Åhus!!

Förberedelserna började i torsdags. Träning på Svaneskolan och sen åkte vi till Sandra för att fixa linnena. Träningen gick väl sådär. Sofie N visade bäst form under ett tag när hon sköt mål på allt. Sandiga och svettiga tog vi oss hem till Sandra. Pastasallad och min ananaskaka, där båda verkade uppskattade. Kajsa var nog den som mest uppskattade kakan mest.;) Milan klippte bokstäver och Sandra och Sofie I sydde på dem på ryggen på linnena. De blev väldigt snygga!

Sandra och Sofie I syrMilan klipper

I lördags morse träffades vi i Åhus. Lagom stressade hann vi till första matchen. Uppvärmningen och taktiken var väl inte den bästa. Elle stod över och coachade från linjen. Det blev förlust mot Åhus 1 med 3-1. Ros gjorde vårt mål. Resultatet var inte så rättvist. Deras målvakt gjorde alla på utspark, annars hade de inte så mycket spel. Men det gäller att göra fler mål än motståndarna.

Vi och våra snygga linnen

Till nästa match var vi mer taggade. Sol, bad och lattjande med boll hade gjort att vi kommit i form. Vi mötte Stoby och efter en svängig match vann vi med 5-2. De tog ledningen, men gjorde sen ett självmål efter en utspark av Olinda. Olinda spelade sen upp till mig som kunde nickskarva 2-1. Vi fick en straff efter att jag hade blivit nerdragen och jag slog in vårt tredje mål. Sandra klev sen fram och gjorde mål från långt håll. Ros gjorde det sista målet.

Vi hejar på killarnaJeppe blir nergrävd

Därefter blev det mat. Pasta Carbonara för min del.

Den här snyggingen var också därTrångt för Tozz i straffområdet

Match nummer 3 skulle gått mot FC Hässleholm. Tyvärr var de inte där och det blev wo. Vi hejade istället på vårt andra lag, Samlaget. De yngre spelarna spelade i det laget och de hade vunnit sina två första. Tyvärr hade de också råkat ut för många skador. Det blev inte bättre när Aleks skadade sig i den här matchen. Matchen var jämn och slutade också oavgjort. Det blev sen god glass. Banan/choklad och äpple/kanel i strut! Mumsigt!

Vi hejar på Samlaget. Stina och Wea är tyvärr skadade..Elle och Sofie IHelen kollar in TildaPilan nickar på en hörna

I sista matchen för dagen skulle vi möta de som ledde vår grupp. Hällaryd hade vunnit sina matcher. Nu hade det börjat blåsa mer. I första halvlek hade vi problem. De ledde rättvist med 2-0. Båda målen kom efter målvaktsutkast. Ett touchade Olinda och ett var ett nicksjälvmål. I andra halvlek vände matchen helt. Vi vinner ganska enkelt med 4-2 och tar över ledningen i gruppen. Olinda gör första målet på utspark. Sen nickar jag in 2-2, efter en utspark av Olinda. 3-2 gör Ros och Sofie N avgör definitivt matchen med 4-2.

Hardeberga BK

Våra båda lag åt sen tacobuffé på ett ställe vid stranden. Sedan blev det vin och en massa snack. Herrlaget kom också ut och var med. Riktigt trötta somnade jag, Ros och Kajsa i vår lyxsvit.

Jag, Ros, Elle och OlindaFiltmys!

Vid halv åtta gick vi upp och åt frukost. God buffé. Vi skulle spela redan kl 9, så det kunde inte bli så mycket mat.

Vi var inte alls på hugget och förlorade med 4-2 efter uselt spel. Vi hade ledningen två gånger och det kändes ganska tryggt tills de vände matchen. Jag spelar fram Ros i första halvleken till 1-0. Tyvärr kvitterar Hasslarp i slutsekunden av första halvlek. Vi gjorde dåliga byten och spelaren fick god tid på sig att skjuta bollen in bollen vid bortre stolpen. I andra halvlek passar Ros fram mig till 2-1. Sen händer något. Vi är inte tuffa i straffområdet och de gör två mål på utsparkar. Vi måste kunna hålla undan anfallarna bättre i straffområdet.

Oturligt nog, så blev vi bara tvåa i gruppen och Samlaget blev trea. Det betydde att vi skulle mötas i sextondelen. Matchen var ganska jämn, med en del tuffa närkamper. Sandra drog ner Louise riktigt fult en gång, men båda bara skrattade. Milan sätter 1-0 i första halvleken. Pilan kvitterar sen på en hörna. I andra halvlek är vi riktigt dåliga. Elin har en riktigt bra chans, men Olinda måste ha skrämt henne för skottet går över. De får flera bra frisparkar, men ingen går in. Vi har inte många chanser under hela matchen, dålig rörelse och obefintligt passningsspel. Det slutar lika och suddenstraffar får avgöra. Jag får äran att sätta första. Samlaget skickar fram Elin och hon sätter säkert sin. Nu kliver Milan fram och slår den lugnt och säkert vid stolpen. De andra litar på Elin och hon sätter sin andra lika säkert. Jag får sen gå fram igen och lägga vår tredje straff. En liten tanke på att byta hörn, men sätter den i samma. Elin kliver fram en tredje gång. Den här gången är straffen inte lika bra slagen och Olinda är riktigt nära att ta den. Milan får sen chansen, men tyvärr räddar Malin. Elin kan sen avgöra och trycker snyggt in avgörandet. Det var bara att gratulera de yngre tjejerna. De var absolut värda segern.

Vädret blev sen riktigt dåligt, men vi väntade och hejade på de andra. Först fick killarna stryk i sin åttondelsfinal i B-slutspelet. Sedan var det dags för Samlaget - Pandora. Innan vi kommit till planen stod det 1-0. Strax därefter får Pandora straff, men skjuter över. Tyvärr kommer sen kvitteringen. Det är jämnt och det är många bra chanser. Några gånger dansar bollen på mållinjen. Pandora tar ledningen, men Samlaget kvitterar snyggt. Elin spelar fram Stina. Med en minut kvar får Pandora in 3-2, som också blir slutresultatet.

En rolig helg, men synd att vi inte lyckades med bättre spel. Vädret hade också kunnat vara lite bättre idag. Mycket slumpen som avgör matcherna. Det känns som nästan alla kan slå alla. I vår grupp var alla lag ungefär lika bra. Ettan fick 10 poäng och tvåan, trean och fyran fick alla 9 poäng och lika målskillnad. Hoppas alla de yngre tjejerna reparerar sina skador under uppehållet och kommer laddade till seriestarten!