Dömning i Sandbycupen

Igår tillbringade jag en stor del av dagen på Sandbycupen. På morgonen/förmiddagen dömde jag p95 tillsammans med Sebbe och Anna. Schysst spel och inte mycket att blåsa för.

På kvällen var det dags igen. Nu var det herrjuniorer som spelade. André och Hossein dömde också. Nu gick det betydligt fortare, var mer närkamper och hetare känslor. Det är riktigt svårt att döma inne. Allt går snabbt och besluten måste tas direkt. Egentligen tillåts inte mycket kamp och fotboll är kamp. Blåser man för allt man borde, får man höra det av spelarna. Släpper man lite, är det folk som påpekar det också. Inte lätt, men det gäller att göra det bästa av det! Några matcher var hur lugna som helst att döma, medan andra var riktigt svåra.

Torsdag

Jag, mamma och Mikael var på Ikea på dagen. Vi började med att inviga restaurangen. Stekt kycklingfilé, pommes, grönsaksröra och bernaisesås för 35 kr. Billigt och gott! Jag tog en kanelbulle efteråt, medan de andra åt princessbakelse. Sedan gick vi runt och tittade. Jag trodde faktiskt att det skulle vara större. Tyckte inte det kändes så jättemycket större än det gamla. Vi hittade lite småsaker och Mikael en stor tavla. Efter stora besvär lyckades vi få in den i bilen. Det var inte det lättaste.

På kvällen var jag och Beckis i Lund och åt på Viggo's. Riktigt god Viggo-burgare. Alltid trevligt att träffa henne.

Lottning till SMP-sparken

Vi möter Lunds BK 1 (2:a div 3), Höllvikens GIF (1:a div 4), Ovesholms IF (1:a div 3) och Hörvikens IF (8:a div 5). Ettorna och de tre bästa tvåorna i fem grupper går vidare till kvartsfinal. Det kommer bli riktigt tufft att klara av att ta sig vidare. Lund vet vi att de är bra. Ovesholm slog ut oss i Nils Holgerssons cupen i Skurup i februari och vann division 3 östra Skåne klart. Höllviken tror jag kan ha ett bra lag. De har många unga duktiga spelare. Antar att Hörviken kan få det tufft. Vi får göra vårt bästa för att försöka vinna!:)

Förslag till seriesammansättning 2010

Division 3 södra: BK Kick, BK Olympic, BK Vången, Hallands Nations FF, Hammenhögs IF, Höllvikens GIF, IF Limhamn Bunkeflo, Köpingebro IF, Sjöbo IF, Skurups AIF och Team Sandby IF.

Spontant ser det inte lika jämnt ut som inför förra säsongen. Känns som några lag är starkare. Kul med tolv lag och inte så många långa resor. Borgeby och Råå hamnar i den norra serien.


Division 5 mellersta: FC Krubban, IF Lödde, Lunds BOIS, Norra Rörums GIF, Röstånga IS, TFK Nova Eslöv, Teckomatorps SK och Torns IF.

Här känns FC Krubban (Lunds BKs farmarlag) som det starkaste laget, men annars har jag inte så bra koll på lagen. Ska bli kul med fler matcher för u-laget.

Kul träning

Det var inget lockande väder innan träningen igår, men väl där var det riktigt skönt. Det regnade knappt något. Vi började med cirkeln som uppvärmning. Mottagning-pass, dubbel-volley, bröst-volley, nick, dubbel-nick, ta med oss bollen och enkel-pass. Vi fortsatte med en passningsövning. Själv tyckte jag det fungerade riktigt bra i vår grupp. Sen spelade vi resten av träningen. Sjumanna. Två jämna lag. Högt tempo. Bra rörelse och passningskombinationer. Det ser bra ut inför Växjö, om vi fortsätter att utveckla det här!

Bulltofta

Jag och Jimmy hade tänkt att springa förra veckan, men då blev det aldrig av. Igår tog vi tag i det, fast jag trodde inte det skulle bli så jobbigt. Vi sprang till Bulltofta, 2,5 km där och sen hem. Tempot var ganska bra från början. 5 km har inget ljus, så det fick bli 2,5. Det kändes bra i mina ben. Sist kände jag av dem efter ett tag. Jag tog i lite extra i uppförsbackarna. På väg hem fick Jimmy för sig att öka takten. Själv började jag känna mig trött. Det kändes som jag var piggare än han i Bulltofta, så han är väldigt lurig att springa med. Nu ökade han hela tiden. Själv kände jag för att stanna, men man kan ju inte ge sig så. Till slut orkade han inte hålla det höga tempot och det var tur för mig för jag hade inte klarat det hela vägen hem. Rundan tog knappt 50 minuter och det måste vara mer än en mil, så det gick fortare än när jag sprang sist. Riktigt skön känsla när man har varit ute och sprungit! Vi får se till att göra det till en vana!

Första inneträningen

I måndags kväll var det dags för den första inneträningen för säsongen. Alltid kul att spela inne, fast det tar lite tid att komma in i spelet. Tror vi var 18 stycken. Lina och Emma gjorde comeback. Kul! Vi började med lite uppvärming. Först körde jag, Madde och Ros. Dubbelpass, dubbelvolley och bröst-volley. Sen drev vi bollen över planen och avslutade med långa passningar. Själv föredrar jag att spela hela tiden och tycker att man får ut mer av det. Vi delades sen in i tre lag. Jag var först i det blå, men gick över i det gula i slutet. Det var ganska jämna matcher. Det röda laget började bäst och Madde var den som bidrog med mest fart. Det märktes ibland att det var länge sen vi spelade inne. En del bortslagna passningar och lite dålig rörelse. Stundtals var det ändå bra kombinationer och med mer skärpa hade vi kunnat få in riktigt många mål. I slutet sjönk tempot. Det är väldigt jobbigt och svetten bara rann. Riktigt kul. Jag älskar att spela inne!

Ny inneträning på Tetra Pak nästa vecka på tisdag 20-22. Hoppas vi blir lika många. Svalövscupen är på fredag i nästa vecka. Vi får se till att ta revansch på finalförlusten mot Svalöv sen förra året...

Söndag

Mina kusiner och moster var på besök i Sandby på eftermiddagen. Jag och Jimmy var också där. Vi åt jättegod mat. Potatisgratäng, rostbiff och grönsaker i ugn. Till efterätt var det chokladkaka, jordgubbar och grädde. Inte helt fel det heller!:)

Vid 18 skulle jag på domarmöte inför Sandbycupen. Kändes mest slöseri på tiden. Man borde dela upp det eller låta de yngre få en extra genomgång. Själv har man gått igenom nästan samma regler i fem år. Ska bli skoj att döma. På fredag ska jag först döma p95 och sen herrjuniorer på kvällen.

Riktigt roligt att möta Skurup!

Vi åkte till Nils Holgersson hallen med 12 spelare. Josse, Malin S, Lottie, Tilda, Helen, Sabina, Ros, Hanna, Stina, Pilan, Aleks och jag. Målvakt fick vi låna av Skurup. Vi spelade fyra stycken 20 minuters sjumannamatcher. De tre första med ungdomsdomare och den sista utan. De skötte sig riktigt bra, men det funkade helt ok att spela utan också.

I första matchen spelade vi med Malin S, Josse, Helen, Lottie, Tilda - Pilan, Ros, Stina - Aleks, jag. Vi började riktigt bra. Vi hittade varandra och hade väldigt bra rörelse. Stina gjorde 1-0 och jag 2-0. Det kändes som vi hade övertaget, men de kom upp och reducerade och kvitterade. Matchen slutade 2-2, men med vårt spelövertag borde vi ha vunnit.

I andra matchen körde vi samma spelsystem. Malin S, Josse, Helen, Lottie - Pilan, Ros, Stina - Hanna, jag. Skurup kom in som ett annat lag på planen och pressade oss till misstag. Jag har för mig att vi följdes åt till 2-2, men Skurup avslutade med 2 mål och vann med 4-2. Jag och Malin S gjorde mål.

I tredje matchen ändrade vi spelsystem och körde 2-3-1. Josse, Helen, Lottie - Malin S, Pilan, Ros, Sabina, Hanna - Aleks, jag. Det kändes som vi kom in i matchen bättre nu, men alla Skurups målchanser satt. Vi var inte riktigt på tå. De fick göra ett nickmål och hade ett stenhårt skott upp i krysset från långt håll. Vid 0-4 vaknade vi till liv eller så slappnade de av. Jag fick in en reducering. Malin S gjorde ett mål från dålig vinkel ute från kanten. Jag gjorde nog dagens fulaste mål sen. Jag fick en underbar pass och blev helt fri. Tyvärr var inte min mottagning bra alls utan bollen studsade på benskyddet och ner mot målvakten. På något sätt lyckas hon inte få undan bollen utan den studsar förbi henne in i mål. Helen tog sen en frispark långt utifrån. Hon pressade skottet bra mot mål, men bollen rensades på vägen. Inte bättre för Skurup än att Helen fick tag på bollen igen och kunde trycka den stenhårt in vid bortre stolpen. 4-4 slutade till slut den tredje matchen.

I sista matchen fortsatte vi med samma spelsystem som i tredje matchen, men nu var alla med. Tidigt trycks jag ganska fult ner av Skurups backar, men Pilan får tag på bollen och trycker in 1-0. Jag gör sen 2-0, då jag får med mig bollen från kanten och skjuter. Stina gör 3-0. Skurup reducerar. Vi har full kontroll på matchen. Pilan bryter sen på mitten och spelar fram mig som helt fri, enkelt kan göra 4-1. Skurup har sen ett stenhårt skott i krysset igen. Jag kan sen utöka till 5-2. Deras backar slarvar och jag får bollen inne på deras planhalva. Jag lobbskjuter bollen över målvakten som är långt ut. Matchen tror jag slutar 6-3. Malin S gör vårt sista mål, då jag fått tag på bollen på Skurups planhalva. Jag avancerar med bollen och spelar till Malin som skjuter in bollen vid första stolpen. Vi hade flera bra chanser att göra mål. Hanna hade ett stenhårt skott i ribban och Aleks hade ett lobbskott, som målvakten precis räddade med fingertopparna. Deras backar och målvakt slarvar en del med passningarna mellan dem och hade vi varit mer koncentrerade hade vi kunnat utnyttja det bättre.

Sammanlagt vinner vi med 14-13. Stundtals spelade vi riktigt, riktigt bra. Vi rullade bollen enkelt till varandra på marken och när vi fick igång vårt spel hade Skurup svårt att hänga med. Ros och Pilan styrde spelet bra från mitten. Ros har underbar speluppfattning. Backarna skötte sig bra. Lottie, Tilda och Josse var de som jobbade bäst defensivt. Helen och Malin S var mer offensiva och skapade flera lägen framåt. Sabina gjorde debut. Hon kom bra in i spelet och visade flera gånger att hon har väldigt bra speluppfattning. Vågar hon ta för sig ännu mer, kommer hon bli ännu bättre framöver. Stina hade bra fart på kanten och skapade mycket. Hanna visar att hon är en även är en duktig utespelare. Hon har riktigt bra tryck i sitt skott. Synd att hon inte fick in något mål. Aleks är bra på att hålla i bollen och en riktigt bra bollvinnare när hon ger järnet. Jag tycker hon passar bättre som offensiv än defensiv spelare. Tyvärr hamnar vi i svackor ibland och de måste jobbas bort. En annan sak vi måste förbättra är att skjuta mer. Många har bra skott, men vi måste ta vara på dem också. Jättesnällt av dem att ställa upp med målvakt till oss, men måste ändå säga att vi saknade Emma. Hon hade gjort det svårare för Skurup att göra mål!

Riktigt kul att vi fick komma och spela mot Skurup. Roligt att vi var två så jämna lag. Schysst spel och fin fotboll. Själv tyckte jag det funkade bra för mig, fast jag inte rört en boll på flera veckor. Har absolut inte något emot att göra om det!:)

Glada tjejer efter matcherna!


Träningsspel mot Skurup

På lördag ska vi åka med ett lag och spela i Nils Holgerssons hallen. Sjumanna på konstgräs. Ska bli riktigt skoj. Var hur länge sen som helst jag rörde en boll. 16-18. Jag kommer vara riktigt trött efter det och ska direkt till jobbet för min sista natt. Skurup kommer helt säkert ge oss riktigt tufft motstånd. De slutade också fyra i sin serie (division 3 Skåne östra). Följande ska också vara med: Aleks, Hanna, Tilda, Lottie, Stina, Malin S, Rosvall, Pilan och Sabina.

Bonde söker fru

Anneli kom och åt hos oss igår. På eftermiddagen hann jag baka det goda brödet, som jag gjorde för någon vecka sedan. Nyttigt är det också. Väldigt enkelt att göra! Till mat blev det bakad potatis, chili/taco röra, skinka och grönsaker. Riktigt gott, men det blev mycket över. Till efterrätt blev det äpple/kanel-muffins med vaniljglass. Även det slank ner och sen var man riktigt mätt. Vi kollade på Bonde söker fru. Tycker några av bönderna är pinsamma att titta på. Tilde är cool! Sen blev det Oskyldigt dömd. Ingen träning idag heller, men nu har jag snart jobbat klart för den här gången. Ska försöka ut och springa mig i form idag eller imorgon!:)


En svensk klassiker 2010!

Igår anmälde vi oss till Vätternrundan! Några timmar senare samma kväll var det fullt. 20 000 cyklister. Vätternrundan är det som känns jobbigast. 300 km på cykel. Det lär ta några timmar. Måste skaffa en ny cykel eller bättre än den jag har. Använder bara en växel på min gamla mountainbike. Hade behövt den högsta...

Vasaloppet har jag alltid velat åka. Får se om det blir det riktiga eller öppet spår. Vi ska anmäla innan oktober är slut. Vansbro kommer nog också bli riktigt jobbigt. Simma i motström och i kallt vatten är nog inte det lättaste. Lidingöloppet känns som det lättaste. Har aldrig sprungit så långt, men med lite träning ska det nog kunna bli en ganska bra tid!

Ser framemot att klara det och det ska bli kul att träna en massa inför det!:)

Ganska tråkig helg

I fredags blev det idol. Mycket bättre än första finalen. Rabih var helt klart bäst. Den låten passade honom perfekt. Tror det blir svårt för honom att toppa det. Eddie, Erik, Reza och Erika tyckte jag också var bra. Hoppas Tove kommer igen nästa vecka. Helt rätt att Nicklas och Camilla hamnade i botten och att Camilla åkte ut. Jag tycker hon är för mycket. Hoppas på en bra final nästa vecka med rock-tema!

I lördags var min lediga natt och jag hade tråkigt. Vaknade inte förrän vid 18. Tittade på tv hela kvällen och kollade runt lite på nätet. Hade hoppats på en toppen-match mellan Valencia och Barcelona, men inte ens det fick jag.

Igår kollade jag på LdB - Linköping med några domare. Vi fick träffa domarteamet före och efter matchen. Intressant att höra vad de hade att säga. Matchen var sådär. Inte så mycket chanser. Synd att Malmö inte vann. Nu blir de nog fyra.

Får även säga grattis till Lunds BK som klarade kvalet. Eftersom Kristianstadtjejerna har dragit sig ur, så får kanske även Osby chansen i tvåan. Lund har flera bra spelare, men behöver förstärka med en del spelare för att klara sig i tvåan!

Den här veckan är det nattjobb som gäller igen. Jag börjar lite senare än förra veckan, så jag ska hinna hitta på lite mer på kvällarna!

Jobbar natt

Igår fick jag äntligen tummarna loss. Har tänkt att springa i två veckor, men det har aldrig blivit gjort. TV har lockat mer. Kanske är det My som har inspirerat mig eller gjort att jag har fått dåligt samvete..;) Sprang till Bulltofta, 5 km där och sen hem. Det var väldigt mörkt på spåret. Jag får ta 2,5 km nästa gång jag ska ut, när det är mörkt. Det spåret är upplyst. Det tog drygt en timme och kändes ganska bra. Tyckte jag höll ett ganska bra tempo, men det kändes lite i benen i slutet. Ska se till att spring ofta, så inte benen känns så tunga. Alltid skönt efter man har varit ute!:)

Annars händer det inte så mycket i mitt liv, när jag jobbar natt. Kommer hem från jobbet, sover, vaknar, lagar mat och kollar lite på tv/serier jag har missat. Kul att Sverige vann sista matchen i kvalet! Synd bara att det inte blev vinst mot Danmark. Hade varit roligare med ett VM med Sverige! Fast det hade blivit en tuff playoff-match innan dess...

Tyvärr missade jag träningen på konstgräs i Dalby i onsdags. Det blir svårt att hinna även nästa vecka, men sen är jag ledig två veckor!:) Missar även Eriks pizza ikväll. Hade varit gott!

DM-final

Jag fick äran att döma DM-finalen för damer tillsammans med Marlena och Marie i söndags på Gyavallen. Stehags AIF mot Husie IF. Det borde ha blivit en enkel vinst för Husie, som spelar två divisioner högre än Stehag. Men det visade sig att de fick kämpa för segern. Husie tog tag i matchen från början, men Stehag höll ihop bra och lät inte Husie skapa så mycket chanser. Husie hade stor respekt för Stehags landslagsspelare, Elin Rubensson, och så fort hon fick bollen, så var det flera Husie-spelare som gick på henne. Ganska tidigt gör Husie 1-0, direkt på en hörna. Då tror man kanske att det ska rulla på, men Husie slår bort mycket bollar och deras spel fungerar inte alls. Stehag kommer upp och skapar en del. Stehags målvakt skadar sig och en annan får hoppa in i målet. 0-1 står sig i pausen.

I andra halvlek tar Husie över mer och mer. Trots att det mesta av spelet är på Stehags planhalva, skapar Husie väldigt få målchanser. Med mindre än en kvart kvar kontrar Stehag in 1-1. Stort jubel utbryter. I slutet är Stehag nära att avgöra med ett lobbskott, men det går över och matchen slutar 1-1.

Det blir förlängning 2x15 min. Nu orkar inte hemmatjejerna och Husie gör tidigt 2-1 och 3-1. Det sista ett stenhårt skott i krysset. Riktigt snyggt. I andra förläningskvarten får Stehag straff, men det blir ingen reducering då Husies målvakt går och rätt håll och räddar. I slutet gör Husie 4-1, som blir slutresultatet.

Grattis till Husie som vann DM, men det är helt klart Stehag som gör den bästa matchen! Efteråt blev vi bjudna på goda baguetter! Rolig match att döma!

Oktoberfest i Heeingetorp

Tysklandsinspirerat tema med mat och öl. Även ett tyskt musikquiz. Grattis till de som fick nio av tio rätt. Själv lyckades vi få ihop fyra. Jag och några andra smet ifrån festen och kollade på Danmark - Sverige. Tyckte faktiskt Sverige var det bättre laget. Likadant förra matchen mot Danmark. Gör man inga mål, vinner man inga matcher och går inte till VM. Tyvärr! (Vågar inte hoppas på Malta ikväll.) Resten av kvällen blev det dans både i huset och ute på vägen. Vissa somnade tidigare än andra!:) Trevlig fest!

TessanJagJimmyMat!Mackan och MalenaKjell och AlexandraDans på vägen!Mackan, Tessan och KjellMackan och Micke är glada!Lagfoto!!Vissa är tröttare än andra och tar helst hela sängen själv...;)

Fredag

Katrin och Cecilia var här på kvällen. Vi åt tacos och lite annat gott. Tyckte många underpresterade på idol. Hoppas på bättring nästa vecka. Tove är grym och Erik är inte så dålig han heller.

Jag och Jimmy var sen på lite "efterfest" hos Lars. Massa popcorn till mig och öl till de andra!:)

HBK - LBK 1-5

I söndags blåste det nästan storm uppe på Knutsvallen. Tror det var anledningen till att vi spelade på B-planen. Vi saknade några tänkbara innermittfältsspelare (Malin R, Olinda och Madde), annars hade vi en bra trupp. Följande startade: Emma - Sandra, Elle, Josse, Helen - Elin, Malin S - Stina, jag, Anna R - Wea. Pilan, Aleks, Kajsa och My började som avbytare.

Vi börjar med väldigt kraftig motvind. Tyvärr händer det som vi lyckats med någon gång tidigare under säsongen. Lund får snabbt tag på bollen och startar ett anfall ute på deras högerkant. LBK-spelaren slår ett bra inlägg mot borte stolpen, där deras vänsteryttermittfältare dyker upp och kan nicka in bollen i öppet mål. Tråkig start. Vi kommer ingenstans i motvinden och har svårt att komma in på motståndarnas planhalva. Ganska snart kommer Pilan in på mittfältet, men inte ens hennes kämparglöd hjälper oss att vinna bollar. Lund är först på det mesta. De spelar runt bra på mitten, men har svårt att skapa chanser i medvinden. De flesta bollarna går ut till inspark. De lyckas få några hörnor och på en efter ungefär tio minuter sitter 2-0. Hörnan slås in bra framför mål och där dyker samma spelare upp igen och nickar in bollen i mål. Vi måste vara tuffare framför mål och inte tillåta att någon kan stå så fri där. En bit in i matchen flyttar Elin ner som högerback och Anna kommer in på en kant igen. Ett försök att stoppa deras vänsterytter, som var bäst på plan och gång på gång kom förbi på kanten. Vi kommer upp ett fåtal gånger på deras planhalva, men vi kommer aldrig in i deras straffområde. Två gånger lyckas vi få med oss frispark i ganska bra läge. Den ena gången blir deras back varnad. Tyvärr lyckas vi inte förvalta frisparkarna i den kraftiga vinden. Annars har vi bara något skott, som deras målvakt enkelt kan ta hand om. Lund fortsätter att ha mycket boll. Efter en spelvändning, där vi inte lyckas rensa, får deras vänsterytter en djupledsboll. Hon kommer först på den och kan slå in 3-0. Vi kämpar halvleken ut och LBK lyckas inte göra fler mål.

I andra halvlek har vi fördelen av vinden och sätter direkt press på Lund. Emmas utsparkar når väldigt långt och även många andra bollar går ut till inspark för dem. Tidigt når jag en boll precis före deras målvakt. Tyvärr lyckas jag inte stå på benen och chansen försvinner. Jag har även ett bra skottläge en bit utanför straffområdet, men bollen flyger högt, högt över mål. Vi fortsätter att pressa och reduceringen kommer. En långboll studsar förbi alla och deras målvakt tappar bollen. Jag får öppet mål och kan enkelt sätta 1-3. Lund har nästan ingenting. Vi trycker på, men precis som Lund i första skapar vi inte så många chanser. Vi har flera hörnor, men ingen av dem är nära mål. De flesta av dem kommer aldrig i  spel, då de hamnar bakom målet. Lund kommer upp i några kontringar och får någon frispark i bra läge, men vi stoppar ofta dem innan det blir farligt. Aleks kommer in i anfallet i mitten av halvleken. Stina har ett riktigt bra skott, som deras målvakt får göra en bra räddning på. Ju längre matchen går ju mer stressade blir vi. Vi flyttar upp mer folk i anfallet i ett försök att få in bollen. I slutet av matchen slarvar vi. Först är det ett missförstånd mellan Elle och Emma. Ingen rensar undan bollen och deras vänsterytter får tag i bollen och kan spela in till en LBK-spelare som kan lägga in bollen i öppet mål. Bara några minuter senare är det en lös bakåtpass, som återigen vänsteryttern får tag på. Den här gången rundar hon Emma och kan själv lägga in bollen i öppet mål.

Vi hade verkligen chansen till kval idag, men tog den inte. Borgeby gjorde sitt. Spelet blev väldigt chansartat i vinden. Det är möjligt att matchen hade slutat annorlunda, om vi hade börjat i medvind och hade haft övertaget i pausen. Det får vi aldrig veta. Lund var det bättre laget och hade planens bästa spelare i Beatrice Cederholm. Det är bara att gratulera Lund till vinsten och kvalplatsen och önska dem lycka till!

Jag tycker vi har gjort en bra säsong. Fyra i den här tuffa serien är inte dåligt. Vi har inte lyckats att ta någon poäng mot lagen som hamnade framför oss och då förtjänar vi inte att hamna topp tre. Stundtals riktigt bra spel framförallt i våras, men även nu i höst mot Stattena, Svalöv, Råå och Vången. Starkt också att vinna många matcher, fast inte spelet fungerade som det skulle. Alla nya spelare har kommit bra in i laget och flera "gamla" har tagit ett steg framåt. En stark säsong av Wea efter uppehållet förra året! Nu är det bara att fortsätta träna och ladda inför nästa säsong!:)

Lite uppvilad

Sov nästan 18 timmar i sträck efter matchen i söndags. Somnade i bilen på väg hem och somnade direkt när vi kom hem vid 18-tiden. Var uppe och halvsov till sportspegeln. Gick sen och lade mig igen och vaknade 12 dagen efter. Inte bra att sova 3-4 timmar per natt. Hann knappt vara hemma alls under hela helgen. Tur att Jimmy var en ängel som fixade scones och pannkakor till mig, fast vi knappt sågs under helgen.

I måndags gjorde jag ingenting speciellt. Tackade nej till u-lagsmatchen. Tror aldrig det har hänt att jag inte velat spela match, har alltid fixat så jag har kunnat. Var sugen på att spela, men det tar så lång tid.

I tisdags hann jag med en hel del. Tvätta, informationsmöte, handla, baka, mm. Har tänkt att baka länge. Nu blev det ett gott bröd. Har köpt muffinsformar också, så det får det bli snart. På kvällen blev det tjejkväll hos Isabel. Varma mackor och en massa snack. Sofie, Anna, Anna, Celia och Evelina var också där. Trevligt!

Igår var jag på truckkurs på jobbet. Teori hela dagen!

Idag fortsatte truckkursen. Alla rätt på teoriprovet och praktiken gick helt ok, så alla klarade kursen. Ikväll var det sista grästräningen.

Första gången jag hoppar över en träning. Klart jag egentligen helst hade tränat, men det är skönt att bara vara hemma. Sen i somras när jag flyttade till Malmö, tar det ungefär 3 timmar att ta sig till och från träningen. Att det dessutom blir 700 kr extra per månad för att träna, gör inte saken bättre. Hade varit en annan sak med bil. Under hela september har jag jobbat. Ofta natt. Sover på dagen. Åker till träningen vid fem. Stressar sen till jobbet som börjar 22.30. Kommer hem vid halv åtta på morgonen. Hinner inte göra mycket mer än jobb, träning och sova. Aldrig träffa Jimmy, fast vi bor tillsammans. Kan inte träna de närmsta veckorna för att jag jobbar natt och vi tränar sent. Får se hur det känns sen...

Imorgon är jag ledig. På kvällen kommer Katrin och Cecilia. Ska bli skoj!

För alla som väntat på LBK-referat, så ska jag försöka skriva ihop något imorgon...

Nattjobb + dömning

Mycket jobb nu i slutet av veckan. Ska bli skönt att vara ledig nästa vecka. Fast ledig och ledig. Ska på möte och truckkurs tisdag, onsdag och torsdag.

Jag har hunnit med att döma två matcher i helgen.

I fredags var jag i Eslöv och dömde TFK Nova - Åkarps IF i division 5 mellersta Skåne. Åkarp var i princip tvingade att vinna för att ha chans till avangemang till fyran. Första halvleken var ganska jämn, men Åkarp skapade lite mer. I andra halvlek tog Åkarp över helt. Nova hade svårt att komma över på Åkarps planhalva. De yngre tjejerna i Nova kämpade riktigt bra och lyckades ta ledningen i en kontring med kvarten kvar. I slutet fick Åkarp straff och reducerade, men de fick aldrig in något segermål. I efterhand visade det sig att det inte hade räckt med vinst, eftersom Lunds SK vann och spelar i fyran nästa år. Sjöbeck och Isak spelade tillsammans på mittfältet i Nova och höll ihop det unga laget bra. Riktigt kallt, men annars bra förhållande för fotboll och en fin konstgräsplan.

Igår dömde jag ytterligare en match i samma serie. Hörby FF mot Wollsjö AIF/Askeröds IF. Toppen mot botten. Hörby såg ut att gå mot en säker serieseger, men har oväntat tappat i slutet och behövde vinna för att bli etta i serien. Hörby förde matchen och tog tidigt ledningen. Sedan rullade det på. I halvlek stod det 3-0. I andra halvlek höll Wollsjö/Askeröd emot ett tag, men i det fruktansvärda vädret orkade de till slut inte och det rann ifrån till 9-0. Nästan stormvindar, kallt och ösregn. Inte så härligt, men Hörby-tjejerna var glada ändå. Jag tror de kan klara sig riktigt bra i fyran, speciellt om de får några riktigt bra förstärkningar!;)

Nu slutar jag snart och ska hem och sova i någon timme. Kanske inte den bästa uppladdningen, för dagens viktiga match. Men jag börjar bli van att knappt hinna sova ibland... Hoppas alla kommer superladdade! Det hade varit härligt att avsluta serien med en vinst och revansch mot Lunds BK! Sen får vi hålla tummarna för Borgeby!

Torsdagsträning

Riktigt kallt igen. Inte lika många som i tisdags, men 14 stycken hade tagit sig dit. Vi började med kvadraten. Det var väl det enda som funkade ok under träningen. Vi fortsatte med Engelsmannen. Mitt lag lyckades inte med något. Vi fick bollen för långt ifrån oss och blev alldeles för stressade. Efter halva tiden blev det taktiksnack med Andreas och sen fick jag hoppa in i ett annat lag. Det blev lite bättre, men inte mycket. Vi fortsatte med spel. Ganska tråkigt utan målvakter. Det gällde att göra mål mellan stolpen och konerna. Riktigt lågt tempo och ingen verkade vilja något. Jag hoppas på bättre inställning på söndag, men det ska inte vara något problem!

Träning

Vi var mycket folk på träningen i tidags. 19 stycken, så många har vi inte varit på länge. Riktigt kallt i vinden. Vi värmde upp med kvadrater. Jag, Stina, Nina, My, Lottie och Sabina körde i en. Bra uppvärmingsövning! Det gäller att jobba ihop i mitten. Ett tag var vi bara en som jagade och då hade vi bara ett tillslag. Resten av träningen blev det spel. Vi övade ett nytt spelsystem inför helgen. Själv tyckte jag inte riktigt det fungerade så bra. Min roll hade varit riktigt rolig, om vi hade hittat rätt med de nya positionerna. Det andra laget var riktigt bra på att backa hem och hålla ihop, så vi skapade inte mycket chanser. Efter halva tiden bytte vi lite spelare mellan lagen. Måste säga att jag tycker Aleks har hittat sin nya position. Hon är bra på hålla i bollen, stark i kroppen och har bra teknik.

Ska bli riktigt spännande i helgen. Jag längtar! Roligare att ha chansen att kvala uppåt än risken att få kvala för att stanna kvar. Förra året hade vi stor press på oss under hösten och klarade det precis i slutet. Tycker vi har förlorat för många matcher för att ha chansen på kval, men det är väl ett bevis på att det är en jämn serie. Många av matcherna vi har förlorat skulle vi lika gärna kunnat vinna eller spela lika. Samtidigt har vi haft flyt i några matcher som vi har spelat dåligt och ändå vunnit. Sånt brukar jämna ut sig när serien är slut.


Flickan som lekte med elden

Jag och Anneli var och såg den på bio i måndags. Riktigt bra film. Väldigt hemsk under vissa delar. Själv har jag inte läst böckerna. En del säger att de är bättre än filmerna. Men det är lätt de bästa filmerna jag har sett på länge, både Män som hatar kvinnor och den här. Noomi Rapace är grymt bra.

RSS 2.0