Sjöbo IF - HBK

Bra väder för fotboll och ganska blött i gräset efter regnet på dagen. Sjöbo är ett bra lag med några väldigt duktiga spelare. Vi hade ändrat om i spelsystemet, för att vinna mitten. Följande startade: Emma L - Elle, Emma H, Lina, Tilda - Olinda, Malin E - Pilan - Stina, Malin S - jag. Jessan, Louise och Erika började på bänken.

Vi börjar riktigt bra och pressar Sjöbo, så de har svårt att spela sig framåt på vår planhalva. Jag får tidigt ett skottläge, som Sjöbos målvakt räddar till hörna. Emma H slår våra hörnor idag. Nästa läge jag får sitter. En bra passning av Pilan. Jag tar med mig bollen in i banan och skjuter ett skott från en bit utanför straffområdet som går över målvakten och in i mål. Skön start! Vi fortsätter att jobba för varandra. Sjöbo har mycket boll, men skapar ingenting. Jag får en bra träff igen och bollen är nära att gå in i krysset. Sjöbo jobbar sig in i matchen och efter drygt tio minuter får de en högerhörna. De slår den bra in framför mål, men vi är där och rensar undan till en ny hörna. Den här gången från vänster. Även den här gången blir det farligt, men vi är först på bollen framför mål. Dock går rensningen rakt ut till en sjöbospelare, som kan kvittera från ganska nära håll. Bara att fortsätta att jobba. Vårt försvarsspel ser bra ut och våra kontringar är farliga. Malin och Stina kommer med bra fart på kanterna. Vi är riktigt nära att ta ledningen med 2-1 i en snabb omställning. Stina får en bra boll på kanten. Hon avancerar och slår in bollen framför mål. Jag nickskarvar och Malin kommer med bra fart vid bortre stolpen. Hon är först på bollen och den hamnar hos Pilan som har öppet mål. Det känns som det ska bli mål, men målvakten gör en fantastisk räddning. Vi hade behövt det målet. Sjöbo fortsätter att ha mycket boll och kommer närmare vårt mål. Vi börjar slarva i passningarna och får jaga mycket boll. Några börjar bli trötta och vi gör tre byten och ändrar spelsystem. Jessan kommer in som back, Louise som yttermittfältare och Erika i anfallet. Backlinjen håller ihop bra och Emma är riktigt bra i målet. Säker på skotten och bra ute i straffområdet. Sjöbo är mycket nära att ta ledningen på en frispark. Bollen slås in framför mål och en sjöbospelare tar med sig bollen. Hon är helt fri mot Emma, men Emma gör sig stor och täcker. Emma H slår sen undan bollen från mållinjen. Vi kommer in i en svacka och Sjöbo trycker på. Vi blir stressade så fort vi har bollen och rensar bara upp till Sjöbos backlinje. Vi jobbar ändå på och lyckas hålla 1-1. Sista tio spelar vi upp oss igen och närmar oss Sjöbos mål.

I pausen pratar vi om vad vi kan förbättra och att vi inte kan slarva så i passningarna. Vi börjar bra i andra halvlek, men ganska snart tar Sjöbo tag i matchen igen. Vi har problem med deras ena yttermittfältare. Hon får göra lite vad hon vill med bollen och tar sig ofta förbi på vår vänsterkant. Hon är väldigt nära att själv göra mål, men tio minuter in kommer Sjöbos ledningsmål. De ställer om snabbt och en spelare ute på kanten kommer fri. Vi har bara en back kvar och hon vet inte om hon ska gå på eller täcka i mitten. Anfallaren får till slut bollen helt fri framför målet, men missar första läget. Dock har hon tur och bollen är kvar vid hennes fötter, så att hon kan slå in bollen vid bortre. Tungt. Vi har inte så många chanser i andra halvlek. Jag provar några skott från långt håll, men det blir aldrig farligt. Emma slår en hörna mot första stolpen som blir farlig. Jag är på bollen och skarvar den till Elle. Från dålig vinkel är det svårt att få in bollen i mål, men det var inte långt borta. Sjöbo har mycket boll och vi slarvar fortfarande med passningarna. Turligt gör sen Sjöbo 3-1. Deras lagkapten får lång tid på sig att sikta utanför straffområdet. Bollen tar i ribban och sen går den in i mål via Emmas rygg. Nu känns det lite som luften går ur oss. Många känns trötta och vill byta. Malin E kommer in igen på mitten och Tilda kommer in som högerback. I slutet av matchen kommer även 4-1 till Sjöbo. Deras duktiga yttermittfältare driver bollen på vår planhalva och serverar en back som har kommit upp. Hon får bra träff och bollen går över Emma och in i mål.

Riktigt bra insats av alla! Jag fick pris som bortalagets bästa spelare, men tycker nog Emma målvakt borde fått det. Hon var riktigt bra idag. Utan henne hade det blivit en storförlust. Sjöbo vinner helt rättvist, men tråkigt att det skulle bli 4-1. De har några tjejer, som är för bra för trean, som höjer laget. Jag tycker vi var värda mindre siffror efter vårt slit. Synd att vi inte hade kunnat spela så här mot Köpingebro, för då hade vi vunnit. Måste även berömma domaren. En ung kille, som gjorde en riktigt bra insats. Han tillät närkamper och var nära alla situationer. Nu gäller det att vi laddar om och gör en minst lika bra match mot Skurup. Nu är det dags för en seger!