Kick - HBK 4-0

En riktigt varm dag. Vi kom till spel med Emma - Elin, Josse, Elle, Helen - Stina, Ros, Pilan, Malin - Wea, jag. Louise och Lottie började som avbytare.

Vi börjar matchen helt ok. Kick har mycket boll, men vi håller ihop laget bra och de kommer aldrig nära vårt mål. Vi kommer upp i några kontringar. Det bästa läget har Malin. Från mittplan spelar jag ut bollen till Malin, som kommer i bra fart. Hon får med sig bollen och blir fri med målvakten. Målvakten kommer ut bra och Malins skott går över. Kort därefter får de en chans ur ingenting. Deras anfallare tar med sig bollen bra och är plötsligt fri. Hon lägger enkelt in bollen i bortre delen. Innan vi börjar spela igen, så har vi drickpaus. Vi hinner snabbt prata igenom vårt spel. Efter den lilla pausen är vi inte alls med. Kick gör två snabba mål. Ett skott som Emma är på, men det tar i ribban och en av deras spelare är först på bollen och kan lägga in den i öppet mål. 3-0 kommer snabbt efter 2-0. Vi måste vara tuffare i försvaret. Bollen ska bara bort. Nu får deras spelare med sig bollen och gör sen inget misstag. Vårt spel fungerar inte alls. Vi skapar inte många chanser framåt. Louise kommer in på kanten. Förhoppningen var nog att hennes energi skulle smitta av sig på oss andra. Jag och Wea har något inlägg/skott, men det är aldrig riktigt nära.

I paus bestämmer vi oss för att vi måste spela bättre och hjälpa varandra. Trots detta händer det inte mycket i andra halvlek. Kick skapar inte så mycket framåt, men inte vi heller. Vi kommer upp med alldeles för lite folk. Vi är rädda och vågar inte spela till spelare som är markerade. Flera av Kicks spelare klagade på att de var trötta under stora delar av matchen, men ändå kunde vi inte utnyttja det. I mitten av andra halvlek lyckas de göra 4-0 och om inte matchen kändes avgjord innan, så var den det då. Vi ändrar om lite i laget och spelar i slutet med en trebackslinje. Vi hade några farliga lägen efter bra slagna hörnor, men det blev aldrig mål. Jag var nära på att peta in bollen två gånger. En gång efter en målvaktsretur och den andra gången nådde jag bollen precis före målvakten, men det ville sig inte. Vi hade några skott utifrån också, men deras målvakt behövde inte göra mycket för att hålla nollan.

Det är bara för oss att komma igen. Vi vet att vi kan så mycket mer än så här. Kick har många tekniska, snabba spelare, men som lag ska vi kunna ge dem än bättre match. Förhoppningsvis kan vi visa hur bra vi är hemma mot Stattena på tisdag!