Österlen

Förra veckan var jag och Jimmy på minisemester på Österlen. På onsdags förmiddag begav vi oss till Körsbärsgården. Ett bed&breakfast som Malenas mamma har. Vi visades runt bland hästar, får och i växthuset. Sen åkte vi till Kivik. Vi gick en runda i hamnen och åt sen italiensk pizza. Gott! Vi bestämde oss sen för att gå till Stenshuvud. Vi gick förbi Kungagraven och musteriet. Framme vid Stenshuvud gick vi genom en skog med utländska träd. Uppe på toppen var det fin utsikt och massor av nyckelpigor. Innan vi gick tillbaka, pausade vi en stund nere vid vattnet. Iskallt, så det blev aldrig något dopp. I Kivik blev det mat och glass, innan vi åkte till Körsbärsgården. Vi var ganska trötta, men vi hann med att spela lite spel innan det var läggdags.

Jimmy på väg upp till StenshuvudVindruvspausPå toppen!Nyckelpigor!StenshuvudLabyrintKlättring vid djävulsportenJimmy pratar i sin kära mobil vid djävulsporten

På torsdagen bjöds vi på frukost och åkte sen på förmiddagen till Forsakar. Skånes högsta vattenfall. Inte så mycket vatten, så det är nog roligare att se det på våren. Efter det åkte vi ner till havet. Ganska blåsigt, men soligt. Själv hoppade jag över badandet, men Jimmy trotsade kylan och badade. På eftermiddagen åkte vi hemåt. I Vellinge blev vi bjudna på den största mjukglassen jag någonsin har ätit. Det var precis den gick ner.

Vårt rumUteplatsen på KörsbärsgårdenVäxthusetJimmy i växthusetFåren på gårdenPå väg upp mot vattenfalletVattenfallet!

En mysig semester med mycket promenerande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0