Team Sandby - HBK 0-1

En riktigt varm höstdag och perfekt förutsättningar för ett derby. Vi saknade några spelare som brukar vara ordinarie, men kom ändå med en stark trupp. Startelvan såg ut så här: Emma - Sandra, Elle, Josse, Anna R - Stina, Pilan, Madde, Malin S - Wea, jag. Olinda, My och Tilda var avbytare. Teamet kom med ett ungt lag förstärkt med några a-lagsspelare.

Matchen börjar ganska jämnt. Inget av lagen får i gång något bra spel. Tidigt får jag ett friläge efter en lång utspark från Emma. Jag skjuter vid straffområdet, men skottet går över. 1-0 kommer tidigt. Jag kommer runt på vänsterkanten och spelar in mot Wea framför mål. Deras mittback når bollen först och skjuter bollen hårt upp i nättaket. Deras målvakt hann inte reagera. Hade inte deras back varit på bollen, hade nog Wea gjort mål. Teamet tar tag i spelet. Vi hittar inte riktigt rätt positioner. De skapar inte så många riktigt bra målchanser i första halvleken, men deras snabba spelare skapar problem för oss. De har några bra skott, men oftast går de inte på mål och de som gör det räddar Emma. Stina har ett bra läge, efter att vi vänt spelet från högerkanten. Jag får bollen i mitten och slår en genomskärare till Stina som tagit en bra löpning i djupled. Tyvärr lyckas en back stoppa Stina i sista stund. Båda lagen har flera bra hörnor. Sandby är riktigt nära att nicka in en, men Emma räddar på mållinjen. Anna slår våra hörnor och gör det bra. Tyvärr är vi inte riktigt på tå framför mål och Josse är närmast med en nick. Vi skapar mest chanser på kontringar. Vi slår många långa bollar idag också. Skillnaden från Borgeby-matchen är att vi nu får tag på bollarna. Jag kommer runt några gånger på vänsterkanten, men jag når ingen med mina passningar. Det är mycket kamp och mycket avblåsningar. Vi hade samma domare, som förra helgen och han måste lära sig att inte blåsa sönder matcherna.

Sandby på väg framåtJag har öppet lägeHörnaJag och Wea kontrarMålchansSnygg stil!;)Anna kastar inkastStor lucka till vänster i målet...Mycket folk uppe på frisparkPilan på väg framåtSamling vid skada på Sandbys lagkaptenMer snackGlad My!Stina försöker vinna inkastetHörnaHalvtidssnack
Får tacka fotografen Olinda

Olinda kommer in på mittfältet i andra halvlek. Madde flyttar ut på kanten och Malin S upp i anfallet. Sandby tar över spelet mer och mer, men de skapar inte många farliga lägen i början. Vi har korta anfall och får jobba mycket upp och ner. Vår backlinje får jobba hårt och hjälper Emma bra. Ju längre halvleken går ju närmare mål kommer båda lagen. Jag kommer runt två gånger på högerkanten och når Madde framför mål båda gångerna. Tyvärr går hennes skott över. Sandby har några riktigt bra kvitteringschanser. Sandbys nummer sju springer sig fri, men stoppas i sista stund av Elle. Elle får gult kort och de får frispark precis utanför straffområdet. Frisparken går aldrig på mål. Det kändes som det nästan var målchansutvisning, men domaren såg det inte så. De flyttar upp en back och spelar med trebackslinje. Vi får mycket ytor på kanterna och utnyttjar det när vi ställer om. Sandby fortsätter att ha mest boll och pressa oss. Anna skadar sig och My kommer in som vänsterback. Direkt åker hon på ett gult kort. Då hon taktiskt stoppar deras nummer tio ute på kanten. Det hade kunnat bli riktigt farligt annars. Deras yttermittfältare får tag på bollen i straffområdet och får iväg ett bra skott mot närmsta stolpen. Emma får göra en bra räddning nere vid stolproten vid sin högra stolpe. Nummer sju kommer sen förbi med hög fart i straffområdet och nere vid kortlinjen kapas hon. Solklar straff. Deras spelare kliver fram och slår en dålig straff. Emma som står kvar behöver bara ta ett steg åt sidan för att rädda. Returen rensas till en hörna som blir resultatlös. De har sen ett skott stenhårt i stolpen från nära håll. Vi kommer upp i kontringar och jag är närmast att utöka vår ledning när jag kommer fri. Jag skär in och försöker sätta bollen vid den närmsta stolpen. Målvakten är på bollen med foten, innan vi krockar. Hon får mest ont och ligger kvar. Ett sånt läge måste sitta. De sista minuterna händer inte så mycket och vi vinner med 1-0.

Alla gör en riktigt bra kämparinsats! Skönt att ta tre poäng, fast vi inte spelar så bra. Härligt att se att inhopparna tar för sig. Olinda krigar hela andra halvlek på mitten och vinner mycket boll. My kommer in och får direkt en varning, men sen stoppar hon det mesta på sin kant. Måste berömma Louise och Sara i Teamet. De gjorde det riktigt svårt för oss!

Vången spelade oväntat 0-0 mot Lund i lördags. Kick och vi har nu en stor möjlighet att ta kvalplatsen. Jag litar på att Borgeby kan ta poäng mot Lund i nästa omgång. Den sista blir då helt avgörande. Kick möter Borgeby. Två formstarka lag. Vi har Lund i sista och vill ta revansch för den snöpliga förlusten på Klostergården! Spännande!

Kommentarer
Postat av: Emma

Vad roligt du får straffen att låta då. Det är faktiskt inte bara att kliva åt sidan.

2009-09-21 @ 19:26:27
Postat av: Anders T

Vi ska göra vårt bästa på lördag... Känns rätt bra att vi kan avgöra kvalstriden :-)

2009-09-21 @ 21:01:09
URL: http://lagsidan.se/bfk
Postat av: Helena

Jag menade inte att du inte gjorde det bra..;)Det gäller ju att gå åt rätt håll. Men du måste ha räddat svårare straffar!!

2009-09-22 @ 11:10:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0