Inför säsongen

Det är inte bara vi som har fått en massa bra nyförvärv. Förra året var det jag, Aki och Hanna, som var nya inför säsongen. I år har vi hela nio stycken riktigt bra förstärkningar. Kan vi bara spela ihop laget inför seriestarten, så ser det riktigt bra ut.

BK Kick har gått rakt genom seriesystemet och vunnit femman 2007 och fyran 2008. De har flera unga riktigt bra spelare, som har spelat både i LdB och Husie. Några av dem nya för i år.

Lunds BK vann även de en fyra förra säsongen och är ett ungt lag. Det är ett tekniskt, spelande lag. Elsa Klarin med landslagsmertier är tillbaka i laget.

BK Vången har jag inte alls bra koll på. De missade ju kvalet uppåt förra säsongen, så de är säkert sugna på att komma lika högt den här.

Borgeby FK har fått flera nyförvärv och hade en bred trupp redan förra säsongen. Starkt att som nykomling komma trea förra säsongen. De har många unga riktigt bra spelare, som säkert har utvecklats ännu mer till serien startar.

Lilla Torg har även nu fått några rutinerade spelare. Det känns som det här är klubben spelare kommer till, som vill varva ner lite. Men med många rutinerade, skickliga spelare blir de farliga ändå. De gjorde mängder av mål förra säsongen, men släppte precis som oss in mycket också.

Svalövs BK har vi mött inomhus och förra året i reservlagsserien. Också en division fyra-vinnare. De har några spelare som utmärker sig, som det gäller att ha koll på. Nyförvärv har jag ingen koll på.

Råå DIF har tappat Tove Wallin och Maria Fribrock, två rutinerade spelare. De har fått några nya och vill säkert inte komma sämre än förra årets tredjeplats.

De båda farmarlagen i serien kvalade båda förra säsongen för att hålla sig kvar. Vi får väl se hur det går i år.

Stattena Bluebirds känns som de borde bli svåra. Spelar de i allsvenskan med a-laget, lär det finnas många bra spelare i farmarlaget. A-laget har tappat sina två bästa målskyttar, Maria Westerblad och Therese Pettersson, men samtidigt fått flera både rutinerade och unga duktiga spelare.

Team Sandby spelade under stora delar av förra säsongen med "toppat" lag i trean, efter sitt poängtapp efter våren. I år har Sandby tappat flera rutinerade spelare (bland annat Ica, Johanna och Irre som har spelat länge i a-laget). De har fått Helena Ivarsson och Anna Knutsson från Husie, två riktigt bra nyförvärv plus några till. Vi får se hur långt det räcker i år. De lär vilja förbättra placeringarna i både tvåan och trean.

Själv tycker jag att alla lag verkar vara riktigt bra och just nu känns det inte som någon match kommer bli lätt. Fram till serien börjar och under säsongen kan det säkert bli förändringar, men det kommer bli riktigt spännande. Svårt att tippa vinnare och vem som kommer åka ur.

Måste även nämna LB07 som har lyckats värva några riktigt bra spelare. Mette Væver Andersen en dansk spelare från Viborg, som förra året fick chansen i landslaget. Caroline Ericsson som har spelat flera år i Kristianstad DFF. Jenny Nellbert från LdBs farmarlag. Plus några till bra spelare. Hade varit kul om de kan lyckas i tvåan. Det har varit riktigt svårt för de sista årens nykomlingar från Skåne. Frågan är om det räcker med några klasspelare i ett annars väldigt jämnt lag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0