Förlust mot Olympic

Återigen en skön kväll för fotboll. U-laget hade äntligen match. Vi startade matchen med Elin - Aleks, My, Jessan, Hanna L - Tilda, Olinda, Kajsa, Anna R - Sofie N, Benita. Jag, Elle och Helen började på bänken.

Milan skötte dagens coachning med bravur!

Tyvärr börjar vi inte så bra. Olympic tar tidigt ledningen, då en av deras spelare kommer förbi på vår högerkant. Elin får skottet på sig, men kan inte hindra bollen från att gå in. Vi har svårt att hitta rätt positioner och laget blir ganska långt. Olinda och Kajsa får jobba över stora ytor på mitten. Vi har några bra uppspel. Sofie har några bra avslutslägen, men det blir aldrig riktigt farligt. Olympic ökar tidigt på till 2-0 efter att ett inlägg tagit på Hannas arm. Inte mycket att göra åt. Straffen sätter en spelare högt och hårt till vänster om Elin. Vi kommer efterhand in i matchen, men det vill sig inte riktigt framför mål. My är riktigt nära att göra mål. Bollen når henne nära mittplanen. Hon drar till direkt. Bollen får en hög båge och träffar klockrent i ribban. Olympic har mindre spel ju längre matchen går, men lyckas göra 3-0 på en hörna. En spelare får stå helt omarkerad vid bortre stolpen och kan enkelt slå in bollen i öppet mål. Efter halva halvleken kommer jag kommer in som mittfältare, Elle och Helen som anfallare. Elle har en bra chans på hörna, men bollen går precis utanför stolpen. Anna slog flera riktigt bra hörnor, men det blev inget mål. Vi är inte riktigt på tå och Olympic vinner mycket boll på mitten. De allra flesta situationerna löser våra backar bra och Olympic skapar inte så mycket farliga chanser. Tyvärr får de en straff till i slutet av halvleken. Anna är kanske på deras spelare lite, men det kändes som den var väldigt billig. Den här gången skjuter straffskytten på andra sidan av Elin och även nu blir det mål. Vi skapar några bra chanser till, men vi lyckas inte göra något mål i första halvleken. Olympic leder rättvist efter första halvleken, men siffrorna är för stora. De var inte överlägsna.

I andra halvlek är vi mer på tå. Vi skapar tidigt chanser. Helen och Sofie har bra skottlägen båda två. Hanna ligger bakom vårt mål. Hon slår ett inlägg som en back försöker nicka undan. Bollen går mot mål och målvakten är på bollen, men kan inte rädda bollen. Tyvärr gör Olympic 5-1 nästan direkt. Ett inlägg från deras högerkant går förbi vårt mål. Vid bakre stolpen dyker en Olympic-spelare upp och kan enkelt göra mål. Vi hittar varandra bättre och vinner mer närkamper. Helen har ett bra frisparksläge, men bollen går precis utanför stolpen. Vi tar över matchen i slutet, då det känns som hemmalaget tröttnar. Jag lyckas göra 5-2, efter att ha tagit mig in från högerkanten. Från straffområdet får jag bra träff med vänstern och bollen går in nära krysset. Trots att vi pressar på i slutet, blir det inga fler mål och matchen slutar 5-2 till Olympic.

Vi gör en betydligt bättre andra halvlek än första. Det var ett tag sen vi spelade match och det tar lite tid att hitta varandra. Alla gör en riktigt bra kämparinsats! Elin hade det inte lätt i första. Två mål på straff och två av målen hjälpte vi inte henne alls. Grymt att ha en målvakt som är så bra på fötterna. Aleks, My och Jessan håller ihop backlinjen bra. De gör flera riktigt bra brytningar och spelar ofta upp bollen istället för att rensa. Anna springer mycket och är offensiv både som back och yttermittfält. Kul att se Hanna som utespelare. Hon orkade mer än vad jag trodde och har bra tillslag. Tilda har jag mest sett som back, men hon gjorde det bra på yttermittfältet. Kajsa och Olinda krigade bra på mitten och vann mycket bollar. Sofie och Benita tog flera bra löpningar och var flera gånger på väg att bli helt fris. Synd att Sofie inte lyckades göra något mål, för det var hon värd. Även Elle var riktigt nära att göra mål och det märktes att hon var sugen på att spela anfallare. Helen är alltid lugn och allt ser så enkelt ut för henne. Flera spelade 90 minuter som inte har gjort det på länge. Trots förlusten var det en rolig match. Vi får ta revansch på Olympic när vi möter dem hemma i oktober!