Nyårsafton

Jag ska hem till Ida och David ikväll. Hoppas jag i alla fall. Chefen ringde och sade att han som ska jobba var sjuk. Får se hur hon löser det om han inte kan. Det är nog ingen som inte har planerat något på nyår. Vi är inte många som kan hoppa in och jobba heller. Är väl bara tio stycken att välja på. Fyra jobbar redan och två är på semester.

Tittade på ny cykel igår. Hittade några bra och som inte allt för dyra. Får se vad jag väljer. Vill ha en som rullar bra och inte blir stulen. Man kunde skaffa en försäkring, så man slipper självrisken om den blir stulen. 200 kr per år, kanske är värt det i början.

Luftslottet som sprängdes

I måndags var jag, mamma och Anneli i Lund. Först åt vi sushi. Mammas debut. Gott och lagom mycket mat! Sen kom pappa och vi tittade på Luftslottet som sprängdes. Lika bra som de andra två! Tack Anneli för julklappen!

Ingen som känner en cykeltjuv?!?

Idag skulle jag en runda till stan. Jag ställer cykeln utanför Triangeln och låser den med min vajer och hänglåset. När jag kommer tillbaka har någon varit "snäll" och låst cykeln med det vanliga låset. Sen en månad tillbaka har jag inte kunnat använda det. Vet inte varför, men kanske har någon försökt få upp det, så det har fastnat något i det. Det går i vilket fall inte att få in nyckeln mer än några millimeter. Varför skulle någon vara så snäll mot mig just nu. Jobbigt var det. Jag bestämde mig för att gå ner till stationen och hämta ut några biljetter. På väg hem tog jag med mig cykeln hem. Riktigt tungt. Det tog 40 minuter att ta sig hem. Jag testade alla möjliga sätt att lyfta den, men alla var lika jobbiga. Väl hemma var jag trött och hade ont lite var stans. Sedan ägnade jag mig en timme åt att försöka få upp låset. Det fungerade att sticka in ett gem, men inget som är bredare. Nyckeln var omöjlig. Det gick inte ens att slå in den med hammare...;) Om någon är bra på att få upp lås eller känner någon som är det, så är det bara att komma förbi. Jag skulle vara tacksam, om jag kan använda cykeln!

Inte nog med detta besväret med min cykeln. Jag fick ge upp försöken att få upp låset och snabbt fixa mat. När jag skulle ner i källaren och låna Jimmys cykel, så var det ingen luft i någon av däcken. Snabbt leta rätt på en cykelpump och jag hann precis i tid till jobbet. Jag hatar cyklar. Tacka vet jag mina inlines!! Fast de gillar inte regn och grus...;)

Eslövscupen

I lördags var jag och kollade på grupp 1 och 2 i Eslöv. En del ganska otippade resultat. Sjöbo IF 1 var överlägset bäst och känns som favoriter till att vinna turneringen, om inte Helsingborgs DFF kommer med ett riktigt bra lag. Sandby hade två lag. Ett toppat som bara blev trea i grupp 1, efter Sjöbo och Wä IF 1. Det kan bli tufft för dem att gå vidare. I grupp 2 vann Löberöd. Stehag kom tvåa och hade nyförvärvet Ica med i laget. Sösdala kom trea och kommer gå vidare som en av de två treorna. Ska bli kul att spela på lördag. Om vi ska gå vidare, måste vi spela riktigt bra!

Efteråt blev det taco och junior-hockey hos Beckis. Pia och Anton var också där. Aldrig fel med taco och trevligt sällskap.

Mysig jul!

Trots mycket jobb (natt), har jag haft en riktigt mysig jul! Tråkigt bara att snön har försvunnit.

På julafton hämtade jag moster Gunilla och mina kusiner, Charlotte och Caroline. Väl i Sandby var jag riktigt hungrig. Mamma och Anneli hade fixat med maten och vi åt vid tvåtiden. En del ny mat, bacon-inlindade fikon med ost, grönkålspaj och någon vegetarisk paj. Mamma hade gjort en riktigt god sillsort. Själv blev jag precis lagom mätt, medan andra nog åt lite för mycket. Efter maten blev det spel, Besserwisser. Vi lottade lag och jag hamnade med Gunilla, vilket skulle visa sig bli ett vinnande team. Man fick kategorier och skulle rangordna dem. Man fick en chans att byta kategori med någon annan och sen kunde man även svara på frågor om de andra inte kunde dem. Mikael och mamma hängde bra med i början, men i slutet drog vi ifrån och gick i mål. Pappa och Anneli lyckades med bedriften att stanna i startrutan under hela spelet!;)

 


Sedan var det dags för en massa julgodis. Charlotte hade bakat och gjort en massa godsaker. Allt såg riktigt proffsigt ut. Hon hade lätt kunnat starta eget och börja sälja. Själv är jag lite kräsen när det gäller godis och spritsmaker, men de andra verkade gilla allt.

 


Tyvärr fick vi klara oss utan tomte, men julklappsutdelningen blev ändå lyckad och alla verkade nöjda. Själv fick jag kläder, sushi och biokväll, en jelly bean-skål, salt- och pepparkar, mobilfodral och en del annat.

 


Vi spelade sen cranium. Nu hamnade jag med Anneli. Riktigt roligt och varierat spel. Frågor, mimning, rita, rita och blunda, lera, charader, bokstavslekar och mycket annat. Anneli och jag var på väg mot en storseger, men jag var tyvärr tvungen att åka till jobbet då.


Juldagen började med några timmars sömn. Sedan blev det firande av mamma. De andra hade redan hunnit fika och äta tårta. Mamma hade fått några presenter. Av mig fick hon ett par örhängen och en tröja. Gunilla, Charlotte och Caroline åkte vid tvåtiden. Jag gick och lade mig igen och sov till halv åtta. Efter mat och tv-tittande var det dags att åka till jobb igen.

Idag blir det Eslövscupen. Ska kolla på de andra två grupperna. Beckis kanske kommer och gör mig sällskap.

Hoppas alla har haft en skön jul! Lite bilder kommer när jag har tid...


GOD JUL!

Fullt upp som vanligt!

I måndags var jag riktigt effektiv och lyckades handla alla mina julklappar.

I tisdags var jag och Anneli i Skrylle och åkte 4 km längdåkning. Som vanligt missbedömde Anneli sin förmåga. Kul att åka och bra glid!

Igår vaknade jag konstigt nog redan kl 11. Jag hann slå in alla julklappar och sova lite sen på kvällen. Nu ska jag snart hem. Har haft lugnt på jobbet i natt och mest ätit Aladdin!:)

Hoppas alla får en riktigt mysig julafton! Själv blir det fler än vanligt för mig på julen. Min moster och mina kusiner kommer. Vi brukar bara vara familjen plus farfar när han levde. Det blir säkert bra det här också! GOD JUL!


Söndag

Efter en massa snöande under natten, så var det mer snö här än i Branäs. Konstigt nog lyckades jag ta mig till Sandby med stadsbuss, tåg och regionsbuss på förmiddagen utan några förseningar. Bilarna och resten av familjens hus var helt insnöade. Pappa hjälpte mig att skotta fram poolon, så att jag kunde åka upp till Skrylle och åka skidor. Han lämnade kvar en 30 cm snömössa på bilen. Spåret i Skrylle var sådär. Många hade åkt och det var sönderåkt på flera ställen. Det blev tre varv på 2,2 kilometers rundan.

Massor med snö i Skrylle

Sedan var det dags för träning. Olinda körde och det var mycket snö i Revinge. Ingen uppskottad parkeringsplats, så vi visste inte riktigt var vi skulle ta vägen. Efter att ha åkt runt med bilen i Revinge i 20 min, blev det till slut träning. Vi var inte så många, men det blev bra tempo. Två ganska jämna lag. Det andra laget fick i gång bäst spel och vi blev uppsnurrade en del gånger. Men efter ett tag kom även vi in i det och gjorde några mål. Kul som alltid att spela inne. Nu har vi juluppehåll och laddar för cuperna efter jul.

Vi spelar i Eslöv den 2 januari. Vi möter Helsingborgs DFF 9:30, Stehags AIF 2 10:00, Svalövs BK 10:30 och Sjöbo IF 2 11:00. Går vi vidare är det slutspel dagen efter.

Branäs

Med en proppfull bil begav vi oss upp till Branäs förra måndagen. Körningen gick helt ok. En timmes matpaus, annars körde vi hela tiden. Vi var framme vid femtiden och Jimmy fick nyckeln till Ekebo. Ett gammalt folkets hus, som han ska dela med fem andra killar. Jimmy fick bo med Gustav. Mogge och Wictor delade rum och Felix och Dennis. Gemensamt kök, tv-rum och dusch/toalett. Riktigt trevliga och roliga killar allihop. På kvällen hann vi med att hälsa på Moa, men jag var riktigt, riktigt trött.

På tisdagen körde vi till Sälen för att åka snowboard. Resan började inte bra. Snöfall och vi kom inte många kilometer innan vi kanade av vägen. Som tur var körde vi inte fort och hamnade mjukt i diket. Jimmy fick visa styrka och efter ett tag var vi på vägen igen. Resten av körningen gick bra, men det kändes inte helt tryckt. Det var inte så många backar öppna i Sälen, så det blev mest Gustav. Kul att åka och jag kom in i det efter några åk. Det var ganska kallt och blåsigt, framförallt uppe vid snökanonerna. Vid tretiden åkte vi hem igen. På kvällen var vi inne i Branäs och åkte i Amundsbacken. Grillade korv och drack saft.

Jimmy och Dennis åker telisar

På onsdagen började det bli riktigt kallt ute. Jimmy var ledig och vi bestämde oss för att åka och bada. Det visade sig att badet inte öppnade förrän kl 16, så vi fick fördriva tiden dagen först. Badet var inte så stort. Vi simmade några längder, tävlade och badade bubbelbad.

Jimmy började sin utbildning på torsdagen. Jag åkte till Långberget, för att åka längdåkning. Efter en lång körning på vintervägar, kom jag till slut upp till toppen. Det var riktigt kallt. Säkert 20 minus. Det var jag och ett skidgymnasium där, så jag kände mig inte speciellt snabb. Jag åkte först en kort runda. Jag tog sen Toini-banan, som var en mil. Jag kände av min armbåge, men annars gick det bra. Det var strålade sol, men det gav ingen värme alls. Jag avslutade med en runda på 4,5 km. Man blir riktigt varm av att åka skidor, men fötterna var inte sköna och det var riktigt kallt i ansiktet. På kvällen blev det innebandy och fotboll, med alla som jobbar i Branäs. Roligt, men vi var så många så att man inte fick spela så mycket.

Snö i massorVad tycks om min nya skäggodling?!

På fredagen blev det sovmorgon och sen längdskidor uppe på Branäsberget. Denna gång blev det bara 7,5 km. Spåret hade blåst igen på vissa delar, så det var jobbigt att åka. Dessutom frös det till is under skidan, så det inte var något glid alls. Nu var det dessutom ännu kallare. Det tog lång tid, innan jag fick tillbaka känseln i min högerfot, när jag kom hem. Men härligt att få åka skidor ändå!

På lördagen åkte jag hem. Jimmy skjutsade med till Torsby. Det blev buss till Karlstad och sen tåg via Göteborg till Malmö. Resan gick bra och jag kom hem till snökaoset i Skåne.

Higher!

I fredags blev det idolfinal hos Ingrid och Saga med en massa gott. Vissa hade inte lust att vara stilla i en sekund. Helt rätt vinnare. Erik har aldrig varit dålig och har en grym röst. Vinnarlåten var riktigt bra! Den lär spelas sönder på radion.

Igår sov jag i princip hela dagen, men hann med lite skid-tittande. Helena Jonsson är just nu ganska bra!;) Kalla är det väl inte heller något fel på.

Idag blev det inte mycket sömn. Inneträning i Revinge stod på schemat. Från början var vi bara precis fulla lag, men några dök upp efterhand. Tror vi var 15 spelare. Riktigt bra spel. Mitt lag (det blåa) gjorde mest mål i början, men de gula hade bäst spel. Jörgen räddade det mesta, men sen fick de hål på honom och fick in några bollar. Vi hade en måltorka i mitten, då Andreas räddade allt. Jag hade två frilägen bland annat. I slutet lyckades vi göra några fler mål. Det var högt tempo och bra rörelse. Flera mål var riktigt snygga, men bra spel hela vägen. Vi spelade i 75 minuter utan paus. Det ser lovande ut inför cuperna. Vi har med ett lag i Eslöv. De hade några vakanser och vi har hoppat in. Två lag i Sandbycupen för seniorer och ett i F91-92 klassen. Två lag i Köpingebro och två lag i Harlösa.

Nu är jag färdigpackad inför imorgon och måste sova.

SNÖ!!

Lite ändrade planer. Istället för att vara ledig och bara ta det lugnt där hemma nästa vecka, så blir det nog Branäs istället! Kanske en tur till Sälen. Låter hur skönt och mysigt som helst! Verkar som det ska bli jättekallt (-15), så det gäller att ta med sig varma kläder. Får ta och boka hemresa imorgon, så är det klart. Julklapparna får jag klämma in de sista dagarna innan julafton.:)

Julgodis

Igår kväll så var jag, Emma och Katrin hos Cecilia. Först bjöd hon på en god moussaka med sallad till. Sen var det dags att göra julgodis. Det blev dubbelsats knäck och Katrin gjorde chokladkola och chokladknäck. Jag och Katrin fick äran att röra i grytorna. Vi rörde och rörde och rörde och rörde i den kokande knäcken. Det kändes som det tog en timme att få upp temperaturen till 122 grader, så kultestet fungerade. Det blev hur många knäck som helst. Klibbigt och kletigt, men säkert hur gott som helst. Jag var tvungen att gå innan det var klart, så jag skulle hinna till jobbet. Det var precis att jag hann hem i tid på grund av en störig person på bussen som vägrade att hoppa av. Han hade ingen giltlig biljett och man får ju inte betala med kontanter. Busschauffören vägrade att köra, så där stod vi och väntade på stationen i en kvart. Imorgon ska jag hämta knäcken och kolan hos Emma. Hoppas det var värt allt rörande...:)

Det krävs full koncentration!

Trekamp + Årsfest

Vid tvåtiden i lördags var det dags för Sandra att få sin 25-årspresent. Trekamp på Laserdome. Vi lottade lag. Det bästa laget, det röda laget, bestod av Sandra, Emma, Lina, Kajsa och mig. Jessan, Pernilla, Olinda, Milan, Elle och Sofie N var med i det gröna laget.

Vi började med att att stå på varsin pelare och slå ner den andra med en mjuk pinne. Jag mötte Sofie i en jämn match. Man fick mjölksyra i benen på de skakiga pelarna. Jag lyckades få ner Sofie två gånger, men det känns som hon lika väl hade kunnat vinna.

Sofie, Kajsa, Pernilla och Elle hejarSandra får in en bra träff på JessanMilan mot KajsaLina har lagt beslag på Elles pinne...

I nästa gren skulle man ta sig förbi laserstrålar, trycka på en knapp och ta sig tillbaka. Man kunde bryta fyra strålar, sen förlorade man. De i början var inte så snabba, men efterhand lärde vi oss hur vi skulle göra. Tror jag var den enda som inte bröt någon stråle, men vad hjälpte det när jag inte var så snabb som några andra. Sandra var grym i sitt andra försök och klarade banan på 50 sekunder.

Sista grenen var sumobrottning. Sjukt kul att titta på. Några matcher var jämnare än andra. Linas fint av Olinda, när hon bara tog ett steg åt sidan, var roligast. Olinda föll som en fura. Jag fick möta Pernilla och vann även här två jämna matcher.

Milan verkar trivas i sin nya matchvikt!Sandra fokuserarSandra fick Milan på fall...Elle mot Kajsa. Elle känns lite större...

Efteråt kändes det som det gröna laget skulle vinna, men det visade sig att det blev lika. Elle vann, efter två segrar och en snabb tid på laserstrålarna. Olinda och jag delade andraplatsen. Sandra fick bonuspriset! Riktigt kul! Där hade man kunnat vara i flera timmar.

Vi snabbade oss sen till Hardeberga, för att göra oss i ordning. Vid femtiden var vi hos Malin och Stina. De bjöd på snacks. Vi övade julsångerna, som Sandra och Lina hade gjort, och röstade på årets HBK:are. Sedan hade vi prisutdelning. Pilan och Malin S (86%)delade på träningspriset. Jag undrar hur långt ifrån jag var på grund av allt mitt jobbande?! Pilan blev årets mittfältare. Elle blev årets back. Jag fick pris för årets skyttedrottning. Wea blev årets komet. Pilan fick det finaste priset, årets HBK:are. Sandra blev tvåa i omröstningen och Malin S trea. Det delades även ut något specialpris. Sofie I fick för att hon stannat upp bussen innan en match och Sandra fick för att hon gör så mycket för klubben. Jag kanske har glömt något pris. Själv var jag lite besviken, eftersom jag fick så många förra året, så hade jag förväntat mig mer i år...;)


Vid halv sju började årsfesten i matsalen på Killebäck. Det bjöds på god mat, sjöngs snapsvisor och såldes lotter.  Våra julsånger framförde vi utklädda till julsaker. Själv var jag en stjärngosse. Det verkade väldigt populärt både av de äldre och av herrlaget. Vi fick mycket applåder. Det var även utdelning av diplom och standarer. Många av de yngre i vårt lag fick diplom för fem år i klubben eller i seniorlaget. Det framkom aldrig riktigt tydligt vad det var man fick pris för. Lina, Jenny och Milan fick standaren (10 eller 15 år?!). Sedan var det dags för dans. Janzons stod för musiken. Inte min favoritmusik, men man får väl stå ut med det en kväll om året. Populärast som vanligt var jägardansen. Den höll på hur länge som helst. Ju längre tiden gick ju tröttare blev jag. Jag hade fått ansvaret över Johan och Linas lotter, så jag fick stanna till pausen. Det kändes som den aldrig kom ett tag. Det var inte lätt att ha koll på lotterna. Det var hur många som helst. Efter lite letande visade det sig att de hade vunnit på första dragningen och jag fick gå upp och välja en sak. Det blev ett blått paket, vilket innehöll fotvårdsprodukter. Lina verkade nöjd, när hon öppnade det. Efter lottdragningen åkte jag med Jenny till Lund och hon tajmade bussen helt perfekt.:) Har fått höra att jag missade en hel del. Att de sista timmarna alltid ska innehålla alla spännande sakerna!?:)

Lottie, Wea och EllePilan var JesusDans kring TildaJosse var en stjärna och Sofie en julsäck.Rudolf höll i sångerna.Hela gänget!En nöjd Lina med sin standar!Alla glada standarvinnarna!

Ny uppdatering

Känns som bloggen blir dåligt uppdaterad nu för tiden... Jag hinner verkligen inte med. Förra veckan jobbade jag en dagvecka för första gånger sen september och nu blir det sju nätter. Ska bli skönt att vara ledig nästa vecka. Lite veckouppdatering får komma här. Det har hänt ganska mycket.

I tisdags var det tjejkväll. Celia bjöd på adventsmys. Evelina, Sofie och Isabel var också där. Vi åt en massa gott. Lussekatter, pepparkakor, ischoklad, skumtomtar, nonstop, clementiner, After Eight och så drack vi glögg till! Mysigt!

I onsdags var det träning. Tror vi var 13 stycken. Kul att Louise var med. Det var ett tag sen sist. Emma blir bättre och bättre för varje gång hon är där. Vi värmde upp med cirkeln. Dubbelpass, dubbelvolley, bröst-volley, nick, ta med sig bollen och sen enkelpass. Sen hade vi passningsövningen där man står fyra på en rad. Enkel övning, men jag tycker den är bra. Vi spelade sen resten av träningen. Vårt lag blev utspelade i början. Vi jobbade hem dåligt och Elin fick oftast två, tre att försvara sig mot. Efter ett tag vände det. Jag tyckte vi spelade riktigt bra, framförallt offensivt. Olinda slet på mitten. Jessan och Sandra kom bra på kanten. Johanna och jag rörde oss bra längst fram. Kul att få röra sig och spela fotboll. Än så länge känns det inte som jag har tappat så mycket, men jag får nog ta tag i min träning och träna lite mer snart...

I torsdags hann jag med en del måste-saker. Tvätt, mat, dammsugning och annat skoj.

I fredags var vi hemma hos Jimmys mamma och åt god mat. Tobbe och Jimmys mormor var också där. Det blev idol sen på kvällen. Själv hade jag tyckt det var roligare med Tove och Erik i finalen. Nu hoppas jag Erik vinner och tror han gör det också!

I lördags var det inte en lugn stund. Jobb, trekamp, förfest hos Stina och Malin, årsfest. Helt slut på kvällen! Kommer ett eget inlägg med det plus bilder. Rolig dag! Tack alla som var med!

Igår blev det inneträning. Några var nog tröttare än andra efter lördagens festligheter. Vi spelade med två lag. Jag tyckte mitt lag spelade bra, fast ibland glömde vi att jobba hem och hjälpa Milan i målet. Dagens snyggaste räddning stod Milan för när hon först räddade med baken så bollen tog i stolpen. Returen var det andra laget först på, men även denna gång reflexräddar Milan med baken.:) Tror det var ganska jämnt målmässigt. Det blev en hel del mål åt båda hållen. Tilda tyckte jag var duktig. Hon tar verkligen för sig nu för tiden. Det tog ett tag innan hon skjutit in sig på de små målen, men sen satt skotten. Även Lina var målsugen och tryckte in några bollar. Alltid lika skoj att spela inne. Synd bara att vi bara hade en timme.

Den här veckan blir det sämre med träningen. Blir inte Skrylle ikväll, men borde kanske springa själv. Hinner inte träna på onsdag, eftersom träningen är så sen och jag börjar 22.30. På söndag ska jag försöka komma, men det kanske blir kalas istället. Jimmy åker sen, så jag vill hinna träffa honom också...

Ny vecka

Får väl skriva lite om träningen förra veckan. Vi var hela tio stycken. Helt ok träningsväder! Vi körde kvadraten och spelade i straffområdet. Först gällde det att hålla bollen inom laget i straffområdet. Det var bra rörelse och passningsspel. Sedan var det kvadraten med max två tillslag. Pilan var den som fick jaga längst i vår kvadrat...;) Sedan var det spel med mål i straffområdet. Vi hade inga målvakter så man fick bara göra mål på nick och volley. Spelet var inte alls bra. Det blev för mycket fokus på att lyfta in bollarna framför mål. Vi övergick och spelade med att man bara fick rulla in bollen i mål. Det gällde att ha alla i sitt lag på anfallssidan när man gjorde mål för att det skulle räknas. När man försvarade gällde det att alla kom ner på rätt sida om det andra laget gjorde mål, annars räknade målen som dubbelt. Nu fungerade spelet mycket bättre.

I fredags var det idolkväll hos Beckis. Hon bjöd på riktigt god mat. Att Mariette åkte ut var väntat. Nu blir det spännade. Två gånger kvar!

I söndags var det fotbollskväll hos oss. Vi bjöd på taco och snacks. Först Arsenal - Chelsea. Tycker Chelsea hade ganska tur med sina mål. 0-3 var inte rättvist. Sedan var det dags för kvällens höjdpunkt. Barca - Real. Bra match, men det hade varit roligare med fler mål. Barca hade mest boll, men Real skapade flest riktigt bra chanser. Tur för Barca att de har Puyol och sen får man väl säga att Zlatan hade ett ganska lyckat inhopp!:) Tyvärr var inte sändningen den bästa. Hoppas vi kan få till projektorn. Roligare att titta med bra bild...

Igår hade jag faktiskt tänkt ta mig till Skrylle och springa. Var riktigt sugen på dagen, men sen när Sandra inte skulle köra, så blev jag lat... Träning på onsdag istället!:)


RSS 2.0