HBK - LBK 1-5

I söndags blåste det nästan storm uppe på Knutsvallen. Tror det var anledningen till att vi spelade på B-planen. Vi saknade några tänkbara innermittfältsspelare (Malin R, Olinda och Madde), annars hade vi en bra trupp. Följande startade: Emma - Sandra, Elle, Josse, Helen - Elin, Malin S - Stina, jag, Anna R - Wea. Pilan, Aleks, Kajsa och My började som avbytare.

Vi börjar med väldigt kraftig motvind. Tyvärr händer det som vi lyckats med någon gång tidigare under säsongen. Lund får snabbt tag på bollen och startar ett anfall ute på deras högerkant. LBK-spelaren slår ett bra inlägg mot borte stolpen, där deras vänsteryttermittfältare dyker upp och kan nicka in bollen i öppet mål. Tråkig start. Vi kommer ingenstans i motvinden och har svårt att komma in på motståndarnas planhalva. Ganska snart kommer Pilan in på mittfältet, men inte ens hennes kämparglöd hjälper oss att vinna bollar. Lund är först på det mesta. De spelar runt bra på mitten, men har svårt att skapa chanser i medvinden. De flesta bollarna går ut till inspark. De lyckas få några hörnor och på en efter ungefär tio minuter sitter 2-0. Hörnan slås in bra framför mål och där dyker samma spelare upp igen och nickar in bollen i mål. Vi måste vara tuffare framför mål och inte tillåta att någon kan stå så fri där. En bit in i matchen flyttar Elin ner som högerback och Anna kommer in på en kant igen. Ett försök att stoppa deras vänsterytter, som var bäst på plan och gång på gång kom förbi på kanten. Vi kommer upp ett fåtal gånger på deras planhalva, men vi kommer aldrig in i deras straffområde. Två gånger lyckas vi få med oss frispark i ganska bra läge. Den ena gången blir deras back varnad. Tyvärr lyckas vi inte förvalta frisparkarna i den kraftiga vinden. Annars har vi bara något skott, som deras målvakt enkelt kan ta hand om. Lund fortsätter att ha mycket boll. Efter en spelvändning, där vi inte lyckas rensa, får deras vänsterytter en djupledsboll. Hon kommer först på den och kan slå in 3-0. Vi kämpar halvleken ut och LBK lyckas inte göra fler mål.

I andra halvlek har vi fördelen av vinden och sätter direkt press på Lund. Emmas utsparkar når väldigt långt och även många andra bollar går ut till inspark för dem. Tidigt når jag en boll precis före deras målvakt. Tyvärr lyckas jag inte stå på benen och chansen försvinner. Jag har även ett bra skottläge en bit utanför straffområdet, men bollen flyger högt, högt över mål. Vi fortsätter att pressa och reduceringen kommer. En långboll studsar förbi alla och deras målvakt tappar bollen. Jag får öppet mål och kan enkelt sätta 1-3. Lund har nästan ingenting. Vi trycker på, men precis som Lund i första skapar vi inte så många chanser. Vi har flera hörnor, men ingen av dem är nära mål. De flesta av dem kommer aldrig i  spel, då de hamnar bakom målet. Lund kommer upp i några kontringar och får någon frispark i bra läge, men vi stoppar ofta dem innan det blir farligt. Aleks kommer in i anfallet i mitten av halvleken. Stina har ett riktigt bra skott, som deras målvakt får göra en bra räddning på. Ju längre matchen går ju mer stressade blir vi. Vi flyttar upp mer folk i anfallet i ett försök att få in bollen. I slutet av matchen slarvar vi. Först är det ett missförstånd mellan Elle och Emma. Ingen rensar undan bollen och deras vänsterytter får tag i bollen och kan spela in till en LBK-spelare som kan lägga in bollen i öppet mål. Bara några minuter senare är det en lös bakåtpass, som återigen vänsteryttern får tag på. Den här gången rundar hon Emma och kan själv lägga in bollen i öppet mål.

Vi hade verkligen chansen till kval idag, men tog den inte. Borgeby gjorde sitt. Spelet blev väldigt chansartat i vinden. Det är möjligt att matchen hade slutat annorlunda, om vi hade börjat i medvind och hade haft övertaget i pausen. Det får vi aldrig veta. Lund var det bättre laget och hade planens bästa spelare i Beatrice Cederholm. Det är bara att gratulera Lund till vinsten och kvalplatsen och önska dem lycka till!

Jag tycker vi har gjort en bra säsong. Fyra i den här tuffa serien är inte dåligt. Vi har inte lyckats att ta någon poäng mot lagen som hamnade framför oss och då förtjänar vi inte att hamna topp tre. Stundtals riktigt bra spel framförallt i våras, men även nu i höst mot Stattena, Svalöv, Råå och Vången. Starkt också att vinna många matcher, fast inte spelet fungerade som det skulle. Alla nya spelare har kommit bra in i laget och flera "gamla" har tagit ett steg framåt. En stark säsong av Wea efter uppehållet förra året! Nu är det bara att fortsätta träna och ladda inför nästa säsong!:)