DM-final

Jag fick äran att döma DM-finalen för damer tillsammans med Marlena och Marie i söndags på Gyavallen. Stehags AIF mot Husie IF. Det borde ha blivit en enkel vinst för Husie, som spelar två divisioner högre än Stehag. Men det visade sig att de fick kämpa för segern. Husie tog tag i matchen från början, men Stehag höll ihop bra och lät inte Husie skapa så mycket chanser. Husie hade stor respekt för Stehags landslagsspelare, Elin Rubensson, och så fort hon fick bollen, så var det flera Husie-spelare som gick på henne. Ganska tidigt gör Husie 1-0, direkt på en hörna. Då tror man kanske att det ska rulla på, men Husie slår bort mycket bollar och deras spel fungerar inte alls. Stehag kommer upp och skapar en del. Stehags målvakt skadar sig och en annan får hoppa in i målet. 0-1 står sig i pausen.

I andra halvlek tar Husie över mer och mer. Trots att det mesta av spelet är på Stehags planhalva, skapar Husie väldigt få målchanser. Med mindre än en kvart kvar kontrar Stehag in 1-1. Stort jubel utbryter. I slutet är Stehag nära att avgöra med ett lobbskott, men det går över och matchen slutar 1-1.

Det blir förlängning 2x15 min. Nu orkar inte hemmatjejerna och Husie gör tidigt 2-1 och 3-1. Det sista ett stenhårt skott i krysset. Riktigt snyggt. I andra förläningskvarten får Stehag straff, men det blir ingen reducering då Husies målvakt går och rätt håll och räddar. I slutet gör Husie 4-1, som blir slutresultatet.

Grattis till Husie som vann DM, men det är helt klart Stehag som gör den bästa matchen! Efteråt blev vi bjudna på goda baguetter! Rolig match att döma!