Borgeby - HBK

Vädret var varmt, nästan kvavt. Ett åskoväder låg i närheten. Vi var fullt lag och vi visste att det skulle bli en tuff match. Borgeby vann sist mot Team Sandby med 5-0. Vi startade med Emma - Elin, Elle, Josse, Helen - Malin, Pilan, Olinda, Louise - Stina, jag. Wea, Ros, Sofie N och Sandra var avbytare.

I början av matchen är det några halvchanser åt båda håll, men mest ställningskrig på mitten. Lite åskmuller, men det försvinner ganska snabbt. Jag blir fint framspelad av Helen precis i början, men backen hinner ifatt mig. Elin har också en bra crossboll, som vi anfalllare nästan får tag i. Vi ligger bra över hela plan och går in bra i närkamperna. Sen händer det något. Vi börjar slå dåliga passningar, som Borgeby går emellan och bryter. Gång på gång. Vi bjuder på ett friläge efter en felpass, men Emma är bra med och räddar. Borgeby har bra fart och deras anfallare löper på allt. Framför allt har vi problem med nummer 4:a på kanten och 6:an i anfallet. Själva har vi några inlägg, som bara går till målvakten eller till inspark. Undantaget är en bra boll av Stina, som når Louise vid bortre stolpen. Louise tar emot bollen, men får inte riktigt träff i avslutet. Några hörnor är bra slagna, men vi är aldrig riktigt nära. Borgeby pressar oss och kommer närmare och närmare ett mål. De har ett skott som tar stolpe, stolpe, innan vi lyckas rensa undan bollen. Till slut kan vi inte stå emot. En felpass leder till att 6:an blir frispelad. Emma kommer bra ut och täcker. Våra backar hinner täcka upp i målet, men bollen sitter säkert vid stolpen. Vi fortsätter vårt urusla passningsspel. Borgeby är riktigt nära gång på gång att utöka sin ledning. Vår backlinje bryter ofta i sista sekund och Emma kommer ut riktigt bra många gånger. Efter att en spelare kommit runt på deras vänsterkant, blir 6:an helt ren framför mål och kan enkelt slå in 2-0. I slutet spelar vi upp oss. Elin har en frispark i bra läge, som tyvärr går över målet. Pilan har ett skott som går utanför. Vi får ytterligare en hörna, där målvakten knuffar mig och vi får straff. Tyvärr sitter Pilans straff i stolpen. Stina får den sista chansen. Helen slår en bra boll in mot mål. Stina får med sig bollen och kommer fri. Skottet är bra placerat, men målvakten lyckas tippa bollen till hörna. 2-0 till Borgeby i halvlek. Vi borde ha gjort ett mål i slutet, men samtidigt ska vi vara glada att vi inte släppte in fler. Borgeby känns som det bästa laget framåt, som vi har mött i år. Vår backlinje fick jobba riktigt hårt.

Under pausen pratar vi om allt vi måste göra bättre och alla visste om att vi inte hade spelat bra. Andra halvlek börjar som den första med lite ställningskrig. Borgeby har en bra chans efter inlägg från högerkanten. Anfallaren slänger sig, men når inte att slå in bollen på volley. Wea har kommit in i anfallet. Hon ligger bra och stressar backarna hela tiden. Det känns som vi börjar ta över matchen och ganska snart kommer reduceringen. Stina får bollen ute på vänsterkanten och spelar snett bakåt till Pilan. Pilan sätter snyggt bollen i bortre krysset från straffområdesgränsen. Vi fortsätter att pressa. Wea får tag på bollen ute på högerkanten och spelar in bollen i straffområdet. Den går förbi alla och når Stina som kommer med full fart på bortre. Stina sätter bollen i närmsta stolpen, så att bollen träffar motsatta hjul och går ut. Linjedomaren är bra med och vinkar för mål. Plötsligt är vi ikapp Borgeby. 3-2 kommer strax därefter. Wea lyckas vinna bollen ute på vänsterkanten och ska spela in bollen mot mål. Hon får en perfekt båge på bollen och målvakten blir ställd. Även här går bollen bara precis över mållinjen. Vi är riktigt glada över att ha vänt. Det gäller ändå att vara på tå. Vid varje avspark slår Borgeby en långboll upp mot deras anfallare. I andra halvlek är vi bra med på varenda boll. Det hinner inte gå många minuter innan 4-2 sitter. Elin går på skott långt utifrån och bollen sitter stenhårt i målvaktens bortre kryss. En drömträff. Riktigt snyggt! Inte ofta man får in skott från det avståndet. Borgeby verkar lite chockade över vändningen i matchen. Våra fyra mål kom under ganska kort tid. Vi skapar mängder av chanser. Borgeby kommer runt några gånger på deras högerkant, men annars har vi bra kontroll. Ros har kommit in på mitten och spelar fram mig till tre frilägen. Det första kommer jag fri från vänster. Tror nästan jag är avblåst för offside och skjuter rakt på målvakten. De två andra vänder jag upp och skjuter mot bortre, men bollarna går över. Helen har ett bra frisparksläge. Skottet kommer tillbaka till henne och hon får iväg ett bra skott som målvakten räddar. Borgeby som inte skapat så mycket på ett tag får ett friläge. Deras lagkapten frispelar en spelare som kommer med fart. Vi stannar upp, som om det vore offside, men det kommer ingen avblåsning och Borgebyspelaren rullar in 4-3. Det känns som det kommer bli ett spännande slut. Vi stressar Borgeby och de kommer inte nära vårt mål. Många bollar spelar de ut över sidlinjerna. Helen kommer upp och kastar till mig. Jag skjuter mot mål. Målvakten kan inte hålla bollen och igen är bollen precis över mållinjen. 5-3 och nu kändes det avgjort. Vi kämpar på i slutet och vinner efter en riktigt bra andra halvlek.

En riktigt härlig vändning! Skönt att få i gång målgörandet. Samtidigt släpper vi in mer mål än tidigare, men vi har hållt bra tätt bakåt annars i serien. Bra att vi kan få flera olika målskyttar och bra att vi får in mål på skott utifrån. Vi får vara nöjda med att vi hade tre domare idag. Utan assisterande hade vi inte fått alla mål godkända. Domaren var helt ok, men omöjligt att se om bollen är inne eller inte, om man inte är nära målet. Kul med mycket publik! Nu får vi ladda för derby till helgen, men det ska inte vara svårt!