Eskilsminne - HBK

Match på konstgräset på Västergårds IP och det kändes som vinter. Riktigt kallt och blåsigt. Vi mötte div 2-laget Eskilsminne. Ett ungt lag, som vi inte visste mycket om. Vi saknade Stina, Malin, Elle, Olinda, Emma H och Tilda sen matchen mot Köpingebro. Det blev några omändringar i laget och vi gick tillbaka till 4-4-2. Vi startade med Emma L - Anna R, Elin, My, Helen - Sabina, Pilan, jag, Louise - Erika, Lina. Johanna började på bänken. Vi bestämde oss för att vi inte hade något att förlora och göra en bra match.

Matchen börjar riktigt dåligt för oss. Bara efter någon minut slår vi en för lös bakåtpassning mot Emma. En motståndare får tag på bollen. Elin är nära att bryta, men hon kommer fri och gör 1-0. Det gäller att snabbt glömma bort målet och fortsätta jobba. Vi håller ihop laget bra och spelar runt bollen bra. Alla kämpar och ganska ofta bryter vi Eskilsminne på mittplan. Vi försöker ställa om, men har inte så mycket folk med uppe i anfallen. Både Erika och Lina håller bollen bra och spelar bak till mig och Pilan eller ut till Louise och Sabina på kanten, men vi skapar inte så mycket chanser. Helen har ett bra skott långt utifrån, men målvakten räddar säkert. Eskilsminne skapar många hörnor och kör ofta samma korta variant. Jag kommer inte åt spelarna, men det blir aldrig farligt. Vi har också några hörnor och frisparkar. Helen slår flera bra. Eskilsminne har mest boll och fördel av medvinden. Vår backlinje spelar riktigt bra och släpper inte till många chanser. Vi är riktigt bra på att ställa offside och Eskilsminne blir avblåsta många gånger. Emma är bra med på de få chanser som kommer. Tyvärr skadar Elin sin ljumske i slutet av halvleken. Hon får gå ut. Pilan går ner som mittback, Lina blir mittfältare och Johanna kommer in som anfallare. Vi fortsätter att spela bra och får en hörna precis i slutet. Helen slår den mot straffpunkten, där Erika får bollen och slår till med en vänstervolley. Riktigt bra träff och det står 1-1. Efter avsparken blåser domaren av halvleken.

I paus verkar Jörgen nöjda med oss. Vi har inga avbytare i andra halvlek, så det gäller att vi ger allt samtidigt som vi får vila när det är läge. Vi startar bra i andra halvlek och pressar Eskilsminne. Efterhand tar Eskilsminne över kontrollen på matchen. Det är större ytor på mitten, som de utnyttjar bra. Vi håller ihop försvaret och de skapar inte så mycket i början. Vi har inte mycket spel på deras planhalva. Erika håller mycket i bollen och vinner flera närkamper, men hon får inte så mycket hjälp av oss andra. Helen har en bra frispark, men inget mål där heller. Vi får jaga mycekt boll. Eskilsminne vänder spelet snabbt och kommer runt på vår högerkant. På inspelet är vi inte alls med och Eskilsminne-spelaren når bollen först och kan enkelt göra 2-1. Snyggt, men vi måste vara tuffare och ligga före våra motståndare i straffområdet. Vi försöker flytta upp lite, men det ger Eskilsminne mer tid på mitten. Våra backar har fullt upp, men sköter det bra. Vi skapar några bra chanser. Erika får en bra boll högt upp. Hon håller i den och spelar mig i straffområdet. Tyvärr får jag inte med mig bollen och det blir aldrig något skott. Lina har ett bra läge på ett lobbskott, men bollen går utanför. Eskilsminne avgör matchen med ett snyggt skott. Jag och Lina är ganska offensiva och det blir ett hål mellan oss och backlinjen. Deras mittfältare får tag på bollen och skjuter högt stolpe in. I slutet är många i vårt lag trötta och vi är inte speciellt nära att störa Eskilsminne. Undantaget är när Sabina snyggt tar sig förbi på högerkanten. Först väggspel med Erika och sen slår hon bollen på ena sidan av backen och springer på andra. Inlägget når Lina i ett väldigt bra läge nära mål. Lina skyller på att hon inte har någon vänsterfot. Det blir inga fler mål i matchen.

Alla i laget gör det riktigt bra. Vi kämpar och försöker spela bollen. Erika kommer kunna tillföra mycket till laget. Strålande debut för att inte ha spelat fotbollsmatch på två år. Skönt att ha både Pilan och Emma tillbaka. De är väldigt viktiga båda två. Emma gör flera bra räddningar. Pilan är överallt och vinner mycket boll. Helen visar hela tiden sin spelskicklighet. Positionssäker och riktigt bra tillslag. Elin höll ihop backlinjen riktigt bra i första halvlek och styrde laget bakifrån. My var riktigt bra. Jag har inte sett henne bättre. Anna, Louise, och Sabina kämpar och vinner mycket bollar på sina kanter. Lina håller bra i bollen och har flera fina framspelningar. Johanna gör ett bra inhopp. Hon får jaga mycket boll, men är bra med när vi anfaller. Min debut på mitten kändes bäst i första halvlek. I andra kändes det som jag hela tiden ville flytta upp, för att vi skulle skapa mer chanser och då tappade vi på mitten. Nu tar vi med oss det här och ger Sjöbo en bra match på söndag!