Mycket mål

Vår fina målskillnad från i våras har till viss del försvunnit. 1-8 på de två första matcherna i höst, har nu blivit 11-13 efter de två vinsterna. Bara 14 insläppta på hela våren och nu 13 insläppta på hösten. Vi har flest insläppta av de fem topplagen, men det är ändå bättre än förra säsongen. Så länge vi vinner är det ju ok, men vi får se till att hålla bättre tätt i resten av matcherna. Det som är positivt är att vi gör mycket mål. Det är bara Stattena som gjort fler än oss. Hela 20 fler, men sen är de i en klass för sig när de kommer med spelare från a-truppen. Vi kanske ska satsa på en nolla mot Vången!!

HBK - Råå IF 4-2

En väldigt blåsig eftermiddag uppe i Hardeberga, annars bra förutsättningar för fotboll. Vi förväntade oss en tuff match mot Råå, som inför matchen låg 5 poäng före oss. Vinst var ett måste för att blanda oss in i kampen om kvalplatsen. Wea var tillbaka i laget efter sjukdom och Malin S var med från start igen eftersom låret kändes bättre. Vi startade med Emma - Sandra, Elle, Josse, Anna - Louise, Pilan, Ros, Malin S - Stina, jag. Jessan och Wea började som avbytare och senare tillkom Elin och Helen.

Vi börjar med boll och motvind. Snabbt bryter Råå och de får ett inkast högt upp på vår planhalva. Deras back kommer upp och får inkastet. Hon tar med sig bollen. Ingen av oss går ut och pressar och hon kan slå in bollen vid bortre stolpen. Riktigt dålig start av oss. Jag tror inte ens det hade gått en minut. Det är bara att bita ihop och köra på. Efterhand kommer vi in i matchen. Det är svårt att få i gång något riktigt bra spel på grund av vinden. Vi försöker spela på marken och kommer runt några gånger på kanterna. Efter tio minuter kommer vi runt på högerkanten. Riktigt bra spel mellan Pilan, Stina och Malin, leder till att jag kommer in i straffområdet. Jag spelar in bollen till Louise. Målvakten räddar skottet, men returen når Ros. Hon får till ett skott som tar i bortre stolpen och precis går över mållinjen. Vi fortsätter att spela bra och Råå skapar inte så mycket. Några gånger har vi problem att få upp bollen i den kraftiga vinden, men försvarsspelet ser bra ut. Pilan och Ros vinner de flesta närkamperna och fördelar bollarna bra. Efter knappt 20 min får jag bollen ute till höger inne på Råås planhalva. Jag tar med mig bollen en bit och ser Ros komma i bra fart i mitten. Jag passar henne och hon blir helt ren med målvakten. Kyligt lägger hon in 2-1. Elin kommer in som vänsterback och det känns som vi har kontroll på matchen. Elin frispelar mig med en snygg lobb, men mitt skott blir inte bra och målvakten kan enkelt rädda. Vi har några hörnor och Elin slår dem bra. I slutet av halvleken tappar vi vårt spel och slarvar med mottagningar och passningar. Råå trycker på. De har ett friläge, som Emma kommer ut riktigt bra på och räddar. De har sen en riktigt farlig hörna går förbi alla längs mållinjen. Mycket konstigt att ingen lyckades vara på den bollen. Råå fortsätter sin press och vi lyckas inte alls med vårt spel. Det känns ändå som vi ska lyckas reda ut det och gå med ledning till pausen. Tyvärr bjuder vi de på ett friläge. Vi vinner bollen nära mittplan, men nicken går bakåt. Våra backar lyckas inte få undan bollen och deras nummer 12 kommer helt fri med Emma. Hon rundar Emma och slår in bollen i öppet mål.

I pausen känns det skönt att vi har klarat den kraftiga motvinden, men vi får inte släppa till något i andra halvlek. Vi måste vara noggrannare med våra mottagningar och inte tappa boll i "fel" lägen. Den andra halvleken börjar precis som den första. Vi är inte alls på hugget. Tidigt får de ett friläge. De kommer tre mot Emma och Elle. Tur att Emma är med och räddar. De har sen ett kanonskott i ribban. Bollen studsar ner på mållinjen, innan vi reder ut sitationen. Själv vet jag inte hur nära mål det är, men linjedomaren vinkar inte för mål. Efter några minuter kommer vi in i matchen igen, men det är inte bra spel från något håll. Emma har några jätteutsparkar, men jag och Stina får inte tag på dem och bollen studsar ner till inspark för Råå. Råå har svårt att få upp sina insparkar i den kraftiga vinden och flera gånger vinner vi bollen högt upp på deras planhalva. Vi har några hörnor och Elin är riktigt nära att skruva två av dem rakt i mål. Råå har också några hörnor och är farliga på sina fasta situationer. Matchen står och väger. En kvart in i andra halvlek får Pilan bollen en bit in på deras planhalva och frispelar mig. Jag skjuter precis utanför straffområdet. Målvakten är på bollen med handen, men kan inte få bort bollen. Riktigt skönt med ledning. Efter vårt mål känns det som vi får kontroll på matchen. De skapar inte så många bra chanser. Emma får göra en riktigt bra räddning, när ett inlägg når en Rååspelare vid bortre stolpen. På volley skjuter hon på mål, men Emma har flyttat över bra och får bollen rakt på sig. Helen kommer in som vänsterback. Hon visar direkt lugn. Bryter många bollar, håller i bollen och spelar flera fina uppspel. Med kvarten kvar kommer Wea in i anfallet. Det har inte gått många minuter när jag spelar bak till Ros. Hon håller i bollen och frispelar Wea. Wea är kylig och rullar bollen förbi målvakten in vid närmsta stolpen. Under sista tio händer inte så mycket. Ingen av lagen skapar några riktigt bra målchanser och vi vinner med 4-2.

Skönt att vinna, trots att vi spelmässigt inte gör någon bra match. Alla kämpar och visar att vi vill hänga med i toppen. Ros gör en riktigt bra match på mitten. Hon håller säkert i bollen och tappar inte mycket på mitten. Två mål och mängder av fina passningar till anfallarna och yttermittfältarna. Bra domarinsatser idag också. Kul med en domare som tillåter kamp och inte blåser sönder matchen. Vången hemma på söndag. Alla matcher i serien är tuffa och vi kommer få ge allt om vi ska ta tre poäng!

Heja Sverige!

Jobb eftermiddag/kväll hela veckan. Ingen träning och u-lagsmatch. Får ladda upp inför Råå-matchen med fotbolls-EM!

Husie IF - IF Norvalla

Min andra match som HD i division 2 hade jag på eftermiddagen på söndagen. Karoline och Kujtim var AD. Två lag som för inte så länge sedan har spelat i ettan, men båda lagen har tappat många spelare sen dess. Matchen hade högre tempo och mer närkamper än Helsingborg - Derome, som jag dömde förra helgen. Husie skapade betydligt fler farliga chanser än Norvalla. Med kvarten kvar så satte Norvallas lagkapten 1-0, vilket också blev slutresultatet. Själv tyckte jag att det gick bra. Jag hade bra hjälp av mina AD. Speciellt Kujtim som har varit domare i 20 år. Han kom med många bra tips. Maria som var observatör kom med positiv kritik efteråt. Hon tyckte min rörelse och speluppfattning var väldigt bra. Hon tog även upp en del saker jag behöver tänka på. Det är bara att fortsätta att döma, så lär man sig mer och mer!

Kräftskiva

Direkt efter matchen åkte jag och Jimmy till Hofterup. Många var redan där och vi fick hoppa in i lagtävlingen. Mitt lag förlorade siffertävlingen, men vann hela tävlingen. Kände att jag bidrog starkt till segern..;) Sen blev det grillning och förberedelser inför maten. Gott med kräftor, men man orkar inte äta för många. Blev en köttbit, potatissallad, bröd och lite melon också. Massa sång och mer eller mindre dricka för alla. Sen blev det en tävling (kejsarpingvinstafett), där tjejerna slog killarna. Det blev musik, dans, slackline, bastu, singstar under kvällen och natten. Pär och Kjell tävlade i Yesman, där Per till slut blev mästare. Själv "däckade" jag först. Fördelen var att jag fick en säng och var utvilad och av med huvudvärken dagen efter.:)

Max och Dress tycker att kräftskiva är kul!Peter och Celia har inte lika roligt på det andra bordet..;)Party-Mackan har alltid kul!Per - Yesman-mästarenKjell var en värdig motståndare

Svalövs BK - HBK

En skön eftermiddag för fotboll. Vi hade gjort några ändringar i laget sen förra matchen. Malin S kände av sitt lår på uppvärmningen och hon valde att börja på bänken. Vi startade med Emma - Sandra, Elin, Elle, Helen - Stina, Pilan, Ros, Anna R - Josse, jag. My och Malin S var avbytare. Den stora överraskningen var att Josse skulle vara anfallare. Backlinjen fungerade riktigt bra mot Stattena och tränarna ville behålla den.

Malin testar sitt lår innan matchen

Svalöv skapar första chansen tidigt, men vi rensar undan i straffområdet. Matchen är ganska avvaktande från båda lagen i början. Vi kommer runt på kanterna några gånger, men det blir aldrig farligt. Efterhand tar vi över spelet. Josse får en riktigt bra chans. Jag spelar fram henne och hon blir helt fri. Hon blir lite stressad och skjuter från straffområdesgränsen. Skottet räddar målvakten. Vår press fortsätter och Svalövs backar börjar bli ganska trötta. Mitt i vår press kommer Svalöv upp och slår en fin boll till bortre delen av straffområdet. Där kommer en Svalövsspelare och blir helt fri med Emma. Emma kommer bra ut och räddar friläget. Vi fortsätter vårt fina anfallsspel. Efter kanske 20 minuter tar vi ledningen. Jag får bollen av Sandra på kanten, vänder runt första backen och lyfter in bollen mot straffpunkten. Där kommer Helen perfekt och slår in bollen på volley. Härligt med offensiva ytterbackar! Vi fortsätter att skapa chanser. Jag har en nick som går utanför på ett bra inlägg av Stina. Vi kommer ofta runt på kanterna, men vi måste vara tuffare framför mål. 2-0 kommer med kvarten kvar av första. Jag får bollen av Stina ute på vänsterkanten och tar mig in i straffområdet. Jag tar mig förbi en back, men sen går ingen på och jag kan enkelt skjuta in bollen vid närmsta stolpen. Nu finns det bara ett lag på planen. Svalöv har svårt att ta sig över på vår planhalva. Josse bryter deras inspark flera gånger precis vid straffområdet. De envisas med att slå korta insparkar, fast de nästan hela tiden blir av med bollen långt ner på deras planhalva. Josse lyckas nästan skapa ett friläge första gången, men mittbacken kommer in och trycker undan henne. En annan gång stör hon så mycket så ytterbacken passning friställer mig. Helt ensam med målvakten och från nära håll, lyckas jag på något sätt få bollen över ribban. Den chansen ska bara sitta. Anna får sen ett riktigt bra läge, när hon kommer med bra fart in från kanten. Skottet lyckas målvakten rädda. Inget talar för Svalöv i det här läget. Fem minuter från slutet lyckas de få en frispark en bit in på vår planhalva. Frisparken slås bra in i högen med spelare vid straffområdesgränsen. Där nickskarvar en Svalövspelare bollen till deras lagkapten som står helt fri några meter framför. Från mitt håll (mittlinjen) ser det väldigt mycket ut som offside, men målet godkänns. Surt att släppa in ett mål precis innan pausen. Vår ledning borde vara betydligt större och man ser till spelövertaget och chanserna.

I början av andra halvlek är vi inte alls på hugget. Vi tillåter Svalöv att skapa mer chanser än i första, vi hjälper inte varandra och vår rörelse är inte bra. Ganska tidigt får Svalöv mål på en hörna. Hörnan slås in bra framför mål och nickas i ribban av en Svalövspelare. På returen är de mest på hugget och slår in 2-2. Det känns inte alls bra för oss nu. Vårt spel fungerar inte som i första. Jag har några bra chanser. Josse frispelar mig, men från långt håll skjuter jag över istället för att gå mot mål. Jag har sen ett bra läge när jag tar mig in i straffområdet, men målvakten lyckas från nära håll rädda bollen till hörna. Elin slår många bra hörnor under hela matchen, men ingen lyckas vi göra mål på. Sen kommer en mycket konstig situation. Jag får med mig bollen i straffområdet och kapas av deras ytterback. Domaren blåser och alla tror att det är straff. Domaren hade sett att jag var utanför. Mycket konstigt för det var minst en meter innanför. Kändes som det var väldigt nära att jag blev varnad för att jag tyckte att det var innanför och inte han. Frisparken blir resultatlös. Vi börjar nu ta över igen. Jag får bollen av Helen och kommer nästan fri med målvakten igen. Den här gången lyckas jag få in bollen i nättaket. Skönt med ledning igen. Kort därefter skadar deras mittback sig i knät. På inkastet direkt efter blir det mål. Sandra kastar till mig. Jag tar mig in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Pilan. Hon sätter snyggt bollen, hårt och otagbart för målvakten, vid bortre stolpen. Nu tröttnar Svalöv och matchen känns avgjord. Vi skapar återigen mängder av chanser. Några räddar målvakten både medvetet och omedveten och hon har god hjälp av sina backar några gånger. Josse är riktigt nära på att få in en retur. 5-2 kommer efter ett tag. Jag kommer runt på högerkanten och slår in bollen mot mål. Vid bortre stolpen dyker Helen upp och slår in bollen i öppet mål. 6-2 kommer kort efter. Helen lyfter en lång boll till mig. Jag tar emot den i straffområdet och skjuter 6-2. Tyvärr skadar sig Josse i foten i slutet. My kommer in och Sandra går upp som anfallare. I slutet på matchen lyckas de få in ett tröstmål. Anna råkar fälla deras yttermittfältare som är på väg mot mål. Hon får gult kort, men det kändes nästan som det hade kunnat vara en målchansutvisning. Anna är inte mycket på spelaren. Emma är bra med ute, så det hade nog inte blivit mål av chansen. På frisparken får deras lagkapten bra träff och skottet går över muren och Emma in i mål. Snyggt skott och inte mycket att göra åt. Vi vinner matchen med 6-3.

Anna gjorde en bra match, men fyllde också vattenflaskorna med bravur!

Härligt med seger igen! Stundtals riktigt bra anfallsspel, men vi borde vara effektivare i avsluten. Vi måste kunna hålla uppe koncentrationen hela matchen och inte hamna i svackor, som vi gjorde i början av andra halvlek. Sett till hur matchen var borde vi ha vunnit med större marginal. Tvåsiffrigt hade inte alls varit omöjligt. Kul att se Helen så högt upp i banan flera gånger! Två spelmål båda från nära håll är inte dåligt för att vara ytterback. Emma och backlinjen hade en betydligt lugnare match en den mot Stattena. Pilan och Ros vann det mesta på mitten och hade många fina framspelningar. Anna och Stina tog många bra löpningar och hade bra inlägg. Josse gör en bra match som anfallare. Hon stör deras backar hela tiden och har flera bra lägen. Nu väntar en tuff match mot Råå på söndag kl 17!

Sårad

Nu var det dags! Efter att många gånger ha varit väldigt nära, hände det nu till slut. En liten sten och sen var det platt fall. En läskburk och skoväskan räddade mina händer, men mot mitt ena bara knä fanns inget skydd. Asfalten skrapade upp det. Fullt med folk som ville hjälpa, men jag skyndade mig upp och hem. Jag har nu ett helt uppskrapat knä som det rinner en massa vätska från. Ska till läkaren nu (dock av en annan anledning), men hon kanske kan ge mig ett stort plåster så jag slipper få sårvätska överallt. Typiskt att det ska hända nu, när jag för en gång skull ska ha klänning på Fredde och Emmas bröllop i helgen. Men, men hoppas det dröjer över tio år tills jag skadar mig nästa gång...

Snyggt!!

HBK - Stattena Blubirds 1-4

En blåsig, men annars skön kväll för fotboll. Serieledarna kom på besök och hade med sig en riktigt starkt lag med sig. Själva ställde vi upp med Emma - Sandra E, Elin, Elle, Helen - Malin, Ros, Pilan, Louise - Stina, jag. Jessan, Lottie och Aleks var avbytare. Några förändringar i laget sen sist. Josse jobbade och Wea har drabbats av en mystisk sjukdom i Grekland.

Stattena börjar matchen i högt tempo. Vi håller ihop och ger inte Stattena så många bra målchanser i början. Vi lyckas flera gånger ställa deras anfallare offside. Själva har vi svårt att få något spel, då bortaspelarna stressar oss så fort vi har bollen. Malin skadar sig i låret efter bara några minuter och Jessan kommer in på kanten. Vi kommer mer och mer in i matchen och har några halvlägen, men aldrig riktigt farliga. Stattena kommer närmare och närmare ett mål, även om vi ligger riktigt bra i vårt försvarsspel. Emma får glänsa i målet med några fantastiska reflexträddningar. Stattenaspelarna verkade tro att det skulle bli mål flera gånger. Efter 20 minuter har vi en frispark och flyttar upp folk. Stattena vinner bollen och ställer snabbt om i en kontring. Bollen spelas ut på deras högerkant och en lång krossboll friställer deras vänsteryttermittfältare. Fri med Emma spelar hon in till deras anfallare som har öppet mål. Den här gången kunde inte ens Emma rädda oss. 0-1. Vi spelar bra och får några skottlägen utifrån. Jag och Stina får flera fina framspelningar, men deras nummer 3 var stark och lyckades bryta nästan allt. Stina har vår bästa chans i första halvlek. Jag kommer runt på högerkanten och spelar in till Stina. Tyvärr hamnar hennes skott en meter utanför bortre stolpen. Stattena har flera hörnor och nästan alla slås in bra mot bortre delen av straffområdet. Vi har inte släppt in ett enda hörnmål sen vi mötte Stattena sist och släppte in två mål. Med kvarten kvar av första halvlek, lyckades vi inte försvara oss tillräckligt bra på en vänsterhörna. Den slås in mot bortre delen, där en Stattena spelare når högst. Nicken går i en båge mot bortre stolpen. Emma är på bollen, men lyckas inte få undan den helt. Resten av halvleken spelar vi bra och det står 2-0 till Stattena i paus. Ganska rättvist resultat.

I pausen pratar vi om att fortsätta spela som vi gjort i första halvlek. Tidigt i andra halvlek slarvar deras back. Stina stressar henne, får tag på bollen och tar sig in i straffområdet. Tyvärr går skottet på målvakten. Stattena tar sen över och vi har svårt att få tag på bollen. De skapar chanser, men får oftast ta avslut tidigt. Även i andra halvlek lyckas vi ställa deras spelare offside flera gånger. Vi tar tag i vårt spel igen och kommer runt på kanterna några gånger, men ingen får tag på inspelen. I mitten av halvleken lyckas deras anfallare ta med sig bollen och sätta den vid bortre stolpen. De missade sen öppet mål, då en spelare från nära håll stötte bollen i ribban. Matchen kändes avgjord, men vi fortsatte att kämpa. Med tio minuter kvar stressar jag deras högerback. Hon slår bollen rakt på mig och jag får med mig bollen. Målvakten kommer ut och jag lyckas lobba över henne. 1-3 kändes skönt och ett bra resultat mot ett bra lag. Tyvärr lyckas de med bara några minuter kvar utöka till 1-4. De får en hörna som inte borde varit hörna. Den ena anfallaren kommer i bra fart och gör snyggt mål på nick. En bra prestation av henne, men vi borde kunna störa henne.

Tråkigt att de lyckades få in ett mål i slutet, men jag tycker vi gör en riktigt bra match mot ett väldigt bra lag. Halva laget är spelare från a-truppen, där många har spelat flera matcher i allsvenskan i år. Det ska vara klasskillnad. Det var det, men vi höll emot bra. Alla höjer sig från Kick-matchen. Kan vi ha den här inställningen i resten av matcherna, så kommer det bli en rolig höst. Emma gör en av sina bästa matcher och räddningarna i första var riktigt grymma. Hela backlinjen spelar bra och hjälper varandra. Jag har nog aldrig sätt Elin springa så mycket. Kul att se! Mittfältet jobbar bra hela matchen och vinner mycket boll. Jessan klarade sitt inhopp riktigt bra. Svårt att hoppa in så snabbt och komma in i matchen. Själv tyckte jag att det fungerade riktigt bra med Stina i anfallet. Det var ett tag sen vi spelade ihop sist. Riktigt roligt att spela trots att det inte blev vinst! Det är väl så när man känner att man har gjort allt man kan, men förlorar mot ett bättre lag.

Träningen

Iza var och tränade för första gången. Rosén nummer 4. Skånskan var där och fotade Rosénarna, så det kommer väl något om det i tidningen snart. Vi hade först egen uppvärming. Sedan spelade vi med en massa små mål. Det gällde att passa igenom och ta emot bollen på andra sidan, för att det skulle räknas som mål. Först spelade det andra laget ut oss, men efterhand tog vi tag i vårt spel. Det kändes helt ok med flera bra spelvändningar. Vi fortsatte sen att spela på en mindre plan. Två lag spelade och det andra var vägg. Det skulle vara ett tillslag, men det var snarare två. Mitt lag var en mer och lyckades vinna en del matcher. Iza, Ros, Pilan och Sofie I var med mig. Vi avslutade träningen med spel med två lag. Ganska bra spel av båda lagen.

En rolig sak är att Madde har skrivit på för oss. Hon har verkligen imponerat på träningarna.

Nu laddar vi för vinst om några timmar mot Svalöv! Några skador, men annars kan de flesta vara med tror jag.

Onsdag kväll

Vi var många som var och firade Rikard på Gränden. God mat! Tror alla åt grillspett. Kyckling och kött åt jag. Efteråt var vi en stund på Lilla Torg. Själv blev det efterrätt. De flesta andra tog något att dricka.

Många hungriga!Lars vänder fina sidan tillIsabel och Marcus

Fullspäckat schema

Till alla nyfikna som frågat varför jag inte skriver något på min blogg...;)

Fredag


Lugn dag. Började läsa en bra bok. Tusen strålande solar av Hosseini Khaled. Första boken sen jag var i Indien tror jag. Tyvärr har jag inte haft tid att fortsätta sen dess. Blev inringd att jobba natt under dagen.

På eftermiddagen och kvällen var jag och Jimmy barnvakter i Bunkeflostrand. Marina och Bosse skulle in till Malmöfestivalen. Det började med pilkastning. Sen var det dags för ett dopp i poolen. 24 grader, men det kändes ganska kallt. Därefter blev det en tur med inlines till affären för att köpa chips. Jag fick skjuts av Jennifer (5 år) som åkte spark.:) När vi kom hem blev det mat. Nästa aktivitet var studsmatta. Efter ett tag blev det fotbollsmatch på studsmattan. Jag och Jennifer mot William. Många snygga mål hann vi med. Klockan började nu närma sig jobb, men innan jag skulle iväg blev det Gituar Hero, chips och godis. Inte en lugn stund under kvällen, men vi hade roligt! Tror barnen var ganska trötta när föräldrarna kom hem...

Lördag

Tre timmars sömn, innan jag var tvungen att gå upp för att ta mig till Sandby och låna bil. Debut i division 2 som huvuddomare. Helsingborgs DFF - Derome BK. Två bottenlag som krigar för kontraktet. Riktigt kasst väder på dagen, men lagom till match slutade det regna. Planen var dock ganska blöt och tungsprungen. Helsingborg började bäst och hade rättvist ledningen med 2-0 i paus. Kul att se att vi för två veckor sedan spelade lika mot detta laget, för de rullade boll riktigt bra. I andra halvlek hände något. Derome fick ett tidigt mål och Helsingborg tappade sitt fina spel. Tempot sjönk också i andra halvlek. Derome fick in en kvittering och matchen slutade 2-2. För att vara första matchen i tvåan kändes det bra. I första halvlek var det ganska tufft, men det kändes lugnt i andra. Jag hade bra hjälp av Johan och Johan på linjen. Smiljana kom med tips efteråt. Riktigt bra att ha observatörer. Hon tyckte det på det stora hela hade gått bra!

Direkt hem och iväg till Emmas och Eriks 25 och 18 års fest. Det var riktigt skönt ute. När jag kom hade nästan alla ätit. Helstekt gris, potatissallad, sallad och bröd. Riktigt gott! Det var några tävlingar under kvällen. Mitt lag lyckades att svara rätt och utföra alla frågor. Erik och en av hans kompisar var grymma på Rubiks kub. Hade varit kul att kunna. Får nog börja öva. Det bjöds sen på flera goda tårtor, chokladbollar, vindruvor och vattenmelon. Vid den här tiden började jag bli väldigt trött.

Vid elvatiden begav vi oss till Stortorget och kollade på Timbuktu. Det var bra, men det kändes som jag kunde somna stående och jag längtade efter sängen...

Söndag

Upp tidigt för att vara parkeringsvakt på Sydstencup i Hardeberga. Jag, Erik och Sebbe hade ett grymt samarbete och alla bilarna kom på plats!:) Jag hann med en snabb koll på smålagen. Så söta!

Vid ett var jag i Sandby och kollade på Teamet mot Lunds BK. Jag trodde Lund skulle vinna enkelt och de tog tag i matchen direkt. De tog rättvist ledningen med 1-0. Teamet som hade ett rutinerat försvar, men annars mest 93-94:or stod upp ganska bra. Efter hand tappade Lund sitt spel. Emelie kvitterade för Teamet. En lös tåfis som målvakten tappade in, men alla mål räknas. I andra halvlek skapades inte så många målchanser. Lund hade nästan ingenting, men lyckades få in ett lobbskott en kvart från slutet. 2-1 seger för Lund, men inte alls övertygande.

Var sen hos mina föräldrar och hade tänkt kolla på u-laget mot Stehag. Tyvärr somnade jag och sov några timmar. Jag behövde nog lite sömn, men hade velat se matchen. U-laget, som hade "förstärkt" med några som inte tränat på länge, förlorade knappt. 4-5 blev det, efter 2-2 i paus. Sofie N, Sofie L, Hanna P och Josse gjorde målen. Match igen om en vecka mot Staffanstorp. Revansch från träningsmatchen i våras hade inte varit fel.

Måndag


Jag och Jimmy hade bestämt att vi skulle till Torup och springa milen. Ganska trött och hungrig kom jag hem vid fem. Jimmy tyckte vi skulle cykla. Lagom till vi började så kom regnet. Vi cyklade och cyklade och det regnade och regnade. Jag hade ingen aning om att det var så långt. Efter 45 min skulle vi gena, men det blev ingen genväg. Några kilometer på skogsvägar. Fast det var riktigt skoj. Väldigt lerigt och blött. Vi var framme efter drygt en timme. Kall och inte så sugen på att springa. De två första kilometrarna gick tungt. Hade knappt någon känsel i benen. Men sen gick det lätt. Var väldigt mycket backar och fin natur. Under den näst sista kilometern gick det tungt igen, men sista gick av bara farten. Det tog knappt 50 min. Ganska nöjd, efter att ha cyklat 2 mil först. Sen var jag hungrig och trött, men det var bara att sätta sig på cykeln igen. Jimmy var snäll och lånade ut sin cykel till mig. 50 min hem. Det var riktigt skönt med en varm dusch och gott med mat när vi kom hem.

Tisdag

Match mot Stattena. Kommer mer när jag hinner...

Min bror fyllde 21. Tyvärr hann jag inte komma och fira. Han hade valt mat. Kebabtallrik. Är aldrig fel, men får man välja finns det annat man hellre väljer...;)

Onsdag


Ikväll blir förhoppningsvis lugnare. Ska ut och äta på Gränden och sen blir det kanske lite Malmöfestival! Rikard fyller 25, så jag hoppas han får en trevlig kväll!

Förlust igen

Tyvärr blev det förlust igår igen. 1-4. Tredje i rad, men nu ska det bli bättring. Igår spelade vi riktigt bra och stod upp bra mot serieledarna. Halva deras lag var spelare från a-truppen och med det här laget vinner de enkelt serien.

Ska försöka få lite tid för att uppdatera bloggen. Har verkligen inte haft någon tid alls. Har hänt mycket skoj på sistone!:)

Torsdagsträning

Några fler igår än i tisdags. Vi börjar med cirkeln. Dubbelpass, dubbelvolley, bröst-volley, nick, lår-volley och enkelpass. Sedan blir det löpning. Fram och tillbaka över planen på längden. Halva med boll, halva utan. Riktigt jobbigt. Sedan var det avslutningsövning. Först skulle man ta sig förbi en back och sen avsluta direkt när man kommit förbi konerna. Det gick bra för mig. Kom oftast förbi och lyckades göra en hel del mål på Andreas. När jag var försvarare gick kasst i början, men sen lyckades jag bryta många. Ända tills Aleks kom igen och slog en tunnel. Vi avslutade med spel. Vi var först en mer och hade riktigt bra spel. Bra rörelse och passningar. Efter sidbytet blev vi av med Josse och fick spela i medvind. I början var det svårt och ingenting fungerade, men efterhand hittade vi mer rätt och det såg bättre ut.

Matchen mot Stehag är flyttad till söndag kl 18. U-laget får nog en tuff match mot ett av topplagen i fyran. Kul att det äntligen blir match.

Josse kunde tyvärr inte vara med på tisdag mot Stattena, så Sandra går in från start. Även Louise får förtroendet att börja.

Träningen i tisdags

Vi var bara runt tio stycken. Först körde vi passningar. Jag och Anna R passade. Två tillslag, nära, längre ifrån och så ett tillslag i slutet. Sedan skulle vi driva runt en kon. Höger yttersida, vänster yttersida, höger insida, vänster insida, dra med höger sula, dra med vänster sula, pendla och till sist tempo på valfritt sätt. Sedan var det dags för löpning. 15-15. Vi höll på ganska länge kändes det som. Sedan var det engelsmannen. Fyra i varje lag. En som jagade och fem tillslag. Det fungerade bra för alla lag. Rolig övning! Vi avslutade med spel. Mitt lag spelade riktigt bra i början eller var det det andra som inte var riktigt på tå. Efter drickpausen jämnade spelet ut sig och båda lagen rullade boll bra. Skönt att spelet verkar sitta igen efter genomklappningen mot Kick!

75-årsmiddag

På söndag kväll var vi och åt mat på Restuarang Ribersborg. Vivi fyllde 75 år. Riktigt god mat och jag var hungrig efter matchen. Vivi hade fått ett fint halsband och jag hoppas hon uppskattade dagen!
 
75-årsmiddag

Åkarp - Hörby

I söndags var jag i Åkarp och dömde en seriefinal i division 5 mellersta Skåne. Åkarp började riktigt bra och tog ledningen med 2-0. Hörby kom igen och i paus stod det 2-2. I andra halvlek tog Åkarp ledningen igen. Sen var det mest Hörby som hade bollen. Åkarps spelare kändes tröttare och de fick flera skador. Till slut kunde de inte stå emot utan matchen slutade 3-3. En bra division 5 match, där säkert båda lagen kommer att spela i division 4 nästa år. Madde spelade i Hörby igen. Kul att träffa henne. Hon var duktig på mitten.

Kubbfest

I lördags efter matchen var jag och Jimmy på kubbfest i Bunkeflostrand. Kubbturnering och sen blev det mat, där alla hade med sig något. Först var det gruppspel. Jag och Jimmy började med att förlora den första matchen i kraftig motvind. Sedan blev det en lång och utdragen match med två förlängningar. Till slut vann vi, eftersom vi hade överläge. De två sista matcherna vann vi ganska enkelt. Tyvärr var jag tvungen att åka till jobbet sen. Jimmy fick själv ta hand om slutspelet och utan min hjälp blev det ingen vinst...;) Synd att missa all den goda maten och ett dopp i poolen!

Kick - HBK 4-0

En riktigt varm dag. Vi kom till spel med Emma - Elin, Josse, Elle, Helen - Stina, Ros, Pilan, Malin - Wea, jag. Louise och Lottie började som avbytare.

Vi börjar matchen helt ok. Kick har mycket boll, men vi håller ihop laget bra och de kommer aldrig nära vårt mål. Vi kommer upp i några kontringar. Det bästa läget har Malin. Från mittplan spelar jag ut bollen till Malin, som kommer i bra fart. Hon får med sig bollen och blir fri med målvakten. Målvakten kommer ut bra och Malins skott går över. Kort därefter får de en chans ur ingenting. Deras anfallare tar med sig bollen bra och är plötsligt fri. Hon lägger enkelt in bollen i bortre delen. Innan vi börjar spela igen, så har vi drickpaus. Vi hinner snabbt prata igenom vårt spel. Efter den lilla pausen är vi inte alls med. Kick gör två snabba mål. Ett skott som Emma är på, men det tar i ribban och en av deras spelare är först på bollen och kan lägga in den i öppet mål. 3-0 kommer snabbt efter 2-0. Vi måste vara tuffare i försvaret. Bollen ska bara bort. Nu får deras spelare med sig bollen och gör sen inget misstag. Vårt spel fungerar inte alls. Vi skapar inte många chanser framåt. Louise kommer in på kanten. Förhoppningen var nog att hennes energi skulle smitta av sig på oss andra. Jag och Wea har något inlägg/skott, men det är aldrig riktigt nära.

I paus bestämmer vi oss för att vi måste spela bättre och hjälpa varandra. Trots detta händer det inte mycket i andra halvlek. Kick skapar inte så mycket framåt, men inte vi heller. Vi kommer upp med alldeles för lite folk. Vi är rädda och vågar inte spela till spelare som är markerade. Flera av Kicks spelare klagade på att de var trötta under stora delar av matchen, men ändå kunde vi inte utnyttja det. I mitten av andra halvlek lyckas de göra 4-0 och om inte matchen kändes avgjord innan, så var den det då. Vi ändrar om lite i laget och spelar i slutet med en trebackslinje. Vi hade några farliga lägen efter bra slagna hörnor, men det blev aldrig mål. Jag var nära på att peta in bollen två gånger. En gång efter en målvaktsretur och den andra gången nådde jag bollen precis före målvakten, men det ville sig inte. Vi hade några skott utifrån också, men deras målvakt behövde inte göra mycket för att hålla nollan.

Det är bara för oss att komma igen. Vi vet att vi kan så mycket mer än så här. Kick har många tekniska, snabba spelare, men som lag ska vi kunna ge dem än bättre match. Förhoppningsvis kan vi visa hur bra vi är hemma mot Stattena på tisdag!

Laddar för match

Idag har varit en lugn och skön dag. Vivi är och hälsar på, så vi har varit i Sandby och ätit grillat. Riktigt gott! Glass och fruktsallad till efterrätt!

Sitter på jobbet och laddar för match. Vi ska ha revansch på Kick imorgon. Tyvärr har jag inte den bästa uppladdningen med bara två timmars sömn. Synd att inte matchen är någon timme senare, men jag ska göra allt för att vara pigg till matchstart. Läste precis på Kicks hemsida att de ska möta ett väldigt fysiskt Hardeberga. Sen när blev vi kända för det. Tycker ofta de flesta i vårt lag hade kunnat gå in tuffare i närkamperna. Men om de tror det, så får vi väl visa att vi kan spela fysiskt också!

Otäck olycka

Jag var lite lat och fick skjuts av Anneli till Skrylle. Då slapp jag uppförsbacken och kunde lugnt åka förbi Rögle till Hardeberga. Vi var bara 13 på träningen, men några skulle komma senare. Anna L var där och hade skadat sitt knä på träningen i förra veckan. Hoppas det inte är så allvarligt. Vi värmde upp med trixning. Under tiden vi körde kom det två ambulanser och en brandbil på utryckning upp mot Rögledammar. Vi undrade var de skulle, men tänkte inte mer på det. Träningen startades med trianglarna. Jag och Louise körde. Enkelpass, volley med bredsida och vrist, nick och pass igen. Benita trampade fel och kunde tyvärr inte vara med på resten av träningen. Det kändes ganska tungt i benen i början, men blev bättre efterhand. Jörgen fick ett samtal och vi fick veta att Madde, My och Helen hade krockat. De hade klarat sig ganska bra, men var chockade. Vi fortsatte träningen med spel på småmål. Tre mot tre. Jag var med Josse och Wea. Vi fick inte i gång något bra spel, men lyckades vinna en och spela två matcher lika. En fick sen bollen och vi andra skulle kalla och få bollen. Volley, nick, lår och axel. Det blev ganska lojt efter ett tag. Sedan blev det spel. 6 mot 6. Riktigt bra spel. Högt tempo, bra passningar och mycket löpningar. Det blev mycket skott och en hel del mål. Ännu en rolig träning!

Jörgen åkte till olycksplatsen under träningen och pratade med Madde. My och Helen hade åkt till sjukhuset. Såg precis bilder från krocken och det såg otäckt ut. Måste ha varit en rejäl smäll. Tur att det inte blev värre än vad det blev! Hoppas ni efter omständigheterna mår bra!

http://sydsvenskan.se/lund/article536040/Tva-bilar-i-kollision-vid-Rogle-dammar.html

http://www.photo.nu/PRESS/20090806-18.36-Trafikolycka/


Lomma med Anneli

Mitt på dagen blev jag väckt av min syster. Vi skulle till Lomma. Det var riktigt skönt. Lagom varmt och ganska skönt i havet. Härligt med sol och bad!


Scaniabadet

Ikväll har vi varit och grillat vid Scaniabadet. Riktigt skönt från början, men sen blev det lite kallt i vinden. Jag, Jimmy och Max åt grillad korv med bröd och potatissallad. Anna, Hopp och Peter grillade kött. Till efterrätt blev det glass. Lite senare kom även Emma, Emma och Fredde. Vi bestämde oss efter många om och men att ta ett dopp. Det blåste ganska mycket och var ganska höga vågor. Peter knuffade snällt i mig. Kallt från början, men sen var det skönt. Man borde bada mer på sommaren! Sen fick jag snabba mig till jobbet, medan en del av de andra satte upp Jimmys slackline. Härlig kväll! Snart bara tre nätter kvar, ska bli skönt att vara ledig i nästa vecka!:)

Svettig träning

Nästan 20 stycken och några som inte tränat på länge var där. En som provspelade. Hade varit kul om hon skrev på. Vi började med cirkeln. Dubbelpass, dubbelvolley, bröst-volley, nick, lår-volley och enkelpass. Sedan var det snabba fötter och lite fys. Vi hade sen Elles avslutsövning. Dribbla och skjuta, väggspela och skjuta och inlägg med avslut. Några riktigt snygga mål, men ofta stod Emma i vägen. Några offensiva spelare fortsatte sen med en annan avslutsövning, där det gällde att avsluta på ett tillslag på fem olika platser runt/i straffområdet. Kul med en massa avslut. Själv lyckades jag överlista Emma några gånger. Resten av laget hade en försvarsövning. Vi avslutade träningen med spel på stor plan. Högt tempo, bra rörelse och bra passningar. Det ser mycket bra ut. Det är bara att fortsätta så här så kommer hösten att gå bra! Många roliga träningar nu på slutet!

Bra genrep

Vi hade match i måndagskväll mot Helsingborgs DFF, som spelar i division 2. Vädret var inte det bästa. Det regnade nästan hela matchen, men det blåste inte så mycket och var inte speciellt kallt. Vi hade några som inte kunde vara med, men kom med ett starkt lag. Vi startade med Emma - Sandra E, Elin, Elle, Helen - Louise, Pilan, Ros, Sofie I - Wea, jag. Josse, Anna R och Jessan började som avbytare.

Vi har avsparken och skapar direkt en farlig chans. Wea får bollen ute på vänsterkanten och hennes inlägg går högt mot första stolpen. Målvakten får tag på bollen och HDFF startar direkt ett anfall på deras högerkant. Spelaren ute på kanten får lyckoträff. Bollen seglar över Emma, tar i bakre stolpen och går i mål. En riktigt mardrömsstart för oss. Vi försöker komma in i matchen och lyckas bra. Spelet är jämnt och båda lagen skapar chanser. Jag kommer runt på högerkanten och in i straffområdet och spelar in bollen mot mål. Tyvärr får vi inte med oss något mer än en hörna, som blir resultatlös. Vi får flera hörnor under första halvlek. Många slås bra och vi är på flera, men vi lyckas inte få in dem. Wea gör många bra löpningar och får flera målchanser. Jag lyckas bryta deras mittbacks uppspel och får nästan ett friläge, men hon jobbar sig tillbaka och bryter i sista stund. Louise får tag på en boll i bortre delen av straffområdet och spelar snett inåt bakåt till mig. Tyvärr får jag ingen bra träff och målvakten räddar. Returen går ut till Ros, som skjuter precis över. HDFF är farliga i sina snabba omställningar. Elle lyckas precis hinna ifatt en helt fri spelare och få undan bollen. De har ett skott som tar i ribban. Emma har det tufft, eftersom bollen är riktigt hal och det går snabbt i det blöta gräset.

I andra halvlek kommer Josse in som mittback, Elin går ut på kanten och Sandra ut. Vi fortsätter att spela bra i andra halvlek och skapar en del bra chanser. Ganska tidigt frispelar Louise mig, men tyvärr var det vinkat för inkast innan. Lite senare frispelar Pilan mig, men jag blir avblåst för offside. Tveksamt tycker jag. HDFF spelar bättre i andra halvlek. När de får i gång sitt passningspel på få tillslag, får vi jaga mycket boll. Vi håller ihop laget bra och de skapar inte så många riktigt bra lägen. De har några frisparkar ute vid sidlinjerna, som deras lagkapten slår in bra framför mål. Tur för oss, så är inte deras spelare riktigt på hugget i straffområdet. Vi har några bra skott och flera hörnor. Den farligaste nickas fram till Elle, som precis får sin nick över målet. Till slut får vi utdelning för vårt slit. Jag får bollen på mitten och Wea och Sofie kommer båda i bra löpningar. Jag släpper bollen till Wea, som tar med sig den och sätter bollen snyggt i bortre delen av målet. Det kändes skönt med en kvittering och vi var helt klart värda den. Tyvärr är vi sen inte riktigt på tå. De lyckas nästan direkt frispela sin anfallare. Hon är riktigt kylig när hon kommer mot Emma och lägger enkelt in bollen. I slutet av matchen kommer Anna in som yttermittfältare och Jessan som ytterback. Vi försöker skapa chanser och det tar inte så lång tid tills nästa kvittering sitter. Jag får med mig bollen ute på vänsterkanten. Blir först av med bollen i höjd med straffområdet, men lyckas sen få in den till Wea. Hon spelar bak till Sofie, som får riktigt bra träff. Skotten sitter hårt och snyggt nära krysset till höger om målvakten. Under de sista minuterna händer det inte så mycket.

Alla gör en riktigt bra match! Vi håller ihop bra bakåt och har mycket tanke bakom anfallsspelet. Det var en schysst och rolig match att spela. Emma räddar oss några gånger med bra räddningar och kommer ut bra och täcker flera gånger. Sandra gör en bra första halvlek som ytterback och ser till att de inte skapar många lägen från hennes sida. Elle håller ihop bra med både Elin och Josse i mitten och hon styr hela laget bra. Helen och Elin har riktigt bra uppspel som ytterbackar. Jag tycker vi blir farligare som lag med Elin på kanten med hennes tillslag. Josse kommer in och gör en riktigt bra andra halvlek. Hon är bra med och kliver ofta in framför anfallarna och bryter. Pilan och Ros samarbete fungerar riktigt bra. Defensivt är Pilan alltid bra och nu skapar hon flera bra lägen också. Ros som är lite motsatsen, som brukar vara bra offensivt, visar att hon orkar stå emot en hel match mot bra motstånd. Sofie och Louise vinner mycket boll ute på kanterna med sin vilja och kämparglöd. De smittar av sig på resten av laget att ge mer. De tar gång på gång bra löpningar. Jag och Wea hittar varandra bättre och bättre uppe i anfallet. Jessan och Anna gör bra inhopp och hänger bra med i tempot, vilket kan vara svårt när man kommer in sent. Nu ska vi ge Kick en tuff match på lördag!

Trött

Två timmar till läggdags. Vill man ha kul får man offra lite. Nu har det bara blivit tre timmars sömn på de två sista dygnen. Inte bra, men jag har haft två roliga dagar. Ska bli skönt att sova till jag vaknar!:)

Debut i söderettan

Igår gjorde jag min första match som AD i ettan. Linda Bengtström och Jilan Taher dömde också. En dagstur till Vittsjö. Linköping/Kenty stod för motståndet. Det visade sig att de fick åka hem utan poäng. Vittsjö var effektiva i avsluten och vann med 5-1. Själv tyckte jag det fungerade bra. Mycket att tänka på. Det känns som man behöver öva mycket för att allt ska sitta i ryggmärgen. Maria var observatör och tyckte att jag skötte mig bra för att vara första matchen i division 1.

Ven

Efter en del tågstrul, så kom jag, Jimmy och Beckis till Ven vid tolvtiden i fredags. Vi gick direkt upp och hyrde cyklar. Det blev en kort tur ner till havet, för att äta mackor. Solen värmde riktigt bra och vi hittade en plats utan blåst. Vi fortsatte sen att cykla till Kyrkbacken. En runda i hamnen och sen iväg för att hitta ett ställe att äta lunch på. Nu börjarde det komma vattendroppar. Vi tog skydd, men kunde snabbt lämna och köra vidare. Vi hittade en mysig gräsplätt en bit från cykelvägen. Där blev det tacopaj. Riktigt gott och härligt med mat ute i naturen. Någon vilade mer än oss andra. Sedan fortsatte vi längs vattnet tillbaka till Bäckviken. Det blev kladdkaka, innan vi lämnade tillbaka cyklarna. Rolig utflykt och vi hade tur med vädret!

JimmyBeckis och Jimmy i KyrkbackenJobbig backeHärlig paus!Några tröttare än andra...;)Beckis och JimmyJag vill också vara med på kortBeckis

RSS 2.0