HBK - Skurups AIF

Varmt och kvavt. Ganska blött i gräset sen gårdagen. Vi startade med Emma L - My, Elle, Lina, Jessan - Stina, Pilan, Emma H, Malin S - Helen, jag. Tilda, Erika, Anna R och Emelie var avbytare. Helen var tillbaka i laget, efter den tragiska olyckan med hennes lillebror. För att hedra honom spelade hela laget med sorgeband. Sandra var och tittade på matchen och jag har lånat några bilder från henne.

Snygg stil!

Vi är som ganska många gånger förr den här säsongen, inte alls med från start. Skurup stressar oss till misstag och tar tag i matchen direkt. 0-1 kommer tidigt. Skurup får först en hörna, som vi rensar undan. Hörna nummer 2 rensas också undan, men inte bättre än att den hamnar hos deras anfallare. Hon står helt fri och kan skjuta in bollen i mål. Vår kvittering kommer kort därefter. Efter ett inkast på vänsterkanten, når Jessan mig med en boll ute vid den vänstra hörnan. Jag vänder upp och skjuter bollen mot bortre krysset. Målvakten når inte bollen och det står 1-1. Skönt med en snabb kvittering, efter den dåliga starten. Stundtals spelar vi bra och rullar bollen mellan varandra. Vi har mycket ytor på kanterna och bra fart när vi kommer runt. Helen går ner som innermittfältare och Erika kommer in i anfallet, när Emma går ut i mitten av halvleken. Matchen står och väger och det skapas halvchanser åt båda hållen. Helen blir varnad i mitten av halvleken. Emma och vår backlinje håller oftast Skurup borta från farliga chanser. Skurup mittback är duktig och lyckas bryta många av våra bra lägen. 2-1 kommer efter ett tag. Helen slår in en frispark utifrån högerkanten. Stina är bra med vid första stolpen och skarvar in bollen i mål. Skurup pressar på i slutet av halvleken. Vi slarvar i uppspelen och Skurup bryter ofta tidigt och ställer om. Vi får tacka dem att de ofta slog de avgörande passningarna med små marginaler, så vi hade chans att bryta. 2-1 står sig till pausen.

Vem tar bollen?!?

Tilda kommer in istället för My i andra halvleken. Andra halvlek börjar som den första. Det känns som vi är nervösa och lyckas inte hitta varandra med passningarna. Skurup har mycket boll på vår planhalva, men de bollar som går på mål tar Emma. Det känns som en kvittering ligger i luften, men istället gör Malin 3-1. Vi får en frispark vid mittplan ute till höger. Helen uppfattar snabbt situationen och slår en boll till Stina på kanten. Stina slår in ett bra inlägg, som går förbi mig. Bakom mig har Malin tagit en bra löpning och i kamp med en back och målvakt rullar hon in bollen i mål. Skurup svarar snabbt. På en hörna kan Skurup nicka in 3-2, efter vi helt tappat markeringen. De får en hörna strax därefter där vi tappar samma spelare igen, men hon får inte riktigt träff på bollen och Emma kan rädda. Vi skapar inte lika mycket chanser och har inte lika mycket boll i andra halvlek. Det känns som vi bara vill att tiden ska gå och hoppas Skurup inte ska få in någon boll. Med kanske 20 minuter kvar, kommer ändå 4-2 efter en hörna av Helen. Skurup får inte undan bollen i röran framför mål och till slut hamnar bollen framför Erikas fötter. Pang, så sitter bollen i mål. Nu trodde vi kanske att det var avgjort, men det gäller att aldrig slappna av. 4-3 kommer återigen på en fast situation och snabbt efter vårt mål. Den här gången är det en frispark utifrån Skurups vänsterkant, som resulterar i en straff. Domaren tycker Elle använder armarna för att stoppa deras anfallare och varnar henne och blåser straff. Straffen är bra slagen till höger om Emma. Emma läser den och går på rätt håll, men kan tyvärr inte ta bollen. Vi byter runt en del under andra halvlek. Anna kommer in som vänsterback och Emma in på mitten igen. Nu blir det riktigt spännande den sista kvarten. Spelet är inte bra från något håll och Skurup är aldrig riktigt nära att komma ifatt. Undantaget är när Lina får bollen på handen i straffområdet, men domaren väljer att inte blåsa. 5-3 kommer med fem minuter kvar. Stina spelar mig ute på högerkanten. Jag tar med mig bollen in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt till Helen. Hon får bra träff på bollen och skjuter den stenhårt upp i nättaket. Riktigt snyggt och härligt mål!

Full fart framåt!:)

Vi vinner utan att spela så bra. Våra svackor är för långa och djupa. Fem snygga mål av fem olika målskyttar är aldrig fel. Alla insläppta mål är på fasta situationer och vi måste bli bättre på dem. Ändå härligt att se inställningen idag, för även om det inte stämmer så jobbar vi för varandra. Helen får en guld stjärna idag! Riktigt starkt av henne att spela så bra. Hon ligger bakom mycket av vårt offensiva spel med sin spelförståelse och sitt tillslag. Nästa match är derby mot Team Sandby, som vi hoppas får ihop lag, efter WO sist mot Hammenhögs IF.