Träning + Match

Igår var det u-lagsmatch mot Harlösa IF. Vi som inte skulle spela tränade. Lottie, som började som avbytare, var också med och tränade. Vi började att spela med två tillslag. 5 mot 4. Mål gjorde man genom att stanna bollen mellan konerna. Från början var det ganska rörigt, men sen fick framför allt det andra laget igång ett bra spel. Malin E var med på allt och det hade varit kul om hon kan börja spela match snart igen. Mitt lag var en mindre och fick jaga mycket. Vi bytte sen, så vi blev en mer. Vi fortsatte med att slå långbollar. Jag och Louise slog till varandra. En del bra andra mindre bra. Detta tror jag är något många behöver öva på. Vi skulle sen skjuta bollen i mål från olika avstånd. Bollen skulle gå över mållinjen, annars blev det straff. Fem armhävningar eller situps. För mig gick det uselt. Satte en av tio försök och det blev mycket styrka. Olinda var bäst och fick dit de flesta. I slutet körde vi några extra skott från valfritt håll. Vi fortsatte med avslut. Pass till Jörgen och sen skulle vi gå på skott. Inte heller här lyckades jag speciellt bra. De andra var nog bättre, men vi behöver öva mer avslut. Vi ville sen ha nickövningen med prickar. Här lyckades jag sätta alla nickar, tror jag. Kanske ska satsa mer på nickavslut..;) Jag hann tyvärr inte vara med till slutet, för i matchen var det halvtid och jag fick äran att hoppa in i anfallet för att Sofie N skulle vila sitt knä lite.

U-laget startade matchen med Hanna - Sandra, My, Jessan, Helen - Emelie, Jenny, Malin R, Emma J - Wea, Sofie N. Matchen var en träningsmatch och Harlösa som är ett division 4-lag, skulle bli en tuffare motståndre än Hyllie i förra matchen.

Rolf och Andreas kollar in spelet

Första halvlek såg jag nästan ingenting av eftersom vi tränade. Vi var nära mål på några fasta situationer, men det stod 0-0 i paus.

Taktiksnack i paus

I andra halvlek kom jag in i anfallet och Lottie in som högerback. Vi pressade Harlösa ganska högt upp och det dröjde inte länge innan jag fick en perfekt boll av Malin R. Jag kom fri mot målvakten och lade in bollen vid högra stolpen. Vi fortsatte att rulla boll och Harlösa hade svårt att skapa något. 2-0 kom efter att Jessan lyft bollen över backlinjen och jag kom fri igen. Den här gången lade jag in bollen på andra sidan om målvakten. Elin kom in som back, istället för Helen. Hon slog många fina långbollar. Stina och Malin kom sen in på varsin yttermittfältsplats. Vi gjorde sen 3-0. Jag kom in i straffområdet från höger. Ingen gick på och jag kunde slå in bollen i mål. Vi fortsatte att skapa chanser. Många inlägg från kanterna, men vi hittade inte in till våra spelare i mitten. Harlösa blev giftigare i sina kontringar och Hanna fick rädda ett friläge och några skott. Malin R var riktigt nära att nicka mål på en hörna som Elin slog, men bollen gick tyvärr över målet. Malin S gjorde 4-0, efter en bra löpning. Hon kom in i straffområdet och lade in bollen i bortre delen av målet. Vi tappade sen vårt spel för en stund och Harlösa var mycket på vår planhalva. My är i ett läge tvungen att fälla deras spelare och blir varnad. Sofie och Emma kommer in igen. Sofie har ett bra skott på mål och Emma sliter på mitten. Harlösa får in en reducering i slutet. Ett hårt skott som Hanna är på, men det letar sig in i målet. Precis innan domaren blåser av har Emma ett jätteläge att utöka vår ledning. Jag fick med mig bollen in i straffområdet och spelade snett-inåt-bakåt till Emma. Jag tror hon fick för mycket tid på sig att sikta, för bollen går till slut utanför stolpen.

En bra match mot ett mycket bättre motstånd en sist. Stundtals tappar vi vårt spel, men när vi rullar runt bollen på marken ser det bra ut. Det gäller att vi ligger på topp hela tiden, för då är vi svårslagna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0