Hyllie IK - HBK

Äntligen match för u-laget. En sen inlagd träningsmatch borta mot Hyllie IK. Ett ganska nystartat lag. Solen lyste, men vinden var riktigt kall. Vi startade med Hanna - Tilda, My, Jessan, Anna - Sofie I, Olinda, Emma J, Sofie N - Wea, Kajsa. Benita, Aleks och Lottie började på bänken.

Full fart framåt på Wea, Sofie N och Anna. Jessan säkrar där bak.

Vi börjar direkt med hög press och stressar Hyllie till misstag. Wea och Kajsa springer mycket, men lyckas inte riktigt få med sig bollen. Backlinjen är säker och tar lugnt hand om de flesta bollar som kommer. Emma och Olinda krigar på mitten och vinner mycket boll. Både Sofie N och Sofie I kommer gång på gång i bra löpningar och slår in bollen framför mål. Sofie N skapar de farligaste lägena i början på några fasta situationer. En hörna slås perfekt in framför mål, men efter lite kalabalik lyckas Hyllie få undan bollen. En frispark från några meter utanför straffområdet kommer också perfekt in framför mål och Emma är där, men bollen går precis utanför målet. Efter en kvart kommer ledningsmålet. Sofie I frispelar Wea som är misstänkt offside, men domaren friar. Helt fri med målvakten rullar hon in bollen vid närmsta stolpen. 1-0 står sig ett tag, fast vi skapar många bra lägen. Sedan ser Emma till att vi drar ifrån. Ena gången frispelad av Wea. Båda målen ser nästan likadana ut. Hon springer ifrån motståndarna från mittplan och ensam med målvakten gör hon inget misstag. 4-0 gör Olinda, när hon trycker in bollen på en retur. Kajsa avslutar målskyttet i första halvlek. Fint framspelad, slår hon bollen otagbart för målvakten i bortre stolpen och in. Vår ledning i paus hade kunnat vara ännu större, men det är svårt att hålla koncentrationen uppe hela tiden när man får så många målchanser.

Sofie I och Wea anfaller
Wea och Sofie I anfaller

Inför andra halvlek pratar vi om att fortsätta jobba och starta om, som att det stod 0-0. Benita kommer in som anfallare och Aleks och Lottie som ytterbackar. Benita får direkt ett friläge, men hon får inte riktigt träff på bollen framför mål och den går utanför. Kort därefter blir Benita frispelad igen framför mål av Wea, men det vill sig inte riktigt och även nu går bollen utanför. Vi kommer gång på gång till bra lägen och till slut sitter 6-0. Wea springer i från backlinjen och sätter säkert bollen i mål. Inte långt efter det, får hon ett nytt friläge och det står 7-0. Sedan är det Benitas tur att äntligen få in bollen. Helt fri med målvakten igen och denna gånger skjuter hon hårt från nära håll. Målvakten ser ut att ducka för att inte träffas. Hyllie har inte mycket, men kommer upp i korta anfall. Svårt för vår backlinje och Hanna att hela tiden vara med, när de har så lite att göra. Aleks skadar sen tyvärr knät i en glidtackling. Vi får hoppas att det inte är så allvarligt. Vi skapar mycket. Olinda har ett hårt skott i ribban. Sofie N har några skottlägen, men får inte in bollen i mål. Kajsa som verkar trivas i anfallet, gör sen sitt andra mål för dagen. Från nära håll trycker hon in 9-0. Hon har sedan några bra chanser för sitt tredje mål för dagen, men hennes vänstra är inte lika bra som den högra...;). I slutet gör Hyllie ett tröstmål och matchen slutar 9-1.

Paussnack

Kul att se u-laget spela idag. Alla verkade riktigt sugna på match och samtliga gjorde en bra insats. Bra spelkombintioner och många mål. Motståndet hade kunnat vara lite bättre, för att det skulle bli mer match. Sofie N gjorde en riktigt bra första halvlek och det syntes inte att hon inte har spelat match på tre månader. Trots att en del inte kunde, så hade vi inte med någon som startade igår. Det hade vi inte en enda gång förra året. Kul med en så bra och bred trupp! Till helgen skulle det vara seriematch hemma mot IF Limhamn Bunkeflo, men nu verkar det som även de har dragit sig ur serien. Fem lag kvar. Riktigt tråkigt!