Hagnarp

I onsdags åkte jag och Jimmy upp till Peters stuga i Hagnarp. På eftermiddagen blev det lite fotboll, slackline och killarna åkte minimotorcykel. På kvällen blev det grillning, bastu och badtunna. Det tog lång tid att få rätt på badtunnan, men sen blev det riktigt varmt i vattnet.

Jag trixarPeter får också vara med.Jimmy och Peter förberederoch spänner sina muskler.Peter har bra balansJimmyJimmy myserDet ville sig inte riktigt från början...Peter med två av sina bästa vänner...Härligt!

På torsdagen vräkte det ner när vi vaknade. Vi skulle ut och rida på islandshästar på eftermiddagen och hoppades på att det skulle sluta. Innan vi åkte hann vi med att köra minimotorcykel och nu fick även jag prova. Det kändes lite vingligt i början, men sen gick det bra. Sedan körde vi till Visseltofta. Det såg mörkt ut på himmeln, men det kom inget regn. Vi var 14 i gruppen och man fick dela in sig beroende på hur van man var på att rida. Vi fick varsin häst och sen red vi iväg. Hästarna var snälla och gick där de skulle. Vi red på mysiga skogsvägar. Efter ett tag var det tags för att tölta. Min häst ville helst inte göra det för länge och hamnade på efterkälken. Det kan ha varit jag som inte var så bra på att rida också..;) Vi delade in oss i en snabb och en långsam grupp. Jimmy tog den snabba, medan jag och Peter höll oss till skritt och tölt. Efterhand fick min upp farten på tölten också. Sedan blev det fikapaus. Fikon- och russinbröd med pålägg och chokladkaka till efterrätt. Vi fortsatte sen rida. Det var blött och lerigt på stigarna och min häst ville helst inte bli så blöt om hovarna, så vi hamnade nära träden ett antal gånger. Knappt tre timmar senare var vi tillbaka på gården. Lite öm i baken och händerna, men jag var nöjd ändå. På väg hem kom ösregnet. Det vräkte ner, så man blev helt blöt av att bara gå in från bilen. Regnet upphörde ganska snabbt och det blev bad i Lursjön. Lite kallt när vi hoppade i, men sen var det skönt. Vi hoppade några gånger från ett hopptorn. Sedan började vi bli hungriga och vi åkte hem. Det blev kyckling inlindad i bacon med fetaost. Smaskigt! Jag och Jimmy hade bestämt oss för att sova i deras vindskydd ute i skogen. Så i regnet begav vi oss ut. Svårt att hitta när det var helt mörkt, men vi lyckades till sist. Jimmy fixade en brasa. Det var ganska svårt att få fyr på den. Efter ett tag lyckades vi. Mysigt!

JimmyJagPeter gasarHästkillarna!Hästarna vilar under fikapausenMin häst och jagMin häst har kommit lite efterPeterJimmyPeter och JimmyJimmy hugger vedÄntligen eldFrukost vid vindskyddet

På fredagen blev det städning och packning. Igår hittade jag spår av vår resa. En stor fästing i knävecket. Konstigt att jag inte hade känt den tidigare. Äcklig var den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0