Storseger!

Match mot Lilla Torg, som efter förra helgens vinst, verkar vara på gång. Inget alls roligt väder på uppvärmingen. Regn, kallt och blåst. Till matchstart var vädret perfekt. Nästan vindstilla och sol. Vi hade fått tillbaka några spelare som missade Sandby-matchen. Nu skulle det bli bra spel i 90 minuter. Vi startade med Emma - Elin, Josse, Elle, Helen - Malin S, Pilan, Olinda, Louise - Stina, jag. Wea, Sofie N, Sandra och Jenny var avbytare.

Matchen börjar ganska avvaktande och inget av lagen skapar några chanser. Tempot är mycket lägre än vad vi är vana vid. Stundtals är det gåfotboll. Vi har gott om tid att spela runt bollen i backlinjen, eftersom Lilla Torg inte pressar så högt. Många av Lilla Torg-spelarna har väldigt bra teknik och utnyttjar den på små ytor. Det gäller för oss att hålla upp tempot och spela runt motståndarna. Efterhand kommer vi närmare och närmare mål. Flera gånger lyckas Lilla Torg bryta precis i sista stund. Lilla Torg skapar inga målchanser alls i början av matchen. Vi skapar några bra chanser. Elle är riktigt nära att nicka in en hörna. Elin slår in bollen mot bortre stolpen, där kommer vi med fart och får in bollen framför mål. Elle är först på bollen, men den går en halvmeter över. Nästa läge får Stina. Elin slår en frispark långt utifrån. Jag får med mig bollen och spelar in till Stina framför mål. Stinas skott går via målvakten och stolpen ut till hörna. Malin har nog vår bästa chans i första halvlek. En boll från Louise ute på högerkanten går längs marken genom hela försvaret till Malin, som kommer med hög fart mot bortre stolpen. Tyvärr får hon bollen lite långt ifrån sig och backen bryter. Lilla Torg kommer efterhand mer och mer in i matchen och börjar skapa bra målchanser. Emma är säkerheten själv och släpper inte något. Lilla Torgs högeryttermittfältare är snabb och är nära att komma förbi några gånger. Ofta bryter vi i sista stund, men ett riktigt bra skott får hon iväg. Bollen får en bra bana och träffar ribban och går ut. Returen är vi först på och rensar undan. I slutet av halvleken skapar Lilla Torg tryck på oss, men inte många farliga målchanser. Vi har en riktigt bra chans i slutet. Malin får tag på bollen ute på högerkanten och spelar in till mig, som från nära håll skjuter på mål. Målvakten står rätt och får bollen på sig och räddar.

I halvlek gör vi ett byte och Wea kommer in i anfallet. Olinda går ut, Malin in på mitten och Stina blir yttermittfältare. Det skapas inte så många chanser åt något håll från början. Vi börjar skapa några hörnor, men har svårt att vinna duellerna framför mål. De får en hörna på hela matchen. Vi lyckas bryta och kontra. Tyvärr bryter mittbacken min pass mot Wea, annars hade det kunnat bli riktigt farligt. Ju längre det går av matchen, ju närmare kommer vi ett mål. Vi börjar komma förbi på kanterna gång på gång. Jag lyckas komma in i straffområdet två gånger från höger. Första läget får Wea, som från nära håll får träff på bollen, men backen lyckas komma in framför. Det andra läget får Helen, som tagit en bra löpning från sin backplats. I straffområdet når hon bollen först, men störs av backen och bollen går precis utanför. Lilla Torg var inte helt ofarliga i sina kontringar. Det bästa läget får en spelare som vid straffpunkten får perfekt skottläge, efter en snett-inåt-pass. Tur för oss får hon felträff och bollen går en bit utanför målet. Med 20 minuter kvar så får vi äntligen in bollen. Elin slår en perfekt långboll, som jag får med mig förbi deras mittback. Jag viker in mot straffpunkten och skjuter. Skottet tar på en back och går in. Vi fortsätter att trycka på. 2-0 kommer efter ett inlägg från Stina. Wea försöker nicka bollen i mål, men lyckas inte. Hon får tag på bollen och sätter snyggt bollen högt, nära vänstra stolpen. Kort därefter så får Malin bolleni straffområdet från ett inkast ute på vår vänterkant. Fri mot målvakten slår hon bollen mot bortre stolpen. Där kommer Louise i full fart, men det är backen framför henne som styr in bollen i mål. Vi är riktigt på gång och 4-0 kommer efter en lång utspark av Emma. Jag nickskarvar till Wea som har tagit en bra djupledslöpning och blir helt fri rakt framifrån. Målvakten är på bollen, men den går i mål. Sofie kommer in sista tio, istället för Louise som jobbat riktigt bra hela matchen. Wea skarvar sen fram till mig. Jag försöker lobba över målvakten, men hon kommer för nära och får bollen på sig. Vi fortsätter pressa för fler mål i slutet, men 4-0 får vi vara nöjda med.

4-0 låter som en enkel seger, men det var det inte. Lilla Torg har många bra spelare och i början lät vi dem rulla runt i lågt tempo. I slutet av matchen tröttnade dem och vi lyckades få in avsluten. Härlig seger och skönt att vi höll nollan för andra matchen i år. För tillfället ligger vi på kvalplatsen till tvåan. Nästa helg väntar en tuff match mot Lunds BK. De lär spela med betydligt högre tempo än Lilla Torg. Det känns som vi har vunnit flera matcher utan att spela speciellt bra. Undra hur det går om vi börjar spela bra hela matcherna?!:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0