Svalövs BK - HBK

En skön eftermiddag för fotboll. Vi hade gjort några ändringar i laget sen förra matchen. Malin S kände av sitt lår på uppvärmningen och hon valde att börja på bänken. Vi startade med Emma - Sandra, Elin, Elle, Helen - Stina, Pilan, Ros, Anna R - Josse, jag. My och Malin S var avbytare. Den stora överraskningen var att Josse skulle vara anfallare. Backlinjen fungerade riktigt bra mot Stattena och tränarna ville behålla den.

Malin testar sitt lår innan matchen

Svalöv skapar första chansen tidigt, men vi rensar undan i straffområdet. Matchen är ganska avvaktande från båda lagen i början. Vi kommer runt på kanterna några gånger, men det blir aldrig farligt. Efterhand tar vi över spelet. Josse får en riktigt bra chans. Jag spelar fram henne och hon blir helt fri. Hon blir lite stressad och skjuter från straffområdesgränsen. Skottet räddar målvakten. Vår press fortsätter och Svalövs backar börjar bli ganska trötta. Mitt i vår press kommer Svalöv upp och slår en fin boll till bortre delen av straffområdet. Där kommer en Svalövsspelare och blir helt fri med Emma. Emma kommer bra ut och räddar friläget. Vi fortsätter vårt fina anfallsspel. Efter kanske 20 minuter tar vi ledningen. Jag får bollen av Sandra på kanten, vänder runt första backen och lyfter in bollen mot straffpunkten. Där kommer Helen perfekt och slår in bollen på volley. Härligt med offensiva ytterbackar! Vi fortsätter att skapa chanser. Jag har en nick som går utanför på ett bra inlägg av Stina. Vi kommer ofta runt på kanterna, men vi måste vara tuffare framför mål. 2-0 kommer med kvarten kvar av första. Jag får bollen av Stina ute på vänsterkanten och tar mig in i straffområdet. Jag tar mig förbi en back, men sen går ingen på och jag kan enkelt skjuta in bollen vid närmsta stolpen. Nu finns det bara ett lag på planen. Svalöv har svårt att ta sig över på vår planhalva. Josse bryter deras inspark flera gånger precis vid straffområdet. De envisas med att slå korta insparkar, fast de nästan hela tiden blir av med bollen långt ner på deras planhalva. Josse lyckas nästan skapa ett friläge första gången, men mittbacken kommer in och trycker undan henne. En annan gång stör hon så mycket så ytterbacken passning friställer mig. Helt ensam med målvakten och från nära håll, lyckas jag på något sätt få bollen över ribban. Den chansen ska bara sitta. Anna får sen ett riktigt bra läge, när hon kommer med bra fart in från kanten. Skottet lyckas målvakten rädda. Inget talar för Svalöv i det här läget. Fem minuter från slutet lyckas de få en frispark en bit in på vår planhalva. Frisparken slås bra in i högen med spelare vid straffområdesgränsen. Där nickskarvar en Svalövspelare bollen till deras lagkapten som står helt fri några meter framför. Från mitt håll (mittlinjen) ser det väldigt mycket ut som offside, men målet godkänns. Surt att släppa in ett mål precis innan pausen. Vår ledning borde vara betydligt större och man ser till spelövertaget och chanserna.

I början av andra halvlek är vi inte alls på hugget. Vi tillåter Svalöv att skapa mer chanser än i första, vi hjälper inte varandra och vår rörelse är inte bra. Ganska tidigt får Svalöv mål på en hörna. Hörnan slås in bra framför mål och nickas i ribban av en Svalövspelare. På returen är de mest på hugget och slår in 2-2. Det känns inte alls bra för oss nu. Vårt spel fungerar inte som i första. Jag har några bra chanser. Josse frispelar mig, men från långt håll skjuter jag över istället för att gå mot mål. Jag har sen ett bra läge när jag tar mig in i straffområdet, men målvakten lyckas från nära håll rädda bollen till hörna. Elin slår många bra hörnor under hela matchen, men ingen lyckas vi göra mål på. Sen kommer en mycket konstig situation. Jag får med mig bollen i straffområdet och kapas av deras ytterback. Domaren blåser och alla tror att det är straff. Domaren hade sett att jag var utanför. Mycket konstigt för det var minst en meter innanför. Kändes som det var väldigt nära att jag blev varnad för att jag tyckte att det var innanför och inte han. Frisparken blir resultatlös. Vi börjar nu ta över igen. Jag får bollen av Helen och kommer nästan fri med målvakten igen. Den här gången lyckas jag få in bollen i nättaket. Skönt med ledning igen. Kort därefter skadar deras mittback sig i knät. På inkastet direkt efter blir det mål. Sandra kastar till mig. Jag tar mig in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Pilan. Hon sätter snyggt bollen, hårt och otagbart för målvakten, vid bortre stolpen. Nu tröttnar Svalöv och matchen känns avgjord. Vi skapar återigen mängder av chanser. Några räddar målvakten både medvetet och omedveten och hon har god hjälp av sina backar några gånger. Josse är riktigt nära på att få in en retur. 5-2 kommer efter ett tag. Jag kommer runt på högerkanten och slår in bollen mot mål. Vid bortre stolpen dyker Helen upp och slår in bollen i öppet mål. 6-2 kommer kort efter. Helen lyfter en lång boll till mig. Jag tar emot den i straffområdet och skjuter 6-2. Tyvärr skadar sig Josse i foten i slutet. My kommer in och Sandra går upp som anfallare. I slutet på matchen lyckas de få in ett tröstmål. Anna råkar fälla deras yttermittfältare som är på väg mot mål. Hon får gult kort, men det kändes nästan som det hade kunnat vara en målchansutvisning. Anna är inte mycket på spelaren. Emma är bra med ute, så det hade nog inte blivit mål av chansen. På frisparken får deras lagkapten bra träff och skottet går över muren och Emma in i mål. Snyggt skott och inte mycket att göra åt. Vi vinner matchen med 6-3.

Anna gjorde en bra match, men fyllde också vattenflaskorna med bravur!

Härligt med seger igen! Stundtals riktigt bra anfallsspel, men vi borde vara effektivare i avsluten. Vi måste kunna hålla uppe koncentrationen hela matchen och inte hamna i svackor, som vi gjorde i början av andra halvlek. Sett till hur matchen var borde vi ha vunnit med större marginal. Tvåsiffrigt hade inte alls varit omöjligt. Kul att se Helen så högt upp i banan flera gånger! Två spelmål båda från nära håll är inte dåligt för att vara ytterback. Emma och backlinjen hade en betydligt lugnare match en den mot Stattena. Pilan och Ros vann det mesta på mitten och hade många fina framspelningar. Anna och Stina tog många bra löpningar och hade bra inlägg. Josse gör en bra match som anfallare. Hon stör deras backar hela tiden och har flera bra lägen. Nu väntar en tuff match mot Råå på söndag kl 17!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0