Nära seger

Vi mötte igår Råå IF på bortaplan. Riktig härligt fotbollväder och en helt ok fotbollsplan. Råå har inlett starkt i serien och vi visste att vi var tvungna att ge allt för att vinna. Vi startar precis som i matchen mot Svalöv. Emma - Elin, Josse, Elle, Helen - Malin S, Ros, Pilan, Louise - Stina, jag. Wea, Olinda, Emma J och Anna var avbytare.

Matchen startar i högt tempo från början. Det skapas halvchanser åt båda håll. Råå börjar direkt med att slå långa bollar på sina anfallare. Ofta startar det med bollar från innermittfältarna ut på våra kanter. Deras ena anfallare är riktigt snabb och får tag på en del bollar, men oftast är våra backar riktigt bra med och bryter tidigt. Själv spelar vi runt bra och kommer tidigt förbi flera gånger på kanterna. Några bollar spelas in längs marken, men tyvärr är vi inte först på dem i straffområdet. Vi får flera hörnor, som Helen slår in bra framför mål. Vi är på första bollarna några gånger, men andra bollarna rensar Råå undan. De startar direkt kontringar och vi får jaga tillbaka. Råå slarvar en del i passningsspelet och några gånger bjuder deras backar oss på gratis-chanser. Vi har en liten svacka, då Råå är först på de flesta bollarna. Backlinjen får undan bollen bra, men mittfältarna och anfallarna har svårt att vinna bollarna. Men vi kommer snabbt in i matchen igen. Vi har grepp om matchen, men spelar ibland bort de avgörande passningarna. Bättre koncentration i dem och vi kommer skapa mycket mer målchanser. Efter drygt halva halvleken får deras snabba anfallare tag på bollen ute på deras högerkant. Hon vänder upp och slår ett inlägg mot straffpunkten. Den andra anfallaren vinner en nickduell i kamp med Josse och Elin. Tyvärr är Emma på väg ut och bollen går retfullt in vid stolpen. Bara några minuter efter deras mål får vi ett inkast långt nere på deras högerkant. Louise kastar bollen till mig. Jag tar mig in i straffområdet och från ganska nära håll, kan jag skjuta bollen upp i nättaket. Skönt att vi lyckades kvittera så snabbt. Råå har några frisparkar i bra lägen, men bollen går oftast utanför mål. De har också några hörnor, men det blir aldrig farligt. Råå spelar nästan bara långbollar och våra backar får jobba väldigt mycket. Elle och Josse får stopp på anfallen och Råå skapar inte många målchanser. Råå blir några gånger avblåsta för offside i bra lägen. Vår backlinje lyfter bra, men några gånger är det precis vi klarar oss från frilägen. Elin och Helen är bra både defensivt och offensivt. Deras långbollar är för det mesta helt perfekta. Våra mittfältare jobbar riktigt bra och vinner mycket boll på mitten. 1-1 står sig till pausen.

Råå inleder andra halvleken bra och mycket spel är på vår planhalva. De har svårt att skapa chanser och vi håller ihop laget bra. Vi tar sen över spelet och har mycket boll. Emma har inte så mycket att göra, men de få gånger hon får ingripa gör hon det riktigt bra. Vi fortsätter att komma runt på kanterna och vi är riktigt nära att få in bollarna. Flera gånger lyckas Råå i sista stund rensa till hörna. Helen och Elin turas om och slå dem. Jag är riktigt nära att nicka in en och Elle är nära att skarva in någon. Några hörnor blir som flipperspel i deras straffområde, men bollen vill inte in. Under andra halvlek har Råå bara några få bra chanser. Efter en hörna når bollen en av deras spelare vid straffområdesgränsen. Hon drar till på volley och får kanonträff. Bollen tar klockrent i ribban och returen går ut i straffområdet. De är först på returen, men bollen går inte på mål. De får sen ett friläge efter ett inlägg, men blir avblåsta för offside. Deras snabba anfallare får sista chansen. Hon kommer in i straffområdet, men från ganska dålig vinkel går bollen en bit utanför bortre stolpen. Wea kommer in som anfallare i mitten av halvleken och Olinda kommer in som mittfältare. Wea skapar direkt flera lägen med sina löpningar. Tyvärr blir hon avblåst för offside några gånger. Olinda visar vilja och trycker till i närkamperna. Hon får några frisparkar mot sig, men även någon med sig och ser till att deras lagkapten varnas. I slutet skapar vi flera riktigt bra lägen. Jag har ett friläge från höger, men skottet täcks av backen till hörna. Nästa chans kommer efter ett perfekt inlägg av Elin, som jag nickar vid bortre stolpen. Backen lyckas få bollen på sig och även den bollen går ut till hörna. Nästa läge är en perfekt lobb av Josse, som jag lyckas ta ner. Målvakten kommer ut bra och täcker. Bollen går ut till Wea som har öppet mål från straffområdesgränsen. Tyvärr går bollen precis utanför stolpen. Den sista chansen får jag, när jag är först på en långboll. Mitt lobbskott går en halvmeter utanför stolpen. Direkt efter blåser domaren av matchen. Riktigt surt att vi inte får in någon av de här chanserna och jag tycker Råå ska vara glada över poängen.

Alla gör en riktigt bra match. Tycker vi spelmässigt gör vår bästa match för säsongen. Vi skapar chanser både på skott, inlägg och genombrytningar. Råå snackade något om att de gjorde en dålig match, men som jag ser det stressar vi dem till misstag. Vi vinner hörnstatistiken med 20-5 eller något sådant. Synd bara att vi inte får in någon av alla våra hörnor, för många av dem slog Helen och Elin riktigt bra. Vi har en liten svacka i början av båda halvlekarna, men inte alls så långa och djupa som de kan vara. Då trycker Råå på bra och vi har svårt att få undan bollen, men annars är det vi som för matchen. Fortsätter vi så här, så kommer poängen att fortsätta trilla in. Nu får vi ladda inför BK Vången borta på lördag.