Malmö DFF - Derome BK

Igår på eftermiddagen var jag AD i matchen Malmö DFF - Derome BK på Malmö IP. Extra varmt inne på planen pga av konstgräset, men det fläktade lite. För mig gick det riktigt bra. Känns som det mesta sitter som jag lärde mig förra veckan. Fick beröm av huvuddomaren!:) Matchen vann Malmö ganska enkelt med 4-2. Det var aldrig riktigt spännande. I slutet verkade värmen ha tagit ut sin rätt och många spelare verkade trötta.

Ystad

På morgonen i lördags åkte jag och Katrin ner till Ystad. På stationen mötte Emma och Cäl oss. Vi tog först en runda på stan. Sen blev det pastasallad utanför Cäls sommarstuga. Vid tre gick vi ner till stranden. Det var blåsigt, men soligt och ganska varmt. Vattnet var varmare än vad jag trodde det skulle vara, så det blev ett snabbdopp för alla. På kvällen gick vi ut och åt på en resturang. Det blev pizza för alla. Efteråt blev det lite kortspel. På söndagen hade vi planerat att vi skulle till stranden. Tyvärr lyste solen med sin frånvaro och vi åkte istället hem vid elvatiden. Mysig helg, som jag gärna gör om!

Emma och CälPå väg hem från stranden...Cäl och Katrin

Råå-matchen

Jag har hittat massor av roliga bilder från Råå-matchen, om någon vill se så kommer länken här.

http://www.upsphoto.se/sport/raaif/Fotboll%20Damer/Seriematcher/2009/090510%20DA%20-%20Hardeberga%20BK/slides/_DSC7049.html

Det fanns även bilder från träningsmatchen.

http://www.upsphoto.se/sport/raaif/Fotboll%20Damer/Tr%C3%A4ningsmatcher/2009/090314%20DA%20-%20Hardeberga%20BK/index.html

Halmstad!

På söndag kl 14 åkte domarna från Skåne upp till Halmstad tillsammans med skånelaget (F94). Vi fixade med madrasser och gjorde ordning i klassrummet. Sedan blev det köttgryta med ris. På kvällen var det teori. Ingrid Jonsson, Marie-Louise Svanström, Mikael Fink och Johan Nyström skulle vara våra instruktörer under veckan. De tog upp lite allmänt om hur veckan skulle fungera och vi hade presentation av varandra. Under kvällen träffade jag Norris, som jag har spelat med i Sandby. Hon hade kommit med i sista stund som målvaktstränare för Jämtland/Härjedalen. Även Johanna var där som ledare för Skåne. Kul att träffa båda!

På måndagen var det invigning klockan åtta. Lite rörigt och en annorlunda version av nationalsången. Sedan hade vi träning på förmiddagen och därefter lite teori. Vi övade bland annat på att vinka offside och det filmades samtidigt. Ofta åkte flaggan upp fast det inte var offside. Det var inte en enda som vinkade då det inte var offside. Till mat blev det pasta med skinksås. På eftermiddagen dömde vi tre matcher. Jag, Marlena, Hanna G och Anette. Jag var huvuddomare i första (Västmanland - Örebro), vilade andra (Medelpad - Värmland) och var assisterande i sista (Östergötland - Gestrikland). Till middag var det drumsticks med potatisgratäng. Under matchgenomgången på kvällen fick man höra vad man hade gjort bra och vad man borde ändra på. Vid åttatiden gick vi till Örjansvall och kollade på Tyskland - England. Tyska klacken förstörde en del med "bomber" och en bengalisk eld. Matchen var annars bra och slutade 1-1.
 
InvigningDomarna väntade på att rada upp sigHanna G, jag och AnetteHanna G, Anette, MarlenaEngland - Tyskland på Örjansvall

Tisdagen inleddes med teori och sen teknikträning. Lite mer avancerat än dagen innan. Till lunch fick vi stekt fisk med potatis och kall sås. På eftermiddagen var Erika och Anette i min grupp och det skulle bli tre matcher. Först var jag AD, när Södermanland mötte Dalarna. Efter lite problem innan mittenmatchen (Jämtland/Härjedalen - Östergötland) blev jag AD. I sista matchen fick jag byta plan och döma Bohuslän - Medelpad med Josefin och Anki som assisterande. Bra match och det gick bättre än dagen innan. Framförallt som AD kände jag att jag hade lärt mig väldigt mycket. Till middag blev det spagetti och köttfärssås. På kvällen såg vi Sverige - Seribien på storbildsskärm. Riktigt bra match! Sverige spelar ju så bra.

På onsdagen hade vi fysterori och träning. Det enda som var mindre bra under veckan och som det kändes som jag hade klarat mig lika bra utan. Korvstroganoff med ris serverades till lunch. Eftermiddagen var fri och vi åkte som en del av lagen till Tylösand. Det blev sol, premiärdopp, volleyboll och glass. Jättehärligt med lite avkoppling och komma iväg från skolan. På kvällen träffade vi Jenny Palmqvist och Anna, en av hennes assisterande domare. Det var intressant att höra henne berätta och visa bilder från hennes dömande. Till middag åt vi kycklinggratäng med ris. Sedan hade vi teori. Efteråt tittade några av oss på USA - Spanien. Kul med skrällar, men Spanien borde ha vunnit.
 
TylösandCarro, Jossan, Marlena, Anki och Hanna KErika, Lovisa, Jenny, Marlena och Jossan

På torsdagen blev det två timmars träning på förmiddagen. Riktigt bra domarövningar! Vi blåste i pipan, avgjorde om situationer var i eller utanför straffområdet och hade några andra teknikövningar. Vi åt köttbullar och makaroner till lunch. På eftermiddagen blev det matcher igen. Jag och Erika gick som AD i de två första matcherna. Lovisa var huvuddomare först (Medelpad - Gotland) och Jessica sen (Blekinge - Hälsingland). Till middag var det schnitzel och potatis. På kvällen var det matchgenomgång och lite teori. Vi hade även utvecklingssamtal. Jag fick reda på att jag skulle få provmatcher i damtvåan som HD, om jag bara klarade löptestet dagen efter. Jag var även aktuell som AD i damettan, men problemet är att Vittsjö är närmaste laget och det är ganska långt bort. Förhoppningsvis blir det några matcher på linjerna i femman eller sexan för herrar.

ErikaHanna G, Jessica och LovisaHanna G på linjen

Klockan åtta på fredagen var det dags för löptest. Först skulle vi springa 6x40 m. Varje sträcka fick max ta 6,8 s och sen fick man vila i 90 s. Jag trodde det skulle bli tight, men jag klarade det ganska enkelt. Därefter var det längre intervaller. 150 m på 35 s och gå 50 m på 45 s. Det skulle upprepas 24 gånger (12 varv). Detta var jag inte så orolig över. Det var lite jobbigt de tre första sträckorna innan jag kom in i andra andningen, men sen var det hur lugnt som helst. Vi försökte peppa de som var tröttare. Tyvärr var det bara sju som klarade det sista löptestet, men jag tror alla klarar det med mer träning. Vi hade sen avslutning. Det blev pyttipanna till lunch. Efter det lite städning, tog jag och Marlena tåget hem igen.
 
Erika, Hanna K och Karoline redo för 40 mLovisa närmar sig instruktörernaCarro, Marlena, Anette och Hanna G laddar Lovisa latar sig, medan vi andra städar...;)

En jätterolig vecka. Riktigt bra instruktörer och övningar. Jag har lärt mig hur mycket som helst. Nu gäller det bara att öva in det, så att det mesta sitter i ryggmärgen. Maten var hur god som helst. Gruppen var hur härlig som helst, med massor av olika typer av personligheter. Förhoppningsvis träffar jag flera av dem igen!

Midsommar

Midsommar tillbringades i Åkarp. Från början riktigt bra väder. Brännboll, fotboll och kasta stövel. Därefter blev det bad för en del. Vi åt riktigt god midsommar mat sen. Som tur var satt vi i ett partytält, för det vräkte riktigt mycket ett tag under kvällen. På kvällen blev det tips runda, guitar hero och dans. Sen blev det cykel hem, för det blev jobb hela midsommardagen. Riktigt trevlig midsommar med roligt folk!
 


De modiga tog ett dopp

Hemma igen!

Har haft en kanonvecka i Halmstad! Massor av fotboll, riktigt bra instruktörer, trevligt folk och perfekt väder. Kommer mer om det efter helgen. Nu måste jag fortsätta kolla på den spännande matchen. Vilka grymma spelare! Heja Sverige!

Midsommar!

Inleder midsommarafton med jobb. Sen blir det några timmars sömn, innan det blir midsommar-firande i Åkarp. Hoppas vädret kommer bli ok. Längtar mest efter jordgubbar. Det har inte blivit så många i år. Sill, köttbullar, nypotatis mm kan jag ta som lite förrätt. Jobb hela lördagen sen, så det bli ganska lugnt!

Det har gått riktigt bra att jobba natt den här veckan. Har knappt varit trött, fast jag inte har hunnit sova så mycket. Mycket man måste hinna med under dagarna och då har man ju inte tid att sova.;) Träningar, dömning, flytt, tvätt och städning. Fast det ska ändå bli skönt med två veckors ledighet! Min första betalda semester!:)

Sista träningen

Jörgen var med på träningen idag. Riktigt starkt av dig! Ibland är inte livet rättvist och frågan är varför vissa ska drabbas mycket hårdare än andra. Man får ta till vara på allt och uppskatta det lilla! Du får ta all tid du behöver till familjen! Vi hoppas kunna bidra med något positivt när du är med på träningar/matcher.

Vi började med kvadraten igen. Jag, My, Louise och Pilan. Andreas införde straff efter tio pass. Säger inte mer än att My kommer bli grymt vältränad..;) Sedan var det skotträning på rullande boll. Från början hade vi målvakt, men sen hade vi koner och skulle träffa utanför. Själv var jag urusel. Det mesta gick över. Måste varit en lyckoträff mot Lunds BK. I slutet skulle vi försöka få ner konerna. Det tog lång, lång tid. Många bollar var inte i närheten, medan vissa gång på gång var nära, som Helen. Pilan lyckades till slut få in en fullträff. Vi avslutade träningen med spel på sjumannaplan. Ganska jämnt spel, men det var vi som gjorde de riktiga målen. Eftersom vi inte hade några målvakter, skulle vi göra mål på nick och volley. Vi fick in många mål. Jag, Ros, Pilan och Malin E skötte offensiven, medan Louise, Lottie och Josse höll tätt där bak. Pilan var i och för sig med överallt som vanligt!:)

Nu väntar domarutbildning (steg 2) nästa vecka, medan de andra tränar en sista vecka. Till hösten blir det träningsmatch mot Helsingborgs DFF. Ska bli kul att mäta sig mot ett division 2-lag.

Harlösa - Tomelilla

Härlig kväll för fotboll. Match i reservlagsserien (sydöstra). Matchen börjar inte så bra för något av laget, men efterhand tar Harlösa över och skapar bra lägen. 1-0 efter ett friläge och 2-0 efter ett kanonskott. I början av andra halvlek reducerar Tomelilla. Det är ganska jämnt spel, men i slutet avgör Harlösa och gör två mål till. Harlösa har några unga riktigt duktiga spelare. Snäll match att döma med få avblåsningar.

Träning

Inga fler matcher innan sommaruppehållet, men vi tränar i två veckor till. Skönt väder och 14 stycken. Vi börjar med kvadraten. Jag, Lottie, My och Helen körde i en. Det blev mycket jagande, när man hamnade i mitten. Helen lyckades bäst. Hon sträckte bara ut sina långa ben, så hade hon brutit bollen. Vi fortsatte träningen med passningsövningar. Malin R fick stå ut med mig. Ett, två tillslag. Backa. Volley och nick. Bollarna ger fortfarande nästan hjärnskakning. Sedan blev det spel med två tillslag och efterhand spelade vi fritt. I början lyckades inte något av lagen så bra, men det blev bättre och bättre. Vi avslutade träningen med Helge. Jag och Ros körde tillsammans igen. Vet inte om hon var så nöjd med sitt val. Jag lyckades inte komma närmare än tre ribbträffar, medan hon själv satte ett skott snyggt i krysset. Vi åkte ut som trea. Helen och My eller Pilan och Malin S vann. På torsdag blir det min sista träning. Jag hoppas på spel och lite avslut!!

LBK - HBK

Skönt väder och bra plan. Konstgräset gynnar väl mest Lunds BK, eftersom de alltid spelar där. Själv gillar jag inte att spela på konstgräs, när det finns riktigt gräs, men det är lätt att spela bra på det. Vi kom till spel med nästan full trupp, bara Elle saknades. Elin flyttade in som mittback och vi startade med Emma - Sandra, Elin, Josse, Helen - Malin, Pilan, Ros, Stina - Wea, jag. Louise, Olinda, Sofie N och Sofie I var avbytare.

Lund har avspark och startar med en långboll, som blir riktigt farlig. Det gäller att vi är på tå direkt. Lund har mycket boll, men vi ligger i bra positioner och de kommer inte till många farliga chanser. Tidigt får jag ett bra läge, när bollen når mig i bortre delen av straffområdet. Tyvärr blir det bara inspark av läget. Lund spelar ofta upp längs kanterna och vi får springa mycket för att hänga med. Våra ytterbackar är bra med och bryter oftast innan spelarna kommer in i vårt straffområde. Elin och Josse är hela tiden på tå och är först på de flesta bollarna. Pilan och Ros får jobba mycket i mitten, men löser det mesta bra. Vi skapar en del chanser i början. Några fasta situationer, men det är aldrig riktigt nära. I mitten av halvleken bryter Ros ett uppspel högt upp på deras planhalva och bollen hamnar hos mig. Jag tar med mig bollen en bit. Ingen går på och målvakten är långt ute, så någon meter utanför straffområdet provar jag att skjuta. Bollen får en perfekt båge och målvakten kan inte ta den. 1-0! Vi fortsätter att ligga bra med. Lund slår bort många bollar i medvinden. De lägena de får är ofta utanför straffområdet och Emma räddar allt säkert. Även om Lund har mycket boll, så känns det ganska lugnt. Tyvärr får de en chans i slutet av halvleken. Anfallaren är på väg igenom ute på vår högerkant. Sandra hinner ikapp henne, men på något sätt får hon iväg ett skott som går in vid första stolpen. 1-1 står sig till pausen. Vi känner att vi är med i matchen och det gäller att fortsätta jobba i andra halvlek.

Lund fortsätter med sina uppspel längs kanterna. De lyckas få in några bollar på mål, men oftast bryter vi ute på kanterna. Vi ligger bra i boxen och rensar undan bollarna som kommer in framför mål. Lund får några hörnor. En blir riktigt farlig, men efter flipperspel lyckas vi rensa undan bollen. Själva skapar vi en hel del chanser. Jag får ofta tag på bollen och försöker nå Wea. Deras backar är bra med och ligger nära oss. Vi får några frisparkar i bra lägen. Skotten går på mål, men målvakten räddar. En kvart in i andra halvlek, så får vi en hörna från vänster. Helen slår den riktigt bra. Den touchar ribban och går ut till Wea, som trycker upp bollen i nättaket. Efter målet är det vi som skapar mest målchanser. Jag kommer runt några gånger på vänsterkanten, men mina bollar bryts av hemmaspelarna. Efter en lång utspark av Emma, så når jag bollen först. Jag försöker lobba, men får ingen bra träff. Vi gör två byten i mitten av halvleken. Wea går ut. Louise kommer in på en kant och Stina flyttar upp i anfallet. Olinda byter av Ros på mitten. En del spelare i Lund verkar bli lite frustrerade. En blir tillsagd av domaren och högerbacken blir också varnad. Emma är säker på de lägena Lund får och räddar ett friläge. Med tio minuter kvar, så når ett inlägg en Lundaspelare i bortre delen av straffområdet. Bollen slås mot mål och i röran framför mål, lyckas deras anfallare göra mål. Tungt när det kändes som det var vi som var närmast ett mål. Tiden går och matchen verkar sluta lika. På övertid får Lund en chans till, då deras yttermittfältare får en perfekt djupledsboll. Emma kommer ut bra, men deras spelare får bra träff och skottet går precis innanför vänstra stolpen nära krysset. Känns som vinden gör så att den går in och inte träffar stolpen. Kort efter avsparken blåser domaren av matchen.

Vi gör en riktigt bra match och med lite flyt hade vi tagit med oss alla tre poäng hem. Det är bara att ta revansch på Lunds BK hemma på Knutsvallen till hösten. Lund spelar rullar bollen bra mellan sig, men vi lyckas för det mesta stoppa dem från att komma nära vårt mål. Tyvärr var de väldigt effektiva på de chanserna de fick. Själva spelar vi betydligt bättre än de sista matcherna, när vi har vunnit för att vi har spelat bra en kortare period. Jag tycker alla får vara nöjda med insatsen, trots det snöpliga slutet. Elin och Josse fungerar riktigt bra i mitten, trots att de inte har spelat tillsammans innan. Pilan är överallt och har nog sällan sprungit så mycket. Nu laddar vi om inför hösten och då ska vi ge alla lagen tuffa matcher!


Firade Anneli

På söndagskvällen firade vi Annelis 25-årsdag med att äta på en indisk resturang. Själv måste jag se till att hitta en bra present! Vissa vågade sig på starkare mat än andra, men alla verkade nöjda. Riktigt gott! Till efterrätt blev det god glass! Bra val av resturang, Mikael!

Sommarfest

I lördags eftermiddag/kväll var det fest hos Bosse och Marina. En massa barnfamiljer och Jimmy och jag. Först blev det brännboll. Det var länge sedan jag spelade det. Jag hamnade i lag 1, vilket skulle visa sig vara det bästa laget. Efter två omgångar slutade det hela 114-107. Själv lyckades jag med ett helvarv, annars blev det mest halvträffar. Några sträckningar och vurpor, annars klarade vi oss utan skador. Sedan blev det grillning. Första omgången grillspett blev mindre goda, då köttet inte blev klart. Men gott tillbehör och gott kött när det var färdiggrillat. Det blev lite sång till maten. På kvällen blev det mycket fotboll med barnen. Kul kväll, men tyvärr verkade inte min mage gilla det råa köttet.
 

Lite godsaker!

Dömning

Det blev match både i fredags och lördags. Södra Sandby P15 - Ramlösa Södra FF först. Lagom till matchstart så slutade det att regna. Sandby dominerade i första halvlek, men låg under med 2-0. I andra halvlek blev det lite tuffare situationer. Sandby kvitterade, men sen avgjorde Ramlösa till 3-1.

I lördags gick jag på linjen i matchen mellan Husie IF och Derome BK. Första halvlek var riktigt dålig. Husie hade mycket boll, men skapade ingenting. Derome var effektiva och gjorde två mål. Det kändes som de skulle vinna, men Husie rivstartade i andra halvlek. Innan det hade gått tio minuter stod det 2-2. Derome hade ingenting under andra halvleken. Husie pressade för en vinst och med några minuter kvar satt 3-2. En snäll match med få avblåsningar.


Bra match med tråkigt slut

Vi ger Lunds BK en riktigt bra match idag. Vi ligger i bra positioner och kämpar hela matchen. Vi har ledningen med 1-0 i första och 2-1 länge i andra. Lund har mycket boll, men skapar inte många målchanser. Tyvärr lyckas de kvittera och på övertid ta ledningen. Riktigt surt, men det är bara att bita ihop och ge järnet till hösten!!!

Träning + Student

Skönt träningsväder och 9 stycken. Vi började med att trixa med bollarna. Sedan blev det kvadraten. Tre som jagar och sex utanför. I början fick vi knappt igång något spel och Andreas införde ett straff på tio upphopp efter tio passningar. Till slut var det tre som fick hoppa. Vi fortsatte med spel på småmål. Fyra mot fyra och jag var med i det anfallande laget. Ganska jobbigt och mycket springande fram och tillbaka. Vi gick sen över och spelade med femmanna-målen. Nu blev det inte så mycket spel. Mycket långa bollar och snabba avslut. Wea fick lite specialträning, så hon kommer vara ännu vassare i helgen

Sedan blev det en snabb dusch och iväg till Louise. Mycket folk i blandad ålder. Supergod mat. Fina tal. En hes och mycket glad Louise!
 


Frivecka...

men inte en lugn stund.

Håller på att fixa en massa i lägenheten. Slänger en massa skräp. Hur mycket kan man egentligen samla på sig?!? Packar lite i lådor. Både i måndags och tisdags blev det en hel del gjort!
 
Fin ordning...;)

I måndags kväll var jag, Jimmy, Peter och Rikard på bio. Killarna hade valt film och det blev Terminator - Salvation. Själv tyckte jag den var bra, men jag gissar att de andra var mer fascinerade av alla specialeffekter!

I tisdags var det träning på kvällen. Riktigt tråkigt väder och bara sju stycken. Kalendern har nog aldrig varit så full med namn. Efter några jogging-varv, blev det cykelslangarna. Det var länge sen de var framme. Ingen var emot det och det kändes bra att ta i. Sedan blev det småmålsspel. Jag, Malin E och Jessan mot Kajsa, Olinda och Sofie N. När man bröt skulle man börja om från målvakt. Vi fick i gång några riktigt fina anfall med bra rörelse och passningar. Vi hade sen avslut resten av träningen. Emma stod i mål. Först var det vanliga frilägen. Riktigt bra att öva, så att man får in vad man ska göra när man kommer fri på match. Själv lyckades jag få in några mål på Emma, men hon är riktigt bra på att komma ut och täcka. Vi körde sen två mot en back och Emma. Nu blev det mer mål och flera riktigt bra avslut. Det gäller att vi blir lika säkra när det väl gäller. Vi avslutade med skott. Kajsa imponerade mest. Satte hon alla utom en, så var jag motsatsen. Jag lyckades bara lobba in ett, annars blev det mest skott över eller stod Emma i vägen. Kul träning, fast vi var så få.

Efteråt blev det en snabb dusch och sen iväg till Josse. Vi bjöds på supergod mat och det var riktigt trevligt! Det var fler från laget som dök upp och Josse såg ut att trivas.
 
En glad Josse!

Igår var det nästa student. Sarah, Jimmys systerdotter, tog studenten. Som vanligt bjöds det god mat. Pastasallad och smörgåstårta. Till efterrätt var det en god cheesecake.

Igår och idag har jag hoppat in och jobbat extra på Tetra Pak. Vi har testat lite nya system. Bra att testköra, innan man sätter in det på riktigt. Idag bjöds vi på fin middag med hjortfilé. Supergott!

Det har blivit mycket god mat i veckan och ikväll blir det nog inte sämre. Först träning och sen Louises student. Elin, Anna och Aleks tar också studenten. Blev svårt att hinna med alla efter träningen, så det fick bli den närmsta. Louise hade dessutom lovat Måns Zelmerlöw, men nu blir det inte så... Hoppas alla får en superrolig student!

HBK - Sösdala

Så kom äntligen första vinsten för u-laget. 3-0 efter 2 mål av Wea och ett av Pilan. Har ingen koll på spelet, men det måste ha varit bra!:) Två segrar och två nollor i helgen. Superbra jobbat!

Sverige - Danmark

Match hos Hopp och Anna i Oxie. Vi värmde upp fyra mot fyra. Två Sverige-tröjor i det ena laget. Det gick inte så bra för dem och vi vann med 10-5 eller något liknande. Tyvärr visade det sig i landskampen också. Sverige saknade det lilla sista. Danmark var inte bra, men gjorde ett mål på två chanser. Sverige gjorde inga och förlorade. Nu ser det tungt ut att nå VM.

Storseger!

Match mot Lilla Torg, som efter förra helgens vinst, verkar vara på gång. Inget alls roligt väder på uppvärmingen. Regn, kallt och blåst. Till matchstart var vädret perfekt. Nästan vindstilla och sol. Vi hade fått tillbaka några spelare som missade Sandby-matchen. Nu skulle det bli bra spel i 90 minuter. Vi startade med Emma - Elin, Josse, Elle, Helen - Malin S, Pilan, Olinda, Louise - Stina, jag. Wea, Sofie N, Sandra och Jenny var avbytare.

Matchen börjar ganska avvaktande och inget av lagen skapar några chanser. Tempot är mycket lägre än vad vi är vana vid. Stundtals är det gåfotboll. Vi har gott om tid att spela runt bollen i backlinjen, eftersom Lilla Torg inte pressar så högt. Många av Lilla Torg-spelarna har väldigt bra teknik och utnyttjar den på små ytor. Det gäller för oss att hålla upp tempot och spela runt motståndarna. Efterhand kommer vi närmare och närmare mål. Flera gånger lyckas Lilla Torg bryta precis i sista stund. Lilla Torg skapar inga målchanser alls i början av matchen. Vi skapar några bra chanser. Elle är riktigt nära att nicka in en hörna. Elin slår in bollen mot bortre stolpen, där kommer vi med fart och får in bollen framför mål. Elle är först på bollen, men den går en halvmeter över. Nästa läge får Stina. Elin slår en frispark långt utifrån. Jag får med mig bollen och spelar in till Stina framför mål. Stinas skott går via målvakten och stolpen ut till hörna. Malin har nog vår bästa chans i första halvlek. En boll från Louise ute på högerkanten går längs marken genom hela försvaret till Malin, som kommer med hög fart mot bortre stolpen. Tyvärr får hon bollen lite långt ifrån sig och backen bryter. Lilla Torg kommer efterhand mer och mer in i matchen och börjar skapa bra målchanser. Emma är säkerheten själv och släpper inte något. Lilla Torgs högeryttermittfältare är snabb och är nära att komma förbi några gånger. Ofta bryter vi i sista stund, men ett riktigt bra skott får hon iväg. Bollen får en bra bana och träffar ribban och går ut. Returen är vi först på och rensar undan. I slutet av halvleken skapar Lilla Torg tryck på oss, men inte många farliga målchanser. Vi har en riktigt bra chans i slutet. Malin får tag på bollen ute på högerkanten och spelar in till mig, som från nära håll skjuter på mål. Målvakten står rätt och får bollen på sig och räddar.

I halvlek gör vi ett byte och Wea kommer in i anfallet. Olinda går ut, Malin in på mitten och Stina blir yttermittfältare. Det skapas inte så många chanser åt något håll från början. Vi börjar skapa några hörnor, men har svårt att vinna duellerna framför mål. De får en hörna på hela matchen. Vi lyckas bryta och kontra. Tyvärr bryter mittbacken min pass mot Wea, annars hade det kunnat bli riktigt farligt. Ju längre det går av matchen, ju närmare kommer vi ett mål. Vi börjar komma förbi på kanterna gång på gång. Jag lyckas komma in i straffområdet två gånger från höger. Första läget får Wea, som från nära håll får träff på bollen, men backen lyckas komma in framför. Det andra läget får Helen, som tagit en bra löpning från sin backplats. I straffområdet når hon bollen först, men störs av backen och bollen går precis utanför. Lilla Torg var inte helt ofarliga i sina kontringar. Det bästa läget får en spelare som vid straffpunkten får perfekt skottläge, efter en snett-inåt-pass. Tur för oss får hon felträff och bollen går en bit utanför målet. Med 20 minuter kvar så får vi äntligen in bollen. Elin slår en perfekt långboll, som jag får med mig förbi deras mittback. Jag viker in mot straffpunkten och skjuter. Skottet tar på en back och går in. Vi fortsätter att trycka på. 2-0 kommer efter ett inlägg från Stina. Wea försöker nicka bollen i mål, men lyckas inte. Hon får tag på bollen och sätter snyggt bollen högt, nära vänstra stolpen. Kort därefter så får Malin bolleni straffområdet från ett inkast ute på vår vänterkant. Fri mot målvakten slår hon bollen mot bortre stolpen. Där kommer Louise i full fart, men det är backen framför henne som styr in bollen i mål. Vi är riktigt på gång och 4-0 kommer efter en lång utspark av Emma. Jag nickskarvar till Wea som har tagit en bra djupledslöpning och blir helt fri rakt framifrån. Målvakten är på bollen, men den går i mål. Sofie kommer in sista tio, istället för Louise som jobbat riktigt bra hela matchen. Wea skarvar sen fram till mig. Jag försöker lobba över målvakten, men hon kommer för nära och får bollen på sig. Vi fortsätter pressa för fler mål i slutet, men 4-0 får vi vara nöjda med.

4-0 låter som en enkel seger, men det var det inte. Lilla Torg har många bra spelare och i början lät vi dem rulla runt i lågt tempo. I slutet av matchen tröttnade dem och vi lyckades få in avsluten. Härlig seger och skönt att vi höll nollan för andra matchen i år. För tillfället ligger vi på kvalplatsen till tvåan. Nästa helg väntar en tuff match mot Lunds BK. De lär spela med betydligt högre tempo än Lilla Torg. Det känns som vi har vunnit flera matcher utan att spela speciellt bra. Undra hur det går om vi börjar spela bra hela matcherna?!:)

Fjärde raka

Riktigt gött! Det tog lång tid innan vi fick hål på Lilla Torg, men sen var det bra fotboll. 4-0 slutade matchen. Wea kom in och gjorde två mål. Roligt att vi håller nollan igen. De var riktigt nära några gånger, men med Emma i mål känns det riktigt tryggt. Backlinjen släppte inte till många lägen och vi skapade mycket framåt. Oflytet i början i de avgörande lägena, vände till slutet då allt satt. Härlig fotbollskväll! Nu väntar sängen och jobb...

Två förluster

Tyvärr har det blivit två förluster för u-laget på kort tid. Först 1-6 mot Lunds BK. Sofie Nilsson gjorde målet och Malin Eiswold gjorde comeback. Igår blev det 0-2 mot Hallands Nation. Båda matcherna på konstgräset på Klostergården. Vi får skylla på att vi inte är vana med det...;) Själv förstår jag inte att man ska behöva spela på konstgräs i Skåne året om. Fotboll ska spelas på riktigt gräs!! Vi får se till att övervinna vårt "konstgrässpöke" och slå LBK i trean om drygt en vecka!

I helgen väntar två tuffa matcher till. Imorgon har a-laget Lilla Torg hemma. Själv har jag dålig koll på vem som ska vara med, eftersom jag inte har varit och tränat i veckan. Tror vi får tillbaka några som inte var med mot Team Sandby. På söndag möter u-laget Sösdala och då är det dags för seger! Hoppas alla är laddade!

Grymma svenskar

Roligt med en framgång i tennis. Söderling verkar vara i riktigt bra form. Först Nadal, som ingen trodde var möjligt och nu utklassning av Davydenko. Ska bli spännande att se hur långt han går i Paris.

Hoppas att Zlatans målform håller i sig och att han kan få in någon boll mot Danmark. Sverige behöver vinna! Stort att vinna skytteligan i Italien. Nu hoppas jag han väljer att gå till Barca!:)

RSS 2.0