla närkamper. Vi har knappt några målchanser under hela första halvleken. De skapar sina farliga chanser på fasta situationer. Deras mittback tar hand om alla frisparkar och slår in dem perfekt mot bortre stolpen varenda gång. Deras spelare får ofta bollen perfekt på foten, men lyckas inte göra något av målchanserna. De får hur många hörnor som helst och vi måste bli bättre på att inte rensa bollen till hörna. Sista kvarten kommer vi bättre in i spelet. Malin har en bra målchans, när hon får skottläge vid straffområdesgränsen. Hon får inte riktigt träff och bollen går tyvärr utanför stolpen. Elin har några bra frisparkar och hörnor. Den bästa hörnan får jag rakt på huvudet vid första stolpen. Jag borde kunnat få bollen på mål, men den hamnar på marken vid första stolpen. Elle är där, men lyckas inte få in bollen. Nästan direkt efter så får Stattena en högerhörna. Bollen slås perfekt in mot mål och jag förlorar kampen mot två Stattena-spelare som vid bortre stolpen trycker in bollen i mål.

I andra halvlek kommer Helen in som vänsterback och Louise kommer in som yttermittfält. Vi har fördel av medvinden och skapar tryck mot Stattena. Efter tio minuter så sitter kvitteringen. Vi vinner boll på mitten. Pilan slår en perfekt boll ut mot Malin som kommer med fart på vänsterkanten. Hon får med sig bollen bra och kommer fri mot målvakten. Kyligt chippar hon bollen över henne. Efter kvitteringen fortsätter vi att trycka på. Stattena lyckas inte alls med sitt fina spel från första halvleken, men får en hörna. Den slås mot straffpunkten och där kommer en Stattenaspelare med fart och nickar hårt in 2-1. Bara några minuter efter deras ledningsmål, kommer 3-1. De väggspelar sig till ett friläge. Tungt att släppa in två så snabba mål när vi var på gång. Vi spelar bättre än i första och skapar några halvchanser. Emma J kommer in på mitten och vi flyttar fram Pilan till en offensiv mittfältare. Med drygt tio minuter kvar, skarvar jag vidare en boll till Stina som blir fri. Hon sätter säkert bollen i mål. I slutet trycker vi på för en kvittering. Stattena är ganska stressade och vi får med oss flera hörnor. Tråkigt nog så lyckas vi aldrig få in bollen.

Surt med en uddamålsförlust igen. I första halvlek var det riktigt dåligt och de borde haft ledningen med mer. De hade en spelare på mitten som vann det mesta och gjorde lite som hon själv ville. Vi får ta med oss spelet från andra halvlek, där deras duktiga spelare inte alls syntes lika mycket. Vi kan om vi bara vill. Koncentrationen måste vara på topp i alla lägen och vi får inte slarva med vårt passningsspel. Jag hoppas att allt ska stämma till på lördag, för jag tycker det är dags för en vinst nu!!