Köpingebro IF - HBK

Första matchen på riktigt gräs och en helt ok plan. Blåsigt och molnigt, men träden skyddade från den värsta vinden. Vi ställde upp med Emma H - Tilda, Elle, My, Helen - Elin, Olinda - Lina - Stina, jag, Malin. Louise, Anna R och Sabina började på bänken.

Vi börjar matchen riktigt bra. Mycket spel på Köpingebros planhalva, några bra hörnor och ett friläge avblåst för offside. Sedan kommer också målet. Helen slår en perfekt passning till mig. Jag rundar målvakten och slår in 1-0. I det läget kändes allt bra, men sen tappar vi helt. Köpingebro kommer mer och mer in i matchen och skapar farligare och farligare lägen. Emma gör flera bra räddningar och backlinjen sliter för att stoppa deras anfallsförsök. Vi hjälper inte varandra och låter deras mittback gå hela vägen in i vårt straffområde. Tur för oss så träffar hon inte mål. Elin lyckas sen få årets första gula kort. Tydligen för snack och inte fullt spel. Vi lyckas skapa några chanser, men deras målvakt är bra med. Köpingebros kvittering kommer inte helt oväntad, eftersom de har mycket boll. Emma kommer ut bra och lyckas hejda ett friläge, men inte bättre än att spelaren når bollen innan den går över mållinjen. Hon spelar snett inåt bakåt till en spelare som kommer i en bra löpning. Hon kan enkelt slå in bollen vid bortre stolpen. Här måste vi vara bättre på att hjälpa Emma och se till att bollen kommer ut från straffområdet. Efter målet fortsätter Köpingebro att skapa chanser. Vi slår bort mängder av bollar. Våra passningar och mottagningar är inte bra. Innan halvleken är slut har de både hunnit göra 2-1 och 3-1. 2-1 är ett skott utifrån. 3-1 ett lobbskott, efter att vi tappat bollen på vår planhalva.

I andra halvlek ändrar vi om i laget. Louise kommer in på mitten. Stina går in i mitten och jag ut på kanten. Vi startar direkt med att pressa och stressa Köpingebro. Malin har en jättebra chans, men bollen studsar så att det aldrig blir något avslut. Tyvärr kommer sen en kalldusch då Köpingebro gör 4-1. Det ser ut som Emma har bollen, men anfallaren är där och slår in den. Tungt! Stina gör snabbt 4-2 efter en snygg framspelning. Det dröjer inte länge innan vi gör 4-3. En boll når mig inne i straffområdet efter en hörna. Jag nickar bollen mot mål. Bollen går mot bortre stolpen och frågan är om den är inne eller inte. I en röra av våra spelare och Köpingebros, så hamnar bollen till slut i mål och jag tror Malin är sist på bollen. Det känns som vi är på gång. Tyvärr tappar vi alldeles för lätt bollen under stora delar av matchen. Köpingebro är mycket mer på hugget och vinner många närkamper. De gör 5-3, efter att vi helt missat i en offsidefälla. Anfallaren är solklart offside, men hon försöker inte ta bollen. Istället kommer en mittfältare helt fri och sätter friläget. My vill inte vara sämre än sin syster och passar på att ta ett gult. Det kändes som det lät värre i smällen än var det var. I slutet känns det ganska uppgivet i vårt lag. Köpingebro kan göra två mål och matchen är avgjord. I slutet kan Stina fastställa slutresultatet till 7-4.

Vi kan mycket bättre än så här. Under korta stunder fungerar vårt spel riktigt bra, men vi måste undvika de långa svackorna. Till helgen blir det riktigt tufft. Sjöbo är säkert sugna på revansch efter förlusten mot Hammenhög.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0